Sedem hotelov, ktorých štýlové interiéry vyčnievajú z radu

Tie najlepšie hotely svojim hosťom dávajú viac ako strechu nad hlavou, teplú vodu a čistú bielizeň. Uspokojiť základné potreby návštevníka dokáže skoro každý, oni ponúkajú unikátnu skúsenosť spojenú s dizajnom a architektúrou.

Niektoré hotely reprezentujú miestnu kultúru a históriu, iné sa zamerali na vybraný dizajnový štýl. Spoločný majú cit pre detail, farby, materiály a textúry použité v izbách a verejných priestoroch. Na ich špecifickú atmosféru po návrate domov tak ľahko nezabudnete.

Pozrite sa na sedem štýlových hotelov, ktoré sú vďaka svojmu interiérovému dizajnu známe po celom svete.


1. Treasure Beach, Barbados

Hotel Treasure Beach by Elegant Hotels stojí priamo na piesočnatej pláži karibského ostrova Barbados. Zariadenie disponuje 35 luxusnými izbami výlučne pre dospelých. Každá z nich má vlastný balkón alebo terasu so sedením a spálňu oddelenú od obývacej časti. Pohodlné, presvetlené suity sú zariadené v eklektickom dizajne s prímesou moderného karibského štýlu. Svetlé farby a drevené akcenty vizuálne prepájajú apartmány s hotelovou záhradou a plážou. Interiér každej z izieb dopĺňajú maľby lokálnych umelcov. 

Izba hotela Treasure Beach by Elegant Hotels
Izba hotela Treasure Beach by Elegant Hotels. Foto: Treasure Beach by Elegant Hotels

2. National des Arts et Métiers, Paríž

Inovatívny dizajn za klasickou fasádou v centre Paríža, to je hotel National des Arts et Métiers. Jeho interiér je vyváženým mixom tradičného francúzskeho remesla a moderného štýlu. Nesnaží sa ohúriť na prvý pohľad, skôr očariť postupne objavovanými detailmi a celkovou atmosférou. Mnohí hostia si povedia, že takto zariadený by si vedeli predstaviť aj vlastný byt. A to sa pri hoteloch stáva málokedy.

Hotel National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers
  • National des Arts et Métiers

3. Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah, Dubaj

Plážový hotelový rezort Waldorf Astoria leží na ostrove Palm Jumeirah, 20 minút od centra Dubaja. Opulentný luxus jeho interiéru je príznačný pre túto destináciu. Všetko je podriadené pohodliu: extra veľké vyvýšené postele, walk-in šatníky a mramorové kúpeľne s oknom do izby. Odtiene svetlej modrej a bielej farby kombinované s tmavým drevom nábytkových prvkov vytvárajú vzdušný a elegantný priestor.

izba hotelového rezortu Waldorf Astoria
Izba hotelového rezortu Waldorf Astoria. Foto: Hilton

4. ION Adventure Hotel, Island

Butikový ION Adventure Hotel spája moderný dizajn s unikátnou scenériou Islandu. Vonkajšia architektúra inšpirovaná brutalizmom zahŕňa ostré hrany, kým v interiéri sa uplatňuje škandinávsky štýl s dávkou minimalizmu. Kombinácia nábytku z prírodného dreva, organických línií a svetlých farieb vytvorí tú správnu atmosféru na oddych po dobrodružnej výprave na snežných skútroch, sledujúc polárnu žiaru s pohárom vína.

ION Adventure Hotel
Izba hotela ION Adventure Hotel
Izba hotela ION Adventure Hotel. Foto: ION Hotels

5. Limak Cyprus, Severný Cyprus

Hotel Limak Cyprus v stredisku Bafra na severnom pobreží Cypru spadá pod luxusný orientálny štýl so zlatými prvkami, no rodinné izby sú zariadené v mediteránskom štýle v odtieňoch modrej a bielej farby. Štýlový interiér tohto hotela vyniká o to viac, že cenovo patrí do kategórie dostupného luxusu.

  • Limak Cyprus bar
  • Limak Cyprus izba
  • Limak Cyprus izba
  • Limak Cyprus bar
  • Limak Cyprus izba
  • Limak Cyprus izba

6. Ironworks Hotel, Indianapolis

Ironworks Hotel v Indianapolise poteší každého milovníka industriálneho štýlu. Interiérový dizajn inšpirovaný búrlivým rozvojom priemyslu v 19. storočí využíva odhalené potrubia, surové tehly, nelakované drevo, kožu s vintage úpravou a množstvo kovových prvkov.

Ironworks Hotel
Izba hotela Ironworks Hotel
Izba hotela Ironworks Hotel. Foto: Geronimo Hospitality Group

7. Batty Langley's Hotel

Londýnsky hotel Batty Langley's očarí interiérom inšpirovaným gregoriánskou érou 17. a 18. storočia. Honosne zariadené izby a suity sú zariadené starožitnými dubovými posteľami, bohato vyšívanými závesmi, portrétnymi maľbami a starými stolnými lampami. Doslova unikáty sa dajú nájsť v kúpeľniach - napríklad WC misa v tvare trónu či medená sprchová zástena.

Batty Langley's Hotel
Izba hotela Batty Langley's Hotel
Izba hotela Batty Langley's Hotel. Foto: Hazlitt's Hotels

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook