Zážitkové plavby s MSC

Keď kedysi mladé dievča dospelo, bolo ho treba uviesť do spoločnosti. Vytiahnuť z prítmia rodičovských izbíc, pozvať na bál a predstaviť svetu. Takýmto mladým ženám sa hovorilo debutantky. Časy sa zmenili, debutantky zostali, aj keď tam, kde by ich človek sotva hľadal. Tak ako slečny pripravené vyplávať z rodičovského prístavu do veľkého sveta, aj lode, ktoré majú mená žien, zažívajú debut, keď prvýkrát vyplávajú na more s palubou plnou pasažierov zo všetkých kútov sveta...

Plávajúce mesto

Slečna MSC BELLISSIMA zažila svoj debut tento rok v marci v anglickom Southamptone. Je to zatiaľ najmladšia debutantka z flotily lodí MSC Cruises. Škoda, že počasie v ten deň nevyšlo, fúkal silný vietor, ale aj tak sa jej krstnej mame, talianskej herečke Sophii Loren podarilo zvládnuť slávnostný ceremoniál a o statný bok novučičkého plavidla rozbiť fľašku prvotriedneho šampanského. Bellissima, rovnako ako všetky jej sestry brázdiace hladiny morí a oceánov, je trochu korpulentnejšia dáma – váži cez 150 ton a len tak niečo (víchrica, vysoké vlny) s ňou nepohne. Pri plnom obsadení dokáže prichýliť vyše 5.000 pasažierov, ktorí majú k dispozícii 2.244 kajút. K tomu treba prirátať 1.400 zamestnancov, takže ak to všetko zrátame Bellissima by vydala aj za jedno malé mesto. Mesto ako babylonská veža vybudované do výšky pätnástich poschodí...

Loď spoločnosti MSC na oceáne
Loď spoločnosti MSC na oceáne. Foto: archív CK SATUR

Presne toľko je palúb dostupných pre pasažierov lode.  Bellissima, napokon ako každá výletná loď z flotily spoločnosti MSC, hýri toľkými atrakciami, že by sa za ne nemusel hanbiť ani rozprávkový Disneyland. Ale žijeme v digitálnej dobe, a tak na pasažierov čaká ohromujúci rad moderných technológií, ktoré im pomôžu lepšie si zorganizovať život na palube. Grandiózna dvojposchodová promenáda uprostred lode je vybavená 96-metrovou LED obrazovkou, ak náhodou zafúka vietor alebo sa spustí dážď, zatiahne sa aj obrovitá klenba a ponúkne nevídané divadlo s množstvom holografických obrazov a znakov. Niekoľko bazénov, víriviek a aquapark s troma toboganmi dopĺňa wellness a fitnes centrum s množstvom procedúr i soľnou jaskyňou. Na gigantickej plávajúcej lodi je (takmer) všetko možné: niekto si chce zahrať tenis, chlapci futbal, dá sa aj basketbal či volejbal, na hornej palube majú bežci a bežkyne vyznačenú bežeckú dráhu, fanúšikovia rýchlych áut môžu nasadnúť do simulátora Formuly 1 a tí, čo si chodia doma vyvetrať hlavu na piatkový bowling, nemusia na svojich zvykoch nič meniť ani na palube lode. Šport strieda zábava a v duchu tradícií nezaškodí ani trochu hazardu: výletné lode sú povestné kasínami, v ktorých sa mastí poker, black jack, roztáča ruleta a drnčia hracie automaty. Televízne štúdio je zariadené špičkovými high tech vychytávkami a v divadle, v pýche každej výletnej lode, hosťuje svetoznámy tanečný súbor Cirque du Soleil s predstavením špeciálne navrhnutým pre MSC Bellissima a jej staršiu sestru MSC Meraviglia. K tomu knižnica, obchody v nákupnej galérii lákajúce na večerné shoppingovanie, zdravotnícke centrum, ba i malá kaplnka. Zabudli sme na niečo? Aha, deti!

  • Bazén na palube
  • Obchody na palube
  • Izba na lodi MSC
  • Bazén na palube
  • Obchody na palube
  • Izba na lodi MSC

Fit & Fan pre malých aj veľkých

Deti, to je špeciálna kategória, svet vo svete, svet sám o sebe. Na deti čakajú nie balíky, ale celé baliská zábavných a športových aktivít, rozdelených podľa veku v rôznych kluboch, od tých mini až po tínedžerov. Kým si deti idú dušu vyjašiť napríklad na tobogánoch vo vodnom parku Arizona Aquapark, ich rodičia sa môžu venovať kurzom tanca, varenia, pečenia, cudzích jazykov, pretiahnuť si svaly na rôznych športových turnajoch a mozgové závity na kvízoch a spoločenských hrách. A v noci? V noci sa všetci stretnú na párty. Ktorej dáte prednosť? Flower party, White party, Carnival party, Tropical party, Ocean party, Rock‘ n‘ roll party, Karaoke Party, Grease party? Ale možno si radšej posedíte pri dobrom drinku v jednom z množstva barov, kaviarní či cukrární, poprípade sa uchýlite do svojej kajuty, ktorá vám prináša komfort a servis ako vo štvorhviezdičkovom hoteli. Na výber sú vnútorné kajuty, kajuty s oknom, kajuty s balkónom, suity i rodinné kajuty pre štyri a viac osôb.


Kto je Zoe?

Zoe je vaša digitálna personálna asistentka, najnovší člen posádky MSC Bellisssima a jedna z najmodernejších technológií na palube lode. Zoe hovorí siedmimi jazykmi a dokáže odpovedať na viac ako 800 najčastejších otázok (s tisíckami rôznych variantov každej otázky), týkajúcich sa palubných služieb, dokonca vie zariadiť ich rezerváciu. Zoe vám pomôže zostaviť program na mieru a bude komunikovať so zamestnancami lode vo vašom mene. Stačí povedať, „OK, Zoe“ a ona je hneď pripravená vám pomôcť. 


Do všetkých kútov sveta

Už ste to pochopili? Život na lodi je jedno obrovské vzrušujúce dobrodružstvo! A v spojení s úžasnými zážitkami, ktoré na vás čakajú v krajinách a mestách navštívených počas plavby - či už v Stredomorí, Emirátoch, Karibiku, Južnej Amerike, alebo Afrike - to vychádza ako dva v jednom. Akoby ste počas jednej dovolenky prežili hneď dve! Jednu na výletnej lodi a druhú v destináciách, ktoré budete spoznávať počas okružnej plavby. Zrátané a podčiarknuté: za týždeň nazbierate toľko nových nepoznaných, originálnych, jedinečných, vzrušujúcich a dobrodružných zážitkov ako za celý rok doma. Veď kedy ste v jeden
deň doma stihli ranné plávanie, kurz pečenia cupcakeov, jazdu na ťavách, návštevu mešity, gurmánsku večeru, divadelné predstavenie i nočnú diskotéku?

Naša debutantka Bellissima má tento rok v zime po prvýkrát namierené do Dubaja a ďalších krajín na Arabskom polostrove. Čo tak s ňou zamieriť do Abú Dhabí, jedného z najbohatších miest na planéte, navštíviť ostrov Sir Bani Yas s prírodnou rezerváciou, aká nemá v Perzskom zálive obdobu a spoznať mestá Maskat a Khasab v Ománe? Alebo sa cez Abú Dhabí vydať do Kataru a Bahrajnského kráľovstva? Jej sestry, lode rovnako vzletných mien ako Armonia, Poesia, Fantasia, Musica, Divina či Splendida budú celú zimu tiež na cestách, plaviac sa do rôznych kútov sveta, od Blízkeho po Ďaleký východ, od Južnej Afriky k nórskym fjordom, od kanadského pobrežia až ku krajinám v Južnej Amerike. Karibik, Stredomorie, Atlantik, lode MSC Cruises zvládnu 46 rôznych itinerárov, 139 miest a 73 krajín!


Zima v Karibiku

Keď zatúžite plaviť sa po Karibiku, je len na vás, akú trasu si zvolíte. Môžete plávať na západ (Mexiko, Jamajka, Kajmanské ostrovy, Belize), východ (Puerto Rico, Bahamy, Americké Panenské ostrovy) alebo juh (Barbados, St. Lucia v malých Antilách). Mnohé lode štartujú svoje karibské cruises z Miami na Floride. Z hľadiska dobrého letového spojenia je to pre našincov najprijateľnejší (a cenovo najvýhodnejší) východiskový bod. Koľko leteckých prestupov vás čaká, kým sa dostanete na loď - aj takéto informácie je užitočné vedieť vopred. Avšak z akejkoľvek destinácie budete nastupovať na loď, celú logistiku za vás naplánuje cestovná kancelária. Satur vám zabezpečí letenky, prípadne autobus, vlak či iné transfery, ubytovanie v hoteli i všetko ostatné, čo bude s výletnou plavbou súvisieť.


Ďalšie debutantky MSC

Rezervovať si plavbu na MSC Grandiosa môžete už teraz, aj keď táto najčerstvejšia debutantka bude krstená až začiatkom novembra 2019 v Hamburgu. Grandiosa strávi svoju prvú zimu v stredomorských vodách, vypláva z prístavu v Janove - do Ríma, Palerma, na Maltu, do Barcelony a Marseille. Do roku 2026 plánuje spoločnosť MSC Cruises uviesť do prevádzky 11 nových lodí, niektoré aj vo vyššej triede Luxury Class či World Class.


S cestovkou ide všetko ľahšie

Prečo si väčšina ľudí ešte stále myslí, že plavba na výletnej lodi je pre nich nedostupná, takmer akoby ich mali vystreliť na Mesiac? Jednak to vraj stojí majland, jednak kvôli náročnej logistike s ňou spojenej. V oboch prípadoch ide o omyl. Týždeň plavby vás vyjde toľko čo týždeň v štandardnom štvorhviezdičkovom hoteli a ak narazíte na ponuku nejakých špeciálnych balíčkov možno ešte menej. Momentálne spoločnosť MSC promuje zľavu 50% na druhú cestujúcu osobu. Táto akcia platí do konca júla na všetky zimné termíny a všetky okruhy.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook