Supervymodelované poznávačky aj s oddychom pri mori

Či je v našich končinách leto a či mráz, nechajte sa naladiť nielen na poznávanie, ale aj na leňošenie. Vymodelovali sme pre vás pútavé zájazdy, kde vás čakajú krásne miesta na spoznávanie, ako aj pekné zážitky plné oddychu na pláži.

10 finalistov na poznávanie s relaxom pri mori

  1. Katar moderný i tradičný s oddychom pri mori
  2. Rozprávkový Omán - luxusne s kúpaním v Salalah
  3. Západné Gruzínsko s pobytom pri mori v Batumi
  4. Zanzibar - safari v NP Saadani s pobytom pri mori
  5. Egypt - plavba po Níle s oddychom pri Červenom mori
  6. Kuba - to najlepšie all inclusive
  7. Najkrajšie mestá antického Grécka s pobytom pri mori
  8. To najlepšie z Tenerife 
  9. Sardínia s pobytom pri mori
  10. Santorini - kráľ gréckych ostrovov
Poznávacie zájazdy s pobytom pri mori

1. Katar moderný i tradičný s oddychom pri mori

Katar je krajina, ktorá provokuje cestovateľov už pár rokov. To, že to nie je len fatamorgána, nám dokáže hlavné mesto Doha, kde mrakodrapy rastú ako huby po daždi. Zoznámime sa s katarským osudom, ktorý utvorili perly, ropa a futbal. Čo tu predvádza katarská príroda, objavíme na púštnom safari. A ako mávnutím čarovného prútika sa ocitneme aj na krásnej pláži, lebo v tejto krajine, to možné je.

Koláž fotiek z Kataru.
Ruža, perly a púšť ako katarské symboly. Katar. Foto: CK SATUR

2. Rozprávkový Omán - luxusne s kúpaním v Salalah

Omán je rozprávkový. A jednu takúto luxusnú rozprávku môžete zažiť s nami na tomto zájazde. Budeme letieť z Bratislavy priamym letom do Salalah, odkiaľ hneď preletíme do Muscatu. Omán je totiž krajinou viacerých tvárí a s hlavným mestom Muscat sa spája minulosť s prítomnosťou. Presunieme sa do jedinečného rezortu Anantara, ktorý vyrástol v srdci ománskych hôr Al Hajar. Rozprávkový zážitok začneme cez úchvatné výhľady vo výške  2 000 m.n.m. a bude siahať až po luxusné ubytovanie, sofistikovanú gastronómiu a nadčasové arabské wellness procedúry. Náš pobyt si užijeme na záver pri mori pri Indickom oceáne v rezorte Al Baleed Salalah by Anantara, kde nám splnia aj "modré z neba".

Koláž fotiek z Ománu
Rozprávková arabská krajina v horách aj pri oceáne. Omán. Foto: CK SATUR

3. Západné Gruzínsko s pobytom pri mori v Batumi

Krajina kontrastov. Aj tak sa dá nazvať kaukazská krajina Gruzínsko. Krásna príroda s vysokými štítmi, lesy, polopúšť a dokonca aj more. Relax a skvelá pohoda vás čaká v prímorskom letovisku Batumi, ktoré sa nazýva aj "perlou Čierneho mora". Bohatá história tejto krajiny spočíva aj v jeho vyše osemtisíc rokov starej tradícii vinárstva. Prejdeme cez tisícročné skalné osídlia a zároveň veľmi moderné mestá. Vyznačuje sa aj gurmánskymi špecialitami, ktoré budeme ochutnávať každý deň.

Koláž fotiek z Gruzínska.
Tradícia, nádherná príroda, krásne scenérie a perla Batumi pri Čiernom mori. Gruzínsko. Foto: CK SATUR

4. Zanzibar - safari v NP Saadani s pobytom pri mori

Zažite s nami autentické safari dobrodružstvo v Afrike, v Národnom parku Saadani v Tanzánii. Ešte pred tým ako sa staneme súčasťou skutočnej "divočiny" a užijeme si pozorovanie veľkého množstva zvierat, hneď po prílete si oddýchneme na jednej z krásnych bielych zanzibarských pláží. Pravým africkým zážitkom bude i nocovanie v divočine. Čo poviete na riečne safari, kde môžeme pozorovať hrochy? Po africkej serenáde, nás čaká plážová, kde s osviežujúcim nápojom v ruke budeme spomínať nielen na 4 členov slávnej zvieracej päťky, ale aj levy, slony, žirafy a krokodílov. 

Koláž fotiek z Tanzánie zo safari a pláž na ostrove Zanzibar.
Safari v Saadani a biela pláž na ostrove Zanzibar. Tanzánia. Foto: CK SATUR

5. Egypt - plavba po Níle s oddychom pri Červenom mori

Krajina faraónov, ktorá oplýva jedinečnými stavbami pri rieke Níl nás vtiahne do tisícročného deja. Spoznáme chrám s mohutnými stĺpmi v Karnaku a elegantný chrám v Luxore, Údolie kráľov so svojimi tajomstvami, zádušný chrám kráľovnej Hatšepsut vsadený do mohutnej skaly. Z plávajúcej sa lode budeme pozorovať zeleň i púšť, dáme si čaj o piatej a ochutnáme egyptské špeciality. Keď loď počas 200 km dlhej trasy zakotví, vydáme sa obdivovať dvetisíc ročné reliéfy plné mytológie, kde sa zvádza boj dobra a zla. A skoro na samom juhu Egypta, v Asuáne sa dotkneme núbijskej kultúry a poznávanie zavŕšime na ostrove, kde láska nemá konca. S nádhernými spomienkami na Níl sa vrátime do slnečnej Hurghady, kde nás čaká relax pri Červenom mori. 

Koláž fotiek z Egypta.
Egyptské chrámy, loď na Níle v prístave a Červené more. Egypt. Foto: CK SATUR

6. Kuba - to najlepšie all inclusive

Návšteva strateného raja revolúcie má stále svoje čaro. Počas nenáročného okruhu spoznáme najznámejšie miesta ostrova, pozrieme si Havanu a zatúlame sa v jej starých uličkách, kde vysedávajú Kubánci s cigarou a pospevujú si svoje hity. Vojdeme do prírodného kráľovstva s masívnymi vápencovými kopcami, nahliadneme do výrobne tabaku a po ceste ostrovom nás nadchnú stavby z čias koloniálnej éry vo farebnom Trinidade a v malebnom Cienfuegos. Hrdinu "Che" Guevaru si pripomenieme v meste Santa Clara. Kubánsky all inclusive si užijeme vo Varadere, a to v duchu salsy, ľadového mojita a prenádherným morom s bielym pieskom.

Hrajúci Kubánec, piesková pláž vo Varadere a koloniálne mesto Cienfuegos.
Hrajúci Kubánec, piesková pláž vo Varadere a koloniálne mesto Cienfuegos. Kuba. Foto: CK SATUR

7. Najkrajšie mestá antického Grécka s pobytom pri mori

Vybrať najlepšie a najkrajšie miesta v Grécku je prakticky nemožné. Avšak na teraz, dovoľte predstaviť vám grécky svet antiky namiešaný s oddychom pri mori. Táto odysea vedie ku dokonalej aténskej akropole, výbornému „souvlaki“ v štvrti Plaka, tajomným Delfám, víťaznej Olympii, silným Mykénam, čo stále strážia levy a do divadelného Epidavru, ktorému pri nohách ležal snáď už aj celý svet. K tomu všetkému ešte romantické Nafplio, nazývané aj „gréckym Monakom“, kde sa studené frappé v kombinácii s kúpaním oplatí.

Grécke Delfy so svätyňou, tyrkysové more a Olympia.
Najkrajšie grécke pamiatky a úchvatné more, ideálne na kúpanie. Grécko. Foto: CK SATUR

8. To najlepšie z Tenerife

Plné zelene a mora je mesto Puerto de la Cruz s krásnou botanickou záhradou, vulkanickými plážami a čarovným historickým centrom. Mesto Icod de los Vinos s "tisícročným" Dračím stromom, šľachtické mesto Orotava s krásnymi výhľadmi, koloniálne domy v La Laguna, či sopkou zničené Garachico, sú klenoty Tenerife. Práve na tomto ostrove leží najvyšší španielsky vrch - Pico de Teide, ku ktorému vedú úchvatné panoramatické cesty. Slnkom nabité sú zas pláže na juhu, kde si môžete vychutnať nekonečný oceán a typický španielsky ruch. 

Zlatá pláž, sopka Pice de Teide a najznámejší strom ostrova - dračinec. Tenerife
Zlatá pláž, sopka Pice de Teide a najznámejší strom ostrova - dračinec. Tenerife. Foto: CK SATUR

9. Sardínia s pobytom pri mori

Okúzľujúca Sardínia sa svojou výnimočnosťou horských masívov, historických pamiatok a krásneho pobrežia s tyrkysovou vodou radí medzi najkrajšie ostrovy sveta. Objavíte tu rozprávkový svet súostrovia La Maddalena s azúrovým morom, mesto Alghero v katalánskom štýle s dláždenými ulicami a hradbami, divoké scenérie v mestečku Bosa, bohaté Porto Cervo s úchvatným Smaragdovým pobrežím a tajuplné Bonifácio, ktoré vo svojom vnútri ukrýva korzické tradície, pirátske legendy ale aj výnimočnú gastronómiu nabitú francúzskym šarmom. 

Tyrkysové more v súostroví La Maddalena a mesto Bonifacio na Korzike.
Tyrkysové more v súostroví La Maddalena a mesto Bonifacio na Korzike. Sardínia. Foto: CK SATUR

10. Santorini - kráľ gréckych ostrovov

Grécky ostrov, ktorému sa žiadny iný nevyrovná. Jeho katastrofický osud ho nakoniec vyniesol až na samý vrchol slávy. Z bielych mestečiek Fira a Oia sa z toľkej krásy točí hlava. Výhľady hodné bohov obklopujú celý ostrov. Farebné pláže, víno z lávy, jedlo z lásky a oranžové slnko zapadajúce kdesi ďaleko do mora, si vás navždy získajú. 

Santorini a výhľady na more. Grécko
Nezabudnuteľný ostrov Santorini. Grécko. Foto: CK SATUR

Veríme, že si aj vás naši favoriti získajú. Preto, ak sa už neviete dočkať, kedy a kam sa vyberiete, u nás nájdete odpoveď, v podobe najširšej ponuky poznávacích zájazdov, pričom pri výbere vám radi poradíme, lebo na starostlivosť od Saturu nemá nikto. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook