Jarný prázdninový špeciál! Kedy a kde ísť s deťmi na dovolenku?

Túžite si dopriať zaslúžený relax, svojej duši pozitívnu energiu, svojej imunite vitamín D, svojim deťom oddych od školy a celej rodine radosť zo spoločne stráveného času? Pripravili sme pre vás jarný špeciál, kde sa poľahky zorientujete vo výbere vašej dovolenky, a to podľa dátumu prázdnin vo vašom kraji.

1. Stredoslovenský kraj: 17.2. - 25.2. 2024

Teploty okolo 30-ky, more príjemne teplé a biely piesok na nekonečnej pláži. To je sen o exotike, ktorý si môžete splniť aj počas jarných prázdnin na Kube alebo vo Vietname. Vo februári štartujú jarné prázdniny pre Žilinský, Banskobystrický a Trenčiansky kraj a my vám prinášame našich TOP 6 tipov.

Arabské krajiny majú tiež svoje nevyčerpateľné lákadlá. Môže zažiť dobrodružstvo s tými najlepšími atrakciami v Dubaji a spoznať tradičné Abu Dhabi, plaviť sa po Níle a vzhliadnuť ku veľkým stavbám s tisícimi hieroglyfmi, vidieť slávnu Petru, lebo je presne taká ako ju poznáme z akčných filmov, ba možno aj o čosi lepšia, alebo sa prejsť Atlasom v Maroku, kde behajú opice, zažiť zlaté duny, jazdiť na ťavách a pritom všade ochutnať skvelé jedlá. 

2. Východoslovenský kraj: 24.2. - 03.3. 2024

Košický a Prešovský kraj odštartujú prázdniny 24. februára, pričom je možné navštíviť z arabských krajín Egypt, kde lietame priamo z Bratislavy, alebo si pozrieť vzdialenejšie Maroko, ktoré je plné prekvapení. Jeho trhy sú tie najpestrejšie, hýria stovkami farieb a ruch tam nemá konca kraja. Egypt je zas zem, kde stoja najkrajšie stavby staroveku, stále s o nich hovorí, avšak aspoň raz vidieť zázraky na Níle a plaviť sa po najdlhšej rieke sveta, má aj pre deti neodmysliteľné čaro. 

Za krásnymi plážami môžete vyraziť na západnú pologuľu, kde leží ostrov Kuba, ktorý má vraj tie najkrajšie pláže. A ozaj sú! Majú biely piesok, tyrkysovú farbu mora a vzduch je nasiaknutý tropickým teplom. Poznávanie ostrova však nezačína a nekončí len plážami, ale vedie aj do pulzujúcej Havany, farebných miest s dláždenými uličkami ako je Trinidad či Cienfuego. Ak máte radšej Áziu, vyskúšajte Vietnam, ktorý je hitom tejto sezóny, a to nielen pre krásne pláže, ale aj pútavé poznávanie miest a prírody. 

3. Západoslovenský kraj: 2.3. - 10.3. 2024

Bratislavský, Trnavský a Nitriansky si budú užívať prázdniny začiatkom marca. Aj v tomto období to láka stále za teplom. Čo poviete na ostrovy Bahrajn, Zanzibar, Srí Lanka a jedinečné Maldivy? V Bahrajne si užijete púšť, ruch hlavného mesta, ktoré nemá len slávny závod Formula 1, ale i pekné pláže skvelé na šantenie. A okrem toho, vôbec v modernizácii nezaostáva za svojimi arabskými susedmi. Zanzibar zas láka na kus africkej divočiny, parádne hotely a krásne biele pláže, skoro ako múka. Srí Lanka a Maldivy je kombinácia, ktorej sa ťažko odoláva. Dlho vieme, že ju deti milujú a preto ju stále nájdete v našej ponuke. Ostrov nielen čaju, ale aj slonov, chrámov a krásnej prírody, môžete spoznávať samostatne alebo spolu s oddychom na Maldivách. 

Ak vaše deti túžia zažiť pravý mestský ruch, máme len to najlepšie! New York, Dubaj alebo Londýn. A čo tam? V Londýne spoznajú Harryho Pottera, v New Yorku sa vrhnú do pravého amerického víru a v Dubaji ich uchvátia zábavné a vodné parky, najvyššia veža sveta vysoká 828 metrov, luxus ale aj tradičný púštny svet. 

Prvý div sveta, najdlhšia rieka, najväčšie mesto Afriky. To sú len tri kapitoly z desiatich! Ešte je tam Luxor, Karnak, Abu Simbel, Edfu, Kom Ombo, Asuán, Hurghada. Vydajte sa na nílsku plavbu a započúvajte sa do príbehov o bohoch a mocných faraónoch, ktorí dotvorili krajinu tak ukážkovo, že nemá páru. Z Asuánu leťte tisíc kilometrov na sever do Káhiry, aby ste vošli do najväčšej pyramídy a obdivovali túto nekonečnú mohutnosť asi 5 miliónov ton a 2,5 milióna kvádrov. Začiatok výborný a koniec ešte lepší! Záverom vás čaká oddych na brehu Červeného mora. Keďže vieme, že deti našich animátorv klubu Planet Fun milujú, tak sa o vaše ratolesti počas plavby s radosťou postará. 

Chcete letieť na východ? Čo raz viac je obľúbený Vietnam, kde ho spoznáte zo severu na juh. V mestách uvidíte čo sa len dá, v uliciach zažijete všetko, čo len môžete a vo vietnamskej prírode si vychutnáte pravú tropickú atmosféru. Ak vaša myseľ blúdi ku jordánskej Petre, jednoducho sa tam vyberte. Stojí za to! Avšak nie len Petra, ale aj monumentálne rímske pamiatky vás okúzlia na severe krajiny. Juh je plný piesku a skalných masívov. Jazdiť medzi nimi na džípoch a spať v púšti v kempe pod hviezdami so všakovakými zvukmi noci je nezameniteľné. A ku tomu kúpanie v Mŕtvom mori, na ktoré sa ani nedá pripraviť. Jednoducho v ňom len nečinne ležíte a usmievate sa. 

S nami môžete letieť aj na západ, ku Atlantiku. Obdivovať jeho brehy môžete v Maroku, ktoré pôsobí tradične, moderne, unáhlene aj veľmi pomaly, ba až sa vlečie. Je však zárukou každodenných zážitkov, ktoré dotvárajú opice, "hadiari aj ťaviari", vysoké pohoria, pieskové duny a vzápätí sneh, ale aj búrlivý oceán. Jedálny lístok je tu všade taký pestrý a dobrý, že si ho budete chcieť vziať sebou. Výborné čerstvé džúsy tu nemajú konkurenciu. Ak vás láka viac zelene, poďte s nami do Írska. Je opradené legendami, má úhľadné mestá, zelené trávniky kam len oko dovidí a je veselou zmesou všakovakých Európanov. 

Veríme, že sme vás našim jarným prázdninovým špeciálom inšpirovali, a že sa vám tak bude dovolenka vyberať ľahšie. Radi vám však pri výbere poradíme, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto. 


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom. 
Facebook