Rixos - perfektný štvorlístok

Palm Jumeirah alebo Palmový ostrov - jeden z mnohých divov Dubaja, ktorým arabský emirát neprestáva ohurovať svet. Umelý ostrov v tvare palmy postavený len z piesku a kameňov, jeden z najodvážnejších a najohromujúcejších inžinierskych projektov, aký kedy náš svet videl. A nielen svet, Palmový ostrov sa dá spozorovať až z vesmíru!

Na Palmovom ostrove

Palm Jumeirah bezpochyby patri k najlepším adresám v Dubaji, ba i v celých Spojených arabských emirátoch. Lukratívne pozemky na Palmovom ostrove si privlastnili tie najluxusnejšie hotely, najšarmantnejšie vily či najelegantnejšie milionárske rezidencie. V jednom zo sedemnástich oblúkov tvoriacich obraz palmového stromu, celkom na jeho najvýchodnejšom cípe, svoj kúsok pozemského raja našiel aj päťhviezdičkový hotel Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites *****. Architekti dobre vedeli, prečo ho postavili na tomto mieste - ponúka nádherný výhľad na azúrovo modré vody Perzského zálivu, na panorámu ostrova i ikonické stavby Dubaja vrátane bájneho hotela Burj Al Arab v tvare obrovskej plachetnice, jedného zo symbolov mesta.

Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites
Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites. Foto: archív CK SATUR

V podstate odvšadiaľ, kam sa len pohnete, či už z početných reštaurácií, barov, salónikov alebo priamo z pláže, kde si môžete hovieť v priestranných cabanas s baldachýnom nad hlavou, ale aj z niektorých prepychovo zariadených izieb s oknami od podlahy až po strop, odvšadiaľ sa vám ponuka výhľad ako pre bohov. Palmový ostrov sa pýši aj úžasným vodným parkom Aquaventure, ktorý je plný neodolateľného dobrodružstva. 

Exteriér hotela Rixos the Palm Dubai
Exteriér hotela Rixos the Palm Dubai. Foto: CK SATUR

V reštaurácii L'Oliva pravidelne „hosťujú“ michelinski šéfkuchári z najvychytenejších reštaurácií sveta, okrem talianskej kuchyne môžu vyberane jazýčky hosti degustovať delikatesy chutnej tureckej kulinárie, v reštaurácii Toro Loco Steakhouse sa podávajú tie najlepšie vyzreté steaky v Dubaji a v Aqua & More Restaurant vám naservírujú najlahodnejšie rybie špeciality a plody a mora.

Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites
Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites. Foto: CK SATUR

Ďalším tromfom hotela, a rovnako tak i ostatných troch, ktoré patria do tureckej siete Rixos, je skutočnosť, že fungujú systémom perfektne prepracovaného all inclusive, čo je na dubajské pomery skôr rarita ako samozrejmosť, na akú sme zvyknutí zo stredomorských plážových rezortov v Turecku či Grécku.

Rixos the Palm Dubai
Izba v Rixos the Palm Dubai. Foto: archív CK SATUR

Manhattan na pláži

Ťažko povedať, ktorý z dvoch hotelov Rixos v Dubaji je lepši, honosnejší, luxusnejší či vychytenejší, ak však dáte prednosť päťhviezdičkovému 35-poschodovemu Rixos Premium Dubai *****, naplno si vychutnáte tú podobu Dubaja, ktorá mesto pripodobňuje k newyorskému Manhattanu.

Rixos Premium Dubai
Rixos Premium Dubai. Foto: CK SATUR

Hotel sa pýši rovnako prestížnou adresou ako ten na Palmovom ostrove - Jumeirah Beach je totiž najslávnejšia pláž v celých emirátoch a z hotela to mate na skok aj na rovnako slávnu promenádu Dubai Marina The Walk - meria sedem kilometrov a okrem ikonických výhľadov na oceľovo modré blýskajúce sa mrakodrapy je jej najväčším lákadlom nespočetne množstvo rôznych reštaurácii, kaviarničiek, taverien, barov a vyše tristo obchodov známych svetových značiek.

Luxusný exteriér hotela Rixos Premium Dubai
Luxusný exteriér hotela Rixos Premium Dubai. Foto: CK SATUR

A to ešte na vás čaká najväčšie nákupné centrum sveta Dubai Mall, alebo Mall of the Emirates, kam sa spolu s ďalšími hlavnými atrakciami Dubaja dostanete z hotela maximálne do pol hodiny. Je to tak, pobyt v päťhviezdičkovom hoteli Rixos Premium Dubai môžete pokojne vyhlásiť za záležitosť toho najvyššieho lifestylu, aký si možno predstaviť.

Hotel Rixos Premium Dubai
Hotel Rixos Premium Dubai. Foto: CK SATUR

Abú Dhabí nemôže byť pozadu

Paťhviezdičkovy Rixos Premium Saadyiat Island ***** bol prvým ultra all inclusive hotelom v Abú Dhabí a čo sa týka luxusu a glamouru, nijako nezaostáva za svojimi dubajskými súrodencami. Veď už len jeho výnimočná poloha signalizuje jedinečnosť a prestíž: hviezdi na ostrove Saadiyat, v chránenej prírodnej oblasti, ale všetky hlavné atrakcie mesta, vrátane mešity šejka Zayeda sú vzdialene maximálne 25 minút cesty autom.

Hotel Rixos Premium Saadyiat Island
Hotel Rixos Premium Saadyiat Island. Foto: CK SATUR

Architekti hotela sa dokonale vyhrali s kombináciou štýlu starých honosných arabských palácov a stredomorských villas, na ranné či večerne prechádzky slúžia zelené oázy - rozľahlé otvorené priestranstvá s množstvom rastlín a vodných nádrží, vrátane islamskej záhrady navrhnutej z štýle rajských záhrad starej Perzie. Z niektorých luxusne vybavených apartmánov sa dá vojsť priamo do bazéna a pre väčšiu intimitu náročnejších klientov má hotel pripravené aj samostatné vily.

Hotel Rixos Premium Saadyiat Island
Hotel Rixos Premium Saadyiat Island. Foto: CK SATUR

Vybrané lahôdky sa od raná do večera servírujú v hlavnej reštaurácii Turquoise a okrem nej aj v ďalších šiestich tematických reštauráciách a la carte: talianskej, orientálnej, ázijskej či špeciálne zameranej na ryby a plody mora. Všetky štyri hotely siete Rixos v duchu tureckej tradície stavili na vynikajúce spa služby a rozmanité wellness procedúry, vrátane rôznych masáži a typických tureckých kúpeľov hammam. A nezabúda sa ani na detských hosti, ktorých sa ujmú mladí animátori v zábavnom Rixy kids club.

Hotel Rixos Saadiyat
Hotel Rixos Saadiyat. Foto: archív CK SATUR

Ras nie je žiadna Popoluška

Emirát Ras Al Khaimah nie je taký známy ako Dubaj či Abú Dhabí, ale má najkrajšie pobrežie a pláže v celom Perzskom zálive, najbohatšiu históriu a najzelenšiu prírodu. Päťhviezdičkový hotel Rixos Bab Al Bahr ***** v Ras Al Khaimah, ktorý tvoria tri veľké budovy v tvare mayských pyramíd, získal v roku 2016 ocenenie World Travel Awards a stal sa tri roky po sebe najlepším all inclusive rezortom na Strednom východe. V hoteli si môžete vyberať zo štrnástich reštaurácií miestnej i medzinárodnej kuchyne, ktorým šéfujú známi šéfkuchári, vrátane 24-hodinovej ponuky bistra Toas'N Burger. 

Hotel Rixos Bab Al Bahr
Hotel Rixos Bab Al Bahr. Foto: CK SATUR

Na uletených penových parties sa za mixážnym pultom striedajú vychytení didžejovia, taký Nicola Fasano, napríklad spolupracoval aj s rapperom Pitbullom, takže, pozor, hotel neservíruje žiadne béčka! 

Zábava v hoteli Rixos Bab Al Bahr
Zábava v hoteli Rixos Bab Al Bahr. Foto: CK SATUR

Všetky Rixosy na jednej strane ťažia zo svojej povesti hotelov priateľských k rodinám s deťmi, na strane druhej - dokážu poskytnúť dokonalý komfort, pokoj a relax aj dospelým klientom vo vyhradených špeciálnych pavilónoch s vlastným bazénom a odpočívadlami, ba niektoré apartmány sú vybavenej i malými privátnymi bazénmi. Komfort zvyšujú aj súkromné pohodlné cabanas priamo pri bazéne či v hotelových záhradách.

Spa hotela Rixos Bab Al Bahr
Spa hotela Rixos Bab Al Bahr. Foto: CK SATUR

Pred dvoma rokmi Rixos Bab al Bahr otvoril vo svojom areáli aj malý aquapark s tobogánmi, šmykľavkou a detským bazénom. Komu by sa málilo, môže navštíviť neďaleký zábavný vodný park Ice Land Water Park. Niekto to ma rád pod morskou hladinou, iný na súši v púšti, hlavne nech je to mega zážitok! Taký môžete zažiť na SUV-éčkách Toyota Landcruiser a so skúseným lokálnym šoférom za volantom pri západe slnka podniknúť šialenú jazdu po pieskových púštnych dunách...


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook