Máme pre vás tipy na predĺžený víkend na Slovensku

Len jeden deň dovolenky a môžete si užiť 4 nerušené dni oddychu. Predĺžiť si víkend na Slovensku môžete v termíne 11. - 15. septembra. Poradíme vám, kam sa vybrať, za aktívnym oddychom do hôr, oddychom vo wellnesse a zábavou. Vo vybraných hoteloch, totiž nájdete aj našich animátorov rodinného klubu Planet Fun, čo ocenia najmä rodiny s deťmi.

Tipy na predĺžený víkend pre rodiny s deťmi

Oddychujte a zároveň objavujte Slovensko s rodinou

Len pár hodín cesty autom a ocitnete sa v inom svete. Rezort Gothal Liptovská Osada vás očarí malebnými chalúpkami, majestátnou kolibou a príjemnými penziónmi v obklopení lesa. Po príchode do areálu vás privíta nová budova s recepciou jedinečného Vodného sveta, ktorá ukrýva všetko, čo k dokonalej dovolenke potrebujete – plavecký, relaxačný a detský bazén, detský kútik, aquabar, ako aj viaceré možnosti na zábavu (stolný futbal, bowling, fitnes, lezecká stena, golfový trenažér). Pričom vstup do bazénov Vodného sveta máte v cene pobytu. Nechýbajú ani tradičné wellness služby – masáže, sauny a beauty sekcia a vyskúšať si môžete aj tzv. floating -  nadnášanie na slanej vode ako v Mŕtvom mori.

Poloha rezortu je ideálna pre realizáciu množstva výletov. Len 4 kilometre od rezortu sa nachádza jediná ferrata na Liptove - Dve Veže, ktorá poteší vyznávačov adrenalínovejších atrakcií. Rodiny s deťmi sa môžu vybrať do skanzenu Vlkolínec a pozrieť si ako sa žilo v tomto kraji v minulosti, alebo využiť blízkosť atrakcií ako Donovalkovo, Habakuky, či podniknúť rôzne túry v okolí. Ak sa vám nechce ísť autom, máte možnosť si zapožičať elektrické kolobežky a bicykle a vyraziť na výlet takto. Dokonalá príroda naokolo k tomu doslova zvádza.

O zábavu deti i dospelých sa počas predĺženého víkendu (ale aj nasledujúcich víkendov) postarajú aj 2 animátori rodinného klubu Planet Fun – deti si môžu užiť indiánsky deň, zábavu v bazéne a večernú minidisco, rodičia rodinnú show Milujem Slovensko.

Animátorky Planet Fun v Rezorte Gothal Liptovská Osada
Animátorky Planet Fun v Rezorte Gothal Liptovská Osada. Foto: archív CK SATUR

Ubytovať sa môžete v útulných izbách penziónov Borovica, Lipa, Dub a Buk, alebo v štýlových, komfortne a moderne vybavených liptovských chalupách, ktoré sa inšpirovali tradičnou ľudovou architektúrou s vlastnou kuchynkou, terasou s možnosťou zapožičania grilu s príslušenstvom a parkovaním pri chalupe. Raňajky a večere v rámci polpenzie sú podávané bufetovou formou v najväčšej kolibe na Liptove.

  • rezort Gothal - lezecká stena
  • rezort Gothal - bazén
  • rezort Gothal - animátorky Planet Fun
  • rezort Gothal - lezecká stena
  • rezort Gothal - bazén
  • rezort Gothal - animátorky Planet Fun

Aj vaše deti milujú wellness?

Wellness tip pre celú rodinu sa nachádza v centre diania v Nízkach Tatrách – Wellness Hotel Chopok **** v Demänovskej doline. Vyhľadávaný a svojím zaujímavým dizajnom obľúbený hotel je známy vysokým štandardom poskytovaných služieb a zázemím pre rodiny s deťmi – pýši sa aj ocenením “Hotely vhodné pre rodiny s deťmi“. Detičky očarí detský bazén, vonkajšie detské ihrisko s preliezkami – ich rodičov zas detské stoličky v reštaurácii, detské menu, ale aj župany, nočníky, vaničky, postieľky.

Wellness Hotel Chopok
Wellness Hotel Chopok****. Foto: archív CK SATUR

Na relax hotel ponúka až 2 wellness centrá a s tým spojených množstvo služieb – masáže, sauny (fínska, bylinková, bio, infra a parná sauna), plavecký bazén, tepidárium, masážne sprchy, vnútorná vírivka pre 5 osôb alebo aj ochladzovacia vonkajšia ľadová jaskyňa a vírivka. Navyše neobmedzený vstup do bazénov, fitnes a saunového sveta máte v cene.

Na preskúmanie a spoznanie všetkých atrakcií, ktoré ponúka lokalita Demänovskej doliny vám určite jeden víkend nestačí – Demänovská jaskyne, túry, lanovka na Chopok, Donovalkovo, Habakuky a množstvo ďalších si zaslúži návštevu.


Tipy na predĺžený víkend pre páry

Oddychujte ako panovníci

Zámocký hotel The Grand Vígľaš **** je miesto, kde sa na jednom mieste spája história spolu s luxusnými službami. Hotel sídli v kompletne zrekonštruovanom hrade z 13. storočia a ukrýva 55 komnát, v ktorých môžete zažiť renesančnú noc pod baldachýnom

Zámok vo Vígľaši
Zámok vo Vígľaši. Foto: archív CK SATUR

Po prebudení na vás čakajú kráľovské raňajky podľa vášho výberu a večer dobovú hostinu s výhľadom na nádvorie zámku – dobové reštaurácie očaria gurmánov a milovníkov histórie.

Oddychu sa môžete naplno oddať v hotelovom wellness centre a o histórii zámku, ktorý obývali panovníci ako Karol Robert alebo Žigmund Luxemburský, sa dozviete viac počas prehliadky zámku s odborným výkladom.

Aj okolie hradu ponúka množstvo tipov na výlet, ako napríklad Vodopád Bystré (Hriňová, cca 20 km), Melichova skala (Detva časť Skliarovo), Zvolenský zámok, zrúcanina hradného komplexu Pustý hrad, evanjelický artikulárny drevený kostolík v Hronseku (pamiatka UNESCO), zrúcanina hradu Divín, ako aj Podpolianske múzeum Detva.


Wellness pobyt v svetoznámom kúpeľnom mestečku

Vychutnajte si raňajky, rannú kávu na terase hotela, požičajte si bicykel a vyberte sa na výlet jednou z 150 kilometrov cyklotrás v okolí. Na záver dňa relaxujte v bazéne, či vo wellness, dajte si chutnú večeru a drink v bare na najvyššom poschodí. Presne takto tu môžete oddychovať v hoteli Park **** v Piešťanoch, ktorý sa nachádza v príjemnom tichom prostredí mestského parku a na brehu rieky Váh a v blízkosti pešej zóny.

hotel Park Piešťany
Wellness v hoteli Park v Piešťanoch. Foto: archív CK SATUR

V okolí hotela Park v Piešťanoch je množstvo príležitostí na športové aktivity - Ratnovská zátoka je vhodná na wakeboarding, wakeskating, vodné lyže. Sĺňava je vhodná na kanoistiku, člnkovanie a windsurfing. Nájdete tu tiež plážové ihrisko. Okruh okolo Sĺňavy (Kolokruh Sĺňava) je vhodný na in-line korčuľovanie. Okrem toho je k dispozícii 9-jamkové Piešťanské golfové ihrisko, squash v Squash clube, tenisové centrum, Bowling center Victoria. Vyskúšať môžete aj jazdu na koni (plemeno Paso Fino Colombiano). Priamo v hoteli je k dispozícii posilňovňa a biliard. Hotel je vhodný na dlhodobé kúpeľné aj relaxačné, škrášľovacie a ozdravné pobyty. Svetoznáme kúpele Piešťany sú známe liečbou reumatických ochorení a pomáhajú aj pri iných ochoreniach pohybového aparátu.

Na záver len malá pripomienka, nezabudnite, že pobyty na Slovensku je možné uhradiť rekreačnými poukazmi Doxx, Callio a Edenred. ak chcete vedieť ako - prečítajte si v našom článku "Najčastejši otázky a odpovede k rekreačným poukazom".

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook