Užite si rodinnú dovolenku s Detskou tour Petra Sagana

Toto leto je výnimočné, toto leto je aj cyklistické. Počas pobytu v rezorte x-bionic® 5* sphere v termíne od 14.08. – 17.08. na vás čaká program nabitý cyklistikou a môžete sa stať súčasťou Detskej tour Petra Sagana. Ak si leto bez bicykla neviete predstaviť, čítajte ďalej.

Špeciálny pobyt nabitý cyklistikou

Určite ste zachytili, že počas posledných mesiacov bol na Slovensku problém dostať sa k bicyklu, či jeho servisu a namiesto každoročného letného fandenia Petrovi Saganovi na Tour de France, sme mnohí sadli na bicykle - Slováci sa skrátka rozbicyklovali. Práve preto sme pre vás pripravili tematický predĺžený víkend nabitý cyklistikou v rezorte x-bionic® sphere 5* v Šamoríne, kde sa nachádza až 18 členný tím našich animátorov rodinného klubu Planet Fun. Počas pobytu v termíne od 14. – 17. augusta budete môcť, ako súčasť bohatého animačného programu pre deti a dospelých, zažiť cyklistické preteky, cyklotúry a cykloshow. Všetko vyvrcholí v nedeľu 16. augusta, kedy do areálu zavíta Detská tour Petra Sagana.

Preteky pre deti i dospelých a bohatý sprievodný program

O podporu detí v pohybe sa v SATUR-e už roky snažíme aj počas letných dovoleniek, ktorých súčasťou je športová akadémia. Deti sa s profesionálnymi inštruktormi-animátormi učia plávať, zlepšujú svoje schopnosti vo futbale, či tanci. Podobnú filozofiu má aj celodenné rodinné podujatie Detská tour Petra Sagana – rozhýbať a zabaviť športom celú rodinu.

V nedeľu 16. augusta sa v x-bionic® sphere 5* uskutoční už druhý ročník tohto podujatia, konkrétne jeho 3. kolo. Spolu má Detská tour Petra Sagana 6 kôl (už prebehli kolá v Rajeckej Lesnej, Rimavskej Sobote a po Šamoríne, budú ešte nasledovať Stupava, Žilina a Červený Kláštor).

Ako sa na preteky registrovať?

Na preteky môžete prihlásiť svoje dieťa do 14 rokov (ročník 2005 a mladší), či už máte sotva dvojročného cyklistu s odrážadlom, alebo už skúseného cyklistu. Registrácia prebieha vždy deň vopred (17:00 - 18:30h) a taktiež v deň súťaže (8:00 - 10:00h) v x-bionic® equestor sphere - RESPECT Arena (pod hlavnou tribúnou. Pri kúpe nášho špeciálneho pobytu máte registračný poplatok v cene. Propozície súťaže nájdete aj TU.

Ako prebiehajú preteky?

Deti súťažia vždy po kategóriách od najmladších po najstarších. Cyklistický okruh je väčšinou nenáročný (lúka, ihrisko, lesná cesta) a malým cyklistom môžete fandiť priamo pri trati. Nie je nutnosťou, aby cyklista absolvoval všetky kolá po celom Slovensku, môže sa prihlásiť len na vybrané, teda práve na toto kolo v rezorte x-bionic® sphere 5*. Všetci účastníci sa môžu tešiť na účastnícke listy s podpisom od Petra Sagana, tí najlepší v kategóriách dostanú poháre a medaile Petra Sagana a mnohé ďalšie prekvapenia.

Na čo všetko sa môžete tešiť?

Počas súťaže prebieha aj bohatý sprievodný zábavný program, a tak sa aj fanúšikovia malých veľkých cyklistov nebudú nudiť. Tešiť sa môžete napríklad aj na detské divadielko, predstavenie na U-rampe, bubnovú show alebo maskota Saganka. Pochutnať si môžete na dobrotách v rámci gastro zóny v samotnom centre diania podujatia alebo navštíviť nejedného z vystavovateľov v expo zóne.

Mimo toho rezort x-bionic® sphere 5* bude súčasne prebiehať aj jazdecké parkúrové podujatie Danube Summer Live 2020. Príjemnou súčasťou programu je aj tombola, do ktorej sme sa rozhodli prispieť naozaj exkluzívnou cenou týždňový pobyt v 5* hoteli Kaya Artemis na severnom Cypre.

Môžem si do dovolenkového rezortu priniesť svoj bicykel?

Areál rezortu slúžiaci aj ako Tréningové centrum Slovenského olympijského tímu, je práve na takéto príležitosti vybudovaný, preto sa nemusíte báť, že by vaše bicykle museli nocovať v aute, či na balkóne izby. Priestorov na ich uskladnenie je v areáli hneď viacero.

Ako sme už spomenuli areál je na cyklistov pripravený a platí to aj pre prípad, že sa chcete venovať individuálnym cyklotúram v okolí. Okolie x-bionic® sphere uspokojí túžby každého, kto preferuje malebné cyklistické trate po hrádzi pozdĺž rieky Dunaj. Vybrať sa môžete hneď viacerými smermi ako aj stupňami náročnosti. Inšpirovať sa môžete aj CYKLOSPRIEVODCOM.

Doniesť si tak treba bicykel alebo odrážadlo, na ktorom vám to najlepšie ide (nezabudnite na helmu) a o dobrú náladu sa už postaráme my.

VIDEO: Pozrite sa ako prebiehala Detská tour Petra Sagana v Rimavskej Sobote

Na záver pár čísel a faktov:

  • tešiť sa môžete na 18 animátorov rodinného klubu Planet Fun
  • bohatý animačný program
  • ubytovanie v 5* hoteli s polpenziou
  • vodný areál x-bionic® aquatic sphere s množstvom atrakcií (50m vonkajší bazén, 25m vnútorný bazén, 2 vnútorné a 2 vonkajšie tobogany, aquatic ninja a mnohé ďalšie)
  • dobrodružno-náučné vonkajšie ihrisko AdventureLand je na ploche takmer 14 árov
  • 2. ročník podujatia, ktoré je rozdelené do 6 kôl a 6 kategórií
  • podujatia a sprievodných aktivít sa môžu zúčastniť aj klienti už zakúpených pobytov v rezorte v termíne od 13.08. – 20.08.
  • len klienti, ktorí si zakúpia špeciálny pobyt, majú registráciu pre deti v cene
  • rozloha športového areálu v Šamoríne je viac ako 1 000 000 m2

HURÁÁÁÁ NA SLOVENSKO A DETSKÚ TOUR PETRA SAGANA