Ako bude prebiehať kurz windsurfingu?

Tento rok sa po prvý krát, ako súčasť športovej akadémie rodinného klubu Planet Fun predstaví aj jedinečný a nevšedný šport - windsurfing. Zasurfovať si budete môcť na talianskej Sicílii. Ako to bude celé prebiehať a na čo sa môžete tešiť?

Začnime od začiatku - pre koho sú kurzy windsurfingu určené?

V spolupráci s Board Academy, odborným garantom windsurfingových kurzov a Fakultou telesnej výchovy a šport sme pre deti a dospelých pripravili kurzy, ktoré môžu absolvovať deti vo veku od 7 rokov a všetci dospelí, ktorí milujú vodu, zábavu a chcú sa naučiť nový, nevšedný druh športu a nájsť v ňom záľubu a nové zážitky na dovolenke. Kurzy windsurfingu sa budú realizovať na plážach hotela Sikania Resort and Spa****+ .

Board Academy
  • Sikania Resort & Spa
  • Sikania Resort & Spa
  • Sikania Resort & Spa
  • Sikania Resort & Spa
  • Sikania Resort & Spa
  • Sikania Resort & Spa

Skúsení inštruktori

Kurzy sú vedené zábavnou formou skúsenými inštruktormi, ktorí sú absolventi predmetu windsurfing na FTVŠ UK. Okrem odborných znalostí majú aj skúsenosti s trénovaním detí.

Matej Šmida

Športový multitalent so špeciálnym vzťahom k vode a snehu. Doktorand na FTVŠ a reprezentant vo veslovaní a paddleboardingu. Ak sa práve nehýbe v prírode, radí klientom ohľadne windsurfingu, kitingu, snowboardingu, paddleboardingu a lyží. Okrem iného je Maťo aktuálne najlepší paddleboardista na Slovensku, víťaz Stredoeurópskeho pohára a kopy rôznych iných pretekov.

Matej Šmida
Matej Šmida. FOTO: boardacademy.sk

Juraj Bisaha

Športovec, ktorý sa bez strachu pustí do rôznych druhov športu. Napriek tomu, že vyštudovaný stavebný inžinier, windsurf mu učaroval natoľko, že sa rozhodol vybrať sa cestou aktívneho športovca a prispôsobil tomu aj svoj život. Je veľmi zodpovedný, príjemný a usmievavý. Ochotný pomôcť každému. Je aktívny lyžiar, snowboardista a basketbalista. Je vedúcim obchodu Corner Board Shop a tak hravo každému poradí s výberom výstroja správneho windsurfistu.

Juraj Bisaha
Juraj Bisaha. FOTO: boardacademy.sk

Milovník všetkých druhov športov, ktorý miluje adrenalín a rád sa púšťa do nových dobrodružstiev. Hoci je Juraj vyštudovaný stavebný inžinier, windsurf mu natoľko prirástol k srdcu, že sa rozhodol venovať mu naplno a prispôsobil tomu celý svoj životný štýl. Okrem toho je Juraj aktívny lyžiar, snowboardista a basketbalista a aktuálne pracuje ako vedúci v Corner Board Shop, kde ochotne a rád každému poradí s výberom výstroja správneho windsurfistu.

Pre začiatočníkov aj pokročilých

Windsurfové kurzy sú pripravené ako pre deti, tak pre dospelých. Jediné, čo si potrebujete zabaliť na svoju letnú dovolenku navyše je chuť naučiť sa niečo nové a zabaviť sa týmto vodným športom. Kurzy sú rozdelené podľa náročnosti, intenzity ako aj času, ktorý chcú záujemcovia výuke venovať.

Základný kurz 6 hodín

Počas základného kurzu sa naučíte vytiahnuť plachtu z vody, odštartovať, jazdiť v správnom postoji a obrat proti vetru. Okrem toho sa oboznámite so základnými informáciami o vetre, windsurfovej výstroji a bezpečnosti na vode. Tento balík je vhodný pre tých, ktorí majú deň nabitý rôznymi aktivitami a windsurfing bude jednou z mnohých aktivít počas dovolenky.

Základný kurz 10 hodín

Balík vhodný pre tých, ktorí sa chcú venovať windsurfingu intenzívnejšie, ale majú počas dovolenky aj iné aktivity. Počas tohto kurzu sa naučíte vytiahnuť plachtu z vody, odštartovať, jazdiť v správnom postoji, obrat proti vetru a po vetre, stúpať proti vetru, základné pravidlá sebazáchrany. Okrem toho sa oboznámite s rozšírenými informáciami o vetre, windsurfovej výstroji a bezpečnosti na vode.

Kurz windsurfingu
Kurz windsurfingu. FOTO: boardacademy.sk

Level 1 (18 hodín) 

Ak je vaším cieľom jazda na windsurfe vo všetkých kurzoch (smeroch), obrat po vetre a proti vetru, zdvihnutie plachty, slalom, sebazáchrana, teória jazdy na windsurfe (vyžaduje sa schopnosť bezpečne plávať a ponoriť sa pod vodu, dobrý zdravotný stav), tak práve pre vás je určený balík Level 1. Naučíte sa jazdiť na doske a využívať pri tom silu vetra, na širokých a bezpečných doskách a so superľahkými plachtami bude pre vás radosť učiť sa vytiahnuť plachtu, nastaviť ju na vietor a vyraziť po hladine ako šíp, naučíte sa otočiť, ako sa vrátiť na breh kedykoľvek sa rozhodnete. Tiež vám urobia pekné fotky, aby vám vaši kamaráti a známi uverili, že niečo tak krásne ste skutočne zažili.

Level 2 (18 hodín)

Pre tých, ktorí už s windsurfingom majú skúsenosť je pripravený kurz Level 2, ktorého cieľom je efektívna jazda na windsurfe vo všetkých kurzoch (smeroch), ďalšie obraty po vetre a proti vetru (helitack, halza, duckjibe, pushtack, backwind jibe), plážový štart, jazda v sklze, efektívne využívanie vetra, kontrola sily v plachte. Pri tomto kurze je potrebné mať zvládnuté základy na windsurfingu.

Samozrejmou podmienkou všetkých kurzov je schopnosť bezpečne plávať a ponoriť sa pod vodu, ako aj dobrý zdravotný stav. Netreba zabúdať ani na ochranu pred slnečnými lúčmi.


Ak vám windsurf nestačí...

Pre tých, čo prídu povzbudiť účastníkov kurzu, alebo aj ostatných klientov našej CK, budú na pláži pripravené aj paddleboardy a kajaky. Vyskúšať si tak okrem windsurf dosky môžete aj ďalšie dva športy.

Paddleboard
Paddleboard. FOTO: boardacademy.sk

Tak ako - navnadili sme vás na túto novinku? Kurzy windsurfingu sú prísľubom naozaj aktívnej letnej dovolenky v krásnom prostredí ostrova na juhu Talianska. Už si len vybrať svoj termín.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook