Darujte deťom zážitky. Vezmite ich poznávať svet!

Mysleli ste už niekedy na to, že namiesto klasickej dovolenky by ste sa s deťmi vybrali za zážitkami na poznávací zájazd? Čo tak napríklad preskúmať niečo exotické, zažiť vrece dobrodružstva, objavovať dary prírody alebo sa nechať vtiahnuť do sveta nekonečných atrakcií?

S deťmi bez strachu aj do exotiky

Všetky naše poznávacie zájazdy majú program vytvorený tak, aby vyhovovali aj najmladším cestovateľom. Deti sa nebudú musieť nikam naháňať, s dostatkom času si prezrú všetko, čo pritiahne pozornosť ich zvedavých očí. A pozerať sa veru bude na čo. S nami totiž zavítate na safari, do zoo, akvárií, rôznych fabrík a v zálohe máme aj zopár prekvapení.

V Sature sa navyše môžeme pochváliť aj tým, že sme boli prvou cestovkou na Slovensku, ktorá na trh priniesla katalóg FAMILY a v ňom aj poznávacie zájazdy s deťmi do exotiky. Láka vás Karibik, Srí Lanka, Zanzibar alebo Arábia? Užiť si takúto poznávačku môžete aj so svojím drobcom, ktorý má viac ako päť rokov.

Rodičia s deťmi na džípe pozorujú levov počas safari. Tanzánia.
Safari plné dobrodružstva a nečakaných zážitkov. Tanzánia. Foto: CK SATUR

Žiaden problém nie je ani presun do cieľa, či už idete na letecký alebo autobusový zájazd. Transfery a celé cestovanie je veľmi dobre zorganizované, na letiskách nehrozia žiadne dlhé prestoje, cesta v komfortnom autobuse bude pohodlná. Ubytovanie, ktoré je v cene poznávacieho zájazdu, je vždy zabezpečené v overených a kvalitných hoteloch. A aby ste nemali ani ďalšie starosti, pocestujete s nami len do krajín, kde nie je potrebné očkovanie a nehrozí žiadne nebezpečenstvo.


Za leto stihnete hneď niekoľko „poznávačiek“

Za posledné roky už množstvo rodičov na vlastnej koži vyskúšalo, že vrhnúť sa v ústrety dobrodružstvu s poznávacími zájazdmi spoločne so svojimi deťmi je tá najlepšia zábava na leto. Dôkazom je aj to, že dopyt po poznávacích zájazdoch každou sezónou rastie. Neoceniteľnou výhodou je, že deti sa nemajú kedy nudiť, zažívajú nové veci, spoznávajú krásne miesta a už od malička si plnia sny. Tráviť tieto chvíle spoločne je tým najlepším spôsobom, ako si upevniť vzájomný vzťah, keďže rodičia počas roka často na svoje ratolesti nemajú veľa času.

Disneyland.
Disneyland. Foto: CK SATUR

Bonusom poznávacích zájazdov je, že sa neorganizujú len na celý týždeň, ale aj na niekoľko dní a dokonca sa dajú podniknúť len ako predĺžené víkendy. Počas letných prázdnin ich tak môžete absolvovať hneď niekoľko. Pri jednodňových zájazdoch je na palube k dispozícii animátor. Môžete sa spoľahnúť aj na to, že celým zájazdom vás povedú sprievodcovia, ktorí majú radi deti a často aj pedagogické vzdelanie. Vďaka tomu sa s nimi malí cestovatelia nielen zabavia, ale aj niečo naučia.

Oproti klasickým letným dovolenkám pri mori sú ideálne pre tých, ktorí neradi celú dovolenku len tak ležia na pláži. To však neznamená, že pri tvorbe plánu niektorých poznávacích zájazdov nemyslíme aj na tých najmenších. Mnohé z nich majú totiž v programe naplánované aj kúpanie v mori. S poznávacími zájazdmi môže rodina ušetriť vďaka detským paušálom.

Exotická pláž s bielym pieskom, palmami a dreveným mólom. Zanzibar
Exotická pláž. Zanzibar. Foto: CK SATUR

V Sature si obzvlášť dávame záležať aj na tom, aby sa celý poznávací zájazd niesol v dobrej atmosfére a nikto nemal pocit, že kým sa dostane rad na neho, prejde celá večnosť. Maximálna veľkosť skupiny je preto šestnásť členov. Naši sprievodcovia majú vďaka tomu oveľa viac času venovať sa každému a nikto sa necíti postavený na vedľajšiu koľaj.

A kam sa môžete vybrať na výlet? Možností je takmer nekonečno! Samozrejmosťou sú poznávacie zájazdy v Európe, ale aj exotike a špeciálnou kapitolou sú okružné plavby na krásnych a komfortných lodiach.


Do Francúzska za kreslenými postavičkami

Najťažšie z celého procesu bude rozhodnúť sa. Ak vášmu dieťaťu zažiaria oči, hneď ako sa povie Disneyland, s najväčšou pravdepodobnosťou máte vyhraté. Na štyri dni za sebou necháte všetky starosti a spoznáte hlavné mesto Francúzska. Na letisko do Viedne si vás dovezieme a hneď po prílete do Paríža sa začne naše spoločné dobrodružstvo.

Ďalší deň strávime prehliadkou a návštevou tých najrôznejších atrakcií, ktoré ponúka Disneyland. Fotografia s obľúbenými postavičkami bude ešte dlho zdobiť vašu chladničku. A stavíme sa, že svoj sen si splnia nielen deti, ale aj mnohí dospelí.

Okrem kreslených postavičiek v Disneylande navštívite aj tie v Asterix Parku, kde vás privíta šikovný a rýchly Asterix a Obelix, stále trochu „bojujúci s nadváhou“. Spoločne s ich kamarátmi a druidmi sa vrátite o niekoľko storočí späť, keď Galovia bojovali s Rimanmi. Komu budete pomáhať a pre ktorú z množstva atrakcií sa rozhodnete? To už necháme na vás...

Disneyland. Micky Mouse. Francúzsko.
Mickey Mouse a Disneyland. Francúzsko. Foto: unslpash.com

Na ostrove ľadu, sopiek a gejzírov

Svoje deti môžete vziať do najsevernejšieho hlavného mesta sveta - do Reykjavíku a spoznávať tak s nimi aj jeden z najaktívnejších sopečných regiónov vôbec. Zažiť môžete veľkolepé predstavenie gejzírov, z ktorých v súčasnosti najaktívnejší sa volá Strokkur. Vodopády sa tu tiež ohromnou silou a dunením rútia dolu, akoby kdesi do hlbokého neznáma, tak ako to predvádza Gulfoss. Za pár dní poznávania tu deti uvidia množstvo prírodných krás a veľa sa naučia. Pôjdete po stopách dávnych explózií, očaria vás skalné masívy, oceán, farebné krátery, čierne pláže a dozviete sa množstvo zaujímavých príbehov. Ako by to bolo byť na Islande a nevyskúšať tunajšie kúpele Blá Lónid? Táto top vodná atrakcia s 38 °C vás čaká uprostred čierneho lávového poľa. A ak budete mať chuť a trochu šťastia, môžete sa vydať aj za pozorovaním veľrýb.

Skupina ľudí pozoruje horúce modré jazero. Island
Divoký, ľadový a horúci. Island. Foto: CK SATUR

Ako chutí exotika? Dozviete sa na Zanzibare

Obrovskú zásobu zážitkov si deti odnesú aj z návštevy ostrova Zanzibar a pravého safari národného parku Saadani v Tanzánii. Viete si predstaviť ich dokorán otvorené oči, keď sa budú pozerať na stádo divých slonov priamo na pláži? V parku je možné vidieť aj ďalších členov zo slávnej veľkej pätky, a to levy, leopardy, byvoly. V plnej paráde so svojou vlastnou zvieracou energiou sa nám predstavia žirafy, hrochy, opice a rôzne vtáctvo. Prense na takomto mieste sa staneme svedkami jedinečného prírodného divadla. Safari jazda či noc v divočine sú zážitkom na celý život.

Piknik počas safari s deťmi a s rodičmi. Tanzánia.
Piknik s deťmi počas safari. Tanzánia. Foto: CK SATUR

Súčasťou zájazdu na Zanzibar je aj oddych na pláži a relax, ale ani ten nie je úplne obyčajný. Je to totiž príležitosť napríklad i na šnorchlovanie či spoznávanie prírodných krás ostrova.

Tyrkysová farba mora a malý ostrov pri brehoch Zanzibaru.
Exotický ostrov je ideálny aj na relax. Zanzibar. Foto: CK SATUR

Návštevu New Yorku ocení aj tínedžer

Ak máte doma tínedžera, ktorý sa nezaobíde bez všetkých tých moderných a trendových „i“ vecičiek, vydajte sa s ním na návštevu New Yorku. Jedným z bodov programu poznávacieho zájazdu vo Veľkom Jablku je aj návšteva Apple store. Stavíme sa, že tento spoločný výlet váš pubertiak neofrfle.

Rodičia ocenia aj možnosť vydať sa za kultúrou a stať sa svedkami niektorého z divadelných predstavení na slávnom Broadwayi. Bezkonkurenčne najväčším hitom ale bude návšteva Sochy Slobody, Empire State Building a Rockefellerovho centra.

Vysvietený New York s výškovými stavbami počas západu slnka. USA
Vysvietený New York. USA. Foto: unsplash.com

Mladšie deti nebudete vedieť vytiahnuť z hračkárstva Toys "R" US, ktoré je otvorené až do polnoci. Nejde len tak o nejaké obyčajné hračkárstvo, deti si v ňom budú pripadať skôr ako v zábavnom parku.

Barcelona plná zábavy

Barcelona plná atrakcií pre tých najmenších je skvelým tipom ako rozžiariť ich oči, či už v Múzeu voskových figurín, v akváriu s podvodným tunelom alebo vo fantastickom interaktívnom múzeu Cosmo Caixa, kde sa môžu zahrať aj na vedcov. Očaria aj ukážkové stavebné diela Gudího a pestré ulice Barcelony, vysvietená veľkolepá fontána, slávny štadión FC Barcelona a kopec pouličnej zábavy na jednej z najrušnejších ulíc sveta. A aj trochu relaxu na pieskovej pláži a kúpanie v Stredozemnom mori je tu príjemným spestrením.

Pohaľad na Barcelonu, kolotoč a pobrežie. Španielsko.
Vôbec nie nudná, ale zábavná a plná prekvapení. Barcelona. Foto: CK SATUR

Chcete zažiť takéto dobrodružstvo na vlastnej koži? Navštívte cestovnú kanceláriu Satur, kde vám radi pri výbere poradíme, lebo na starostlivosť od nás nemá nikto.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook