Valentín 6-krát inak. Top inšpirácie, ako prežiť sviatok zamilovaných

Mnohé hotely si práve na Valentína pripravujú pre zamilované dvojice špeciálne programy alebo akcie. Romantické večere pri sviečkach, spoločná masáž, valentínsky darček, zvláštna výzdoba izby alebo kvety. Nájsť hotely s výhodami, môže byť trochu námaha, ale našťastie sa môžete spoľahnúť na nás. Ako vždy aj teraz v našej cestovnej kancelárii Satur nájdete najlepšie tipy, ako stráviť Valentína. A nemusíte pritom ani chodiť ďaleko. Relax a oddych vo wellnesse nájdete na Slovensku, v Česku aj v Maďarsku, kvalitnú lyžovačku zasa v Rakúsku a Taliansku.

Valentínsky pobyt v nádhernej prírode

Malebná obec Vyhne je známa bohatou kúpeľnou históriou a termálnou vodou s liečivými účinkami. Sídli tu však aj najstarší pivovar na Slovensku, ktorý pred vyše 540 rokmi založili jezuitskí mnísi. Vďaka miestnej vode malo pivo jedinečnú chuť a zvláštnosťou bola aj pivnica, v ktorej sa aj počas najväčších letných horúčav tvoril ľad. Najnavštevovanejším turistickým miestom vo Vyhniach je prírodná rezervácia Kamenné more. Rozlohou ide o najväčšie kamenné more v sopečnej časti Karpát. Tvorí ho také množstvo kameňov a balvanov, že sa ani nedajú spočítať. Na jeho spodku sú obrovské balvany, na vrch sa postupne dostali menšie kamene. Po celý rok je otvorený Vodný raj Vyhne s bazénmi, detským ihriskom, toboganom a termálnou vodou.

Hotel Termál vo Vyhniach
Hotel Termál vo Vyhniach. FOTO: archív CK Satur

Termálnu pramenitú vodu nájdete aj vo wellness centre hotela Termál***, situovanom v nádhernom prostredí Štiavnických vrchov. Počas víkendu pred sviatkom zamilovaných, teda od 10. do 12. februára, čaká na páry špeciálny valentínsky balíček. V deň príchodu vám pripravia romantickú večeru vo dvojici pri sviečkach so špeciálnym štvorchodovým menu. Užijete si tiež neobmedzený vstup do wellness s relaxačným bazénom a whirlpool bazénom. Zohreje vás v nich denne čerstvá termálna voda z vlastného prameňa. Nechýba ani tepidárium, kneipov kúpeľ, hydromasážny box, tri druhy sáun s ochladzovacím bazénom a vedrom odvahy. Romantická bude aj spoločná masáž vo dvojici a špeciálna výzdoba izby, kde si na vás počká vychladená fľaša sektu. Ak by vám náhodou hrozila nuda, o čom veľmi pochybujeme, zájdite si na koncert Dávida Bílka and band.

Wellness v elegantnom hoteli pri Váhu

Piešťany každý pozná ako kúpeľné mesto. Okrem toho sa tu však dá nájsť veľa ďalších zaujímavostí. V blízkosti mesta sú hneď dve skvelé príležitosti na vodné športy – Ratnovská zátoka a Sĺňava. Aj keď teraz by sa do vody odvážili asi len členovia „ľadových medveďov“, prechádzky okolo oboch miest sú príjemným spestrením kúpeľného pobytu. Z Piešťan to nie je ďaleko ani k známym hradom – Čachtice, Červený kameň, Beckov, Trenčiansky hrad, Smolenický zámok... Kto by rád videl viaceré z nich na jednom mieste, musí navštíviť Park miniatúr v obci Podolie.

Hotel Park.
Wellness, Hotel Park. FOTO: archív CK Satur

No Valentín je hlavne o príjemných chvíľach vo dvojici. V kvalitnom hoteli s výnimočným wellnessom ich prežijete až – až. Novozrekonštruovaný hotel Park**** pripraví zamilovaným dvojiciam romantickú večeru pri sviečkach a spoločnú masáž pri sviečkach. Okrem parafango zábalu a oxygenoterapie je súčasťou valentínskeho pobytu aj 20-percentná zľava na všetky procedúry, rovnako ako neobmedzený vstup do bazéna a fitness centra. Príjemné nie je len prostredie hotela, stojaceho pri ramene rieky Váh, ale aj jeho zariadenie. V zrekonštruovaných izbách sa bude každý hosť cítiť pohodlne a jedlám francúzskeho šéfkuchára jednoducho neodoláte.

Valentínsky darček v štýle art deco

Znojmo a jeho okolie ponúka širokú paletu všetkých možných aktivít, pamiatok a tipov na výlety. Spoznať môžete českú aj rakúsku stranu Národného parku Podyjí/Thayatal alebo navštíviť vinice a zoznámiť sa s výrobcami tunajšieho vína. Degustácia prvotriednych znojemských vín môže byť skvelou sprievodnou akciou vášho romantického víkendu v Česku. Radničná veža vysoká 80 metrov je ikonou mesta s neuveriteľným výhľadom až na zasnežené vrcholky rakúskych Álp. Najvzácnejšou pamiatkou je rotunda z 11. storočia s nádhernými freskami.

Hotel Savannah
Hotel Savannah. FOTO: archív CK Satur

K všetkým zaujímavým miestam je ako na skok z hotela Savannah****. Ak strávite sviatok zamilovaných na tomto mieste, neodídete sklamaní. Presne na Valentína si vychutnáte romantickú večeru pri sviečkach s hudobným sprievodom, pri ktorom si môžete zatancovať. Počas troch dní od 13. do 15. februára si užijete neobmedzený vstup do hotelového wellness a spa centra s bazénom, saunou a fitness, dostanete poukaz na 30-percentnú zľavu na víno, 20-pecentné zľavy na celotelové procedúry Alqvimia a na privátnu vírivku ako aj 10-percentnú zľavu na ajurvédske masáže. Hotel však ponúka aj ďalšie romantické aktivity. Úžasným zážitkom je prehliadka Znojma z Mercedesu z roku 1939. Úplne inú atmosféru zasa pocítite pri nočnej prehliadke mesta za svitu lucerien. Tieto aktivity si je potrebné objednať v hoteli.


Valentín s dejinami na každom kroku

Pamiatky z rímskej doby, bohato zdobené gotické kostoly, široké bulváre a farebne zdobené secesné paláce. Že vám to niečo hovorí? Áno, máte pravdu, sme u našich južných susedov v Budapešti. Vynechať sa nedá najväčší parlament a najväčšia synagóga v Európe. Budapešť má bohatú kultúru, je plná energie, ponúka vynikajúce kulinárske zážitky, možnosti na nákupy aj zábavu. Jedným z najlepších zážitkov je výletná plavba loďou, na ktorej si vychutnáte čarovnú panorámu Dunaja. Pokochať sa môžete výhľadom na mesto z okružnej rozhľadne v Bazilike. A ak zájdete do Maďarského železničného historického parku, môžete si splniť svoj detský sen a riadiť parnú lokomotívu.

Danubius Grand Hotel Margitsziget
Danubius Grand Hotel Margitsziget. FOTO: archív CK Satur

Budapešť a jej okolie sú ľahko dostupné z hotela Danubius Grand Hotel Margitsziget****+, kde vám počas valentínskeho víkendu nebude nič chýbať. Vo dvojici si vychutnáte gala večeru, po ktorej dobre padne vychladená fľaša sektu na izbe. Svojmu telu doprajete relax v Danubius Health Spa s neobmedzeným vstupom. Jeho súčasťou je plavecký bazén, termálny bazén, zážitkový bazén, sauna, aromasauna a parný kúpeľ. Zároveň dostanete aj vstup do Danubius Premier fitness klubu, kde môžete spáliť všetky kalórie z výdatnej večere.


Valentínska lyžovačka v Rakúsku

Aktívni lyžiari si túto zimu určite dávajú do tela aj na slovenských svahoch. Aj keď veľa z nás frfle na studené počasie a mrazy, lyžiari si konečne užívajú. Lyžiarske strediská na Slovensku sú skvelým miestom na víkendovú lyžovačku, ale na Valentína by to predsa chcelo niečo iné. Jednou z najbližších možností, kam sa vydať na lyžovačku vo februári je Rakúsko. Stredisko Mariazell/Bűrgeralpe je od Bratislavy vzdialené len 250 km, čo z neho robí ideálne miesto na „malé vypadnutie“. Jedenásť kilometrov zjazdoviek ponúka trasy všetkých náročností a súčasťou strediska je aj snowpark. Novinkou v stredisku je turistická trasa Dreiseenblick a osvetlená skialpinistická trať. Ideálne podmienky na lyžovanie zabezpečujú od decembra do marca aj snežné delá. Okrem lyžovačky a snowboardingu môžu hostia v stredisku vyskúšať aj sánkarskú dráhu dlhú 1700 metrov, ktorá sa končí v údolnej stanici lanovky.

Lyžovačka v Alpách.
Lyžovačka v Alpách. FOTO: archív CK Satur

Neďaleko strediska stojí príjemný hotel Himmelreich***, ktorý je okrem lyžovania ideálny aj na wellness pobyt. Po celodennej aktivite na svahu vám dobre urobí masáž, infračervená kabína alebo niektorá z procedúr. Ak by ste sa v hoteli náhodou nudili, máte centrum Mariazell doslova na skok. Výhodou pobytu je, že v cene máte aj dvojdňový skipas.

Valentín na talianskych svahoch

Zdá sa vám pár dní na lyžiach alebo vo wellness málo? Doprajte si osemdňový valentínsky pobyt v Taliansku. K jedným z najkrajších oblastí na lyžovanie určite patrí údolie Val di Sole, kde sa nachádza aj stredisko Folgarida – Marilleva. Na to, aby ste pokorili všetky svahy krížom-krážom by vám veru tri dni nestačili. Spolu je tu totiž 62 km zjazdoviek a 31 km bežkárskych tratí. Ani snowboardisti nevyjdú na prázdno, vybúriť sa môžu v snowparku. Ak máte radi večernú lyžovačku, ste na správnom mieste. Folgarida-Marilleva je prepojené s ďalším lyžiarskym strediskom Madonna di Campiglio, do ktorého si je ale nutné dokúpiť skipass.

Lyžiarske stredisko Madonna di Campiglio
Lyžiarske stredisko Madonna di Campiglio. FOTO: archív CK Satur

Hotel Solaria**** zabezpečí všetok komfort, ktorý potrebujete. Stojí priamo na svahu, len sto metrov od lanovky. Na svahu tak pokojne môžete stráviť aj celý deň a nečaká vás žiadny zbytočný presun. Hotel je rozdelený do niekoľkých častí navzájom prepojených širokými chodbami a výťahmi. Keď vám bude niečo chýbať, stačí zájsť do minimarketu, darčeky nakúpite v obchode so suvenírmi. Súčasťou wellness centra je vyhrievaný krytý bazén, posilňovňa a spa so saunou a vírivkou. Nestačí vám zábava počas dňa na svahu? Vyberte večer svoje najlepšie šaty a hor sa na hotelovú diskotéku!

Tak už viete, aký darček na Valentína pripravíte pre svojho partnera? Nič nie je lepšie ako spoločne strávený čas a zážitky. Neváhajte dlho, valentínske pobyty v ponuke cestovnej kancelárie Satur sa pomaly míňajú, tak nech vám ten váš niekto nevyfúkne spred nosa!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook