Ako má vyzerať tá pravá dovolenka pre mladých?

Preskúmajte tie najlepšie dovolenkové destinácie, ktoré (nielen) mladým vnášajú do života perfektný zážitok. Môžete objavovať nové miesta, spoznať nových ľudí, vyskúšať more atrakcií a zároveň sa tak podeliť o všetky tie dobrodružstvá s niekým, koho máte radi. Tu sú naše tipy na tie, kde už teraz môžete prežiť dovolenku plnú zábavy.

Dubaj

Znalci zábavy a nových atrakcií si užijú super moderný Dubaj. Mesto, ktoré žije deň aj noc. Dubaj má niekoľko centier, kde nájdete množstvo hotelov. Či už si vyberiete štvrť Deira, ktoré má staré centrum so známym starým trhom a novú časť aj s kvalitnými hotelmi, Downtown v okolí najvyššej veži Burj Khalifa, alebo pekná je i štvrť s 200 mrakodrapmi Marina, či legendárna Plam Jumeirah.

Nikdy nekončiaca zábava v Dubaji aj na vode.
Nikdy nekončiaca zábava v Dubaji. Foto: CK SATUR

 

Španielska Malorka je známa rušným nočný životom a diskotékami.

FOTO: archív CK SATUR

Flamboyan Caribe****

Hotel sa nachádza v stredisku Magalluf - na promenáde, ktorá lemuje tri pláže, nájdete množstvo barov a reštaurácií s medzinárodnou kuchyňou. Večierka na tomto mieste prakticky neexistuje a “parties” tu končia častokrát až pri východe slnka. Keď sa vám už “žúrovanie” omrzí môžete sa vybrať do neďalekých aquaparkov Western a Magaluf. Hotel ponúka all inclusive dovolenku a je ideálny pre mladé páry, alebo pre budúce nevesty/ženíchov na rozlúčke so slobodou.

„Párty hotel“ – aj tak prezývajú hotel v Magallufe.

FOTO: archív CK SATUR

Bellevue***

Mestečko Caorle patrí k typickým talianskym mestám, založené bolo pred 2000 rokmi. Nájdete tu vodný park s tobogánmi, ako aj zábavný lunapark. Samotný hotel vyhľadávajú najmä mladé páry, ktoré ocenia romantické prechádzky úzkymi uličkami posiatymi obchodmi, reštauráciami a barmi.

Klientelu hotela tvoria najmä mladí.

FOTO: archív CK SATUR

Vivas****

Albánsko je ideálnou destináciou pre mladých dovolenkárov – dobrodruhov. Cestovný ruch sa tu postupne rozbieha, no nočný život a zábava na balkánsky spôsob sú dávno známe. Strediskom Durres, v ktorom sa nachádza aj hotel, sa tiahne dlhá promenáda s barmi, reštauráciami, obchodmi a kaviarňami. Každý večer tu hrá živá hudba (kombinácia dychových a bicích nástrojov) a vy môže tak zažiť pravý balkánsky bašavel.

Durres ako najväčší prístav v Albánsku ponúka bohatý nočný život.

FOTO: depositphotos.com

Mediterranean Beach*****

Ak hľadáte luxusný rezort, v ktorom môžete prežiť napríklad romantickú svadobnú cestu, tento hotel je správnou voľbou. Hotel sa nachádza v pokojnej časti rušného letoviska. K dispozícii tak máte ideálnu kombináciu – pokojných prechádzok po pláži v kombinácii s bohatým nočným životom. Len 800 m od hotela sa totiž nachádza ulica posiata barmi a stredisko je len 7 km od hlavného mesta ostrova, kde to na Zakyntose žije najviac. Pričom do Zakyntosu vás za 15 minút dostane autobus spred hotela. Strava je formou polpenzie, a vy máte tak možnosť vychutnať si večeru v gréckej taverne.

Uličky ako stvorené na romantickú prechádzku rezortom.

FOTO: archív CK SATUR

Arabia Azur Beach Resort****

All inclusive dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí, vrátane drinkov do neskorej noci môžete prežiť aj v Egypte. Po západe slnka život v tomto rušnom egyptskom letovisku rozhodne nekončí. Nachádza sa tu viacero barov, nočných klubov a diskoték.  

 

Zábava pri bazéne, športoviská a večerné diskotéky na vás čakajú v Egypte.
FOTO: archív CK SATUR

  Ak si chcete nájsť medzi hotelmi svoj vlastný, pozrite si komplenú ponuku last minute pobytov.

Náš tip:: Ocenený prímorský rezort Nikki Beach má výbornú polohu pre ľahký prístup ku dubajským atrakciám, nákupným centrám a je tiež blízko pri letisku. Nachádza sa na Pearl Jumeirah, má rozsiahle vonkajšie priestory a nádherný výhľad na Arabský záliv. Nájdete tu aj plážový klub Nikki Beach Dubai, ktorý je známy nielen v Dubaji, ale aj vo svete.
Hotel Nikki Beach Dubai s plážou, lehátkami, bazénom a tyrkysovým morom.
Hotel Nikki Beach Dubai. Foto: CK SATUR
Chcem ísť na dovolenku

Lisabon

V Lisabone nájdete dovolenku 2v1, a teda aj romantiku i zábavu. Vďaka svojej krásnej architektúre, očarujúcim uličkám a výbornému jedlu, je Lisabon ideálnym miestom na útek za dobrodružstvom. Za bieleho dňa môžete preskúmať impozantné námestia, cez starú štvrť Alfama, až ku hradu sv. Juraja či kláštoru Hieronymov v štvrti Belém. Mesto ožíva pred zotmením, kedy je čas na večeru, a keď sa celkom zotmie, vyrazte na „Ružovú ulicu“, ktorá je ozaj ružová, a o bary a kluby tu nie je núdza

Električka pred kláštorom Hieronymov v Lisabone.
Električka pred kláštorom Hieronymov v Lisabone. Foto: CK SATUR
Náš tip:: Až vás láka objavovanie Lisabonu so sprievodcom, v našej ponuke nájdete poznávacie zájazdy nielen v Lisabone, ale aj v rámci celého Portugalska, vrátane Azorských ostrovov a Madeiry.

Mykonos

Biele domy, dláždené ulice a rušný nočný život. Asi tak by sme mohli jednoducho charakterizovať grécky Mykonos. Atmosféra večierkov lahodí tým, čo radi tancujú a ponocujú. Ostrov je síce malý, ale nájdete tu dokonca aj Malé Benátky. Ikonou sú tu veterné mlyny na kopci s výhľadom na mesto, ktoré sú na zozname UNESCO. Okrem večierkov vás tu možno potešia aj skvelé nákupy a najkrajšie grécke pláže, ako Paradise, Super Paradise či Elia. Najvychýrenejšie sú nočné kluby Cavo Paradiso, Amnesia a Super Paradise.

Žena stojaca pri bazéne a hľadiaca na more a loď na ostrove Mykonos.
Mykonos plný zábavy, ale aj krásnych výhľadov. Foto: CK SATUR
Náš tip:: Navštívte susedný ostrov Délos, ktorý je na zozname UNESCO. V antike bol pre Grékov veľmi posvätný. Nájdete tu ruiny starovekých chrámov.

Malorka

Španielska Malorka je známa rušným nočný životom a diskotékami. Pri hlavnom meste Palma de Mallorca je množstvo rušných stredísk, promenád, barov a reštaurácií s výbornou kuchyňou. Večierka na tomto mieste prakticky neexistuje a “parties” tu končia častokrát až pri východe slnka. Keď sa vám už “žúrovanie” omrzí môžete sa vybrať do aquaparkov Western a Magaluf, požičať si auto a objavoať čarovné ostrovné zákutia. Samostatnou kapitolou tu sú pláže. Tyrkysová farba mora a biely jemný piesok sú neodolateľné.  Ak sa rozhodnete pre dovolenku na tomto ostrove, určite by ste mali zažiť niektorý z medzinárodných festivalov, ktoré sa tu konajú hlavne počas leta, koncert alebo aspoň navštíviť jeden z klubov. 

Piesková pláž, tyrkysové more a hotelový komplex v pozadí na ostrove Malorka.
Kto by odolal takejto krásnej pláži? Foto: depositphotos.com

Riviéra Maya

Najčarovnejší región Mexika, ktorý hýri živými farbami a je teplý po celý rok, si zaslúži všetko uznanie. Exotická riviéra Maya je ideálna pre milovníkov pláží, zábavy a dobrodružstva. Leží na polostrove Yucatán, takže vám stačí priletieť do Cancúnu. Je tu množstvo nádherných bielych pláží, cenotov, mayských ruín a všade panuje uvoľnená atmosféra. Vyskúšať môžete šnorchlovanie, potápanie a vrelo odporúčame návštevu parkov, ako je napríklad Xcaret. Známy disco klub Coco Bongo v Cancúne vás iste zaujme, ako aj dlhá ulica plná obchodov, barov a reštaurácií v Playa del Carmen. 

Biela piesková pláž, blankytné more, drevené mólo a slnečníky. Mexiko.
Nádherné pláže s bielym pieskom, blankytným morom a skvelé hotely v Mexiku. Foto: CK SATUR

Bali

Ďalším rajom „Instagrammerov“ je tropický ostrov Bali. Tu si vás získajú úžasné pláže, dokonalé ryžové políčka, starobylé chrámy či rafinované umenie, ktoré je spestrením celého ostrova. Rozmanitá divočina, sopky a malebné hory tiež stoja za poznanie. Nechajte sa zlákať na kurz varenia, plavbu pri západe slnka a nezabudnite navštíviť tradičné kúpele. 

Žena kúpajúca sa v bazéne a bujná zeleň v okolí. Ostrov Bali.
Tropický raj ostrova Bali. Foto: CK SATUR
Náš tip:: Hard Rock Hotel Bali je ideálnym miestom pre mladých ľudí a fanúšikov hudby! Tento kreatívny dizajnový kultový hotel je vynikajúcim štartom pre poznávanie farebného nočného života v meste Kuta a leňošením na pieskovej pláži.
Hotel Hard Rock na exotickom Bali s bazénom, tobogánmi a hlavná budova hotela.
Hotel Hard Rock na exotickom Bali. Foto: CK SATUR
Chcem ísť na dovolenku

Veríme, že sme vás inšpirovali. Ak vás naša ponuka dovolenkových destinácií zaujala, radi vám pri výbere v CK SATUR poradíme. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom. 

Facebook