Jarný cestovateľský kokteil, alebo kam vyraziť na trendy dovolenku v apríli

Tentoraz to bude cestovanie s veľkým „C“, pretože máme pre vás fantastické potulky po mexickom Yucatáne, po elegantnom stredomorskom Marseille, cez žiariaci Dubrovník, rozmanitú Kodaň, plnú nečakaných prekvapení, cez úchvatné prírodné krásy v Rakúsku až po „nesmrteľný“ Izrael.

Buďte svedkami svojich vlastných cestovateľských zážitkov ale aj dobrodružstva, lebo o tom cestovanie a spoznávanie sveta je. Ponuka poznávacích zájazdov je naozaj pestrá, stačí si len vybrať kam vás srdce ťahá.

Ponuka poznávacích zájazdov

1. Mexiko – potulky Yucatánom

Podmanivé pamiatky z čias vyspelých predkolumbovských civilizácií, celkom výnimočná história i kultúra a zaručene tie najpestrejšie mexické atrakcie vám prídu do cesty na potulkách po Yucatáne. Ocitnete sa i hlboko v zelenej džungli, ktorá je očitým svedkom majstrovsky vytvorených pyramíd. Spoznáte tajomstvá Mayov, ktorí utvorili svoji ríšu a zároveň nahliadnete do života dnešných Mayov. Čaká vás ospevovaná Chichen Itzá a príbehy Opereného Hada, legendárne pyramídy v Uxmale, koloniálna Merida, kde život aj dnes prúdi akosi „koloniálne“ v pestrej atmosfére Mexičanov a farbami nasiaknutého mesta, jedinečné yucatánske kúpanie v cenotoch a zároveň ten najdokonalejší oddych a výnimočný all inclusive na Mayskej riviére, odkiaľ sa vám nebude chcieť ani odísť.

Chcem spoznať Mexiko

2. Marseille – perla Azúrového pobrežia

Marseille je skutočne perlou pobrežia, ktoré sa topí v azúrovej farbe, vyniká ušľachtilými prvkami, ktoré tu po stáročia dotvárali nielen jeho obyvatelia ale aj obchodníci, umelci, dobrodruhovia, či potulní pútnici. Nad mestom na kopci sa vypína marseillská ikona – bazilika Notre Dame de la Garde a spleť uličiek s kamennými tvárami vás dovedie ku tým najkrajším miestam a čulému prístavu. Ku tomu fantastické francúzske špeciality, čerstvé dary mora a obchodíky pre potešenie. Spoznáte aj ostrov If a oživíte tak legendárneho grófa Monte Christo. A okrem azúrovej farby si užijete aj podmanivú „provensálsku“, ktorá nikoho nenechá chladným a je jedno aké ročné obdobie sa píše, lebo jednoducho Provensálsko očarúva svet už dvetisíc rokov.

Chcem spoznať Marseille

3. Dubrovník – múzeum pod holým nebom

Už samotný názov Dubrovník je predzvesťou, že sa jedná o klenot Jadranu, presne tak ako o ňom spievajú aj dalmatínski speváci. Je plný slnka, lásky a obyčajnej ľudskej radosti. Počas 250 dní v roku je obloha nad Dubrovníkom jasná a slnečné dni sa odrážajú na indigovej oblohe a žiaria v plnej krásne aj nad morom. Prijmite pozvanie na všetko, čo toto mesto ponúka, od podmanivej kultúry vtesnanej do kamenných svedkov, histórie, tradičného života či rôznych regionálnych chutí. Spoznáte ho peši ale aj z lode, lebo inak to vlastne ani nejde, keďže je odjakživa spojené s morom. Úžasnou zastávkou bude aj čarovný ostrov Lokrum, ako dejisko filmov a skutočných príbehov. 

Chcem spoznať Dubrovník

4. Kodaň

Dánska Kodaň sa odráža v spleti severských tradícií a ikon od Lega, cez Malú morskú pannu, Hamleta, piva Tuborg a Carlsberg, až ku skutočnému morskému životu, lebo s ním je táto krajina spojená. Veď napokon ani jeden z jeho bodov neleží od mora viac ako 40 km a plachetnice kotvia len pár metrov od domov. Vaše kroky povedú cez najdlhšiu pešiu zónu na svete – Stroget, ktorá si žije svojim životom, uvidíte kanál Nyhavn s typickými farebnými kodanskými domami a užijete si aj pohodovú plavbu mestom. Ale spoznáte aj prvý gotický kostol v Škandinávii -  Roskilde postavený z tehál, najkrajší dánsky zámok Frederiksborg, či Hamletov zámok Kronborg pri meste Elsinor.

Chcem spoznať Kodaň

5. Úchvatné prírodné krásy Rakúska

Do centra pozornosti sme pre vás vybrali rakúske „naj naj naj“. Medzi tie najkrajšie prírodné divy Rakúska sa dostala i najväčšia ľadová jaskyňa sveta Eisriesenwelt, ktoré je vždy až nad očakávania nádherná a bezpochybne spĺňa svoju úlohu dokonale, a tak očarí každého. Čaká vás najkrajšia rakúska tiesňava Liechtensteinklamm a tajomná roklina Kitzlochklamm a úchvatný prejazd najvyššie položenou horskou cestou Grossglockner Hochalpenstrasse popod najvyšší masív Rakúska - Grossglockner, ktorý ako obor dvíhajúci sa do výšky skoro 3800 m vám nachystá dokonalú scenériu a panorámu na akú sa nezabúda. A samozrejme medzi „naj naj naj“ patrí i návšteva najmohutnejších rakúskych vodopádov Krimmler Wasserfälle.

Chcem spoznať Rakúsko

6. Tváre Izraela

Neutíchajúci záujem o síce rozlohovo malú krajinu, je už po celé tisícročia plný vášne. Izrael je jedinečný pre svoje tradície, kultúru, náboženstvo, pamiatky ako i ľudí, ktorí toto všetko tvorili a naďalej i tvoria. Vojdite do víru jeruzalemského diania, prejdite sa po Krížovej ceste až na Golgotu, zastavte sa pri Múre nárekov, rímskych stavbách, pri kostoloch a mešite. Olivová hora, Getsemany ale aj Betlehem, Caesarea či Tiberias si nesú hrdo pečate svojej minulosti. Jericho vás nadchne ako najstaršie mesto na svete, Tel Aviv zas pre svoje moderné prvky vo vás spustí stovky otázok a Mŕtve more vás bude jemne zvádzať a hladiť svojou slanosťou.

Chcem spoznať Izrael

Ak sme vás našou jarnou ponukou na cestovanie inšpirovali, vydajte sa s CK SATUR na poznávacie zájazdy, ktoré sprevádzajú naši TOP sprievodcovia v malých skupinách a s dôrazom na kvalitný program. 

Ponuka poznávacích zájazdov

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook