Turecko all inclusive je späť

Turecko sa minulú sezónu vrátilo medzi top päť najvyhľadávanejších destinácií pre all inclusive rodinnú dovolenku. Pre obrovský záujem zo strany našich klientov sme dokonca pridávali ďalšie termíny v najobľúbenejších hoteloch. Na tento rok sme preto pripravili viaceré novinky.
Piesočnaté a kamienkové pláže Tureckej riviéry
Piesočnaté a kamienkové pláže Tureckej riviéry. FOTO: depositphotos.com

Novinky na Tureckej riviére

Turecká riviéra je najznámejšou turistickou oblasťou v Turecku. Pýši sa malebnými piesočnatými či kamienkovými plážami, ktoré sa tiahnu pozdĺž pohoria Taurus v dĺžke asi 300 km. Oblasť je vyhľadávaná klientmi z celej Európy, nakoľko ponúka kombináciu vynikajúcej all inclusive dovolenky so spoznávaním nefalšovaných chutí Orientu, výhodných nákupov a návštevu množstva antických pamiatok.

Staroveké mesto Side je situované na úzkom polostrove s ruinami antických chrámov. Priamo v ich susedstve dnes pulzuje život rušného mestečka s typickými uličkami a množstvom reštaurácií s pestrou ponukou. Miestne pláže s pozvoľným vstupom ocenia najmä rodiny s deťmi a patria k najkvalitnejším piesočnatým plážam na Tureckej riviére.

Architektúra z čias staroveku v tureckom Side
Architektúra z čias staroveku v tureckom Side. FOTO: depositphotos.com

Novinkou medzi hotelmi v Side je hotel Seashell Resort & Spa *****. V tomto 5-hviezdičkovom hoteli nájdete všetko, čo potrebujete k pohodovej ultra all inclusive dovolenke v Turecku. Priestranné rodinné izby, plážové slnečníky, ležadlá a osušky zdarma ako aj vnútorné a vonkajšie bazény ocenia všetky vekové kategórie.

  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa
  • Seashell Resort & Spa

Centrom tureckého turizmu je Antalya, ktorá je letoviskom s príjemnou atmosférou vďaka unikátnej kombinácii krás stredomorského pobrežia s bohatstvom historických pamiatok. Len 15 kilometrov vzdialená Lara je aj „domovom“ pre ďalšiu novinku v ponuke hotel Adalya Elite Lara *****. Luxusný hotelový komplex otvorili v roku 2016 a nájdete tu dokonalý bazénový svet – aquapark so šmýkačkami, bazénom s umelými vlnami ako aj detským a relaxačným výhradne pre dospelých. Široká piesočnatá pláž pri hoteli je ocenená modrou vlajkou.

Hotel Adalya Elite Lara
Hotel Adalya Elite Lara. FOTO: archív CK SATUR

Ešte viac animácií

Od júna do septembra sa, v oboch hoteloch, o vás, a najmä o zábavu vašich detí, postarajú animátori z rodinného klubu Planet Fun. V júni a septembri jeden a až trojčlenný tím počas letných prázdnin. Deti sa tak môžu tešiť na každodenné aktivity ako mini olympiáda, tvorivé dielne, (pod)vodné šibalstvá, alebo tematické dni. Večerný program odštartuje mini disco, pri ktorom zabaví celá rodina. Chýbať nebude ani športová akadémia, ktorú sme úspešne odštartovali minulý rok na Severnom Cypre. Deti aj dospelý sa budú môcť naučiť plávať prípadne sa zdokonaliť vo svojich plaveckých zručnostiach. V hoteli Adalya Elite Lara***** bude okrem plávania, pripravený aj kurz jogy.

Turecká stálica

Medzi hotelmi v ktorých sme minulú sezónu museli navyšovať kapacity je aj obľúbený a slovenskými dovolenkármi vyhľadávaný hotel Arcanus *****.  Nachádza sa vo východnej časti Side, 75km od letiska v Antalyi, v pokojnom prostredí píniových lesov. Hotel je ideálny pre rodiny s deťmi. Od júna do septembra tu nájdu aj animátorov rodinného klubu Planet Fun (1 v júnu a septembri a 2 počas prázdnin). Deti si tak môžu spoločne s animátormi vychutnať zábavu v aquaparku, bazénoch a okolitých športoviskách. Rodičia môžu, okrem pláží, relaxovať aj v tradičných tureckých kúpeľoch.

Hotel Arcanus
Hotel Arcanus. FOTO: archív CK Satur

Čo treba zažiť počas dovolenky v Turecku?

Ak počas letnej dovolenky radi spoznáte tradície, chute a zaujímavosti Turecka vydajte sa do známeho Pammukale. Tento prírodný zázrak ostáva jednou z  najpopulárnejších turistických atrakcií. Jeho meno v preklade znamená „Bavlnený hrad“, čo vychádza z jeho krásnych travertínových terás, horúcich prameňov a nápadnej bielo sfarbenej krajiny. Okrem toho sem chodia turisti aj za ruinami grécko-rímskeho kúpeľného mesta Hieropolis, kde sa môžu kúpať v prírodných prameňoch rovnako ako po celé tisícročia predtým.

  • Pamukkale
  • Pamukkale
  • Pamukkale amfiteáter
  • Pamukkale
  • Pamukkale
  • Pamukkale amfiteáter

Turecká pohostinnosť aj kuchyňa sú povestné, budete mať skôr problém vybrať si z bohatej ponuky reštaurácií a barov. Určite si nenechajte ujsť príležitosť vychutnať si gurmánske špeciality, ku ktorým patria domáce vína, likéry či pohár raki. Napríklad aj turecký kebab nájdete na Slovensku už na každom rohu, no vedeli ste, že existuje až 40 rôznych druhov? Počas letnej dovolenky v Turecku určite nevynechajte túto domácu „pouličnú“ špecialitu. Pre milovníkov sladkostí je tu baklava, pečivo plnené orechmi a pokryté sladkým medom alebo sirupom.

Milovníci a milovníčky nakupovania si prídu na svoje v butikoch a obchodíkoch plných exotického tovaru od zlata, odevov, kožuchov, látok, kožených výrobkov od výmyslu sveta až po drobné suveníry.

Ako môže rodina ušetriť?

Rodinná dovolenka je značnou záťažou pre rodinný rozpočet, preto odporúčame využiť viaceré z výhod nákupu first moment. Vo všetkých z vybraných hotelov si môžete uplatniť detský paušál – dieťa do veku 13 resp. 15 rokov, v závislosti od hotela, tak môže cestovať už za 1 EUR. Zároveň sú hotely súčasťou first minute ponuky a môžete tak využiť zľavu až do výšky 40%.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook