Nové hotely v Dubaji a okolitých emirátoch

Teplota nad tridsať stupňov, vôňa Orientu, zmes najmodernejších výdobytkov a starodávnych tradícií. Či už cestujete do Spojených arabských emirátov prvýkrát, alebo sa sem vraciate, čaká na vás nielen množstvo nových atrakcií, ale aj nových hotelov, ktoré nájdete aj v našej ponuke.

Na dovolenku do Spojených arabských emirátov sa môžete vybrať od októbra priamymi letmi z Bratislavy a to každú stredu a nedeľu alebo kedykoľvek z Viedne či z Budapešti.

Dubaj panorama
Dubaj. Foto: CK SATUR

Nové dubajské hotely

Dubaj je nielen najoriginálnejším centrom emirátov, ale aj celej Arábie. Spája sa s neustálymi novinkami, luxusom a neprehliadnuteľnými atrakciami, ktoré len tak kdesi vo svete nenájdete. Celé jeho pobrežie je posiate stavbami, ktoré sa pretekajú, aby čo najviac vynikli. A tak je to aj pri nových päťhviezdičkových hoteloch Atlantis The Royal a W Dubai, ktoré vyrástli na Palmovom ostrove.

Plážový luxusný rezort W Dubai – The Palm ***** sa vyznačuje špičkovými službami najmä pre dospelých, ktorého už len samotný interiér pripomína nočné kluby na Ibize. Tento doslova moderný „insta-hotel“ ponúka celoročnú zábavu s gurmánskymi zážitkami od celebritných šéfkuchárov, súkromnú pláž s bielym pieskom, viaceré bazény, celý rad vodných športov, živú hudbu a zábavu či futuristické kúpele. Značka W je celosvetovo známa extravagantným prístupom a vysoko kvalitnými službami.

xteriér hotela W Dubai - The Palm
Exteriér hotela W Dubai - The Palm. Foto: CK SATUR

W Dubai - The Palm má skvelú polohu na objavovanie slávnej promenády The Walk či ikonickej veže Burj Al Arab. Od medzinárodného letiska Dubaj je vzdialený cca 25 min. jazdy. Izby sú moderne a štýlovo zariadené s balkónom alebo terasou s výhľadom na Arabský záliv, a nechýba kombinácia high-tech technológií a futuristického dizajnu.

Bazény a pláž hotela W Dubai - The Palm.
Bazény a pláž hotela W Dubai - The Palm. Foto: CK SATUR

Areál hotela ponúka squash, strešnú terasu a posilňovňu, kde si môžete užiť aj hodiny jogy. Tí, ktorí hľadajú možnosť relaxu, si zamilujú kúpele AWAY s hammamom či saunou. Lákavé sú i telové procedúry a masáže. Rezort myslel aj na gurmánov v ázijskej či talianskej reštaurácii. V strešnom bare SoBe, ktorý je len pre dospelých si môžete vychutnať skvelý drink a západ slnka. Japonské a kórejské špeciality objavíte v minimalistickom prostredí reštaurácie Akira Black. Talianskeho šarmu a skvelého jedla sa vám dostane v reštaurácii Torno Subito. Originálny bar W Lounge zdobený zlatom a zrkadlami ponúka nielen množstvo nápojov, ale i živú hudbu. V hlavnej reštaurácii Liv zas nájdete rôzne medzinárodné jedlá.  

Reštaurácia hotela W Dubai - The Palm
Reštaurácia hotela W Dubai - The Palm. Foto: CK SATUR
Náš tip na Palmovom ostrove: Po Palmovom ostrove jazdí jednokoľajka Palm Monorail, ktorá zastavuje aj pri nákupnom centre Nakheel, Al Ittihad Park a vodnom parku Atlantis Aquaventure, kde sa nachádza veľkolepý hotel Atlantis *****. Celkom na špičke ostrova nájdete promenádu The Pointe s viac ako 80 reštauráciami a obchodmi, kde vás iste očarí nádherná fontána, ktorá je najväčšou na svete. Rozprestiera sa na vodnej ploche 14 000 m2, dosahuje výšku 105 m a zdobí ju 3000 svetiel. Na toto divadlo sa môžete prísť pozrieť každý deň, v čase od západu slnka do polnoci. Nenechajte si ujsť vyhliadku z 240 m vysokej budovy The View Palm, kde z 52. poschodia si môžete dokola obzrieť fantastický Dubaj. Očarujúci je aj vstup, akoby ste sa zrazu ocitli v strede živého akvária.
Palmový ostrov
Hotel Atlantis a vodný park Atlantis Aquaventure na Palmovom ostrove. Foto: CK SATUR

Ešte tento rok v Dubaji na Palmovom ostrove bude otvorený aj celkom nový Atlantis The Royal. Prvých hostí tak bude vítať koncom roka 2022 a bude pozostávať zo 795 izieb, 102 apartmánov vrátane 44 apartmánov so súkromnými bazénmi. 43-poschodová budova dvíhajúca sa do výšky 185 m bude mať 90 bazénov, vrátane fantastického strešného bazéna vo výške 96 m na 22. poschodí s vhodným názvom Cloud 22 Sky Pool. 

Atlantis The Royal na Palm Jumeirah
Atlantis The Royal na Palm Jumeirah. Foto: timeoutdubai.com

Ohromujúca vstupná hala pozostáva z troch akvárií a najväčším akváriom s medúzami na svete, kde ich pláva cez 4000. Nechýba ani prvá fontána na svete s ohňom a vodou s názvom Skyblaze, wellness centrum s rozlohou 3000 m2 so 6 izbovým hamamom a miestnosťami na rôzne wellness procedúry. Z 18 reštaurácií budú 8 spravovať svetoví šéfkuchári. A tak tu má zastúpenie moderná britská kuchyňa, stredomorská či perzská. Nechýbajú ani bary, reštaurácia s celodenným stravovaním, kaviareň, zábavné centrum a denný klub Cloud 22.

Novou ikonou Dubaja v roku 2023 bude aj luxusný hotel One&Only One Za’abeel, ktorý navrhli svetoznámi architekti a je úchvatným dielom revolučného a ultramoderného dizajnu. Budova s dvoma vežami ponúka 360-stupňové výhľady na trblietavé mrakodrapy, svieže zelené plochy a očarujúce západy slnka. Pozornosť na celom projekte púta najdlhšia konzolová časť na svete vznášajúca sa horizontálne 100 m nad zemou. Vynikajúce služby hotelov značky One&Only majú sofistikované prostredie a nadčasovú eleganciu, ktorá nechýba ani tejto novej dubajskej ikone. V ponuke budú samozrejmosťou vynikajúce reštaurácie, exkluzívny bazén, wellness centrum, obchody a množstvo zábavy a aktivít.

Hotel One&Only One Za’abeel
Hotel One&Only One Za’abeel. Foto: oneandolnyresorts.com

Novinky v Ras Al Khaimah

Emirát Ras Al Khaimah s krásnymi bielymi plážami, tyrkysovou farbou mora v spojení vysokých púštnych hôr a zlatých dún sa môže pochváliť päťhviezdičkovým hotelom Mövenpick Resort na ostrove Al Marjan. Je to prvý rezort, ktorý v SAE otvorila práve spoločnosť Mövenpick. Hotel leží cca 45 jazdy od medzinárodného letiska v Dubaji. 11- poschodový rezort je vhodný pre milovníkov vodných športov, páry ako i rodiny s deťmi, keďže ponúka priestranné izby. Leží priamo na 300 m dlhej súkromnej pláži, a má dobrú dostupnosť do neďalekého nákupného centra Al Hamra Mall.

Pláž hotela Mövenpick Resort al Marjan Island
Pláž hotela Mövenpick Resort al Marjan Island. Foto: CK SATUR

K dispozícii je niekoľko reštaurácií a je už len na vás či volíte raňajky, polpenziu alebo all inclusive. Bufetové stoly ponúka reštaurácia The Market, kalifornské jedlá v reštaurácii The Beach House a stredomorské chute nájdete na pláži v reštaurácii Ula, ktorá sa už vynikajúco osvedčila aj na Palmovom ostrove v Dubaji. V butikovom salóniku Möca Lobby Lounge si môžete vychutnať pečivo a celodenné občerstvenie vrátane zmrzliny Mövenpick a „Chocolate Hour“. Neo Sky Bar je jediným strešným salónikom na ostrove s úžasným výhľadom na panorámu Ras Al Khaimah. Hotel myslel aj na detský svet, a tak vytvoril detský klub Starfish Adventure, krytú detskú zónu s rozlohou 200 m2, detský bazén s toboganom a plávajúci vodný park Wibit, ktorý je zatiaľ v tomto emiráte najväčší.

Detský svet hotela Mövenpick.
Detský svet hotela Mövenpick. Foto: CK SATUR

Ďalšou novinkou v Ras Al Khaimah je InterContinental Ras al Khaimah Mina al Arab Resort & Spa *****. Už len samotný príchod do tohto hotela vo vás navodí vzácnu jemnosť a neuveriteľný pokoj. Príjemný žblnkot vody pri vstupe vám vnesie do duše pocit harmónie a zladenia. Nič nepôsobí prehnane, je to tak akurát. Vyrástol na ostrove Hayat v celkom novej štvrti Mina Al Arab. Od centra mesta Ras Al Khaimah je vzdialený cca 20 min. Vybudovaný bol na krásnej piesočnatej pláži dlhej 250 m, ktorá má pozvoľný vstup do mora.

Exteriér hotela InterContinental,
Exteriér hotela InterContinental. Foto: CK SATUR

Úplne nový hotel ponúka 351 izieb s výhľadom na more, apartmány ako aj súkromné vilky pri bazéne, 6 reštaurácií a priestrannú pláž s ležadlami a slnečníkmi. Všade máte aj dostatok súkromia a navôkol krásne výhľady na morské scenérie. Rezort je ideálny na formu stravovania – raňajok či polpenzie, ktoré sa podávajú v hlavnej hotelovej reštaurácii Saffar. Okrem toho si môžete vychutnať svetové kulinárske reštaurácie, autentické s vynikajúcim jedlom. Levant & Nar ponúka libanonskú a tureckú kuchyňu, kde už len pri vstupe to rozvoniava aromatickými koreninami, typickými pre túto časť sveta. Terasa reštaurácie pôsobí elegantne a romanticky a každý víkend si môžete vychutnať aj tematické večere. Reštaurácia NoHo je inšpirovaná ulicami North Houston, čím vás okamžite prenesie do trendy New Yorku.

hotel InterContinental
Reštaurácia hotela InterContinental. Foto: CK SATUR

Hotel myslel aj na svojich najmenších hostí, ktorí sa môžu hrať v zariadení Planet Trekkers a Teens Club, kde sú vonkajšie aj vnútorné priestory a zároveň využiť aj hotelové animácie. Hostia vyhľadávajúci športové vyžitie majú k dispozícii fitness, vonkajší tenisový kurt, oddelené dámske a pánske sauny, wellness s relaxom, procedúrami alebo turecký hammam.

InterContinental detský kútik
InterContinental detský kútik. Foto: CK SATUR

Ak vás zaujíma aj poznávanie emirátov, môžete sa vybrať spoznávať púšť, zajazdiť si na ťavách alebo na štvorkolkách na zlatých dunách, preskúmať vysoké pohorie Hajar s krásnymi vyhliadkami a najdlhšou zipline na svete, alebo v Dubaji či hlavnom meste Abu Dhabi vyskúšať tak najjedinečnejšie atrakcie.

Pri výbere vašej dovolenky v Spojených arabských emirátoch vám v CK SATUR radi poradíme. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook