Hľadáte dovolenku pre veľkú rodinu? Tento rok si hotel vyberiete ľahšie

Poznáte to. Vaše deti šantia na pláži, vy oddychujete pod slnečníkom a jedným okom na ne stále dohliadate. Vychutnávate si teplé slnko, šum mora a tú nezameniteľnú príchuť letnej dovolenky. Dokonalá pohoda. Aspoň teraz... Hľadanie hotela pre vašu viacčlennú rodinu bola poriadna drina. Aj v tomto vám však v cestovnej kancelárii Satur vieme ľahko poradiť. Pozrite si náš výber najlepších hotelov na rodinnú dovolenku pre viacčlenné rodiny!

Rodinná dovolenka v Taliansku

Bibione je ideálnym miestom pre dovolenku pri mori pre celú rodinu. Športové aktivity na pláži prinášajú zábavu deťom aj dospelým. Reštaurácie a pizzérie ponúkajú špeciálne menu a po večeri môžete navštíviť detské herne. Tínedžeri večer nemusia sedieť s rodičmi, stačí vyraziť na pláž, do klubov a na diskotéky. Počas školských prázdnin prežíva veľký boom Bibione Spa s liečivou termálnou vodou.


TIP CK Satur

Ak hľadáte baby hotel alebo hotel pre viacčlennú rodinu, vyberte si Aparthotel Imperial**** v centrálnej časti Bibione v blízkosti hlavnej promenády s množstvom obchodov, reštaurácií, barov, kaviarní a diskoték. Jeho veľkou výhodou je možnosť ubytovania dvoch dospelých a dvoch, troch alebo aj štyroch detí. Rodiny s malými deťmi ocenia, že až tri deti do päť rokov majú ubytovanie zdarma. A pripravených je pre ne nielen množstvo aktivít ako mini klub, veľká herňa či knižnica, ale ponúka tiež starostlivosť o najmenšie bábätká, prebaľovací pult, vaničky, ohrievač fliaš, kočíky, detské menu či opatrovanie detí.

Aparthotel Imperial
Aparthotel Imperial. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Taliansko v miniatúrach – navštívte zábavný park, kde uvidíte všetky najkrajšie mestá Talianska.

Výlet do Mirabilandie – najväčší zábavný park v Taliansku sa nachádza na okraji mesta Ravenna. Pozostáva z dvoch hlavných častí. Tou prvou je zábavný park so siedmimi oblasťami a tou druhou vodný park Mirabeach. Park je plný najnovších svetových atrakcií a prezývajú ho aj „Karibik v Mirabilandii“. Nájdete v ňom množstvo toboganov a vodných hier.


Rodinná dovolenka na Sardínii

Myslíte si, že dovolenka na Sardínii je len pre dospelých? Omyl! Aj deti čaká na tomto čarovnom ostrove skvelé prázdninové dobrodružstvo. Možno na ne zapôsobí už to, keď im ukážete, že najbližšie prázdniny strávia na „špičke“ Talianska. Nalákať ich môžete aj na zaujímavých obyvateľov – sardínskych somárikov, muflónov a biele somáre.


TIP CK Satur

V obľúbenej časti severnej Sardínie je situovaný hotel Baia Dei Pini****+. Stredisko Budoni je preslávené svojimi plážami a tiež tým, že je skvelým východiskovým bodom pre objavovanie okolitých miest. Zábavu detí a rodín zabezpečujú počas celého leta naši animátori z rodinného klubu Planet Fun. Baby hotel má všetko potrebné aj pre najmenšie deti – dojčenský kútik, miestnosť so sterilizátormi a ohrievačmi fľašiek, prebaľovací pult rovnako ako špeciálnu detskú stravu. Izby umožňujú pohodlné ubytovanie pre rodiny s dvomi dospelými a dvomi deťmi. Dve deti do 12 rokov majú ubytovanie zdarma.

Rezort Baia Dei Pini
Rezort Baia Dei Pini. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Maddalenské súostrovie – je národný park a zároveň súostrovie siedmich ostrovčekov, z ktorých je obývaný len jeden – La Maddalena. Vyraziť naň môžete počas celodenného výletu loďkou, ktorá vás povozí okolo súostrovia. Zastavíte sa na krásnych plážach, kde sa môžete vykúpať, v centra mesta La Maddalena si zasa nakúpite tradičné sardínske suveníry.

Korzika – majú vaše deti rady výlety loďou? Vezmite ich aj na Korziku. Z prístavu Santa Teresa di Gallura sa trajektom, ktorý trvá asi hodinu, preplavíte cez Bonifácky prieliv a vplávate do prístavného mestečka Bonifácio. Deti určite zaujmú nielen úzke uličky, ale aj domy týčiace sa na útesoch vysokých aj 80 metrov.


Rodinná dovolenka na Sicílii

Dovolenka s deťmi na Sicílii je oveľa jednoduchšia, ako by ste si možno mysleli. Ľudia sú dobrosrdeční a otvorení aj k malým hosťom. Návšteva obľúbeného ostrova v Stredozemnom mori vám prinesie kopec zábavy, ak viete, kam sa treba pozrieť.


TIP CK Satur

V zálive Fontane Bianche iba 15 km od Syrakúz stojí hotel Fontane Bianche****. Hotel priamo na pláži obklopuje stredomorská záhrada. Komplex sa skladá z dvoch budov (4*) a z bungalovov (3*), ktoré sú situované v samostatnej časti záhrady. Na deti čaká vlastný bazén a animácie. Zábavu počas letných mesiacov zabezpečí aj slovenský animátor. Nechýba detská postieľka, stolička či ohrievač fliaš. Hotel je vhodný pre rodiny s dvomi dospelými a dvomi deťmi. Výhodou je, že dve deti do 12 rokov majú ubytovanie zdarma.

hotel Fontane Bianche
Hotel Fontane Bianche. FOTO: archív CK Satur

Na jednej z najkrajších pláží Sicílie nájdete hotel Sikania Resort & Spa****+. Aj v tomto hoteli sa môžete v lete spoľahnúť na nášho animátora, ktorý deťom pripraví pestrý program a rôzne aktivity. Situovaný je v pokojnej oblasti na niekoľkokilometrovej pláži. Hotel ponúka izby vhodné pre dvoch dospelých a dve deti a navyše dve deti do 12 rokov majú ubytovanie zdarma.

Sikania Resort & Spa
Sikania Resort & Spa. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Fascinujúce sopky – ako vôbec môžu existovať také vysoké kužele, z ktorých neustále vychádza dym? Aj to bude možno jedna z otázok, ktorú vám váš drobec položí, keď budete zdolávať známu sicílsku sopku Etnu. Výlet na vrchol je zábavné rodinné dobrodružstvo. Nemusíte sa pri ňom ani veľmi namáhať, odviezť sa môžete aj lanovkou alebo džípom. Sopky ale nájdete aj na neďalekých Liparských ostrovoch - Lipari a Vulcano.


Rodinná dovolenka v Chorvátsku

Pre veľa rodín s deťmi je Chorvátsko prvou voľbou, keď myslia na letnú dovolenku pri mori. Najväčšou výhodou je krátka vzdialenosť. Ak aj tento rok rozmýšľate nad tým, kam vezmete svoje deti, vyberte si oblasť Podgora v Strednej Dalmácii. Je ideálnym východiskovým bodom na výlety do okolitých miest.


TIP CK Satur

Priamo na pláži pod horským masívom Biokovo stojí hotel Medora Auri Family Beach Resort****. Pre deti sú pripravené až štyri herne, počas sezóny sa niekoľkokrát týždenne koná večerná zábava. Časť reštaurácie je tiež prispôsobená deťom, detská stolička a postieľka sú samozrejmosťou. Rodiny ocenia možnosť ubytovania dvoch dospelých a dvoch detí a výhodou je, že dve deti do 14 rokov majú ubytovanie zdarma.

Medora Auri Family Beach Resort
Medora Auri Family Beach Resort. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Split – najväčšiemu dalmátskemu mestu kraľuje Diokleciánov palác, postavený v roku 285.

Obľúbené ostrovy - Brač je najväčší ostrov v Jadranskom mori, známy svojím bielym kameňom, kvalitnými vínami a jednou z najkrajších pláží na svete – Zlatni rat. Hvar je zasa najslnečnejší ostrov prezývaný aj chorvátska Madeira.


Rodinná dovolenka na Rodose

Rodos patrí k najväčším gréckym ostrovom, vďaka čomu si vždy dokážete nájsť svoj kúsok len pre seba, bez množstva iných turistov. Pokojné pláže, ospalé dediny alebo malé mestá sú skvelým tipom na celodenné výlety. Krásne pláže sú vo väčšine prípadov prispôsobené potrebám detí.


TIP CK Satur

Neďaleko historického mesta Lindos nájdete obľúbený hotel Lindos Princess*****. V júli a v auguste sa o zábavu vašich detí postará náš slovenský animátor, zabavia sa v detskom klube, zahrajú si športové hry a zapoja sa do miniolympiády alebo sa dozvedia niečo viac o kúzlach počas večera mágie. Rodinné izby poskytujú dosť priestoru na ubytovanie pre dvoch dospelých a tri deti a navyše až tri deti mladšie ako 14 rokov majú ubytovanie zdarma.

Hotel Lindos Princess
Hotel Lindos Princess. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Údolie motýľov - V júli a auguste je najlepší čas na návštevu Údolia motýľov. Na prvý pohľad si ich možno ani nevšimnete, vďaka svojmu sfarbeniu dokonale splývajú s okolím, no hneď ako rozprestrú svoje oranžové krídla, budete mať čo obdivovať.

Lindos – je jedno z troch starobylých miest na ostrove. Pod mohutnou pevnosťou so zvyškami antického chrámu čupia biele domčeky tradičnej miestnej dediny.

Vodný park Faliraki - Nikdy neviete dostať svoje deti z vody? Potom sa pripravte, že návšteva Aquaparku Faliraki vás neminie. Bláznivé atrakcie, šmykľavky a tobogany sú presne to, čo deti počas letných prázdnin potrebujú. Prežijú voľný pád, vyskúšajú si rafting a o najväčšie vzrušenie sa postará Kamikadze. Pre menšie deti je pirátska loď a vláčik, premávajúci po parku.


Rodinná dovolenka na Korfu

Najzelenší ostrov v Grécku je častým cieľom na letnú dovolenku pre rodiny s deťmi. Hoci deťom často stačí stavať hrady z piesku alebo sa „čvachtať“ v mori, rodičia majú o dovolenke trochu dobrodružnejšiu predstavu.


TIP CK Satur

Vo východnej časti osem kilometrov dlhej pláže sa nachádza hotel Gelina Village****. Stredisko Acharavi je ľahko dostupné krátkou prechádzkou, v ňom nájdete príležitosť posedieť si v reštaurácii, taverne či nakúpite suveníry. V lete môžete svoje deti zveriť do rúk animátorom rodinného klubu Planet Fun našej cestovnej kancelárie Satur. Ony budú mať postarané o zábavu a vy zasa o príjemné chvíle len vo dvojici. Apartmány sú vhodné pre dvoch dospelých a dve deti, v suitách je dostatok miesta aj pre dvoch dospelých a tri deti. Výhodou pre rodiny je ubytovanie zdarma pre tri deti do 12 rokov.

hotel Gelina Village
Hotel Gelina Village. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Okruh ostrovom – vás vezme na výlet za najznámejšími krásami ostrova. Z vyhliadky Kanoni si vychutnáte pohľad na symbol Korfu – Pontikonissi, aj na letiskovú dráhu v hlavnom meste Kerkyra. Ostrov milovala cisárovná Sissi, ktorá si tu nechala postaviť palác Achilleon. Atrakciou je návšteva výrobne likérov z čínskeho pomarančovníka, spojená s ochutnávkou.

Paxos a Antipaxos – na ostrovoch si užijete kúpanie na krásnych plážach a tiež plavbu okolo Modrých jaskýň.


Rodinná dovolenka na Cypre

Vďaka celoročnej príjemnej klíme a tomu, že tu svieti slnko viac ako tristo dní do roka, je Cyprus obľúbenou dovolenkovou destináciou, ktorú si zamilujú aj vaše deti. Musíte ich len vziať na tie správne miesta a nudiť sa rozhodne nebudú.


TIP CK Satur

Hitom slovenských rodín na Cypre je hotel Kaya Artemis Resort and Casino*****. Úžasný hotel v štýle chrámu bohyne Artemis je počas leta domovom šiestich slovenských animátorov z nášho rodinného klubu Planet Fun. Tohtoročnou novinkou je športová akadémia s bezplatnými kurzami plávania, tenisu, futbalu. Okrem vodného póla, šípok či stolného tenisu je obľúbenou atrakciou skákanie z móla. V hoteli sa bez problémov ubytujú aj viacčlenné rodiny, rodinné izby sú vhodné pre dvoch dospelých a až štyri deti. Dve deti majú pobyt zdarma.

Hotel Kaya Artemis
Hotel Kaya Artemis. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Famagusta – je letovisko na juhovýchodnom pobreží ostrova, v blízkosti tzv. Mesta duchov, štvrte Varosha. Kedysi bola prezývaná aj nové Monte Carlo, patrila medzi najpopulárnejšie destinácie na svete. Dnes je opustená, s presne vymedzenými a kontrolovanými hranicami.

Nikózia – hlavné mesto ležiace v strede ostrova je rozdelené zelenou zónou medzi Grékov a Turkov. Okolo celého mesta s tromi nádhernými bránami Paffo, Famagusta a Cirina vedú hradby. V tureckej štvrti sa nachádza architektonický unikát – gotická katedrála, prestavaná na mešitu. Južná časť je typickým stredomorským mestom s úzkymi uličkami a rušným nočným životom.

Rodinná dovolenka v Egypte

Nezáleží na tom, kde presne trávite dovolenku v Egypte, Červené more, Káhira alebo Luxor ponúkajú množstvo zaujímavostí, ktoré si vychutnajú aj deti.

TIP CK Satur

Len desať minút od centra El Quseir sa nachádza hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort*****. Deťom je určený aquapark, bazén s vlnobytím, miniklub a teenage klub, dve detské ihriská a detský kútik v hlavnej reštaurácii. Hotel ponúka možnosť ubytovania pre dvoch dospelých a dve deti v štandardnej aj rodinnej izbe. Navyše jedno dieťa do 14 rokov a jedno do 6 rokov majú ubytovanie zdarma.

hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort
Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort. FOTO: archív CK Satur

Čo môžete zažiť

Zoznámte sa s Nemom - Pestrofarebný podmorský svet neláka len dospelých, ale aj deti. Červené more je plné koralov, ktoré môžu začať poznávať aj ony.

Káhira – hlavné mesto je takmer mytologickým centrom arabského sveta. Je mestom kontrastov, kde sa domčeky z hlinených tehál skrývajú v blízkosti supermoderných stavieb, kozy a somáre sa bežne premávajú medzi luxusnými autami svetových značiek. Pozostatky faraónov, pyramídy, mešity a bazáre sú tu súčasťou každodenného života.

Luxor – je hneď po pyramídach najväčšia egyptská atrakcia. V meste nájdete osem z dvanástich najzaujímavejších skvostov faraónskeho Egypta a je považované za najväčšie múzeum pod holým nebom na svete.

So Saturom nebude tento rok letná dovolenka pre viacčlenné rodiny vôbec komplikovaná. Z našich tipov si určite vyberie každý. Len netreba strácať čas, o hotely pre väčšie rodiny je vždy veľký záujem.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook