Južná Kréta 3 v 1: región gréckych bohov, nádherné pláže a vynikajúci all inclusive

Báječná Kréta. Aj tak sa dá jedným slovom opísať tento stredomorský ostrov, ktorý láka turistov prevažne na jeho severné brehy. Niečo nové a neokukané vám však prinášame na juhu Kréty, pri najjužnejšie položenom meste Európy – Ierapetre.

Reč je o hoteli Kakkos Bay ****, ktorý je štýlový aj eco-friendy a je pýchou pre malebnú dedinku Koutsounari. Nezabudnuteľná atmosféra, nádherný región Lasithi, kde sa narodil samotný Zeus, impozantné hory, svieže olivovníky, azúrové more a slávna krétska pohostinnosť vám vnesú do vašej dovolenky na Kréte pravý grécky šmrnc. Od mesta Ierapetra je hotel vzdialený cca 10 km a od letiska v Heraklione 110 km.

Hotel Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR
Hotel Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR

Hotel Kakkos Bay****

Tento hotel sa skladá z 84 izieb a ponúka štandardné (2+3 osoby), či rodinné izby (2+4 osoby) s výhľadmi do záhrady alebo na more. Nachádza sa tu vonkajší bazén, dva bary, hlavná reštaurácia ako aj taverna. Oddýchnuť si môžete vo wellness, kde je sauna, turecké kúpele, masáže alebo si zacvičiť vo fitness.

TOP 5 pre Kakkos Bay****

  • leží priamo na pláži pri nádherne čistom a priezračnom mori, ktoré je tu na juhu najteplejšie
  • kamienková pláž s pozvoľným vstupom do mora ocenená aj Modrou vlajkou
  • vhodná lokalita aj pre rodiny s deťmi
  • vynikajúca grécka kuchyňa s all inclusive
  • dobrá dostupnosť na spoznávanie východnej Kréty

...a tak sa zrodil Kakkos

Pred viac ako 30 rokmi v súčasných priestoroch hotela bývala pôvodne rodina Kakkos. Tu často organizovali veselé stretnutia, oslavy, či dovolenky pre ostatných členov svojej rodiny. Grécka pohostinnosť všade známa, bola dobrým základom na vytvorenie hotela. Veľké plus ešte dodala síce malá no exkluzívna pláž, bujná zeleň a nádherný región. Dnes tu stojí hotel Kakkos Bay ****, ktorý láka turistov z celého sveta, nielen pre polohu, ale aj vynikajúce služby, veľmi milý personál a fantastické jedlo.

kreta 3
Pláž pred hotelom Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR

V objatí mora a elegancie

Už prvé kroky do hotela spojené so sladkou opojnou vôňou vám spríjemnia hotelové záhrady. Samotná recepcia je zariadená moderným štýlom, lobby bar a reštaurácia s veľkou terasou s výhľadom na more sa spájajú so srdečnosťou a prívetivosťou. V hotelovej taverne pod tamariškami ochutnajte čerstvý grécky šalát či Grékmi milované „souvlaki“, alebo si užite moderný bar pri trblietavom bazéne.

Hotelový bazén. Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR
Hotelový bazén. Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR

Azúrový oddych, alebo tie najdramatickejšie horské scenérie

Nechajte sa unášať slaným vánkom a teplou morskou vodou na krásnom pobreží priamo pri hoteli Kakkos Bay. Užite si prechádzky pozdĺž nábrežia, objavujte aj ďalšie krásne pláže na juhu Kréty, vyberte sa na lodný výlet na ostrov Chrissi s bielym pieskom a cédrovými stromami, alebo spoznajte úchvatné divoké hory, bujnú prírodu s tými najkrajšími vyhliadkami na nekonečné modré more. Milovníci potápania môžu spoznávať morské dno v oblasti Ierapetra, surfisti zas brázdiť medzi vlnami a „námorní kapitáni“ zas vyraziť na loďkách obdivovať ostrovné zákutia. Pláže sú tu vhodné aj pre rodiny s deťmi.

Južné pobrežie Kréty. Foto: unsplash.com
Južné pobrežie Kréty. Foto: unsplash.com

S príchuťou tradičnej Kréty

Grécka kuchyňa je skutočným stredomorským klenotom. Skladá sa najmä z olív, olivového oleja, veľa zeleniny, mäsa, lahodných syrov ale aj sladkých medovo-orechových dezertov. A práve v hoteli Kakkos Bay sa môžete vydať za kulinárskymi špecialitami a ochutnať tradičné pochúťky pripravované z čerstvých surovín. Pravé tunajšie raňajky si vychutnáte cez tradičné krétske koláče s kávou, alebo bohato naservírovanými bufetovými stolmi. Na obed si pochutnajte na vynikajúcich predjedlách a čerstvej grilovanej rybe. Oplatí sa vyskúšať aj slávne krétske vína či raki.

Hotelové špeciality. Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR
Hotelové špeciality. Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR

Malý záliv v rozmanitom štýle

V hoteli Kakkos Bay sa pripravujú aj veselé krétske noci, avšak užiť si môžete aj jeho kozmpolitnú atmosféru počas rôznych tematických večerí. Či už sa zahryznete do chrumkavej pizze počas talianskej noci, alebo si pochutnáte na tacos počas mexickej noci, alebo vám ulahodia aj čínske špeciality cez ázijskú večeru.

Nádherné prostredie hotela Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR
Nádherné prostredie hotela Kakkos Bay. Kréta. Foto: CK SATUR

Ponuka hotelov na Kréte

Napoleon a Ierapetra

Podľa legendy sa v Ierapetre zastavil Napoleon jednej letnej noci v roku 1798 na ceste do Egypta. Od vtedy sa mestu dostalo i patričnej slávy. Dnes je to štvrté najväčšie mesto Kréty a jeho okolie patrí medzi najproduktívnejšiu oblasť pre ovocie a zeleninu. V Ierapetre sa môžete zastaviť v kaviarni Casablanca v retro štýle a pekným dvorom, či vyskúšať aj tradičné jedlá v taverne Napoleon. Pobrežnú mestskú promenádu dotvára aj malá pevnosť s peknými vyhliadkami. Za nákupmi sa zas môžete vybrať do centra s malebnými uličkami.

Mesto Ierapetra. Foto: ierapetra.gr
Mesto Ierapetra. Foto: ierapetra.gr
👉 Náš tip: Mauris vehicula scelerisque erat in accumsan. Duis blandit non felis non elementum. In semper porta lacus, at ullamcorper ligula varius at. Integer ultrices arcu nec felis iaculis tristique. Proin convallis tempor magna, sit amet egestas magna imperdiet placerat. Morbi pretium nisl at nibh cursus pulvinar. Quisque sed imperdiet erat.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook