Real Madrid či Michelinské hviezdy, aj taká môže byť dovolenka na Sardínii v najlepšom hoteli sveta a na najkrajšej pláži

Zažite stredomorský Karibik v luxusnom rezorte Forte Village***** v južnej časti ostrova Sardínia, ktorý sa rozprestiera v nádherných záhradách priamo na bielej pláži, kde blankytná farba mora strieda akvamarínovú až smaragdovú. Nielenže na vás čaká najkrajšia pláž a najlepší hotel, ale aj Real Madrid či Michelinské hviezdy.

Rezort Forte Village ***** sa už niekoľko rokov pýši prestížnym ocenením „Najlepší rezort sveta“ a „5 najlepšia pláž na svete“, podľa časopisu Forbes. Jedinečné je i to, že svoje služby tu ponúkajú aj známe kulinárske celebrity, ako Heinz Beck, Max Mascia či Andrea Berton, ktorým nechýba ani ocenenie Michelinských hviezd, či výborní športoví tréneri. Od letiska v Cagliari je vzdialený asi 45 min jazdy a od mestečka Pula, 12 km, čím si môžete vychutnať aj tradičné spoznávanie tohto legendárneho ostrova.

Forte Village Resort. Sardínia
Forte Village Resort. Sardínia. Foto: CK SATUR

TOP 9 pre rezort Forte Village *****

  • dostatok súkromia v nádhernom prostredí, bezpečie
  • krásna exotická pláž
  • luxusné ubytovanie aj v suitách a vilách s privátnym bazénom
  • vynikajúce reštaurácie prevažne v exteriéri v zeleni a pri mori
  • dokonalý oddych v kúpeľoch
  • hravý a rozprávkový svet aj pre deti
  • rôzne športové akadémie a spolupráca aj s Real Madrid
  • dostatok vzrušujúcej zábavy
  • nočný život

Prostredie ako z Karibiku, ale pri brehoch Stredomoria

To, že je Sardínia jedným z najkrajších európskych ostrovov je dozaista pravda. Jej dokonalé tvary s vymodelovaným pobrežím do tých najkrajších farebných línií vás presvedčia, že tento ostrov je fantastickým výberom na strávenie vašej letnej dovolenky. Ku tomu ešte treba pripočítať pár príjemných faktov, ako najkrajšia pláž, najlepší rezort, Real Madrid, svetoví šéfkuchári, kúzelný detský svet, či „mokrý oddych“ v náručí prírody....a výber je hotový. Športoví nadšenci tu nájdu tenisové kurty, ihriská, kurzy triatlonu, golf, vodné športy, potápanie, bicyklovanie priamo v rezorte aj v okolí.

Spoznávanie okolia na bicykli
Spoznávanie okolia na bicykli. Foto: CK SATUR

Od Madridu až po Sardíniu - futbalový velikáni Real Madrid

Ak ste milovníci futbalu, nenechajte si ujsť skvelú príležitosť trénovať a zdokonaliť sa s hviezdami futbalového neba z Nadácie Real Madrid a to priamo v rezorte Forte Village *****, Sport Arena. O tom, že títo futbalisti "hviezdia športovému nebu" je opäť potvrdené, keďže v posledný aprílový deň Real Madrid získal 35. titul španielskeho majstra. Pre deti od 6 rokov hotel v spolupráci s Nadáciou Real Madrid vytvoril futbalové tréningové programy trvajúce jeden týždeň od pondelka do piatka, so zameraním na rôzne taktiky a techniky. Po zapísaní sa do akadémie, deti dostanú fantastickú súpravu, ktorá obsahuje batoh, tričko, šortky, ponožky, chrániče a na závere aj diplom.

Futbaloví velikáni
Futbaloví velikáni. Foto: CK SATUR

Noc plná celebrít alebo len to najlepšie na tanieri

Vo vybraných dňoch v júli a v auguste si môžete vychutnať aj tie najlepšie kulinárske zázraky v gurmánskych reštauráciách Forte Village, ktoré vám naservírujú prestížni šéfkuchári, ktorí majú na svedomí svoje skvelé ocenenia aj s Michelinskými hviezdami. Nielen že si užijete jedno z najkrajších prostredí Stredomoria, ale pochutnáte si aj na skutočných delikatesách, o ktorých ešte nie je ani chýru ani slychu. Sú tajomstvom šéfkuchárov, ktorí ich predvedú vo svoju hviezdu noc, či už Heinz Beck s 3 Michelinskými hviezdami v reštaurácii Heinz Beck Restaurant, alebo La Terrazza San Domenico - talianska kuchyňa šéfkuchára Massimiliana Mascia, či reštaurácia Belvedere so sardínskymi špecialitami od šéfkuchára Antonella Arrusa. Popravde výber celkom ťažký, lebo všetko je dokonalej chuti.

San Domenico, Forte Villago
San Domenico, Forte Villago. Foto: CK SATUR

Nielen sardínska kuchyňa

To, čo dokážu vykúzliť talianski kuchári je jasné celému svetu. Rozmanitá gastronómia ťahajúca sa po „celej čižme a ostrovoch“ je ódou na radosť chutí, vôní, ale aj krásne vyzerá. A to nielen špagety či pizza, ktorá sa zrodila v 19. storočí v talianskom Neapole. Vo Forte Village nájdete, no čo si len spomeniete, ba i o čosi naviac. Večere so živou hudbou, tradičné jedlá ako aj modernú taliansku kuchyňu v reštaurácii Le Dune. Špeciality z grilu si vychutnáte vo Forte Grill, rybie špeciality zas vo Fish Market.

Ak túžite po gastronomickom zázraku z plodov mora vyskúšajte reštauráciu Beachcomber by Heinz Beck. Nechýbajú ani lákavé brazílske kúsky v Ristorante Brasiliano. A ako inak, bez pizze to predsa v Taliansku vôbec nejde......pravú pizzu vám vykúzlia v reštaurácii Pizzeria. Ak vás tunajšia kuchyňa osloví, ponorte sa do kuchárskych zázrakov a naučte sa tajomstvá šéfkuchárov v kulinárskej akadémii.

  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village
  • Reštaurácia vo Forte Village

Revolučné wellness Acquaforte ako oáza pokoja

Thalassoterapia, unikátny okruh 6 bazénov, či privátne kúpele svetovej značky, kde si oddýchnete tak dokonale, že sa sem budete chcieť iste vrátiť. Čaká vás nádherné prostredie plné pokoja, harmónie, sviežeho morského vzduchu i vôňa bujnej zelene typickej pre Sardíniu, čo vás nabije pulzujúcou sviežosťou. Vyskúšať môžete špeciálne navrhnuté programy, napríklad na podporu imunitného systému, športovú medicínu, detox, či programy na omladenie, turecký hammam, masáže ako aj jogu a fitness centrum.

Osviežujúce wellness vo Forte Village
Osviežujúce wellness vo Forte Village. Foto: CK SATUR

Vzrušujúci detský svet

Toto dokonalé prostredie rezortu Forte Village si užijú aj deti, pre ktoré je tu detský park Wonderland, kde počas dňa môžu vyskúšať rôzne aktivity. Dievčatká zaujme Barbie centrum, kreatívny kútik, ako aj napríklad pestovanie ovocia a zeleniny, alebo hravé centrum Liliput. Chlapci sa môžu vyšantiť v Mario´s Village, alebo na rôznych športových aktivitách, od futbalu, basketbalu, šermovania, lezenia, boxu, alebo tenisu. Nechýbajú ani detské bazény, akvapark, Leisureland, animačný program, detská reštaurácia, mini disko, divadlo, bowling alebo motokáry.

  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland
  • detský park Wonderland

Po zotmení

Nádherné prechádzky vás nadchnú po západe slnka, keď sa celý rezort síce ponorí do tmy, ale vábivé svetlá pritiahnu vašu pozornosť za rozptýlením, či romantikou. Aj večerné programy sú navrhnuté so zábavou, ale pritom so zvodnou eleganciou. Milovníci nákupov nájdu nádherné dizajnérske kúsky na Piazza Luisa a Piazzetta.

Večerný rezort Forte Village
Večerný rezort Forte Village. Foto: CK SATUR

Ak vás tento kúsok raja na ostrove Sardínia zaujal, radi vám v CK SATUR s výberom poradíme.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook