Rodinná lyžovačka ako sa patrí!

Je tu zimné obdobie a na biele svahy sa tešia hlavne lyžiari. Tí skúsení si už teraz vyberajú strediská a hotely, kde si túto sezónu preveria svoje schopnosti. Ak sa aj vy rozhodujete kam tento rok na rodinnú lyžovačku, vybrať si môžete tradičné rakúske Alpy - Nassfeld alebo Katschberg, v ktorých vám ponúkame štýlové a moderné hotely v blízkosti svahov a vhodné aj pre rodiny s deťmi pre množstvo zimných radovánok.

Nassfeld

Slnečný Nassfeld sa nachádza v rakúskom Korutánsku. Rakúske Alpy sú svojou krásou, ale aj poskytovanými službami, dlhodobo, zárukou kvalitnej lyžovačky. Stredisko sa pýši aj najdlhším lyžiarskym závodom na svete "Schlag das Ass" a najdlhšou alpskou kabinovou lanovkou Millenium Express s dĺžkou 6 km. Nassfeld má veľmi dobré snehové podmienky a tiež výbornú stredomorskú mikroklímu. Nájdete tu 24 lyžiarskych chát a reštaurácií nielen s rakúskou ale aj talianskou kuchyňou.

Stredisko Nassfeld v číslach:

  • 30 moderných vlekov
  • 110 km zjazdoviek všetkých druhov náročností 
  • 100% istota snehu, 460 snežných diel
  •  jedno z TOP 10 stredísk v Rakúsku
  • 7-8 metrov snehu
  • 850 hodín v priemere svieti slnko, čo je o 100 hodín viac ako inde v Rakúsku
Zujímavosť: Vedeli ste, že susedné Taliansko delí od Nassfeldu len jedna zjazdovka?
Stredisko Nassfeld. Rakúsko
Lyžiarske stredisko Nassfeld. Rakúsko. Foto: CK SATUR

Ten najlepší hotel pre rodiny

V tomto obľúbenom stredisku nájdete aj rodinný Falkensteiner Hotel Sonnenalpe****, ktorý je vyhľadávaný pre skvelý prístup personálu a rodinnú atmosféru. Má ideálnu polohu priamo pri vleku a nájdete tu zjazdovky všetkých druhov náročnosti, lyžiarsku školu, ako aj trať pre bežkárov. Hotel ponúka priestranné izby až pre dvoch dospelých a tri deti. Má bohatú plnú penziu a pekné spa centrum.

Po náročnej lyžovačke je ten správny čas na relax. Súčasťou hotela je wellnes centrum, kde sa môžete osviežiť nielen vo vnútorom ale aj vo vonkajšom bazéne s príjemnou 30-stupňovou vodou. Nachádza sa tu aj detský bazén. Okrem oddychu v saune, alebo na masáži, sa môžete tešiť aj na večerný program - živá hudba a hotelové animácie. Čo si vyberiete vy? Stravovať sa môžete formou plnej penzie. Tá sa skladá zo špecialít korutánskej kuchyne – chutné mliečne produkty, chrumkavý korutánsky chlebík a kvalitné hovädzie mäso z oblasti Nock Mountain.

Falkensteiner Hotel Sonnenalpe. Rakúsko.
Falkensteiner Hotel Sonnenalpe. Rakúsko. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do Falkensteiner Hotel Sonnenalpe

Zábava, lyžovačka, kvalitný wellnes i gastro zážitok

Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia****+ sa nachádza taktiež v lyžiarskom stredisku Nassfeld. Hotel s modernou architektúrou zaujme najmä wellness centrom s rozlohou 2400 m2 a polohou priamo pri lanovke Millennium Express v dedine Tröpolach. Pre hostí má pripravený bohatý aktívny program a vynikajúcu alpsko-jadranskú kuchyňu. Ubytovanie je možné v izbách aj pre dvoch dospelých a dve deti. Hotel ponúka plnú penziu, raňajky a ľahký obed formou bufetu, a večeru v kombinácii výberu z menu a bufetu. Hotel má vyhrievané dva vnútorné bazény a jeden vonkajší, fitenss, saunu, kúpeľné a wellness centrum. 

Ubytovanie, exteriér hotela, reštaurácia a detská herňa v hoteli Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia.
Moderný a štýlový Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia. Rakúsko. Foto: CK SATUR
Chcem ísť Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia

Katschberg

Región Katschberg leží medzi Korutánskom a Salzburským Lungau v jedinečnom prostredí hôr. V zime ponúka dokonalé podmienky na lyžovanie. Celé okolie poskytuje množstvo športových a rekreačných aktivít pre deti a nuda tu v žiadnom prípade nehrozí. Stredisko myslí aj pre tých najmenších, a to cez dobrodružný Katschi svet. Sú tu zjazdovky vyhradené pre deti a rodiny. Deti tu nájdu zjazdovku, kde hovoriace kreslené postavičky Katschi dokonca fandia. Je tu niekoľko detských lyžiarskych škôl a ponúka kurzy všetkých stupňov obtiažnosti.

Stredisko Katschberg v číslach:

  • 17 moderných vlekov
  • 80 km zjazdoviek všetkých druhov náročností 
  • dokonale upravené svahy
  • zaručený sneh až do výšky 2220 metrov
  • 100% zasnežené svahy 

Krásne prostredie, skvelý servis a nekonečná zábava nielen pre deti

Hotel Falkensteiner Club Funimation Katschberg**** sa nachádza v nadmorskej výške 1 632 m priamo na svahu v lyžiarskom stredisku Katchberg, 20 m od lanovky na vrch Aineck. Je obľúbený najmä medzi rodinami s deťmi, pre ktoré je pripravených množstvo aktivít ako lezecká stena, vnútorná vodná šmykľavka a kvalitné wellness centrum. Hotel ponúka ubytovanie pre dve až päť osôb, výhodou je stravovanie formou all inclusive, pre deti je tu detský svet Falky-land a vodný svet Falky Acqua World s toboganom a nchýbajú ani hotelové animácie.

Hotel Falkensteiner Club Funimation Katschberg. Rakúsko.
Hotel, kde nechýba skvelá lyžovačka a zábava. Rakúsko. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do Hotel Falkensteiner Club Funimation Katschberg

Elegantný a priamo na svahu

Elegantný Falkensteiner Hotel Cristallo**** sa nachádza priamo pri svahoch lyžiarskeho strediska Katschberg v nadmorskej výške 1 671 m.n.n.. Čakajú Vás rôzne aktivity pre malých i veľkých, dychberúca kulisa okolitých hôr a kvalitná regionálna kuchyňa. Ubytovanie je možné až pre dve dospelé osoby a tri deti. Hotel zabezpečuje plnú penziu, uvítací nápoj a ponúka raňajky a obedy formou bufetu, poobedný snack a večere formou bufetu a výber z menu. Nájdete tu wellness centrum Acquapura Spa cca 2000 m² (vyhrievaný vnútorný aj vonkajší bazén, sauny, vírivka, parný kúpeľ, kneippov kúpeľ, relaxačná miestnosť, panoramatické fitnes centrum, ale aj detské wellness Falky´s Spa (bazén so šmykľavkou, detský bazén, sauna, parný kúpeľ). Zahrať si môžete biliard, stolný tenis, šípky, stolný futbal a deti sa zabavia v detskom klube.

Falkensteiner Hotel Cristallo s modernými izbami, zábavou pre deti a vlekom pri hoteli.
Priamo na svahu. Falkensteiner Hotel Cristallo. Rakúsko. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do Falkensteiner Hotel Cristallo

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook