Pre koho sú určené last minute dovolenky a kedy je ich čas?

Radi nechávate veci na poslednú chvíľu? Môžete tak objaviť naozaj nádherné miesta, o ktorých ste pred tým nikdy neuvažovali ani náhodou. Pre jedných môže znamenať last minute dovolenka čakanie aj dva týždne pred tým, než na dovolenku odletia. Pre spontánnych ľudí to môže znamenať aj 24 hodín pred odletom. Do ktorej skupiny patríte vy?

V oboch prípadoch ide o dovolenku na poslednú chvíľu. Spísali sme pre vás výhody rezervovania last minute dovoleniek, ktoré si možno ani neuvedomujete.

Jednou z najväčších výhod rezervácie last minute dovolenky je, že v podstate nemáte veľa času na to, aby ste si danú krajinu či letovisko poriadne naštudovali. Leto v Alpách, týždeň niekde v Grécku, či dvojtýždňová plavba po Stredomorí. Prečo nie? Podmienkou je, že musíte odísť hneď. Keďže last minute ponuky sú často na štýl „idem alebo nejdem“, vaša dobrodružná povaha sa tu určite prejaví.

Výhľad na palmy
Výhľad na palmy. FOTO: pixabay.com

Pre tých viac organizovaných je lepšie mať všetko pod kontrolou a už pol roka dopredu vedieť, kde budete a všetko si o danej krajine naštudovať. Čo však v prípade, že na to nemáte čas? Čaká vás zaručené dobrodružstvo. Stres z plánovania, organizovania, vyhľadávania informácií v tomto prípade neprichádza do úvahy. Prečo? Jednoducho to nestihnete.

Výhody last minute dovolenky

  • Odísť na dovolenku na poslednú chvíľu poteší nejedného dobrodruha, ktorý nevie, čo ho tam čaká a na čo sa má pripraviť.
  • Keďže nebudete mať dostatok času na „preskúmanie“ destinácie online, čaká vás mnoho prekvapení, ktoré objavíte až priamo na mieste. To znie celkom lákavo, nie?
  • Last minute dovolenky sú zaujímavé aj pre tých, čo chcú ušetriť. Často bývajú za oveľa výhodnejšiu cenu.
Palmy pri mori.
Palmy pri mori. FOTO: depositphotos.com

Kedy je najlepší čas na výber last minute dovolenky?

Cestovatelia sa často dohadujú na tom, kedy je najlepší čas na rezerváciu last minute dovolenky. Avšak, jedno je isté. Najlepší čas závisí od toho, ako cestuejete. Ak idete sám alebo ako pár, môžete byť veľmi flexibilný v dátumoch a využiť posledné nepredané sedadlá v lietadle ako super last minute dovolenku. V tomto prípade čakať do poslednej minúty môže byť výhoda a vy ušetríte peniaze.

Turisti na letisku
Turisti na letisku. FOTO: pixabay.com

Na druhej strane, last minute dovolenky pre väčšie skupiny môžu znamenať problém. Či už z časového hľadiska jednotlivých cestujúcich, taktiež z kapacitných dôvodov lietadiel a hotelov.

Lety bývajú plné a ak vás ide viacero, môže sa stať, že sa niekomu jednoducho neujde miesto v lietadle. V tomto prípade by sme vám v Sature odporučili podrobnejšie plánovanie a last minute dovolenky riešili len v prípade núdze.

Aby sme to zhrnuli do nasledujúcich bodov, tu je pre vás jednoduchý zoznam s piatimi otázkami, na základe ktorých zistíte, či je last minute dovoleka pre vás. 

  • Ste spontánny človek, ktorý má rád dobrodružstvá?
  • Cestujete osamote, prípade maximálne s partnerom?
  • Radi si veci nechávate na poslednú chvíľu a z ničoho si nerobíte ťažkú hlavu?
  • Láka vás nepoznané a namiesto čítania bedekorv sa nechávate radšej prekvapiť?
  • Máte večer čas? :)

Odpovedali ste na väčšinu áno? Už dnes večer môžete sedieť v lietadle na druhú stranu sveta. Ponuku last minute dovoleniek sme už spustili, tak ak už neviete vydržať do prázdnin a potrebujete dovolenku, môžete si vybrať z júnových termínov zájazdov.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook