Dovolenka na Kréte je vždy dobrý nápad

V pokojnej zátoke s piesočnatou plážou a čistým morom stojí hotel, ktorý je kombináciou tradičnej architektúry, krétskej pohostinnosti a krásnej prírody s kvalitnými ultra all inclusive službami. Večernou prechádzkou sa z neho dostanete do mestečka, kde si môžete vychutnať večeru v typickej gréckej taverne. Ak je toto aj váš sen o dovolenke v Grécku, prečítajte si, kde si ho splníte.

Hotel s tradičnou krétskou architektúrou

Hotel Creta Maris je prakticky rozdelený na dve hlavné budovy a jednoposchodové bungalovy ukrýva 680 izieb, no ich hostia sa príjemne rozptýlia po celom areáli. Nájdete tu všetko čo k dokonalej dovolenke potrebujete. Okrem príjemnej piesočnej pláže s pozvoľným vstupom do mora aj 6 vonkajších bazénov s novootvoreným aquaparkom, obchodnú pasáž, 2 hlavné a 4 tematické reštaurácie a 6 barov. Okrem bazénových zážitkov na deti čaká i miniklub a minidisco, prípadne tenisová škola.

Hotel Creta Maris
Hotel Creta Maris. Foto: archív CK SATUR

Nový raj pre deti

Novinkou pre tento rok je aquapark, ktorý otvorili v máji tohto roku. Na ploche viac ako 4 000 m2 si užijete s deťmi zábavu na 5 toboganoch, viac ako 50 vodných atrakcií v bazéne s rozlohou 500 m² vrátane vodopádov, trysiek, šmýkačiek a vodnej sopky pre deti. Samozrejme nechýba ani bar so sedením pre rodičov.

  • aquapark
  • aquapark
  • aquapark
  • aquapark
  • aquapark
  • aquapark

Ultra all inclusive ako sa patrí

Aj služby ultra all inclusive si, v hoteli Creta Maris Beach Resort *****, držia na vysokej úrovni. Raňajky (07:30 - 10:30 h), obedy (12:30 - 14:30 h) a večere (18:30 - 21:30 h) sú servírované formou bohatých bufetových stolov. Na večeru sa môžete vybrať aj do niektorej z a la carte reštaurácii (nutná rezervácia vopred). Dospelých potešia  miestne alkoholické a nealkoholické nápoje (10:30 - 01:00 h) • ako aj bohatý výber vybraných importovaných nápojov v cene UAI. A deti studené a teplé snacky počas dňa ako aj zmrzlina.

Bar s romantickým výhľadom
Bar s romantickým výhľadom. Foto: archív CK SATUR

Zážitky aj za bránami hotela

Ostrov Kréta je ako stvorený aj na spoznávanie. Historické miesta, ale aj prírodné krásy si môžete vychutnať aj počas fakultatívnych výletov. Vyberiete si skôr históriu, alebo krásne pláže?


Za históriou: Knossos a Heraklion

Hovorí sa, že kto nenavštívil Knossos akoby nebol na Kréte. Počas celodenného výletu spoznáte Knosský palác, ktorý je po Aténskej Akropole druhou najdôležitejšou stavbou v histórii Európy. Je miestom, kde vznikla prvá európska civilizácia - Mínojská kultúra. Obrovské paláce, v ktorých Mínojčania žili sú pre historikov a archeológov dodnes záhadou. Ich obyvatelia disponovali mnohými výdobytkami modernej civilizácie. Palác však v najväčšom rozkvete zničilo zemetrasenie a do konca minulého storočia ležal zabudnutý v troskách.

Knosský palác
Knosský palác. Foto: depositphotos.com

Za príbehom: Ostrov malomocných Spinalonga

Tento celodenný výlet je spojením histórie, kúpania v čarovnej zátoke a oddychom pri nákupoch. História ostrova Spinalonga je temná – vo vyhnanstve tu žili ľudia postihnutí leprou,  nedobrovoľne oddelení od svojich rodín a v súčasnosti je Spinalonga neobývaný ostrov. Najčastejšie ho navštevujú práve dovolenkári.

Spinalonga
Spinalonga. Foto: depositphotos.com

Za tradíciami: Skrytá krétska krása

Unikátny výlet po stopách skrytých krás Kréty odštartuje na „posvätnom“ mieste krétskej pýchy, hrdosti a sily odporu voči Osmanskému útlaku – v kláštore Arkadi.  Následne objavíme jedinečnú tradičnú výrobu keramiky inšpirovanú minojskými výjavmi v úzkych uličkách dedinky Margaritas a výlet zavŕšime fantastickým tradičným obedom v rodinnej taverne pýšiacej sa súkromnou zbierkou folklórnych predmetov. Tieto krétske delikatesy  vám „vyrazia dych“.

Kláštor Arkadi. Kréta
Kláštor Arkadi. Kréta. Foto: depositphotos.com

Za najkrajšou plážou: Ostrov Elafonissi - Karibik Európy

Počas tohto výletu spoznáte jednu z najkrajších, ak nie aj najkrajšiu pláž na ostrove. Mys s jemným ružovým pieskom, romantické zákutia, rozsiahle plytčiny a priezračne čistá voda Líbyjského mora, to je pláž Elafonisi.

  • Elafonissi
  • Elafonissi
  • Elafonissi
  • Elafonissi
  • Elafonissi
  • Elafonissi

K susedom: Plavba na Santorini

Celodenná plavba loďou z mesta Rethymno na nezabudnuteľný vulkanický ostrov Santorini: čierny piesok, blankytné more, strmé skaly, typické biele domy s modrými strechami a k tomu prekrásny výhľad zo skalnatých útesov pri ochutnávke vynikajúceho vína vinsanto.

Santorini
Santorini. Foto: depositphotos.com

Na Krétu z Bratislavy i Košíc

Let z Bratislavy a Košíc na letisko v Heraklione trvá približne 2 hodiny 20 minút. Pričom zážitkom je aj samotné pristávanie na letisku, keď sa lietadlo vznáša tesne nad pobrežím. Transfer na hotel Creta Maris ***** trvá 35 minút.

Hotel má stálu klientelu, ktorá sa doň rok čo rok vracia oddýchnuť si a zažiť grécku pohostinnosť. Ak ešte vyberáte destináciu pre tohtoročnú letnú dovolenku, Kréta vás isto nesklame.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook