Aké budú trendy v cestovaní 2024?

Aká bude cestovateľská budúcnosť v CK SATUR? Čo môžete očakávať, aké sú nové trendy a čo vám prinášame do dovoleniek na rok 2024.

Ak vás cestovateľské topánky zanesú kamkoľvek do sveta, ktorý je na poznávanie priam stvorený, iste vás v ňom čakajú pekné zážitky. S nami môžete putovať krajinymi po celý rok, pričom jar patrí exotike a Európe, leto sa nesie v znamení poznávania s oddychom nielen v Stredomorí, ale i v Škandinávii, na jeseň je možné všetko a na zimu vyrážame za teplom.

Ponuka dovoleniek
Koláž fotiek z ciest
Koláž fotiek z ciest. Foto: CK SATUR

1. Cestovanie s CK SATUR

Dovolenka a vzrušenie z nej začína už plánovaním a tešením sa. Všetky tie prípravy, hľadanie tých najlepších možností, letov, destinácií, hotelov, prezeranie ponúk, už aj to je dôvod na radosť a neodmysliteľná súčasť cesty, ktorá nakoniec povedie do vysnívaného dovolenkového cieľa. S nami môžete spoznávať až 65 krajín. Či už sa rozhodnete pre pobytový alebo poznávací zájazd, vyberať si môžete z našej novej web stránky, prostredníctvom call centra, z katalógov, v ktorých sa dočítate množstvo zaujímavých informácií, alebo aj osobne v našich 21 pobočkách, kde vám radi poradia naši skúsení špecialisti, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto.

Prelistovať katalóg dovoleniek
Koláž fotiek z katalógov CK SATUR.
Katalógy CK SATUR. Foto: CK SATUR

2. To najlepšie z Európy, Afriky, Ameriky a Ázie

V rámci Európy vám ponúkame 30 krajín. Vybrať si môžete okruhy ostrovmi, ako je azorský Sao Miguel, Madeiru, Tenerife, Faerské ostrovy, grécke a talianske ostrovy, cesty na prieč krajinami cez Portugalsko, Rakúsko, Česko či Španielsko, alebo len určité regióny, ako podmanivú Normandiu, Bretónsko, Bordeaux, voňavé Provensálsko či Alsasko. Rozkúskované od severu na juh máme v ponuke Taliansko a Veľkú Britániu. Pri mnohých okruhoch najskôr spoznávate a na záver aj oddychujete pri mori, čo je poslednú dobu pre klientov vítaným relaxom. Tým, že máme bohaté a viac ako storočné skúsenosti s pobytmi pri mori, klienti tieto okruhy vyhľadávajú čoraz viac, príkladom je Ischia s pobytom pri mori a v termálnych kúpeľoch, Sardínia alebo Sicília. Našou špecialitou sú aj víkendové, jednodňové a krátkodobé zájazdy do európskych miest, a to letecky alebo autobusom. Do ponuky sme pridali aj tematické okruhy, či už "Rozkvitnuté Holandsko", "Karneval v Benátkach" alebo "Najkrajšie adventné trhy v Nemecku". 

Koláž fotiek z Európy.
Pestrá Európa. Foto: CK SATUR

Z krajín Afriky u nás nájdete obľúbený Egypt, Maroko, Keňu, Madagaskar a Zanzibar, kam vás dopravíme letecky priamo z Bratislavy. Výhodnou sú aj cesty do Egypta, kam lietame celoročne. Obľúbená je Hurghada a Marsa Alam, obe lokality pri Červenom mori, čo je jediné koralové more na severnej pologuli a šnorchlovať či potápať je tu tak možné celý rok. V lete 2023 sme odštartovali novú egyptskú destináciu Marsa Matrouh, ležiace pri brehoch Stredozemného mora, ktoré je tu nádherne tyrkysové a pripomína Karibik. Aj sem vás dopravíme priamo z Bratislavy a to za približne tri hodiny.

Norika Fedorová na pláži v Marsa Matrouh. Egypt
Norika Fedorová na pláži v Marsa Matrouh. Egypt. Foto: CK SATUR

Už niekoľko rokov s nami spoznávate Maroko, ktoré je ozajstnou križovatkou farieb a vôní. Veľkým hitom je Zanzibar, ktorý láka nielen nádhernými plážami, ale ponúkame tu luxusné a kvalitné hotely, množstvo výletov alebo aj poznávania. Ak túžite zažiť safari, odporúčame NP Ngorongoro, Tarangire alebo Saadani. Na záver nebude chýbať lákavý pobyt pri mori. V Keni vás náš sprievodca prevedie cez národné parky ako Amboseli, Tsavo West, spoznáte Masajov, riečne lesy, savany a divočinu ako sa na Afriku patrí. Užiť si môžete aj unikátne potulky západným Madagaskarom, ktorý je rajom zvierat a rastlín.

Pozorovanie stáda zebier na džípe. Tanzánia
Pozorovanie stáda zebier. Tanzánia. Foto: CK SATUR

Na americký kontinent vás dopravíme do 10 krajín. Medzi najžiadanejšie patrí Peru, ktoré nie je slávne len pre Machu Picchu, ale aj Limu, Puno alebo nezabudnuteľné Cuzco. Pobudnúť v peruánskych horách je snom každého cestovateľa. To isté platí aj pre Ekvádor a jedinečné Galapágy. Korytnačky obrovské, lávové tunely, zátoky a najkrajšie tichomorské pláže, kaktusový les, kolónie lenivých uškatcov či leguány, ktoré milujú opuncie a ovocie môžete zažiť s CK SATUR aj v tejto diaľave. Jedinečnú "pura vida" zažijete v Kostarike, ktorej dominuje vulkán Arenal a v Paname zas na vás zapôsobí ten slávny prieplav. Legendárne tango, víno ale aj divokú prírodu sme si pre vás nachystali v Uruguaji a Argentíne, kde si pochutnáte na tých najlepších steakoch na svete. Vezmeme vás aj na ostrovy ABC, kde to nie je s Karibikom vôbec jednoduché, lebo to more je tu krásne na každom kroku. Poznávanie a oddych je tu balzamom pre dušu. Na kávičku s nami môžete zájsť do Kolumbie, kde sa to pestrosťou len tak hemží. Obľúbenou kombináciou na poznávanie je Mexiko s Kubou, ale aj tu budete oddychovať. Dokonalým "americkým životabudičom" je aj New York, ktorý vás určite nenechá chladným. 

Koláž fotiek z Ameriky.
Krásy americkej prírody. Foto: CK SATUR

Z Ázie vám ponúkame 24 krajín a vezmeme vás od Blízkeho až po Ďaleký východ. Prevedieme vás arabskými krajinami ako sú Jordánsko, Bahrain, Katar, Omán, Saudská Arábia či Spojené arabské emiráty, kam lietame aj priamo z Bratislavy. Radi vám ukážeme poklady Peržanov v Iráne. Obľúbené sú Arménsko, Gruzínsko, Kazachstan, Čína. Žiadaným zájazdom je Thajsko, India, Kambodža, Vietnam, Laos a Srí Lanka. Vezmeme vás aj na indonézsky ostrov Bali a do NP Komodo, ktorý láka nielen na varany komodské ale aj dobrodružnou nocou na palube lode. Kráľovské mestá, kráľovské paláce a kráľovské hory vám ponúkame cez poznávanie Nepálu. Dokonalý oddych si môžete užiť s poriadnou dávkou exotiky na Maldivách. Ako "vyzerá šťastie" s nami zistíte v Butáne. Tu sa naskytajú nádherné panoramatické výhľady na Himaláje. 

Koláž fotiek z Ázie
Podmanivá, farebná a živá Ázia. Foto: CK SATUR

3. Novinky v SATURE

S našimi novinkami sa roztrhlo vrece a preto vám prinášame 22 nových a zaujímavých miest. Novinkou je Saudská Arábia, ktorá sa začala otvárať od roku 2020 a zdá sa, že už čoskoro bude v arabských krajinách cestovateľským hitom, a to nielen pre fantastické projekty, ktoré vznikajú po celom kráľovstve. Arabský polostrov vám ponúkame v plnej kráse aj cez Katar a Bahrajn. Nové miesta s nami uvidíte aj vo Vietname, Laose, Nepále. Pri amerických brehoch môžete spoznať Arubu, Bonaire a Curacao. Na pacifickej strane vás očarí Ekvádor, Galapágy či Peru. Novinkami sú aj malebné európske mestečká, o ktorých sa hovorí len málo, no ponúkajú toho veľa. Reč je o Chorvátsku, Taliansku, Bosne a Hercegovine, Macedónsku či Albánsku. 

TOP novinky v Európe
  • Madrid a Toledo
  • Najkrajšie mestá antického Grécka s pobytom pri mori
  • Santorini
  • Klenoty Chorvátska
  • Rozkvitnuté Holandsko
Poznávanie Európy
Historické Delfy s chrámom boha Apolóna. Grécko
Najkrajšie pamiatky v Európe. Grécko. Foto: CK SATUR
TOP novinky vo svete
  • Čína - zlatý trojuholník
  • Bali a NP Komodo
  • Thajsko - krajina úsmevov a budhistických chrámov
  • Vietnam a Laos - exotická esencia východnej Ázie
  • Nepál - cesta na "strechu sveta"
  • India a Bután
  • Rozprávkový Omán - luxusne
  • Dubaj a Abu Dhabi - emirátske perly 
  • Saudská Arábia - kráľovstvo púšte, islámu a Nabatejcov
  • Bahrajn - krajina púštnych snov a tajomstiev
  • Katar moderný i tradičný s oddychom pri mori
  • Kazachstan - po stopách nomádskych kmeňov
  • Zanzibar - luxusné safari v NP Ngorongoro a Tarangire s pobytom pri mori
  • Kolumbia - kávička a jedinečný relax v Karibiku
  • Aruba, Bonarie, Curacao 
Poznávanie exotiky
Kubánska žena v Havane.
Pestrá Kubánka v Havane s kvetmi. Kuba. Foto: CK SATUR

4. SATUR srdcovky

Cestovanie pomáha duševnej a emocionálnej pohode, znovunadobudnutiu rovnováhy a harmónii. Skvelú dovolenku si tak môžete dopriať aj prostredníctvom poznávacích zájazdov, rozširovaním si vedomostí o krajine, kultúre, histórii alebo aj skúšaním rôznych jedál, či túrami po nádhernej prírode, kde si vychutnáte očarujúce scenérie a zlepšíte náladu, dobijete sa energiou, dodáte si odvahu a možno si stanovíte aj nové výzvy. Preto aj my z "každého rožku trošku" ponúkame pre svojich klientov, pričom ostávame tradičnou cestovnou kanceláriou, nezabúdame na kvalitu, ktorú sa snažíme stále vylepšovať, vždy hľadáme najlepšie riešenia, aby zájazdy prebehli hladko a hlavne pracujeme ako tím, nielen na Slovensku ale i s našimi partnermi v zahraničí. Naše najžiadanejšie zájazdy a naše srdcovky sú z týhto dôvodov práve tieto:

  • Maroko - križovatka farieb a vôní
  • Egypt - plavba po Níle
  • Grand Tour Madeirou
  • Portugalsko - veľký okruh
  • Sardínia s pobytom pri mori
  • Jordánsko - krajina čarovnej histórie
  • Rím - večné mesto letecky
  • Poklad na Níle - egyptské pyramídy, Káhira a plavba po Níle 
Koláž fotiek z TOP zájazdov.
Stále živé spomienky z našich TOP zájazdov. Foto: CK SATUR

5. Cestovanie s deťmi

Jedinečnosť cestovania prináša každému istý benefit, a to vďaka inakosti tej alebo onej krajiny, ľudí inej kultúry, zvykov či tradícií. Preto sa v CK SATUR snažíme priblížiť poznávanie aj deťom. Vziať tak môžete malých cestovateľov spoznať starovekú kultúru Egypta počas výletnej plavby po rieke Níl a to dokonca v sprievode animátorov rodinného klubu Planet Fun, alebo si zajazdiť na snežných skútroch v mieste, kde úraduje Santa Claus, v magickom Laponsku. Neodolateľný je aj Dubaj a to aj pre tých najmenších cestovateľov, kde si užijú "možné aj nemožné". Za poznaním prírody sa oplatí s nimi vyraziť na Srí Lanku, kde môžu kŕmiť a kúpať slony, plaviť sa v kanoe, ale aj sa vyšantiť v mori. Detským snom sú aj Londýn s Harry Potterom, Paríž s Disneylandom či Billund s Legolandom. 

Poznávanie s deťmi
Poznávanie s deťmi na safari.
S deťmi na safari. Foto: CK SATUR

Autentické zážitky

Cesty plné zážitkov.
Cesty plné zážitkov s CK SATUR. Foto: CK SATUR
Náš tip: Plavba po Níle pre deti s animátormi Planet Fun

6. Spoznajte s nami aj ostrovy

Z praxe vieme, že naši klienti hovoria poznávaniu ostrovov ÁNO, preto ich prinášame aj do novej ponuky. Tu je možnosť nielen poznávať, ale i oddychovať pri mori. Výhodou sú krátke presuny, ubytovanie v jednom hoteli, ľahká dostupnosť ku pamiatkam, mestám, dedinám, ako aj do hôr. Vyskúšať s nami tak môžete Rodos, Santorini, Kefalóniu, Sao Miguel, Madeiru, Sardíniu, Sicíliu, Tenerife, Maltu a Gozo. 

TOP ostrovy s CK SATUR
  • To najlepšie z Tenerife 
  • Sardínia s pobytom pri mori
  • Santorini - kráľ gréckych ostrovov
  • Islandský pozdrav
  • Orkneje a Hebridy
Koláž fotiek z ostrovov - Sicília, Sao Miguel.
Rozmanité ostrovy. Foto: CK SATUR

7. Naše tipy na poznávanie a oddych pri mori

  • Jordánsko - krajina čarovnej histórie a kúpanie v Mŕtvom mori
  • Rozprávkový Omán - luxusne s kúpaním v Salalah
  • Západné Gruzínsko s pobytom pri mori v Batumi
  • Zanzibar - safari v NP Saadani s pobytom pri mori
  • Egypt - plavba po Níle s oddychom pri Červenom mori
  • Kuba - to najlepšie all inclusive
  • Najkrajšie mestá antického Grécka s pobytom pri mori
Pieskové pláže a hotel skvelý na oddych.
Pieskové pláže a krásny hotel - dokonalé zakončenie poznávania. Foto: CK SATUR

8. Plavte sa s nami za zážitkami na výletnej lodi

Exkluzívne plavby sa veľmi rýchlo stali hitom mnohých sezón. Preto vám ich znovu prinášame na trh. Plaviť sa môžete v Európe aj Amerike. Vieme tiež, že deti plavby milujú. Zažite niekoľkoposchodový dômyselný technický zázrak s absolútnym komfortom, rozprávkovými službami, skvelou zábavou, relaxom a aktivitami, ktoré inde na jednom mieste nenájdete. Čaká vás gala večer, personál pripravený splniť vám každé želanie a 8 dní, ktoré prekonajú vaše doterajšie predstavy o dovolenke snov. 

Koláž fotiek z lode spoločnosti MSC. Európa
Dovolenka snov na palube veľkej výletnej lodi. Európa. Foto: CK SATUR
Vitajte na palube!
  • čakajú vás komfortne zariadené klimatizované kajuty 
  • reštaurácie s vyberanými gurmánskymi špecialitami, bary, kluby, divadlá, kiná, večerné show, tanečné školy, nákupné zóny, kaviarničky, kasíno
  • milovníci športu na lodi nájdu multifunkčné športoviská, ihriská, bežecké dráhy, fitnes, bazény
  • wellness s relaxačnými a skrášľujúcimi procedúrami od výmyslu sveta
  • detské zóny s profesionálnym dohľadom a starostlivosťou, detské kluby podľa veku s bohatým programom a atrakciami, hry, šantenie s animátormi na ihriskách, toboganoch, v bazénoch či aquaparkoch

Tak čo, cítite to aj vy rovnako? Našli ste sa v článku? Ak sa už aj vy tešíte a túžite si niekam vyraziť a oddychovať, ale stále premýšľate kam a neviete sa rozhodnúť, radi vám v CK SATUR poradíme. S nami máte množstvo výhod, ako sú lety aj z Bratislavy, ubytovanie v rezortoch s polpenziou alebo s all inclusive, pri vybraných zájazdoch máte vstupy už v cene, top sprievodca počas celého zájazdu a samozrejme služby od a po z, ktoré vám dokážeme zabezpečiť ako celý balíček. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook