Toto sú nové atrakcie a podujatia v Dubaji. Oplatí sa vidieť a zažiť!

Patríte medzi lovcov atrakcií? Ak áno, tak tie najlepšie, najnovšie a najkrajšie vám ponúka Dubaj a okolité emiráty. Veď napokon Dubaj je práve to mesto, ktoré spôsobuje neutíchajúci rozruch, udivuje všetkým možným i nemožným, stále sa v ňom čosi deje a jeho atmosféra je nenapodobiteľná. A keďže je pre emiráty ich budúcnosť dôležitá, už teraz je jasné, že zoznam NAJ atrakcií a zaujímavých podujatí sa opäť rozšíri. Vidieť a zažiť ich môžete každý týždeň a to vďaka priamym letom z Bratislavy.
Nočný Dubaj
Nočný Dubaj. SAE. Foto: CK SATUR

Exkluzívna prehliadka interiérov hotela Burj Al Arab

Prvýkrát vo svojej 23-ročnej histórii Burj Al Arab otvára svoje brány hosťom, aby tak mohli vstúpiť na fantastickú prehliadku tohto ikonického dubajského hotela. Vďaka 90-minútovej prehliadke so sprievodcom majú návštevníci prístup do najvyhľadávanejších častí, pričom vás čaká uvítací nápoj pri príchode, jazda autíčkom cez most na ostrov, kde stojí Burj Al Arab, „ikonické“ fotografie s hotelom, panoramatický výhľad z 25. poschodia na Palm Jumeirah, ostrovy Svet a severné pobrežie Dubaja, tradičná arabská káva a datle, kráľovská suita s výhľadom na Arabský záliv, kráľovský apartmán, ktorý hostil množstvo známych celebrít, či pozlátený výťah. 

Náš tip: Nenechajte si ujsť jedinečné cappuccino z 24-karátového zlata.
hotel Burj Al Arab
Interiér hotela Burj Al Arab. Dubaj. SAE. Foto: CK SATUR

V balóne nad Dubajom

Hľadači vzrušenia si teraz môžu prezrieť Palmu a Arabský záliv z výšky 300 metrov nad zemou. Tento jedinečný letecký zážitok sa nachádza v Atlantis Aquaventure, na Palmovom ostrove a ponúka jedinečný výhľad na mesto. Tento 10-minútový zážitok vás zdvihne do vzduchu prostredníctvom héliom nafúknutého priviazaného balóna. 

Royal Atlantis
Royal Atlantis.Dubaj. SAE. Foto: whatson.ae

Terra Solis

Hotel Terra Solis Dubai sa nachádza v rozľahlej krajine s rozlohou 371 000 m v skrytej oáze obklopenej nekonečnými dunami. Vzdialený je len 30 minút jazdy od väčšiny miest v Dubaji, čo z neho robí dokonalý únik z mesta bez dlhej cesty autom. Hostia si môžu vybrať ubytovanie buď v priestranných a luxusných stanoch, alebo v exkluzívnych chatkách. Pre osvieženie je tu i bazén. 

Terra Solis
Terra Solis. SAE. Foto: whatson.ae

Nový hotel Mövenpick

V Ras Al Khaimah vyrástol na ostrove Al Marjan nový plážový rezort Mövenpick *****. Nachádza sa v ňom viac ako 400 izieb, 6 barov, vynikajúce reštaurácie, salónik, panoramatický strešný bar, 3 bazény, wellness centrum a 300 metrov dlhá súkromná pláž. Pre zábavu nechýba ani najväčší plávajúci vodný park v Ras Al Khaimah.

Mövenpick
Plážový rezort Mövenpick v Ras Al Khaimah. Foto: CK SATUR

Expo City Dubai

Emiráty o svoje "Expo" nechcú prísť a preto sa začiatkom októbra 2022 otvára v novej forme, kde ponúka zábavu, reštaurácie, športové zariadenia a nákupné centrum. Obhliadnuť si môžete ohromujúce námestie Al Wasl Plaza, vyhliadkovú vežu Garden in the Sky alebo vodnú atrakciu Surreal. V tomto novom "dubajskom meste" sa plánuje nové múzeum, svetové výstavisko, sídla špičkových spoločností. Ostávajú tu pavilóny SAE, Saudskej Arábie, Egypta či Maroka. 

Dubajské Expo
Dubajské Expo. Dubaj. SAE. Foto: https://whatson.ae/

Atmosphere Grill & Lounge, najvyššia reštaurácia v Dubaji

Atmosphere Grill & Lounge bol vždy obľúbenou voľbou pre netradičný zážitok. Už len to, že sa nachádza na 122. poschodí najvyššej budovy sveta Burj Khalifa, láka návštevníkov Dubaja. Počas svojho šesťmesačného zatvorenia sa táto reštaurácia úplne premenila na fascinujúce majstrovské dielo, pričom jej bývalý tmavý drevený vzhľad nahradila pôvabná elegancia v štýle art deco.

Knižnica Mohameda Bin Rashida

Ešte tento rok sa plánuje otvorenie knižnice Mohameda bin Rashida v časti Al Jaddaf. Má obsahovať viac ako 4,5 milióna kníh vrátane tlačených a elektronických kníh. Budú sa tu konať podujatia, festivaly a aktivity zahŕňajúce vzdelávanie. Sú tu priestory pre výstavy a prednáškové divadlo s kapacitou 500 miest. Knižnica bude sídlom Medzinárodnej rady pre arabský jazyk a bude vydávať súčasný slovník arabského jazyka.

Knižnica Mohameda Bin Rashida
Knižnica Mohameda Bin Rashida. SAE. Foto: whatson.ae

Bungalo34

Vynikajúca reštaurácia Bungalo34, ktorú prináša spoločnosť Tashas Group, čo už stojí za výbornými reštauráciami Flamingo Rooms by Tashas, Avli by Tashas a Tashas Café má svoju novinku v krásnej časti Pearl Jumeirah Island v Dubaji. Názov je inšpirovaný dovolenkovým prostredím samotnej zakladateľky Nataše Sideris, ktorá pochádza z Grécka. Toto miesto ponúka stredomorskú a grécku kuchyňu, nechýbajú čerstvé ryby.  Za ochutnávku stojí napríklad "carpaccio cacio e pepe". 

Bungalo34
Bungalo34 v Dubaji. SAE. Foto: whatson.ae

Nara Desert Escapes

Luxusný kempingový zážitok plný púšte pod názvom The Nest si môžete užiť v Nara Desert Escapes. Svoje brány tento kemp otvoril v septembri a už je jasné, že prináša jedinečné zážitky. Hostia sú ubytovaní v súkromných „hniezdach“, kde je spálňa, kúpeľňa, vonkajšie posedenie a k dispozícii máte aj komorníka. Na tunajšom jedálnom lístku nájdete pizzu pripravenú v drevenej peci, hovädzie či stredomorské špeciality.

The Nest
The Nest. SAE. Foto: timeoutdubai.com

Verde Beach Dubai

Sezóna klubov je späť a ak hľadáte nové plážové miesto, tak Verde je skvelým tipom. Jedná sa o úplne nový klub, ktorý sa nachádza v obľúbenej časti Jumeirah Beach. Vyžaruje elegantný pôvab francúzskej riviéry a ponúka luxusnú stredomorskú reštauráciu. Miesto, je plné priateľskej a uvoľnenej atmosféry a či už si zvolíte obed alebo strávite deň leňošením na pláži, o zážitok máte postarané.

Verde Beach Dubai
Verde Beach Dubai. SAE. Foto: whatson.ae

Vyskúšajte "omakase"

Novinkou v Clapovom pôsobivom kulinárskom repertoári je stolovanie v štýle "omakase", ktoré je teraz v ponuke v tomto elegantnom podniku DIFC. Ponúka špeciálne pripravené jedlá s využitím len tých najčerstvejších surovín, či už ryby alebo rôzne plody mora. Japonské "omakase" označuje "nechám to na teba", a presne v tomto duchu vám v reštaurácii Clap Dubai naservírujú skutočné delikatesy, ako sú ustrice, kaviár, hľuzovka yuzu, foie gras a ďalšie špeciality. Stačí to naozaj nechať len na nich. 

Clap, DIFC Gate Village, Trade Centre
Clap, DIFC Gate Village, Trade Centre. Dubaj- SAE. Foto: whatson.ae

Infinity des Lumières

Najväčšie miesto digitálneho umenia v rámci arabských krajín nachádzajúce sa v Dubai Mall prináša nové predstavenia majstrovských diel od svetových tvorcov ako Gaudí, Kandinsky a Klee. 130 projektorov, 58 reproduktorov a 3000 pohyblivých obrázkov vytvorí vďaka špeciálnej digitálnej technológii obrazové prvky umeleckého diela. Nájdete tu tri miestnosti, ktoré prezentujú diela jedného umelca. 

Infinity des Lumières
Infinity des Lumières. SAE. Foto: https://www.thenationalnews.com/

Múzeum budúcnosti a Robodog

Múzeum budúcnosti má futuristický nový prírastok. Je ním Robodog, najnovší člen rozširujúcej sa rodiny robotov. Tento nový robotický štvornohý priateľ sa pripojí k existujúcej zbierke pokročilých technológií a robotov múzea spolu s humanoidným robotom Bobom poháňaným umelou inteligenciou, robotickým baristom, lietajúcim tučniakom, lietajúcimi medúzami a mnohými ďalšími. Tento robotický maznáčik je pokročilý robot, ktorý sa "baví" so svojím okolím s neuveriteľnou ľahkosťou a mobilitou. Stelesňuje niektoré z najmodernejších technológií a systémov, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii s 3D videním, 360-stupňovým vnímaním a pohybom pomocou 17 kĺbov.

Múzeum budúcnosti v Dubaji
Múzeum budúcnosti v Dubaji. SAE. Foto: CK SATUR

Abrahamic Family House v Abu Dhabi

Jeho Výsosť šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan, prezident SAE a vládca Abu Dhabi, oznámil inauguráciu Abrahámovho rodinného domu - s mešitou, kostolom a synagógou v rovnakom zariadení, ktoré má stelesňovať spoločné hodnoty a mierové spolužitie medzi moslimami, kresťanmi a židmi. Miesto má vyžarovať lásku, toleranciu a mier. Otvorené bolo 1. marca 2023 v kultúrnej štvrti ostrova Saadiyat, a sprístupnený je pre uctievajúcu a navštevujúcu verejnosť. Vstup je bezplatný. Rezerváciou vopred si môžete rezervovať anglicky alebo arabsky hovoriaceho sprievodcu. 


White Beach

Dubajský premiérový plážový klub White Beach zaviedol "Sunkissed beach brunch", ktorý prináša dobré jedlo a ešte lepšiu atmosféru na pláži zaliatej slnkom. Vychutnať si môžete stredomorské jedlá, skvelé nápoje a to všetko na krásnom dubajskom pobreží. 

White Beach
White Beach. Dubaj. SAE. Foto: whatson.ae

Mi Amie

V Jumeirah Emirates Towers sa nachádza nádherný nový strešný bar Mi Amie, ktorý do dubajského finančného centra priniesol fantastickú energiu a vibráciu. Ako už názov napovedá, tento bar čerpá inšpiráciu z farebných hotspotov v Miami, ktoré sú spojené s jasnými prvkami v štýle art deco. Je otvorený denne od 17. hod a už teraz je vyhľadávaným miestom pre skvelú atmosféru, ako aj ideálnym miestom na párty.

Bar Mi Amie
Bar Mi Amie. Dubaj. SAE. Foto: whatson.ae

Pláž Palm West

Palm West Beach prináša množstvo plážových klubov, ktoré tu jednoducho miluje každý, kto sa rád baví. V plážovom klube The Club, kde je Eva Beach House a SAN, sa môžete tešiť na úplne nové kluby ako Playa, Loren, Ayla a Gallery – 7/40. V tomto roku sa otvorí aj plážový klub St. Regis s názvom Para Sol a tiež pred The Dorchester Residences.

Palm West
Palm West. SAE. Foto: https://whatson.ae/

Prívesy Nomad by Mysk v emiráte Sharjah

V emiráte Sharjah, na piesočnatej pláži Al Hamriyah sa na konci roka plánuje otvorenie a sprístupnenie plne vybavených prívesov Nomad by Mysk. Sú navrhnuté tak, aby prirodzeným spôsobom dopĺňali plážové prostredie, kde si môžete užiť športy, plážové aktivity či relax.

piesočnatá pláž
Relax na pláži. SAE. Foto: https://whatson.ae/

Film v púšti

Oldy Cinema je zábavný a zároveň jedinečný zážitok, ktorý bol nedávno uvedený na trh v dubajskom parku. Zavedie vás do púšte parku Mushrif, kde si môžete vychutnať klasické filmy z pohodlia zrekonštruovaného Fordu Ranchero z roku 1978 (pre 4 osoby). V zadnej časti vozidla sú vankúše a prikrývky, aby sa vytvoril pohodlný zážitok zo sledovania filmu. Nechýba popcorn, nachos, stojan na cukríky na mieru a voda. Tento filmový a púštny zážitok je tri a pol hodinovou úplne súkromnou záležitosťou.


City Social Dubai

Najnovšia reštaurácia Jasona Athertona - City Social Dubai v Dubajskej Maríne je teraz otvorená v Grosvenor House a môže sa pochváliť 360-stupňovým výhľadom na dubajský prístav zo 43. poschodia. V centre pozornosti sa nachádza sedemmetrový mramorový koktailový bar, v ktorom miestny DJ zapĺňa miestnosť ambientnými rytmami. Okrem slávnej klasiky sú k dispozícii nové gastronomické špeciality, ako je škótsky losos s kráľovským krabom, ravioli s morskými plodmi a s morskými riasami či hubový džem.

City Social Dubai
City Social Dubai. Dubaj. SAE. Foto: whatson.ae

Spojené arabské emiráty sú ako stvorené na zábavu, poznanie či relax. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý emirát navštíviť, radi vám s výberom poradíme, lebo na starostlivosť od Saturu nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook