Nuda na lodi nehrozí! TOP aktivity, ktorým sa môžete venovať počas okružnej plavby

Ostrieľaní cestovatelia, ktorí už majú nejakú tú plavbu loďou za sebou, vedia, že je to perfektná kombinácia poznávania nových miest a zábavy na palube. Ešte stále je však veľa turistov, ktorí na svoj „krst ohňom“ na okružnej plavbe len čakajú. A práve oni sa často obávajú toho, že počas dní na mori nebudú mať čo robiť. Stačí, keď si predstavia, že tento veľký kolos sa väčšinu času plaví na mori, takže nemajú kam uniknúť. Výletné lode sú však vybavené rovnako, ak nie lepšie, ako lepšie štvor- či päťhviezdičkové hotely, preto na nich nuda určite nehrozí. Napokon, presvedčte sa sami!

1. Zapojte sa do animácií

Všetky veľké výletné lode majú na palube množstvo animátorov, ktorí sa postarajú o to, aby ste hneď zapadli do kolektívu. Vymýšľajú program plný najrôznejších aktivít a súťaží. Ak sa potrebujete najskôr trochu „oťukať“, vezmite si do ruky pohár s chladným drinkom a sledujte, čo sa deje okolo vás. Uvidíte, že ani nebudete vedieť ako a budete súčasťou diania. U nás v Sature si navyše môžete vybrať aj plavby so slovenským sprievodcom a animátorom. Ten sa postará o zábavu vás aj vašich detí a navyše bez jazykovej bariéry.

2. Oddychujte pri bazéne

Ako si predstavujete svoju ideálnu letnú dovolenku? Tak, že budete ležať pri mori alebo bazéne, pod slnečníkom, občas sa ovlažíte vo vode a vychutnáte si absolútnu pohodu? To pokojne môžete aj na okružnej plavbe. Opaľovanie a oddych sú úplnou samozrejmosťou. Väčšina lodí má okrem bazéna aj vírivku, niektoré zasa prekonávajú všetky očakávania pasažierov bazénmi, v ktorých sa dá surfovať. Oddych občas vystriedajte s trochou adrenalínu a spustite sa na toboganoch. Deti, ktoré väčšinou len tak neposedia, sa zabavia v  interaktívnych vodných parkoch s rôznymi atrakciami.


3. Zacvičte si

Maximálne cvičenie, ku ktorému sa doma dostanete, je trénovanie prstov na klávesnici počítača alebo beh na dôležité stretnutie? Na takúto „aktivitu“ na lodi zabudnite! Do kufra si pribaľte bežecké tenisky, zídu sa vám. Či už pri rannom behu na bežeckej dráhe alebo pri návšteve posilňovne. Samozrejmosťou sú aj všetky obľúbené letné športy ako volejbal, futbal, tenis alebo minigolf. Okrem toho väčšina lodí ponúka aj iné aktivity ako joga, pilates alebo aerobik.

Posilňovňa na lodi
Posilňovňa na lodi. FOTO: archív CK Satur

4. Naučte sa tancovať

Pri pohybe ešte na chvíľu ostaneme. Jednou zo super vecí, ktoré sa na lodi naučíte, je tancovanie. Treba len chcieť. Ak o vás všetci doma hovorili ako o dreve, z ktorého sa nikdy žiadny tanečník nevykľuje, neuveríte, čo dokáže pár dní na výletnej lodi. Waltz, valčík, ale aj odvážnejšia rumba, cha-cha alebo salsa. Základné kroky vás naučia skúsení lektori. Síce sa pri hodinách poriadne zapotíte, ale námaha sa vyplatí. A doma potom môžete všetkých ohúriť svojimi novými schopnosťami!


5. Choďte sa zabaviť na diskotéku

Že si už nepamätáte, kedy ste naposledy boli na diskotéke? Svoje nové zručnosti si otestujete aj priamo na lodi. Súčasťou večerného života na okružnej plavbe je každú noc diskotéka až do skorých ranných hodín. Nevadí, ak už nepatríte práve k najmladším, vytancovať sa môžete presne podľa svojho tempa. Dobijete sa energiou a dobrou náladou, a to je predsa základom každej dovolenky. Keď sa budete nadránom rozosmiati vracať do svojej kajuty, nezabudnite sa zastaviť na palube a pozrieť si východ slnka.

diskotéka na lodi
Diskotéka na lodi. FOTO: archív CK Satur

6. Choďte shoppingovať

Všetky „shoppaholičky“ si na okružnej plavbe prídu na svoje. Kabelky, šperky, doplnky, oblečenie... Na čo si len spomeniete. Obchodíky na lodiach sú dobre zásobené, aby splnili požiadavky všetkých pasažierov. Ak ste si teda doma „čistou náhodou“ zabudli plavky, určite si nájdete butik, kde si to vynahradíte. Obchody si každý deň pripravujú aj špeciálne akcie, jeden deň je výpredaj oblečenia, ďalší dostanete zľavu na klenoty.

Obchod na lodi
Obchod na lodi. FOTO: archív CK Satur

7. Doprajte si kultúru

K zábave na lodi patria aj pravidelné predstavenia. O tom, čo sa bude dnes hrať, sa dozviete z denne čerstvých lodných novín. Tradične sa však na lodiach uvádzajú známe adaptácie napríklad z Broadwayia. Aj tu však idú niektoré spoločnosti míľovými krokmi vopred a okrem klasiky ponúkajú aj zábavu vo vodnom divadle, korčuliarske a iné predstavenia. Zaujímavé sú aj vystúpenia živej hudby alebo premietanie v kine. Aj keď sa možno všetkým týmto aktivitám venujete aj doma, na palube lode majú vždy trochu inú príchuť.

4D kino
4D kino. FOTO: archív CK Satur

8. Pokúšajte šťastenu!

Zábavu s nádychom risku objavíte v kasíne. Chceli ste si ruletu, black jack alebo poker vyskúšať už doma, no nikdy nebol ten správny čas? Na lodi už svoju príležitosť nepremrhajte. Ktovie, možno budete mať šťastie a podarí sa vám odísť aj s príjemnou výhrou!

Kasíno na lodi
Kasíno na lodi. FOTO: archív CK Satur

9. Nechajte sa hýčkať v spa

Nielen šport a zábava sa vám postarajú o dokonale strávený čas počas plavby loďou. Možno ste plánovali dopriať si trochu rozmaznávania svojho tela. Wellness a spa na lodiach ponúkajú všetko, čo by ste našli aj v hoteli – masáže, ošetrenia tváre, manikúru, pedikúru, bahenné zábaly, procedúry... Niektoré ponúkajú aj „špecialitky“ typu bielenie zubov. Relax si doprajete aj v saunách, parných komorách, na relaxačných ležadlách alebo v terapeutických bazénoch.

spa na lodi
Spa na lodi. FOTO: archív CK Satur

10. Jedzte, pite a buďte šťastní!

Jedlo a pitie tvoria veľkú časť vášho pobytu na výletnej lodi. Vďaka all inclusive alebo plnej penzii sa nemusíte starať o nič. Možno máte radi švédske stoly, z ktorých si vyberiete presne to, na čo máte chuť. Alebo dáte prednosť večeri v elegantnej à la carte reštaurácii, do ktorej sa pekne oblečiete. Výber je často taký bohatý, že by ste pokojne mohli stráviť každý večer v inej reštaurácii. Z nápojov máte v cene vždy kávu, čaj a vodu. Ak si však vyberiete svoju dovolenku na lodi v našej cestovnej kancelárii Satur, poradíme vám aj nakombinované nápojové balíčky, ktoré si môžete predplatiť ešte doma. Pri sledovaní západu slnka s pohárom vína alebo piva v ruke si poviete, že toto dobrodružstvo stálo za to.

CK SATUR
Jedáleň na lodi
Jedáleň na lodi. FOTO: archív CK Satur

11. Získajte nové zručnosti

Niektoré lode posúvajú aktivity na vyššiu úroveň a pasažierom ponúkajú aj hodiny cudzích jazykov alebo varenia. Pri výletoch sa zasa môžete naučiť loviť ryby na šírom mori. Možno si poviete, na čo by vám to bolo. V prvom rade ale ide o to, aby ste cez dovolenku zabudli na problémy bežného života a vytvorili si čo najviac nových spomienok a zážitkov.


12. Užite si chvíľu ticha

Všetky aktivity na okružnej plavbe sú síce fajn, no každý niekedy potrebuje čas len sám pre seba. Najlepším miestom, kde si vychutnáte ticho, je knižnica. Do pohodlného kresla sa môžete usadiť s vlastnou knihou alebo si nejakú požičať. V druhom prípade treba rátať s tým, že v ponuke budú skôr anglické verzie. Ale aspoň budete mať možnosť precvičiť si, čo ste sa naučili na hodinách cudzieho jazyka!

knižnica na lodi
Knižnica na lodi. FOTO: archív CK Satur

Aktivít na lodi je toľko, že budete mať čo robiť, aby ste ich počas plavby všetky stihli. A určite objavíte ešte aj iný program, ktorý vás zaujme. Ak ste teda doteraz váhali, či sa dovolenka na výletnej lodi oplatí, teraz už nemusíte. Ostáva posledná vec – vybrať si okružnú plavbu presne pre seba. Najlepšiu ponuku nájdete na našej stránke satur.sk!

Vyberte si svoju okružnú plavbu z ponuky cestovnej kancelárie Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook