Najlepšie poznávacie zájazdy na jún 2022

Objavujte skryté bohatstvá búrlivej minulosti európskych miest, nedotknutú prírodu alebo vykročte do ušľachtilého uzla civilizácií, kde kráča kultúra ruka v ruke s dobou. Inšpirujte sa našou bohatou ponukou 9 najlepších poznávacích zájazdov na jún.

1. To najlepšie z Čiernej Hory

Vychutnajte si netradičný poznávací zájazd do Čiernej Hory, ktorá je jadranským klenotom a predstavuje tu najmalebnejšiu časť tohto rozmanitého pobrežia. Spoznáte historickú Budvu s elegantnými domami, ktoré i dnes vyžarujú atmosféru stredoveku, malebné mestečko Perast ako i celú nádheru Kotorského zálivu. Národný park Lovćen sa vám predstaví v zelenom šate s bohatou faunou a flórou. Zoznámite sa aj s kolískou kultúry čiernohorského národa - mestom Cetinje, ležiace 25 km od pobrežia, či najväčšie balkánske jazero. 

Čierna Hora
Čierna Hora. Foto: CK SATUR

2. Orlie hniezdo

Nechajte sa okúzliť národným parkom Berchtesgaden s horskou cestou a Orlím hniezdom a veľkoleposťou výhľadov. Ponorte sa do Mozartovho sveta v historickom Salzburgu, ktoré má nielen očarujúcu noblesnú atmosféru, ale vyniká aj delikátnou čokoládou. Čaká vás aj návšteva mestečka Hallein, soľných baní (Salzwelten) a pevnosť Hohenwerfen s výhľadom na údolie Salzach. Tento poznávací zájazd na Orlie hniezdo je jedným veľkým dobrodružným a pútavým príbehom. 

Orlie hniezdo
Orlie hniezdo. Foto: CK SATUR

3. Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu

Známe aj neznáme, tak sa vám predstaví Gruzínsko na poznávacom zájazde. Svieže, farebné a podmanivé je gruzínske Tbilisi, ktorého čaru veľmi ľahko podľahnete. Ku tomu z každej svetovej strany gruzínske tradície plné kláštorov, kostolov ale aj chutnej kuchyne či svetoznámeho vína. Starobylé náboženské centrá, archeologické skvosty ako skalné mesto Uplistsikhe, "plačúce steny" a "mesto lásky" Sighnaghim, či majestátne horstvo dvíhajúce sa do výšky 5000 m sú gruzínske divy. 

Gruzínsko
Príroda v Gruzínsku. Foto: CK SATUR

4. Zámky na Loire

Nechajte sa znou a znou unášať toľkou krásou na poznávacom zájazde - Zámky na Loire. Vydajte sa s nami na romantickú prehliadku najkrajších zámkov Francúzska, do regiónu v povodí rieky Loiry, ktorý je už od minulosti ospevovaný mnohými básnikmi ako „záhrada Francúzska“. Tento kraj tvoria prekrásne mestá, renesančné zámky, prekrásne lány kvetov a vinohrady, kde sa pestuje kvalitná vínna réva.

Francúzske jedinečné zámky
Francúzske jedinečné zámky. Foto: CK SATUR

5. Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly

Počas vábivých českých potuliek na poznávacom zájazde - Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly vojdete do sveta jednej nádhery za druhou. Rozpoznáte kultúrne bohatstvo Kutnej Hory, vystúpite na najvyššiu horu krajiny - Sněžku, ponoríte sa do najrozsiahlejšieho skalného labyrintu v Strednej Európe - Adršpašských skál, a svoje skalné veže, previsy, tajomné jaskyne, úzke údolia a divokú prírodu vám v plnej kráse predstavia Teplické skaly. 

České prírodné klenoty
České prírodné klenoty. Foto: CK SATUR

6. Krásy Šumavy

Spoznajte s nami na poznávacom zájazde krásy Šumavy. Nádherná príroda, pozoruhodné hrady ako Rabí, Kašperk, Švihov, kráľovské mesto Sušice, ktoré je "bránou do Šumavy" sú českou pýchou. Objavíte aj krásy najväčšieho českého národného parku - Šumava a zaujímavý život v lone prírody tunajších obyvateľov, hrdých na svoju zem, či plavebné kanály, pútnické miesto "Šumavské Lurdy", vyhliadky, drevené osady, náučné chodníky, ako aj mesto karafiátov a katakomb - Klatov. 

Šumavské klenoty
Šumavské klenoty. Foto: CK SATUR

7. Malebný Devon a Cornwall

Na poznávacom zájazde v Devone a Cornwalle si vychutnajte farby a vône romantického anglického juhozápadu. Pestrofarebné rybárske dedinky, dramatické útesy pobrežia Atlantiku, tyrkysové zátoky, romantické vidiecke sídla, rozmanité záhrady s exotickou subtropickou vegetáciou. Balzam pre oko i dušu. Presvedčte sa, že Devon a Cornwall si podmaní nielen milovníkov románov Rosamunde Pilcherovej.

Romanitcké Anglicko
Romantická príroda v Anglicku. Foto: CK SATUR

8. Okúzľujúca Apúlia

Talianska Apúlia vyniká krivoľakými uličkami krásneho Bari, skalným mestom Matera, Alberobellom s typickými domčekmi typu "trulli", stredovekým hradom Castel del Monte, či najväčšou talianskou kvapľovou jaskyňou Castellana Grotte. Na poznávacom zájazde Apúliou vás očarí aj pobrežná promenáda v Polignano a Mare s výhľadmi na krištáľovo čistú morskú vodu alebo mesto Lecce, ktoré je pre svoje pamiatky právom nazývané Florenciou Apúlie. 

Rozmanitá Apúlia
Rozmanitá Apúlia. Foto: CK SATUR

9. Kráľovstvo dánske, švédske, nórske

Tri severské kráľovstvá hrdo nesúce svoj osud sú prameňom nekonečnej inšpirácie. Úchvatné prírodné scenérie, rozprávkové mestá, čistotu a typickú severskú pohodu spoznáte počas poznávacieho zájazdu cez kráľovstvo dánske, švédske a nórske. Pútavé príbehy vám predvedú dánska Kodaň s ulicou Strogl, Malá morská víla, katedrála kráľov v Roskilde, ako i zámok Frederiksborg, švédsky Štokholm s kráľovským palácom a historickým centrom, drevená loď Vasa, či Skansen. Nórske Oslo s pešou zónou, kráľovským palácom, životom Vikingov a parkom Vigeland s 200 sochami zas predstavujú výnimočnú severskú odyseu.  

Štokholm
Štokholm. Foto: CK SATUR

Ak vás naša júnová ponuka na rozmanité poznávacie zájazdy zaujala, radi vám v CK SATUR pri výbere poradíme. Vybrať si môžete z leteckých alebo autobusových zájazdov, pričom vás budú sprevádzať naši TOP sprievodcovia. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook