Top poznávacie zájazdy v exotike

Zažite, čo ste ešte nezažili na potulkách po exotickom Vietname, hľadaním divov od egyptskej Káhiry až po brány ku “Čiernej Afrike”, objavte dobrodružstvo na Zanzibare, užite si pravú Kubu vo víre “starej krásy” a nespútanej vášnivej atmosféry, alebo odkryte tajomstvá mexického sveta, ktorý je plný divov!

Náš svet hrá všetkými farbami a je veľmi rôznorodý od vysokých hôr, cez roviny, moria a oceány, zlatistú púšť, moderné mestá ako aj tie historické, ktoré môžete precestovať s CK SATUR, ktorá si pre vás pripravila exotické poznávacie zájazdy, za ktorými môžete letieť z Bratislavy alebo z Viedne, komfortne a bez starostí s našimi TOP sprievodcami.

Ponuka poznávacích zájazdov

Egypt - plavba po Níle

Popri brehoch Nílu vyrástli fascinujúce kultúry a jednu z nich si môžete obzrieť celkom zblízka, z lode, ktorá sa plaví po najdlhšej rieke sveta, počas poznávacieho zájazdu v Egypte. Tu okrem faraónskych tisícročných stavieb, uvidíte ako si Níl ladne tancuje na svojej púti, ako sa úchvatne striebristo leskne pri západne slnka, ako dáva úrodu v podobe vlahy, kde vyrastajú figovníky, akácie, ďatle, cukrová trstina, banány, mangá, arašidy, a kde si celkom v kľude žijú jeho obyvatelia. Tá najdôležitejšia križovatka kultúry, umenia a úžasných stavieb v južnom Egypte stojí tisíce rokov práve v dnešnom Luxore, nazývanom kedysi Veset. Práve tu, vás ohromí veľký chrámový komplex v Karnaku a chrám v Luxore, ktoré ležia na východnom brehu a spája ich tri kilometre dlhá aleja lemovaná sfingami, ktorých kamenné pohľady už asi zažili všeličo.

Plavba na výletnej lodi po rieke Níl v Egypte
Plavba na výletnej lodi po rieke Níl v Egypte. Foto: CK SATUR

Aj celkom na juhu Egypta je ešte čo obdivovať. Najzachovalejšie dvetisíc ročné chrámy v Kom Ombo, Edfu a Philae. Veľkolepý chrám Abu Simbel, kde si pokojne už viac ako tritisíc rokov sedia kamenné sochy slávneho faraóna Ramesseho II. Mesto Asuán, ktoré je bránou do Afriky zaujme dlhou promenádou popri Níle, kde kotvia lode a pestrým trhom, kde kúpite čerstvé koreniny. Po nílskom dobrodružstve, množstvom zážitkov a myšlienok o veľkoleposti starovekého Egypta, si oddýchnete v slnečnej Hurghade pri Červenom mori.

Údole kráľov. Egypt
Údole kráľov. Egypt. Foto. CK SATUR
Chcem spoznať Egypt

Mexiko

Objavte s nami kus mexického sveta, kde žiaria nielen biele pieskové pláže a tyrkysové more, ale aj pozostatky starých civilizácií, ktoré po sebe zanechali svoje stopy roztrúsené po celej krajine. Ich pôvodná kultúra je plná zvláštností a tajov, do ktorých nahliadneme cez pyramídy, observatóriá, mayské paláce, mystické miesta, kde sa vykonávali rôzne rituály a ihriská, na ktorých sa hrávali obľúbenú loptovú hru.

Ruiny Mayov. Mexiko
Ruiny Mayov. Mexiko. Foto. CK SATUR

Pri poznávaní Mexika navštívime slávne archeologické lokality ako Chichen Itzá a Uxmal, ktoré sa nám predvedú vo svojej úplnej dokonalosti a to priamo v yucatánskej džungli. Nebude chýbať koloniálne mesto Merida, fabrika na výrobu tequily a kúpanie sa v cenote. Po týchto mexických zážitkoch budete oddychovať na Mayskej riviére a užívať si vynikajúci all inclusive, pričom môžete navštíviť aj tunajšie obľúbené eko-archeologické parky s rôznymi atrakciami ako Xcaret alebo Xel-Ha.

Mexiko
Mexiko. Foto. CK SATUR
Chcem spoznať Mexiko

Kuba

Kubánsky ruch, salsa, hudba znejúca z každého rohu kdekoľvek ste, usmievaví a pohodoví Kubánci, zmiešaná kultúra zo všetkých svetových strán, kde si ale jednoducho musíte zvyknúť na to, ako tu život funguje. Najznámejšie kubánske letovisko Varadero je plné hotelov a hlavne nádherných pláží. Vašu dovolenku na Kube môžete stráviť leňošením ale i spoznávaním. Nechajte sa uniesť podmanivou históriou a zájdite po poznávaní koloniálnej Havany, ktorá je miestami veľkolepá a miestami celkom chatrná, ale pulzuje v nej ten správny ruch, na ktorý čakáte. Kontrasty, ľudia, kultúra, západ-východ vás rozčaruje, no zanechá vo vás úctu, potechu, ale i pokoru.

Poznávacie zájazdy na Kubu
Staré autá. Kuba
Staré autá. Kuba. Foto. CK SATUR

Ostrovný štát sa stále „zmieta v atmosfére Fidelovej revolúcie“, rumu, cigár, starých áut, krásnych žien a kabaretu. Jeho domáci obyvatelia vám ponúknu to najlepšie, čo môžu. Vo Varadere natrafíte na „španielsky turizmus“ a množstvo hotelov so službami all inclusive.

Varadero. Kuba
Varadero. Kuba. Foto. CK SATUR
Chcem spoznať Kubu

Vietnam - s pobytom pri mori v Phu Quoc

Už samotný názov sľubuje veľa exotického a to poznávanie Vietnamu aj je. Táto krajina juhovýchodnej Ázie ohromuje svojou kultúrou, stavbami, gastronómiou od výmyslu sveta, pobrežím dlhým viac ako 3200 km či ruchom miest ako je Ho Či Minovo mesto, známe ako Saigon. Tu si ruky podáva východ a západ. Palác zjednotenia, katedrála Notre Dame, Eiffelova pošta, rušný trh Ben Thanh, či 120 km dlhý labyrint tunelov Cu Či sú autentickým zážitkom. Úsmevy na privítanie, bohatstvo neznámeho, prírodné zaujímavosti, kde si príroda dala záležať, raz more a raz bujný kopcovitý terén, vás budú sprevádzať celou krajinou.

Pláž na ostrove Phu Quoc
Pláž na ostrove Phu Quoc. Foto: CK SATUR

Čaká vás aj spoznávanie My Tho, hlavého mesta provincie Tien Giang, ktoré je prístavom v delte rieky Mekong. Čarovná plavba, ovocná záhrada s tropickým ovocím, vietnamský obed a potom ešte odlet na najväčší vietnamský ostrov Phu Quoc, ktorý patrí medzi najkrajšie v krajine. Nádherné exotické prostredie a úchvatné pláže, pokojná atmosféra, biely piesok, krištáľovo čisté more, kokosové palmy sú dokonalým únikom od zhonu každodenného života.

Exotický Vietnam
Exotický Vietnam. Foto. CK SATUR
Chcem spoznať Vietnam

Zanzibar - poznávanie afrického raja

Pri pobreží Tanzánie, leží súostrovie pozostávajúce z hlavného ostrova Zanzibar a zhluku menších ostrovov. Je to nádherné miesto s úchvatnými bielymi piesočnatými plážami a hlavným mestom Stone Town, ktoré je aj na zozname UNESCO. Je obklopený tyrkysovou vodou Indického oceánu, ktorého nekonečné brehy sú plné prekvapení. Zoznámte sa aj s pestrofarebnou históriou, sultánskym palácom, mešitami ako aj tradičnou architektúrou na objavnom poznávacom zájazde po Zanzibare. 

Poznávacie zájazdy Južná Afrika
Stone Town. Zanzibar
Stone Town. Zanzibar. Foto. CK SATUR

Tento africký ostrov s nádychom arabskej atmosféry má stovky príbehov, ktoré znejú v rytme Freddie Mercuryho, speváka čo sa tu narodil a jeho stopa je tu nezmazateľná. Putujte rušnými ulicami, objavujte tajomstvá prírodného parku Jozani s mahagónovým lesom a endemickou guarézou červenou. Spoznáte i malý ostrov Prison Island s pochmúrnou históriou, ktorá je už našťastie dávno preč. Teraz predstavuje domov pre nádherné veľké korytnačky. Ponorte všetky vaše zmysly do voňavého kolotoča na plantáži korenín, ochutnajte svahilský obed, ale aj oddychujte na bielej pláži s drinkom a pohľadom na tyrkysový oceán.

Biela zanzibarská pláž a tyrkysový oceán. Zanzibar
Biela zanzibarská pláž a tyrkysový oceán. Zanzibar. Foto: CK SATUR
Chcem spoznať Zanzibar

Ak vás naše novinky z exotického poznávania zaujali, vydajte sa do sveta s CK SATUR, ktorá vám zabezpečí celý balík služieb a užívať si tak môžete nekonečné poznávanie, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook