Miesta v Mexiku, z ktorých nebudete chcieť odísť

Dovolenka v Mexiku vás rozhodne nesklame. Prečo? Aj keď to možno znie ako klišé, každý si tu príde na svoje. Či hľadáte rušné veľkomestá, dramatické pobrežie na super fotky pre Instagram, kultúru alebo podmorský svet s bielymi plážami, v Mexiku to nájdete všetko. Pripravili sme pre vás zoznam toho, čo môžete od tejto krajiny očakávať. Ste pripravení?

Mexico city patrí medzi najstaršie mestá v Amerike

Mexico City nie je obyčajné mesto. So svojimi (oficiálne) 21 miliónmi obyvateľov a neoficiálne viac ako 30 miliónmi, patrí toto mesto medzi najrušnejšie na celom svete. Ak argumentujete tým, že máte radšej prírodu, určite sa sem príďte pozrieť. Ide o jedno z najzelenších miest sveta a časti La Condesa a Polanco sa vám zaryjú do srdca. Veľký Chapultepec park láka turistov pre svoje jazero plné korytnačiek, botanickú, zoologickú záhradu a hrad, z ktorého je panoramatický výhľad na celé mesto.

Náš tip: Skúste si jazdu metrom, je to ozajstný kultúrny zážitok. Pri takomto počte obyvateľov by mesto potrebovalo minimálne dvojnásobný počet vlakov.
Hlavné mesto Mexika
Hlavné mesto Mexika plné ľudí. FOTO: pixabay.com

Nezabudnite tiež zájsť za mesto a pozrieť si starobylé mesto Teotihuacán, ktoré položilo základy dnešnému Mexico City.

  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko

Baja California a jej dramatické pobrežie

Mexiko je populárne aj medzi turistami z USA. Hlavne časť Baja California, ktorá je len na skok z Kalifornie. Ide o druhý najväčší polostrov na svete. Začína pri hraniciach s USA, v Tijuane, a tiahne sa 1200 kilometrov na juh do Los Cabos. Cestou po pobreží sa nachádzajú viaceré malé dedinky, kde sa život jednoducho zastavil. Ľudia tu pijú drinky, jedia tacos a pozerajú, ako sa slnko stráca v Tichom oceáne.

Los Cabos
Los Cabos. FOTO: pixabay.com

Oaxaca vám ukáže, ako vyzerá pravé Mexiko

Kultúrne centrum Mexika, ktoré so svojou históriou, gastronómiou a farebnými domami patrí medzi najkrajšie časti krajiny. Nachádza sa tu niekoľko UNESCO pamiatok, kaktusové a agávové plantáže na výrobu tequily a street art, ktorý si zamilujete.


Druhý najväčší korálový útes na svete

Ak ste plážový typ, aj v Mexiku si prídete na svoje. Populárny Yucatánsky polostrov láka turistov z celého sveta. Ostrov Cozumel má druhý najväčší korálový útes na svete. Preto patrí medzi známe destinácie plavieb na výletných lodiach. Pláže na Cozumeli, v Playa del Carmen a Cancúne sú často označované za najkrajšie na svete.

Plavby loďou
Pláž na Cozumeli
Pláž na Cozumeli. FOTO: pixabay.com

No a odtiaľto je to na skok k pyramídam Chichen itza, k ruinám v Tulume či historickému mestu Mérida, o ktorých si prezradíme viac v niektorom z ďalších článkov.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook