7 najkrajších pláži Srí Lanky

Srí Lanka je prekvapivo celoročná destinácia, pretože aj v monzúnovom období sú časti ostrova, kde neprší. Južná a západná časť ostrova ponúka najkrajšie počasie od decembra do apríla, na druhej strane východné a severné pobrežie ponúka výbornú klímu od apríla do septembra. Srí Lanka ponúka mnoho pamiatok a scenérie vo vnútrozemí, avšak bol by hriech nezastaviť čas a neoddýchnuť si na niektorej z jej krásnych pláži.

Beruwala

Iba dve hodiny od hlavného mesta Kolomba sa nachádza jedna z najdlhších pláži, ideálna pre rodiny s deťmi vďaka dlhej plytčine. Neďaleko pláže sa nachádza aj najstaršia mešita na Srí Lanke - Masjid-ul-Abrar či korytnačie výskumné stredisko Kosgoda.

Pláž Beruwalla
Pláž Beruwalla je ideálna pre rodiny s deťmi. FOTO: depositphotos.com

Hikkaduwa

Na juhozápadnom cípe, niečo viac ako 100 km od hlavného mesta sa rozprestiera jedna z najobľúbenejších pláží, ktorá sa v "high season" mení na jednu veľkú párty vďaka množstvu klubov a barov opodiaľ. Ak si chcete dopriať nič nerobenie spojené so šnorchlovaním a večer poriadnou zábavou, toto je perfektné miesto.

Pláž Hikkaduwa
Hikkaduwa je počas sezóny známa aj ako párty pláž. FOTO: pixabay.com

Mirissa

Menej cestovateľov a krásne západy slnka. Na Mirisse si užijete dlhé večerné prechádzky medzi mušľami, no mnohí sem chodia najmä kvôli pozorovaniu domácich rybárov, ktorí na drevených tyčiach chytajú ryby. Mnoho cestovateľov odtiaľto vyráža aj na pozorovanie veľrýb.

Pláž Mirissa
Na pláži Mirissa sa to hemží domácimi rybármi. FOTO: pixabay.com

Passikudah

Pláž východného pobrežia obľúbená najmä domácimi. A tam, kde sú domáci, tam sa aj pravý cestovateľ musí vydať. Ak chcete pokoj a pohodu, vydajte sa na Passikudah cez týždeň, užijete si tichú a pokojnú pláž s nádhernou modrou morskou hladinou. Vynikajúce miesto na plávanie a zároveň špeciálne miesto na pozorovanie východu slnka.

Pláž Passikudah
Pláž Passikudah obľubujú aj domáci. FOTO: depositphotos.com

Polhena

Jedna z najkrajších pláží na Srí Lanke pre plavcov - je totiž chránená korálovým útesom, takže silné vlny a prúdy (ktoré by inak ocenili napr. surferi) sa až k piesočnatej pláži nedostanú. Ideálne miesto na nasadenie potápačských okuliarov, pretože vidieť vodné korytnačky tak zblízka ako môžete tu, to sa vám na veľa iných miestach nepodarí.

láž Polhena
Pláž ako stvorená pre plavcov, ale aj romantické prechádzky. FOTO: archív CK SATUR

Unawatuna

Táto pláž asi najlepšie vystihuje pestrofarebnosť Srí Lanky. Domčeky a chatrče medzi palmami, na pláži reštaurácie všetkých farieb a chutí a pristavené loďky s domácimi, ktorí v čase vášho príchodu už s veľkou pravdepodobnosťou budú späť z lovu.

Pláž Unawatuna
Na pláži Unawatuna nájdete všetky farba Srí Lanky. FOTO: pixabay.com

Arugam Bay

Milujete surfovanie? Tak toto je pláž práve pre vás! Arugam Bay patrí k najvyhlásenejším surferským spotom na svete. Krásne tyrkysové more vás ohúri najmä svojim podvodným svetom - šnorchlovanie, ale najmä potápanie je tu veľmi obľúbené.

Farebné člny
Farebné člny miestnych obchodníkov nechýbajú ani na pláži Arugam Bay. FOTO: pixabay.com

Srí Lanka to je poznávanie a oddych v jednom. Okrem okulahodiacich prírodných a historických krás tu načerpáte sily oddychujúc na niektorej z pláží. Ktorá je ta naj podľa vás?


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook