Objavte s nami Severný Cyprus

Môže sa stať, že Noah‘s Ark sa vám bude páčiť o trochu viac ako Kaya Artemis. Alebo že Limak vám bude o kúštiček viac vyhovovať ako Noah‘s Ark, poprípade, že Kaya vám sadne o kvapku viac ako Noah‘s či Limak. Čo sa vám však nemôže stať je, aby ste neboli s jedným, druhým či tretím hotelom spokojní. Preferencie sú len vecou individuálneho vkusu, v princípe všetky tri hotely v hodnoteniach klientov bodujú. Noah‘s a Kaya v minulých rokoch lámali rekordy v návštevnosti a najmladší Limak za nimi ani náhodou nezaostáva. Práve naopak – v oblasti Bafra na severnom Cypre je momentálne najlepší z najlepších...

Všetky tri hotely si pre seba ukrojili takú obrovskú porciu pieskovo zlatých pláží, že aj keby boli obsadené do poslednej nohy, svoje miesto pod horúcim cyperským slnkom si tam vždy nájde každý. Tlačiť sa na pláži ako sardinky naložené v oleji vám ani zďaleka nehrozí a čo sa týka horúceho slnka, štatistiky sú viac než optimistické: hovoria o vyše 300 slnečných dňoch v roku. S nadsázkou povedané, na Cypre prší v lete tak málo, že spadnuté kvapky by sa dali spočítať na prstoch. Letá sú tam dlhé a suché a spŕchne naozaj len výnimočne. Môže za to unikátna poloha ostrova, ktorý leží mimo dosahu rôznych atmosférických porúch a prevládajúceho severného prúdenia, ktoré občas pokazí počasie inde v Stredomorí.

Pláž na Severnom Cypre
Pláž na Severnom Cypre. FOTO: archív CK SATUR

Pre Cyprus teda v letných mesiacoch platí: slnko, slnko a ešte raz slnko... Vysoké letné teploty sú aj prísľubom príjemne teplého mora bez drkotania zubov hoci aj začiatkom júna. Úplne najteplejšie je však more v septembri, keď už povolia letné horúčavy. Voda je nielen príjemne teplá, ale aj mimoriadne čistá (s pieskovým podložím), krásne priehľadná a plytká, do väčších hĺbok sa treba prebrodiť aj niekoľko desiatok metrov – ideálne pre malé detičky, ktoré môžu na brehu v teplom piesku vykrajovať bábovky. Všetky tri hotely sa tiež môžu pochváliť dlhým a priestranným mólom s ležadlami a slnečníkmi na opaľovanie, či dokonca aj malým barom, odkiaľ sa dá skákať do vody. Nie z baru, mysleli sme z móla, prirodzene.


Hotely na úrovni 5 hviezdičiek

Všetky tri hotely vynikajú vskutku výnimočnou architektúrou: jeden sa vzdúva k nebu ako obrovitánska Noemova archa (Noah‘s Ark), architekti toho druhého sa nechali inšpirovať starými antickými chrámami a svoj „chrám pohostinnosti a komfortu“ zasvätili bohyni Artemide (Kaya Artemis), pričom ten najnovší nesie meno Limak Cyprus a svojimi rozmermi skutočne pôsobí, akoby chcem obsiahnuť celý ostrov. Ďalším ich spoločným menovateľom je režim ultra all inclusive, ktorý neznamená len celodenné hodovanie, ale napríklad aj denne dopĺňaný minibar na izbe (nealko nápojmi a pivom) či celodenný prísun pitnej vody v chladničkách na pláži hotela Noah‘s Ark. Ak by jednotlivé hotely medzi sebou vyhlásili súťaž o najlepšiu kuchyňu, jednoznačne najspravodlivejšia by bola remíza. A to hneď trojnásobná. Misy plné čerstvej zeleniny, ovocia (istý spokojný hosť na TripAdvisore narátal 16 druhov!) a množstva byliniek, regionálne špeciality na báze tureckej kuchyne, grilované čerstvé ryby a nekonečný výber sladkých dobrôt. Nemožno si nevybrať!

Kapacita izieb sa pohybuje okolo čísla päťsto, ale okrem hlavnej budovy všetky tri hotely ponúkajú aj ubytovanie v pohodlných nízkych záhradných pavilónoch. V každom hoteli nechýba profesionálne javisko, za ktoré by sa nemuselo hanbiť ani menšie európske mesto, vnútorné bazény, wellness centrum a väčší či menší aquapark. Drobné rozdiely, samozrejme, existujú, niekde je milší čašník, inde zábavnejší barman (v hoteloch brigádujú študenti tamojších vysokých škôl, takže sa môže stať, že vás bude obsluhovať budúci úspešný medik či advokát), ale o personáli hostia zvyknú hovoriť len v superlatívoch a označujú ho za „usmievavý, milý, ústretový...“ „U nikoho sme nevideli mobil v rukách,“ napísal jeden klient, „každý makal ako o dušu!“ A to sa týka aj partie mladých slovenských animátorov, o ktorých už medzi deckami kolujú legendy! Deti by najradšej za svojimi miláčikmi cestovali od hotela k hotelu a keď si na TripAdvisore prebehnete hodnotenia slovenských dovolenkárov na hotel Kaya Artemis, prinajmenšom každý druhý post vychvaľuje do neba tím „saturáckych“ animátorov. Jedine barman menom Basil, ktorý sa staral o pitný režim klientov hotela Limak, im môže konkurovať...


Hotel Noah‘s Ark *****

Hotelový komplex Noah‘s Ark si zakladá na priestranných izbách, širokých posteliach a a zaujímavom interiéri - bytoví architekti doň zakomponovali citáty z Biblie, ale graficky vkusne a bez toho, aby vás počas dovolenky strašili starozákonné príbehy o skamenenej Lótovej žene či Samsonovom utrpení. Dovolenka v tomto päťhviezdičkovom hoteli predstavuje skutočne vysoký luxus - za výhodné ceny.

Pre potešenie detí priamo v areáli stojí menší aquapark. Za posledných pár rokov hotel už preverili stovky spokojných klientov, či už prišli dovolenkovať s deťmi alebo bez. V porovnaní s Kayou Artemis a Limakom je Noah‘s vhodný skôr pre páry, ktoré majú radi pokojnú dovolenku s relatívne znesiteľným počtom vreštiacich detí - tobogány architekti hotela umiestnili trochu stranou, takže detský džavot z pláže vôbec nepočuť.


Hotel Kaya Artemis *****

Hlavnú budovu hotela obkolesuje impozantné, do neba sa týčiace iónske stĺporadie. V jeho záhradách môžete obdivovať mramorové sochy gréckych bohov, altánky či rotundy, do ktorých sa dá uchýliť pred horúcim slnkom. Dospeláci bez detí iste ocenia bazén pre hostí vekovej kategórie 16+, tí s deťmi zasa podujatia „saturáckej“ športovej akadémie: bezplatné kurzy plávania či futbalové kurzy a ďalší zaujímavý program pre deti vrátane obľúbenej súťaže Milujem Slovensko! Jeden status z TripAdvisora za všetky: „Naozaj na žiadnej dovolenke a v žiadnom rezorte sme nezažili taký perfektný tím animátorov, aký je tu!”

Štvorčlenný tím animátorov Planet Fun v lete 2019
Štvorčlenný tím animátorov Planet Fun v lete 2019. FOTO: archív CK SATUR

Hotel Limak Cyprus *****

Tento novopostavený hotel (otvorený iba druhý rok) predstavuje príkladné spojenie luxusu, relaxu a zábavy. Opäť sa oprime o tvrdenie klienta, ktorý ho aj skutočne navštívil. Napísal: „Vynikajúco navrhnutý a výborne realizovaný hotelový komplex. Napriek tomu, že ide o veľký hotel, priestory sú realizované tak, že návštevníci sú rozptýlení podľa ich záujmu.“ Tiež treba vyzdvihnúť, že v areáli premávajú autíčka, ktoré vás odvezú na pláž (a takisto späť).

  • animátori planet fun
  • hote limak
  • pláž cyprus
  • animátori planet fun
  • hote limak
  • pláž cyprus

Deti sa vyšantia v športovej akadémii, na kurzoch plávania alebo futbalu, na mega veľkom detskom ihrisku, na obrovskom tobogáne a takmer úplne zdivejú na penovej párty. Pre dospelých animátori Saturu pripravili ako novinku letnej sezóny aj hodiny jogy. Starostlivé mamičky isto ocenia, že detské bazény sú zatienené. A čo sa týka pokojného miesta v tieni pre starostlivých oteckov: v hoteli okrem domácich borcov podávajú drinky aj páni Smirnoff, Johnny Walker či Jim Beam. Nie je to najpodstatnejšia informácia pre výber dovolenky, ale poteší, no nie?

Všetky tri hotely sú medzi TOP 5 najpredávanejšími hotelmi na leto 2019. Využite teraz obdobie first moment zliav a zvýhodnených detských paušálov a na dovolenku na Severnom Cypre nikdy nezabudnete.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook