Architektonický skvost v Abu Dhabi, kde bude vaša dovolenka „vrcholom všetkého“

Nielen Dubaj priťahuje pozornosť celého sveta, ale i hlavné mesto Spojených arabských emirátov, Abu Dhabi, aj keď celkom inak. Elegantne, ale so všetkým luxusom, ktorý do týchto končín už akosi patrí. Dokladá to aj nový päťhviezdičkový hotel Rixos Marina Abu Dhabi, ktorý je majstrovským dielom Blízkeho východu a Abu Dhabi sa ním pýši hlavne pre jeho netradičný tvar. Hotelová sieť Rixos je známa pre svoje vynikajúce služby, mimoriadne bohatý all inclusive a kvalitu obohatenú aj o samotné prostredie.
  • rixos marina
  • rixos marina
  • rixos marina
  • rixos marina
  • rixos marina
  • rixos marina

Veľkolepý charakter hotela Rixos Marina Abu Dhabi ***** dodáva jeho pôsobivá architektúra, obrovský ikonický oblúk, arabské i turecké detaily. Akoby aj samotná budova rozprávala svoj príbeh, a to od vzniku Abu Dhabi cez staroveký prístav, perly až po ulatramoderné mesto plné extravagantných mrakodrapov, krásnej pobrežnej promenády, či dizajnérskych kúskov v samotnom umení a kultúre ako múzeum Louvre alebo arabský skvost, mešita Sheika Zayeda. Abu Dhabi má plno neodolateľných atrakcií a more zážitkov. Leží na malebnej pláži, ako inak ak nie so "zlatým pieskom", kde si môžete vychutnať príjemne teplé more, výhľady a skvelé drinky.

Hotel Rixos Marina v Abu Dhabi. Abu Dhabi
Hotel Rixos Marina v Abu Dhabi. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Exotický pobyt v Rixos Marina Abu Dhabi

Nielen impozantný dizajn a scenérie rezortu sú nádherné, ale aj 560 izieb a apartmánov s rozsiahlym výhľadom na promenádu Abu Dhabi alebo na Arabský záliv. Každá izba je dekorovaná v arabskom štýle, teplých tónoch, doplnená luxusnými prvkami a nábytkom, čo zaisťuje príjemný pobyt. V ponuke sú aj priestranné rodinné izby.

Ubytovanie hotela Rixos Marina
Ubytovanie hotela Rixos Marina. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Gurmánske zážitky

Tie najlepšie jedlá rôznych svetových kuchýň si môžete dopriať v reštauráciách rozmiestnených po celom objekte. V Turquoise, reštaurácii s celodenným stravovaním sú ponúkané bohaté bufetové stoly. Ak vás baví talianska kuchyňa, k dispozícii je reštaurácia Vero Italiano s autentickými a tradičnými chuťami. Milovníci steakov nájdu skvelú ponuku v reštaurácii The Flame. To najchrumkavejšie pečivo vám pripraví The Bakery Club.

Reštaurácia Turquoise v hoteli Rixos Marina. Abu Dhabi
Reštaurácia Turquoise v hoteli Rixos Marina. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Rixos myslel aj na reštauráciu so spoločenskou atmosférou, ktorá už zo svojho názvu People's evokuje, že sa jedná o pestré miesto. Pre tých, ktorí majú chuť na sladké, salónik Godiva Café vo vstupnej hale poskytne zákusky, ktoré sú zaručene nielen pastvou pre oči ale aj chuťové poháriky. Milovníci západov slnka a nočného života si oboje vychutnajú v bare Cuba Cigar Lounge, v bare Privé Lounge na 37. poschodí či v bare Anti-Dote.

Lobby v hoteli Rixos Marina, Abu Dhabi
Lobby v hoteli Rixos Marina, Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Plážový život

Čerešničkou na torte hotela Rixos Marina Abu Dhabi ***** je jeho plážový klub. Tieto kluby sa v posledných rokoch v Abu Dhabi tešia čoraz väčšej obľube. K dispozícii je ultraluxusný VIP mólový bar a salónik, vyhradený pre tých, ktorí sa ubytujú v exkluzívnych apartmánoch.

Bazén hotela Rixos Marina. Abu Dhabi
Bazén hotela Rixos Marina. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Zábava a fitness

Rixos Marina tvoria vonkajšie bazény, vyhradený detský bazén, wellness, bar a vonkajšia posilňovňa. A samozrejme ani tomuto hotelu nechýbajú luxusné kúpele v tureckom štýle. Staršie deti tu nájdu klub pre tínedžerov doplnený o turnaje PlayStation, športové akadémie, rôzne workshopy a dokonca je tu aj súkromné ​​kino, kde s popcornom.

Rixos Marina sa môže pochváliť aj zábavným námestím, kde sa konajú medzinárodné hudobné predstavenie s DJ-om, ako aj divadelné, svetelné a zvukové, či extravagantné zábavné show.


Atrakcie Abu Dhabi

Prezidentský palác - Qasr al Watan je zosobnením absolútneho luxusu, ktorý o sebe dáva vedieť do celého sveta s hrdosťou, aká ku obyvateľom siedmych emirátov patrí. Nie je to len taký obyčajný palác, ale je dušou celej krajiny. Časť tohto paláca sa rozhodol šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan sprístupniť aj pre verejnosť, tak si túto dokonalú nablýskanú kamennú nádheru môžete teraz užiť aj z vnútra, kde sa nachádza napríklad aj veľmi zaujímavá umelecká inštalácia v zlatej oválnej podobe pod názvom „Sila slov“. Vo Veľkej sále sa nechajte unášať umeleckou islamskou výzdobou a to na každom jej cm2

Qasr al Watan, Abu Dhabi
Qasr al Watan, Abu Dhabi. Foto: unsplash.com

Nemocnica Falcon nie je bežnou nemocnicou. Nenájdete v nej totiž ľudských pacientov, ale zvieracích. Konkrétne sokolov. Cieľom tejto nemocnice je chrániť a skúmať ich zdravie. Nemocnica sa chce udržať medzi najlepšími turistickými atrakciami v Abu Dhabi. Každoročne do tohto zariadenia pribúda 11 200 sokolov na liečenie a výskum. Falcon hospital je najväčšou nemocnicou pre sokoly v Spojených arabských emirátoch a takisto aj na svete. Vláda Abu Dhabi chce týmto krokom zlepšiť zdravie a životné podmienky pre zvieratá v tejto krajine.

Arabské sokoly. Spojené arabské emiráty
Arabské sokoly. Spojené arabské emiráty. Foto: CK SATUR

Múzeum Louvre sa pýši najväčšou zbierkou umenia na celom Arabskom polostrove. V múzeu sa prezentujú umelecké diela z celého sveta s osobitým dôrazom na preklenutie rozdielov medzi západným a východným umením. Ak túžite po netradičnom spoznávaní architektonického skvostu samotnej budovy Louvre, môžete si požičať kajaky a preplaviť sa okolo múzea. 

Louvre Abu Dhabi
Louvre Abu Dhabi. Foto: unsplash.com

Unikátna mešita Sheik Zayed je oslavou modernej islamskej architektúry. Interiér zdobia zložité rezby a mozaikové obklady, ktoré vyvolávajú veľkolepý pocit už pri prvých krokoch vo vnútri budovy. Postaviť ju nebola žiadna maličkosť, preto trvalo takmer dvadsať rokov, kým ju mohli v roku 2007 otvoriť. Naraz sa do jej útrob zmestí až 40-tisíc návštevníkov. 

Mešita Sheik Zayed, Abu Dhabi
Mešita Sheik Zayed, Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Zábava pre deti

Emirát Abu Dhabi na ostrove Yas sa pýši veľmi obľúbenou zábavnou atrakciou amerického štýlu Warner Bros. Tento tematický park je rozdelený do 6 zón – Bedrock, Warner Bros. Plaza, Metropolis, Gotham City, Cartoon Junction a Dynamite Gluch. Aj deti si tu nájdu svoju zábavu v podobe Supermana alebo Batmana. V každej časti na vás čaká napínavá zábava. Na ostrove Yas nájdete aj zábavný vodný park Yas Waterworld, kde môžete pátrať po „legende stratenej perly“ a zabaviť sa na 40 tobogánoch.

Zábava v Abu Dhabi. Spojené arabské emiráty
Zábava v Abu Dhabi. Spojené arabské emiráty. Foto: CK SATUR

Ferrari World v Abu Dhabi je svojou rozlohou 200 000 metrov štvorcových najväčším krytým zábavným parkom na svete a tiež jediným zábavným parkom Ferrari na svete. Pre skutočných dobrodruhov sú vo Ferrari World pripravené štyri hlavné adrenalínové atrakcie. Najznámejšia je Formula Rossa, najrýchlejšia horská dráha sveta, dosahujúca rýchlosť až 240 km/h. Ďalšia je G-Force vystrelovacia veža, ktorá návštevníkov vymrští do výšky až 62 metrov. A nakoniec Fiorano GT Challenge, horská dráha, v ktorej proti sebe závodia vozíky v dizajne legendárneho Ferrari F430 Spider. V parku samozrejme myslia aj na deti a návštevníkov, ktorí sa s adrenalínovými atrakciami moc nekamarátia.

Ferrari World. Abu Dhabi
Ferrari World. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Emirates Park Zoo je skvelou príležitosťou ako si užiť deň vonku a naučiť sa niečo o zvieratách. V parku žije približne 1700 zvierat, medzi nimi aj vzácne biele tigre, žirafy a slony. V časti primátov stretnete viacero druhov opíc, svoj vlastný park majú plameniaky aj uškatce. V detskej zoo sa môžu deti dotknúť a nakŕmiť domáce zvieratá. Park sa nachádza asi pol hodiny cesty od Abu Dhabi, otvorený je každý deň.

Emirates Park Zoo. Abu Dhabi
Emirates Park Zoo. Abu Dhabi. Foto: CK SATUR

Pre väčšinu z nás je púšť miesto neznáme a možno až nevľúdne, pre mnoho iných je to ale domov, ich miesto na tomto svete. V skutočnosti je púšť nesmierne romantická. Nebo je z púšte viac modré, hviezdy väčšie a na dosah ruky, mesiac úplne dokonalý. Vyberte sa so skúseným šoférom v moderných a plne klimatizovaných terénnych autách do púšte ku nekonečným dunám Abu Dhabi, ktoré siahajú takmer k obzoru. Nebude chýbať ani adrenalínová jazda na dunách až po západ slnka. Budete svedkom hry farieb slnka a piesku, pokiaľ slnko nezapadne. Zároveň je tu možnosť zajazdiť si na sandboarde alebo za poplatok na štvorkolkách alebo na ťavách. 

Jazda cez púšť, Spojené arabské emiráty
Jazda cez púšť, Spojené arabské emiráty. Foto: CK SATUR

Dovolenka v Abu Dhabi vás určite nesklame a my vám s výberom radi poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook