Turecko valcuje Stredomorie

Dva, štyri, päť, šesťkrát! Áno aj tisíckrát po sebe sa dá dovolenkovať pod tureckým polmesiacom a zakaždým k maximálnej spokojnosti. Slovenskí dovolenkári sa do Turecka radi vracajú. Láka ich teplučké more, hotely priamo na veľkých plážach, all inclusive služby, ubytovanie na úrovni štyroch, piatich hviezd, atrakcie pre deti priamo v areáli hotelov a ceny za luxus, aké by ste inde v Stredomorí len ťažko hľadali.

Klenot Tureckej riviéry

Side, čo sa historických pamiatok týka, je skutočný klenot Tureckej riviéry. Mesto bolo založené už v 7. storočí pred naším letopočtom - predstavte si, že na miestach, kde dnes stoja moderné hotely, mali príbytky ľudia, žijúci pred vyše dvetisícpäťsto rokmi! Najväčší rozkvet mesto zažilo za čias Rímskej ríše a z tohto obdobia pochádzajú aj staré antické pamiatky, patriace k najvýznamnejším archeologickým pokladom v celom Turecku. Rímsky amfiteáter z 2. storočia je výnimočný nielen tým, v akom dobrom stave sa nachádza, ale ako jediný amfiteáter vo východnom Stredomorí, nebol vyhĺbený do svahu, ale postavený do výšky a zmestilo sa doň dvadsaťtisíc ľudí!

Ruiny antického chrámu zasväteného bohovi Apolónovi.
Ruiny antického chrámu zasväteného bohovi Apolónovi. FOTO: depositphotos.com

Jedna z legiend hovorí, že práve tu sa svojej láske oddávali Marcus Antonius a egyptská kráľovná Kleopatra. Zo Side sa dajú podnikať aj zaujímavé výlety: do Aspendosu a jeho amfiteátra, ešte lepšie zachovaného ako ten v historickej časti mesta. Tým, čo radi spoznávajú krásy prírody, ulahodí plavba po rieke Manavgat, vrátane návštevy manavgatských mohutných vodopádov. Príťažlivosť Side umocňuje jachtový prístav s množstvom reštaurácií a barov, kam sa dostanete po pobreží z časti hotelových rezortov s veľkými záhradami, bazénmi a množstvom vodných atrakcií pre najmenších návštevníkov. 

Sandy Beach Hotel ****

Na turecké pomery menší hotel umiestnený v záplave osviežujúcej zelene, medzi stromami obsypanými mandarínkami, granátovníkmi a banánovníkmi, dýcha družnou a priateľskou atmosférou. Aj z tohto hotela sa do centra Side možno dostať po plážovej promenáde, sú to necelé 2 km pohodlnej prechádzky. Hotel uprednostňujú hostia hľadajúci pokoj najmä večer, ak ste ale fanúšikom opulentných nočných show, radšej si vyberte iné miesto na Tureckej riviére. Aj tento hotel uvádza máme v ponuke exkluzívne.

Hostia najviac oceňujú: Čistotu izieb, pestrosť stravy a dostatok rýb na švédskych stoloch.

  • Sandy Beach Hotel **** hotelová izba
  • Sandy Beach Hotel **** bazén
  • Sandy Beach Hotel ****
  • Sandy Beach Hotel **** hotelová izba
  • Sandy Beach Hotel **** bazén
  • Sandy Beach Hotel ****

Hotel Side Star Resort *****

Tento hotel máme v ponuke exkluzívne. Jedným z jeho najväčších tromfov je hneď pred hotelom sídliace centrum pre vodné športy, takže sa môžete nalodiť na kanoe alebo si vyskúšať windsurfing priamo na hotelovej pláži. Zábavu pre deti istí aquapark, mini klub a detská herňa, pre dospelých tri bary, plážový bar či efektný salónik s kupolovitým stropom, kam sa môžete uchýliť na poobedňajšiu šálku tradičného mätového čaju. Prechádzka rozkvitnutými hotelovými záhradami má tiež svoje čaro, dá sa počas nej stihnúť aj malý shopping v hotelových obchodíkoch. Pláž pri hoteli, mimochodom jedna z najkrajších na celej Tureckej riviére, je ocenená modrou vlajkou.

Hostia najviac oceňujú: Bazén dostatočne veľký pre ranné plávanie, množstvo ležadiel okolo bazéna, hotelový bus na pláž pre mamičky s kočíkmi.


Side Star Elegance *****

Ak by sme mali vyzdvihnúť len jednu prednosť tohto hotela, tak je to určite výborná poloha - po promenáde sa do historického centra Side dostanete pešou prechádzkou. Päťhviezdičkový Side Star Elegance sa hrdí aj Certifikátom výnimočnosti, ktorý portál TripAdvisor udeľuje hotelom za dlhodobo pozitívne recenzie od hostí. Moderný, elegantný hotel, postavený v kaskádovitom štýle má štyri reštaurácie à la carte: taliansku, tureckú, čínsku a ďalšiu, v ktorej podávajú morské plody. Dovolenkári bez detí uspokojí bazén only adult a kto túži zažiť ešte väčší luxus, uprednostní izby s privátnym bazénom. Hotelová záhrada s rozmanitými palmami a fikusmi poskytuje dostatok tieňa, v ktorom sa príjemne relaxuje v ústraní.

Hostia najviac oceňujú: Večerné programy s profesionálnymi umelcami, kvalitné jedlo i drinky miešané z importovaných značkových alkoholov, ako aj možnosť využiť tradičné kúpele hammam.


Iz Flower Hotel ****

Podobne ako Sandy Beach aj tento hotel patrí k tým menším, napriek tomu je pomerne rozľahlý. Môžu za to aj hotelové záhrady s množstvom zelene a
cestičiek lákajúcich ku prechádzke či fotografickej pauze. Cesta do starého mesta vám dolmušom ubehne za desať minút, zástavka sa nachádza rovno pred hotelom na hlavnej ceste. Za hotelom na vás číha množstvo obchodíkov, či už budete nakupovať, alebo sa večer medzi stánkami iba prechádzať, je na vás.

Hostia najviac oceňujú: Profesionálny večerný animačný program, vynikajúcu stravu s úžasným výberom čerstvého ovocia, milý a ochotný personál, krásnu širokú piesočnú pláž, ráno vždy upravenú a vyčistenú.


Turecko je aktuálne najvyhľadávanejšou destináciou medzi dovolenkármi. Vyberte si preto termín a neváhajte s výberom hotela pridlho, aby letná dovolenka v Turecku bola podľa vašich predstáv.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook