Tour de Seychely

Po Maldivách, Mauríciu či Dubaji a jeho susedných emirátoch, hľadáme ďalšiu exotickú krajinu, o ktorú sa v poslednom čase zdvihol veľký záujem. Nečudo! Ide o celoročnú destináciu s teplým počasím, nedotknutými plážami, čistou vodou, žulovými kameňmi a obrovskými korytnačkami. Áno, sú to Seychely a ostrovy Mahé, Praslin, La Digue, ale aj menej známe ostrovy Félicité či Silhouette. Vitajte na TOUR DE SEYCHELY s našou šéfkou, Norikou Fedorovou.

Pozývame vás na objavy do Indického oceána, na cestu za exotickými ostrovmi snov a očarujúcou prírodou. Sú to ostrovy plné pokladov, bieloskvúcich pláží a tyrkysového mora. Vydajte sa s nami na dovolenku na Seychely a nahliadnite tak do skrytého raja. 

Dovolenka na Seychelách
Norika Fedorova na Seychelách
Norika Fedorova na nádherných Seychelských ostrovoch. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Na našich potulkách po ostrovoch sme ostali mimoriadne očarení službami, ktoré doslova kúzlia jej obyvatelia a to pre každého návštevníka, aby sa tu cítil ako vo vatičke. Hotely na Seychelách sú kombináciou exotickej noblesy a útulnosti, čistoty, neprehliadnuteľnej pohostinnosti kvalitných služieb na vysokej úrovni a to všetko v náručí krásnej prírody. My pre vás navštívime hotely vhodné pre všetky vekové kategórie, hotely pre mladých, rodiny s deťmi i prémiové hotely pre náročných.

Kde?

Praktické rady

Na čo nezabudnúť?

  • platný cestovný pas min 6 mesiacov po návrate
  • cestovné poistenie na celú dobu pobytu
  • kreditnú kartu na garanciu platenia výdavkov v hoteli alebo hotovosť 300 €/izba/pobyt, každému klientovi bude v hoteli vytvorený účet na platenie hotelových služieb
  • drobné 1 USD na prepitné pre personál 

Čo si zbaliť?

  • opaľovací krém s vysokým faktorom, keďže je tu veľmi silné slnko, pre citlivú pokožku sú vhodné kúpacie trička aj s faktorom
  • domácu lekárničku s liekmi zo Slovenska
  • výbavu na šnorchlovanie
  • adaptér typu G
  • pohodlnú plážovú obuv
  • pokrývku na hlavu, klobúk, šiltovku
  • vzdušné odevy, nakoľko sa tu teploty celoročne pohybujú v rozmedzí od 26 do 30 stupňov
  • do lietadla pre väčší komfort si môžete pribaliť vankúšik, dlhé rukávy, časopisy, knihu, nabíjačku s USB káblom, telefón so slúchadlami, drobné pochutiny na cestu 

Lekárska starostlivosť

  • mnohé rezorty majú vlastné lekárske centrum
  • privátna klinika je v Mahé a je na dobrej úrovni 

Ako sa dostať na ostrovy

  • presuny sú možné z hlavého mesta loďou alebo vnútroštátnym letom na ostrov Praslin
Exotické Seychely
Exotická pláž na Seychelách. Foto: CK SATUR

Kedy vycestovať na Seychely?

Seychely majú príjemnú klímu po celý rok, stabilné slnečné počasie s malými zrážkami bez cyklónov. Slnko vychádza o 06:30 a zapadá okolo 18:30. Priemerná denná teplota sa pohybuje od 27°C do 30°C a miestami máte pocit, že aj more je rovnako teplé. Ideálne obdobie na návštevu je od decembra do apríla. V tomto období je časový posun 3 hodiny oproti slovenskému času. V ostatnom období je časový posun 2 hodiny.


Aká by to bola dovolenka bez zážitkov?

Počas týždňa na Seychelských ostrovoch vám prinášame atmosféru dovolenkových letovísk, ale aj všetky podstatné informácie, ktoré k dovolenke potrebujete. Cestu našej šéfky Noriky a všetky jej zážitky môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel. 

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, píšeme pre vás aj špeciálny cestovateľský denník z Tour de Seychely. Blog, v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania po ostrovoch rozpráva Norika v markízackom Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

Seychely

TA3 - Za hranicami: Seychely - tropický raj. Zdroj:youtube.com

Odporúčané výlety

Objavte ostrov Mahé a hlavné mesto Victoria

Na ostrove Mahé leží aj seychelské hlavné mesto Victoria, ktoré je najmenším na svete. Ale nájdete tu známu hodinovú vežu, koloniálne budovy, trhovisko, kde si môžete kúpiť kokos, mango, papáju, karambolu, škoricu, vanilku či čierne korenie. Určite sa oplatí potúlať sa ostrovom a navštíviť aj botanickú záhradu, chrámy a kostoly, krásne pláže, čo sú na zozname najkrajších na svete, malebné zátoky, národný park Morne Seychellois, čajovú plantáž na svahoch Morne Blanc. Nevynechajte ani najznámejšiu pláž Beau Vallon, ktorá je vhodná na potápanie, šnorchlovanie kvôli čistučkej vode, alebo aj na svadobné obrady, ktoré vám budú platné aj na Slovensku.

Hlavné mesto Victoria
Hlavné mesto Victoria. Foto: depositphotos.com

Unikátne sú na ostrovoch korytnačky obrie, ktorých sa po ostrovoch túla viac ako 150 000, a teda ich je viac ako Seychelčanov. Možno je to neuveriteľné, ale tieto nádherné veľké tvory sú v celku nežné ako šteniatka a milujú pohladenie za ušami. Báť sa ich nemusíte, vážia iba 100 kg a dorastajú do dĺžky 1,2 m.  

Korytnačka obria
Korytnačka obria. Foto: CK SATUR

Lodné výlety

Za poznaním Seychel a okolitých ostrovov sa vyberte na lodný výlet, kedy môžete spoznávať tajuplné zákutia menších ostrovčekov. Až sa vyberiete loďou napríklad na ostrov Praslin, môžete navštíviť nevšedný prales Vallée de Mai, kde je palmový les paliem Coco de Mer a tiež je domovom vzácneho čierneho papagája. Loďou sa dostanete aj na ostrov La Dique s veľkolepými plážami s palmami a granitovými skalami ako z filmu, pričom si nenechajte ujsť návštevu vanilkovej a škoricovej plantáže a pozrite si domov obrovskej korytnačky kareta, či tradičnú lodenicu, kde sa z takamakového dreva vyrábajú typické loďky.

Seychelské pobrežie
Seychelské pobrežie loďou. Foto: CK SATUR

Morský park Saint Anne

Poldenný výlet vás zavedie na návštevu ostrova Moyenne, kde sa stretnete s obrovskými korytnačkami, žulovými útvarmi a nádhernými plážami. Pokračujete objavovaním okolia morského parku Saint Anne a potom sa šnorchlujtevo vodách Indického oceánu.

Morský park Seychely
Morský park. Seychely. Foto: CK SATUR

Plavba katamaránom pri západe slnka

Plavte sa štýlovo na palube katamaránu, vychutnajte si pohár šampanského a zároveň obdivujte západ slnka nad Indickým oceánom. Táto relaxačná plavba zaručuje jedinečné vyhliadky na nedotknuté pláže a žulové skaly či krištáľovo čisté vody.

Plavba katamaránom
Plavba na lodi. Seychely. Foto: CK SATUR

Rajské pláže

Nádherných pláží je na Seychelách naozaj veľa, pričom ich jedinečnosť spočíva v roztrúsených obrích balvanoch v oceáne, žiarivej zelene všade navôkol, toho najjemnejšieho bieleho piesku, aký si len dokážete predstaviť a atmosféry nabitej úsmevmi a pohodou. Užiť si tu môžete nielen raj na zemi ale aj vo vode, kde je pestrý podmorský život, pričom morské živočíchy tak deň a noc predstavujú svoj morský cirkus. Jednou z tých najkrajších pláží je napríklad Anse Lazio na ostrove Praslin. 

Seychelské pláže.
Pláže na Seychelách. Foto: depositphotos.com

Anse Source d´Argent na ostrove La Digue je mimoriadne ikonická a najfotografovanejšia pláž nielen Seychel, ale aj na svete. National Geographic ju zaradil medzi najkrajšie na svete. Vďaka krásnej farbe vody, bielemu piesku a skalám, do ktorých čas vytesal život, nie je ťažké pochopiť prečo sem filmári chodia za kulisami svojich filmov. Tieň na pláži poskytujú palmy a stromy takamaka. Atmosféru na pláži dopĺňa aj možnosť dať si čerstvú kokosovú vodu. Pláž je chránená útesom a je plytká. Je však turistami veľmi navštevovaná a cesta sem vedie cez súkromnú plantáž L’Union Estate, ktorá vstup na túto pláž spoplatňuje. Rozhodne sa sem vydajte na západ slnka, je úžasný. Odporúčame tiež topánky do vody, nachádza sa tu rozsiahle koralové podložie.

Pláž Anse Source d´Argent.
Pláž Anse Source d´Argent. Foto: depositphotos.com

Anse Georgette je jedna z najkrajších pláží na Prasline a veľká súperka s plážou Anse Lazio o titul najkrajšia pláž na Seychelách. Pláž je stále verejná (rovnako ako všetky pláže na Seycheloch) a dostupná všetkým návštevníkom. Viete sa sem dostať lodným taxíkom z Anse Volbert. Odmení vás práškovo bielym pieskom lemovaným tropickou záhradou a žulovými kameňmi. Nad vašimi hlavami sa hore na skalách hrá golf.

Norika Fedorová na pláži Anse Georgette
Norika Fedorová na piesočnej pláži Anse Georgette. Foto: CK SATUR

Cestovateľský denník z Tour de Seychely

Seychely sú skutočnou lahôdkou milovníkov exotiky, čo sme pocítili, len čo sme vystúpili z lietadla. Sú to ostrovy, ktoré si zachovávajú svoju exkluzivitu, nenájdete ich preplnené a všade je očividné, že si ich obyvatelia chránia. Stavia sa tu pomerne málo, aby sa nenarušila príroda a okolie. V priemere tu vznikne tak jeden hotel v priebehu dvoch až troch rokov.

Ostrovy ponúkajú možnosť celkom sa na pár dní odlúčiť od hektického života a cítiť sa ako Robinson Crusoe, pričom však nechýbajú výborné hotelové služby. Takýto božský kľud nájdete na menších ostrovoch ako je Silhouette, Félicité či Sainte Anne. Brehy tunajších ostrovov lemuje piesok jemný a biely ako múka, bujná zeleň, kokosy a papáje. Vo vzduchu cítiť jemnú slanosť, atmosféra je presiaknutá úsmevmi a priateľskými pozdravmi. Iba 2 hodinový časový posun a let s prestupom v trvaní cca 13 hodín nás preniesol len 4 stupne od rovníka, kde už život a svet funguje celkom inak.

Norika na ostrove Silhouette
Norika Fedorová na ostrove Silhouette. Foto: CK SATUR

1. deň: Hotel Club Med Seychelles *****

Ostrov Sainte Anne

Tentol luxusný rezort francúzskej hotelovej siete Club Med je mimoriadne obľúbený pre priekopníkov klubovej dovolenky. Hotel Club Med Seychelles *****  je podobný rezortom na Maldivách v tom, že sa nachádza na privátnom ostrove a okolo neho je koralový útes. Je vzdialený 10 minút loďou od hlavného mesta Victoria a je tak veľmi dobre dostupný aj pre rôzne výlety. Ostrov Sainte Anne je súčasťou súostrovia pozostávajúceho zo 6 ostrovov, ktoré sú jedným z najobľúbenejších výletov za šnorchlovaním z hlavného ostrova. Ostrov má dĺžku 5,5 km a je ideálny na ranný beh okolo ostrova či prechádzky. Hotel denne ponúka vychádzky s výkladom o flóre a faune, či výstup na najvyšší bod ostrova 200 m nad morom s krásnymi vyhliadkami na okolité ostrovy.

Norika Fedorová na pláži hotela Club Med Seychelles.
Norika Fedorová na pláži hotela Club Med Seychelles. Foto: CK SATUR

Už samotný príchod na ostrov je zážitok. Z letiska sa za 10 minút ocitáte v lobby s občerstvením, ktoré vám ponúknu pri check-ine. A potom vás čaká 10 minút transfer loďou do rezortu. Club Med má unikátny koncept s množstvom športových aktivít počas celého dňa - športoví animátori organizujú turnaje v tenise, paddle tenise, pingpongu či luko-streľbe. Keď budete relaxovať v Club Med s výhľadom na ostrov Mahé, upúta vás na vrchole kopcov jedna elegantná stavba. Je to palác šejka Abu Dhabi, ktorú si tam postavil a kde rád celkom v kľude a nerušene trávi svoju dovolenku. A ako je to pri šejkoch známe, vyberajú si len to najlepšie.   

Exteriér hotela Club Med Seychely
Exteriér hotela Club Med Seychely. Foto: CK SATUR

Zahrať si možete aj basketbal, futbal či plážový volejbal. Súčasťou rezortu je veľké fitnes centrum s moderným vybavením, joga pavilón s profesionálymi cvičiteľmi jogy, strečingu a pilatesu, ďalší pavilón s výhľadom na more. Vyskúšať môžete aj jogu na paddleboarde. Pre milovníkov vodných športov je na veľkej pláži vodný bicykel, kajak, paddleboardy či windsurfy, ale aj motorizované vodné športy. 2x denne vás športoví animátori zoberú na organizované šnorchlovanie na koralovom útese priamo pred hotelom.

Športové aktivity v rámci hotela Club Med, Seychely.
Športové aktivity v exteriéri hotela Club Med, Seychely. Foto: CK SATUR

Ak máte radi západ slnka, 2 krát týždenne sa organizujú na pláži "sunset rituály" s DJ, barom s miešanými nápojmi (obľúbené sú hlavne rumové miešané drinky, prosecco a aperol), tanečnými vystúpeniami a ohňovou show. Krásne je tiež len tak sedieť na pláži na piesku alebo na tulli vakoch a pozorovať páry či celé rodiny ako sa bavia a užívajú si krásny večer pri západe slnka s neopakovateľnou atmosférou. 

Pláž hotela Club Med, Seychely
Pláž hotela Club Med, Seychely. Foto: CK SATUR

Pre rodiny s deťmi je ideálna rodinná časť s detským veľkým bazénom s detskými vodnými atrakciami pre menšie deti. Okolo bazéna sú 3 poschodové pavilóny s izbami superior s manželskou posteľou a superior family izby pre 3 osoby na pevnom lôžku ako aj prepojené rodinné izby s dvomi miestnosťami a 2 kúpeľňami. Toto je najnovšia časť rezortu, izby sú len rok v prevádzke a sú moderne zariadené v teplých tónoch.

hotel Club Med, Seychely
Interiér hotela Club Med, Seychely. Foto: CK SATUR

Pre dospelých, ktorí majú radi ubytovanie v blízkosti pláže, sú ideálne deluxe bungalovy vo veľkej záhrade. Poskytujú dostatok súkromia na terase so sedením a dvomi ležadlami. Niektoré majú aj privátny bazén. V tejto časti sú aj deluxe family bungalovy s dvomi spálňami a privátnym bazénom.

Interiér hotela Club Med, Seychely
Interiér hotela Club Med s privátnym bazénom, Seychely. Foto: CK SATUR
Centrálnou časťou pri recepcii je bar a terasa, kde sa konajú večerné show a hlavná reštaurácia. Najväčším prekvapením boli bohaté bufetové stoly s veľkým výberom - šalátový bar, veľký výber morských plodov, showcooking s čerstvými rybami, steakmi, kreolskou špecialitou ako napr. nudle s kuracím mäsom a zeleninou na kokosom karí, ďalej taliansky kútik s cestovinami, zdravý diétny kútik, detský pult s hamburgermi, kuracími nugetkami a hranolkami. Súčasťou je čerstvé ovocie, na raňajky aj čerstvé ovocné a zeleninové šťavy. Pre tých, ktorí si radi pospia má rezort neskoré raňajky v à la carte reštaurácii pri zen bazéne len pre dospelých. Ak chcete večeru s obsluhou, môžete si zarezervovať túto à la carte reštauráciu v rámci ceny, len v stredu je špeciálna večera za poplatok.
 
Hotel má aj svoju appku, cez ktorú sa viete objednať vopred do à la carte reštaurácii, do spa, a taktiež môžete sledovať denný animačný a zábavný program, večerný dress code atď. Prístup do appky dostanete od nás s pokynmi na cestu. 

Club Med má svoj jedinečný koncept, preto je aj členom programu pre udržateľný rozvoj a preto ekologicky riadi zelené plochy, používa organické hnojivá, optimálne hospodári s energiou a kontroluje spotrebu vody. Ďalej propaguje aj miestne kultúrne dedičstvo, umelecké vystúpenia, ochutnávky tunajších produktov, organizuje eko-túry za účelom objavovania a ochrany prírodného prostredia. Daruje oblečenie a hračky pre siroty.


TOP 5 rezortu Hotel Club Med Seychelles *****

  • krásne pláže ponúkajú súkromie a koralový útes pozýva pozrieť si podmorský svet
  • plážové vilky s privátnym bazénom či bez a len pár krokov od mora
  • mimoriadna ponuka športových aktivít a turnaje v tenise, paddle tenise, pingpongu či lukostreľbe pre teenagerov či dospelých
  • chutné jedlo, čerstvé morské plody a ryby, showcooking so steakami, čerstvé ovocie a ovocné šťavy
  • oddelená časť bez detí s veľkým bazénom a plážou ponúka nerušený relax a sunset rituály či výlet na kajakoch počas západu slnka

2. deň: Hotel Kempinski Seychelles Resort *****

Ostrov Mahé

Hotel Kempinski Seychelles Resort***** sa nachádza v tropickej záhrade s obrovskými čiernymi balvanmi, lagúnou s leknami na 800 m dlhej bielej piesočnatej pláži lemovanej palmami a zeleňou. Je postavený v koloniálnom štýle s centrálnou časťou pri recepcii s loungom, s biliardom, barom a 24 hod fitnes centrom.

Norika Fedorová na pláži Hotela Kempinski.
Norika Fedorová na pláži Hotela Kempinski, Seychely. Foto: CK SATUR

Centrálnou časťou je 50 m dlhý bazén len pár krokov od pláže. Rezort má 149 izieb, z toho približne 50 je s výhľadom na lagúnu. Väčšina izieb je postavená v poschodových pavilónoch pozdĺž pláže.

Hotelový bazén v rezorte Kempinski. Seychely
Hotelový bazén v rezorte Kempinski, Seychely. Foto: CK SATUR

Novo zrekonštruované dvojlôžkové izby sú priestranné, majú sedenie, z ktorého gauč sa využíva ako tretie pevné lôžko. Izby s výhľadom na more sú na prvom poschodí. Izby s výhľadom do záhrady majú terasu s priamym vstupom na pláž. Pre rodiny s deťmi hotel disponuje suitami s oddelenou spálňou a obývačkou s dvomi lôžkami.

Interiér hotela Kempinski
Interiér hotela Kempinski, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka raňajky a polpenziu v hlavnej reštaurácii formou bohatých bufetových stolov. Večeru si klienti môžu dať v hlavnej reštaurácii alebo využiť 40 € kredit v ázijskej reštaurácii či plážovom snacku s medzinárodnou kuchyňou. 

Hotel má SPA so 6 miestnosťami na procedúry v krásnej záhrade. Pre rodiny s deťmi je v hoteli k dispozícii detský klub s bazénom (3-12 rokov), na pláži je možnosť požičať si kajak, či obdivovať podmorský svet na koralovom útese.

Pláž hotela Kempinski, Seychely
Pláž hotela Kempinski, Seychely. Foto: CK SATUR

TOP 5 rezortu Kempinski Seychelles Resort*****

  • na jednej z najkrajších pláží ostrova
  • pláž Baia Lazare pri hoteli je dlhá až 800 m 
  • ochutnajte steak na horúcom kameni v ázijskej reštaurácii
  • odporúčam doplatiť si za izby s výhľadom na more, ktoré sú len pár krokov od mora
  • 50 m olympijsky bazén, veľké fitnes s moderným vybavením
  • exteriér hotela Kempinski
  • exteriér hotela Kempinski
  • pláž hotela Kempinski
  • exteriér hotela Kempinski
  • exteriér hotela Kempinski
  • pláž hotela Kempinski

3. deň: Constance Ephelia Mahe Seychelles *****

Ostrov Mahé

Najväčší rezort na Seychelách s rozlohou 120 hektárov a 313 izbami, či vilkami predurčuje na dovolenku, na ktorej sa nebudú nudiť páry ani rodiny s deťmi. Len 30 minút transfer z letiska a čaká vás dovolenka v úzkom spojení s charakterom miestnej prírody, ktorá je plná zelene, nedotknutých pláží, mangrovníkov a tropických záhrad. Kamkoľvek sa pozriete, kamkoľvek sa vyberiete a na ktorejkoľvek pláži rezortu budete ležať či plávať vo vode, budete obklopení prekrásnou zeleňou, ktorá vás nabije energiou na počkanie.

Exteriér v hoteli Constance Ephélia Seychely
Exteriér v hoteli Constance Ephélia, Seychely. Foto: CK SATUR

Obrovskou výhodou hotela Constance Ephélia ***** je, že je veľmi vkusne a naturálne osadený do miestnej prírody a je rozdelený na dve časti. Severnú a južnú. Obe časti sú rovnako pekné, ale každá je predsa len trochu iná. Líšia sa aktivitami, reštauráciami, typom ubytovania, mierou súkromia a plážami. Tie sa volajú podľa častí rezortu, teda South Beach a North Beach.

Pláž na severnej časti rezortu je vhodná na kúpanie celý deň, je široká, dlhá, piesočnatá a práve na tejto pláži môžete zažiť aj živú miestnu atmosféru, dať si drink v bare so štýlovým nábytkom, alebo atmosférou miestneho života a vychutnať si západ slnka. Táto pláž je vhodná na šnorchlovanie, lebo má svoj koralový útes. Na tejto pláži si môžete tiež objednať aj jeden z niektorých lodných výletov, či kúpiť si od miestnych kokosový orech. A keď dvihnete zrak od mora, na ľavej strane budete obklopení zeleným kopcom, v ktorom sa nachádzajú nenápadne osadené vilky s privátnym bazénom a výhľadom na celú zátoku. Ak sa pozriete vpravo, rovnako nájdete zelený kopec, na ktorom sa tesne nad vami nachádza helipad, odkiaľ sú pekné výhľady na okolie, ale je to aj miesto, kde rezort organizuje v Európe uznané svadby. A ak patríte k tým čo radi trekujú, hneď z tohto miesta vedie cesta za pekným výhľadom na oproti ležiaci ostrov a lavičku, z ktorej túto krásu môžete obdivovať. Ak by ste mali strach ísť na trek osamote, hotel vám zorganizuje sprievodcu.

Príroda v okolí hotela Constance Ephélia, Seychely.
Príroda v okolí hotela Constance Ephélia, Seychely. Foto: CK SATUR

Pláž na južnej strane je vhodná na kúpanie hlavne v čase prílivu, v čase odlivu je ideálna pre rodiny s deťmi a pre tých, ktorí majú radi breh pod nohami a teplé more. Hoci si tu v čase odlivu nezaplávate, má táto pláž iné výhody. Vďaka odlivu ju prejdete celú od začiatku až po koniec, dostanete sa k lokálnej reštaurácii, či na susedný oproti ležiaci ostrov. V čase prílivu voda stúpne a môžete si tu aj zaplávať. Na oboch plážach sú lehátka, kabany a iné oddychové ležania či relax zóny, ktoré sú na ostrovoch umiestnené vo vrchných častiach pláže pod prírodným tieňom zelene, pretože miestna vláda nepovoľuje, aby na plážach boli slnečníky brániace výhľadom.

Ubytovať sa v tomto rezorte môžete v jednej z 313 izieb, pričom na výber sú suity a vilky. Najčastejší typ ubytovania sú práve suity. Z toho 42 sú suity s výhľadom do záhrady, 184 je junior suít a 40 senior suít, spomedzi viliek je 22 rodinných viliek, 16 plážových viliek, 8 viliek osadených v kopci vo svahu a 1 unikátna prezidentská vila

Ubytovanie v hoteli Constance Ephélia Mahe, Seychely
Izba v hoteli Constance Ephélia Mahe, Seychely. Foto: CK SATUR

Všetky suity sa nachádzajú v nízkych pavilónoch buď na prízemí s terasou so sedením (sofa, stôl a stoličky) a priamym vstupom do veľkej hotelovej záhrady alebo na poschodí s terasou a s rovnakým sedením ako na prízemí. Sú orientované buď do záhrady (tropical garden rooms) alebo na more (junior a senior suity) a ubytujú až 2 dospelých a 1 dieťa alebo senior suity, ktoré ubytujú 2 dospelých a 2 deti. Tento typ ubytovania nájdete v južnej časti rezortu. Vždy v blízkej vzdialenosti suít sú aj spoločné bazény obklopené barom a lehátkami.

Všetky vilky majú privátny bazén a vonkajšie sedenie a minimálne 2 spálne. V severnej časti sa nachádzajú vilky s privátnym bazénom, ktoré sú od seba a hlavných chodníkov veľkoryso vzdialené, ponúkajú tak absolútne súkromie. Pre náročnejších, ktorí dokážu oceniť pokojné prostredie a nádherný výhľad na pláž a západ slnka odporúčame však rezervovať si plážové vilky alebo jednu z viliek vo svahu s veľkým privátnym bazénom a dokonalým výhľadom na severnú pláž. Vilky majú v cene aj bicykle, ktorými sa ľahko presuniete v rámci rezortu. Hill villas majú na presuny zase bugy (autíčko).

Rezort ponúka polpenziu, plnú penziu alebo v špeciálnych termínoch aj all inclusive. Stravovať sa  môžete v 5 reštauráciách a to formou bufetových stolov. Večer v reštaurácii hráva živá hudba. Reštaurácie sa nachádzajú v oboch častiach rezortu, tak aby to mal každý v blízkej vzdialenosti na dosah. V rezorte sa tiež nachádzajú 4 butiky a vlastná klinika. 

Rezort je jednoznačne aj family friendly. Ponúka toľko aktivít, že deti sa tu od radosti môžu aj “zblázniť”. Každý deň môžu navštíviť detský klub od 4-12 rokov, užívať si jeho super vybavenie, ihrisko, vlastný bazén, detské lehátka vrátane slnečníkov, chodiť do záhradky, kde žijú korytnačky veľké a pozorovať ich alebo ich o 15:40 kŕmiť. Rezort myslí aj na teenagerov.

Bazén Constance Ephélia, Seychely
Bazén v hoteli Constance Ephélia, Seychely. Foto: CK SATUR

Medzi športové aktivity, ktoré v rezorte môžete zdarma využívať sú: tenis (4 kurty), plážový volejbal, futbal, squash, bicyklovanie, hikovanie, plávanie, či šnorchlovanie, ale aj kajakovanie na mori, či medzi mangrovníkmi. Pre milovníkov podmorského sveta je tu aj potápačské centrum. Pre super odvážnych je možné v rámci rezortu vyskúšať aj lezenie po skalách či skočiť na zipline (za poplatok) cez a ponad tropický les, v ktorom je tento rezort postavený. 

Keďže rezort je obrovský, ponúka viaceré možnosti a spôsoby presunov. V pravidelných intervaloch premáva shuttle bus, môžete si tiež požičať bicykel (odporúčame) a s vetrom vo vlasoch a pocitom slobody jazdiť hore-dole a objavovať nekonečné zákutia tohto rezortu. Pri všetkých spotoch nájdete stojany na pohodlné parkovanie bicyklov. Alebo využite služby bugy.  

Pre tých, čo si dovolenku bez cvičenia nevedia predstaviť je v rezorte veľmi dobre vybavené fitko s veľkým outdoorovým bazénom s lehátkami a výhľadom na okolité zelené svahy. Tí, čo radi športujú pod holým nebom a s vlastnou váhou, môžu využiť rôzne na seba nadväzujúce open air fit spoty roztrúsené po rezorte. 

Súčasťou rezortu je aj nádherné SPA o rozlohe 5 000 m2, čím sa dostalo na zoznam najväčších spa v Indickom oceáne. Vyskúšať tu môžete rôzne druhy masáží a procedúr. Okúpať sa môžete v pekných bazénoch s kamennou stenou, po ktorej steká voda a vytvára peknú kulisu. Všetko je umiestnené pekne open air s výhľadom na okolitú zeleň tropickej záhrady resp. lesa. Spa využíva svoje vlastné produkty pod značkou Constance. Dokonca tu ponúkajú aj procedúry pre deti. V rezorte tiež nájdete kopu pekných miest, kde sa dá zacvičiť joga alebo praktizovať meditácia.

Exteriér Constance Ephélia 5*, Seychely
Záhrada v Constance Ephélia 5*, Seychely. Foto: CK SATUR

Kam za peknými výhľadmi v rezorte? Prvý sa nachádza v časti na kopci, v ktorom sú umiestnené hill villas. Cesta tam je do kopca. Ak máte radi mini túry, tak skúste pešo. Ak nie, skúste bugy. Výhľad je panoramatický na celú zátoku a okolité ostrovy priamo z čiernych žulových skál. Druhý je z helipadu, kde pristávajú hostia helikoptérami. A tretí, ak sa z helipadu vyberiete vpravo kopcom hore do tropického lesa až ku lavičke, odkiaľ je pekný výhľad na protiľahlý ostrov a pekne sfarbené more.

A ešte jeden tip je neďaleký vodopád. Je síce mimo rezortu, ale nájdete ho ľahko na odbočke vľavo z hlavnej cesty medzi mangrovníkmi a len pár metrov od vjazdu do hotela. Ide o krátku 5 minútovú túru. Dostanete sa sem aj bicyklom. 

Príroda v okolí rezortu Constance Ephélia Mahe, Seychely
Norika Fedorová v prírode v okolí rezortu Constance Ephélia Mahe, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať:

  • rezervujte si aspoň na časť pobytu ubytovanie v hillside villa a užívajte si plávanie v infinity bazéne s výhľadom na zátoku a nekonečne nádhernú tyrkysovo-modrú farbu oceánu
  • vyskúšajte spa a zrelaxujte priamo pod holým nebom uprostred tropickej džungle s výhľadmi na okolitú zeleň, ktorá ešte umocní pocit relaxu
  • požičajte si bicykel a “lietajte” slobodne po rezorte hore-dole, na bicykli sa dostanete aj k neďalekému vodopádu mimo rezortu, môžete si prejsť aj okolité pláže, presúvať sa z izby do reštaurácie a večer na západ slnka
  • tesne pred západom slnka sa presuňte na North Beach, uchmatnite si dobré miesto v bare s hudbou, objednajte si drink a vychutnajte si západ slnka so super atmosférou tak v bare, ako aj na pláži, na ktorú večer prídu aj miestni a prinesú skvelú náladu a príbehy na pozorovanie
  • ak patríte k odvážnym či adrenalín milujúcim typom, skočte si na zipline alebo na lozenie po skale

TOP 5 rezortu Constance Ephelia Mahe Seychelles *****

  • jeden z najväčších rezortov na Seychelách, ktorý ponúka nekonečné možnosti ako tráviť dovolenku, či už oddychom, športom, objavovaním prírody alebo ako rodina s deťmi, ktoré sa tu rozhodne nebudú nudiť
  • hotelová sieť Constance je vo svete známa pre svoju kvalitu rezortov aj služieb (na Seychelách majú hneď dva rezorty, pričom ten druhý Constance Lemuria je na ostrove Praslin, nakombinujte si preto svoj pobyt a zažite dva rezorty jednej siete na dvoch ostrovoch)
  • široké možnosti športových aktivít (okrem zipline sú všetky v cene) vrátane šnorchlovania na vlastnom koralovom útese
  • na výber veľký počet izieb rôznych kategórií s možnosťou ubytovať rôzne veľké rodiny
  • dokonalé spa - jedno z najväčších open air spa v Indickom oceáne

3. deň: Story Seychelles *****

Ostrov Mahé

Príjemný kompaktný butikový hotel priamo na známej 3 km dlhej pieskovej pláži Beau Vallon. Hotel Story Seychelles ***** bol postavený pred 6 rokmi v súlade s prírodou, čo sa odráža v zachovaní lagúny pred vchodmi do suít, bohatej tropickej záhrady a využívaní kameňa a dreva v celom rezorte.

Západ slnka pri hoteli Story, Seychely.
Západ slnka pri hoteli Story, Seychely. Foto: CK SATUR

Pre svoj pobyt môžete využiť jednu zo 100 izieb, pričom v ponuke sú buď junior suity alebo vilky. Rozloha junior suít je 75 m2, môžu sa tu ubytovať 2 dospelí a 2 deti - 1 do 12 rokov a druhé do 6 rokov. Alebo 3 dospelí. Výhľad majú všetky orientovaný do záhrady, niektoré majú čiastočný výhľad na more. Nájdete ich v 2 a 3 podlažných štýlových domčekoch. Všetky sú rovnako veľké a rovnako vybavené. Jediný rozdiel je, že junior suity sú lokalizované na 1 a 2 poschodí a majú veľký balkón so sedením, garden suity sú na prízemí a okrem terasy so sedením majú aj vstup do vlastnej záhradky. Medzi suitami sú v ponuke aj family suity, ktoré pozostávajú z dvoch izieb a jedných spoločných vstupných dverí s malou chodbičkou. Všetky vilky sú priamo na pláži len pár krokov od mora, ubytujú 2+2, majú rozlohu 140 m2 a pred vilkou privátny pool a lehátka. Mini bar je v izbách na vyžiadanie.

Dominantou hotela je hlavný bazén, okolo ktorého sa nachádza bar s reštauráciou, lehátka a vkusne riešené kabany. Priamo z bazéna je výhľad na more a na pláž je to len na pár krokov. Ak máte radi objavovanie podmorského sveta, tak práve na tomto mieste je meeting point na organizované šnorchlovanie. Ak z tohto športu nemáte strach, môžete sa do mora za koralmi a rybkami vybrať na vlastnú päsť. Útes je totiž priamo pred hotelom. Čaká vás celkom bohatý podmorský svet s rybkami rôznych farieb. Vyskúšali sme na vlastnej koži. Výbavu na šnorchlovanie vám požičajú. Pri troche šťastia stretnete aj korytnačku, ktorá tu “býva”.

Bazén hotela Story, Seychely
Bazén hotela Story, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka raňajky, polpenziu alebo plnú penziu. Väčšina ľudí však rezervuje pobyt s raňajkami, pretože radi využívajú lokálne reštaurácie a bary, ktoré sú pre výhodnú polohu hotela (na veľmi obľúbenej pláži Beau Vallon) prechádzkou dostupné. Ak počas pobytu nechcete minúť viac peňazí, odporúčame si objednať minimálne polpenziu. Jedlo v okolitých reštauráciách vás vyjde cca na 30-40 € na osobu. 

Tento butikový hotel odporúčam skôr pre páry. Ak však cestujete ako rodina s deťmi je hotel vďaka mini klubu (pre deti vo veku 3-12 rokov), detskému bazénu a aktivitám pre deti označený tiež ako family friendly. 

Pre tých, ktorí sa radi udržiavajú vo forme odporúčam navštíviť fitko. Je veľmi dobre vybavené, ale jeho najväčšou prednosťou je výhľad na krásnu zelenú lagúnu. V cene pobytu je aj joga, či sauna. Ak máte radi spa služby a cestujete vo dvojici využite špeciálny produkt tohto hotela: spa vo dvojici v podobe párovej masáže, následne privátnej open air relax zóny s Proseccom a energiou nabíjacím výhľadom na hory.

Hotel je položený na 3 km dlhej pláži Beau Vallon, ktorá patrí k najobľúbenejším na ostrove a je ôsmou najlepšou plážou na Seychelách. Ak chcete vidieť skutočný západ slnka, tak “this is the place”. Západy síce vidno aj z iných pláží, ale tu vidíte ako slnko padá dole za horizont. Táto 3 km dlhá pláž má biely piesok, pobrežie lemované palmami a inou zeleňou, pod ktorou nájdete prírodný tieň. Ideálna na dlhé prechádzky a objavovanie okolia s nohami vo vode. Lehátka sú skôr okolo bazéna, ale aj na pláži. Slnečníky na pláži tu nečakajte, nepovoľuje ich lokálna vláda, zakrývajú totiž tie krásne výhľady.

Pláž tohto hotela sa pre romantikov, ktorí na Seychely prídu spečatiť svoju lásku svadbou, stáva hlavným miestom dejiska. A to priamo pred plážovou vilkou s výhľadom na ostrov v pozadí. Výhodou je, že na Seychelách sa organizujú svadby, ktoré sú v Európe legálne uznané.

Norika Fedorová v hoteli Story
Norika Fedorová v hoteli Story, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať:

  • šnorchlovanie na koralovom útese priamo pred hotelom
  • francúzsko-polynézijskú reštauráciu Trader Vics, v ktorej robia najlepšie Mai Tai a rovnako výborné sushi v jednej z naj reštaurácií na ostrove
  • relax pri hlavnom bazéne s krásnou scenériou okolitých hôr
  • počkať na pláži na západ slnka

TOP 5 hotela Story Seychelles*****

  • príjemný butikový kompaktný hotel, blízko letiska aj centra ostrova, či možností vyraziť každý deň do miestnych reštaurácií a za zážitkami
  • na známej 3 km dlhej pláži Beau Vallon s možnosťou dlhých prechádzok a šnorchlovania v mori ponad koralový útes plný rybiek priamo pred hotelom
  • ubytovanie v priestranných suitách a plážových vilách s privátnym bazénom a polohou priamo na pláži
  • odporúčam skôr pre páry, ak však cestujete ako rodina s deťmi je hotel vďaka mini klubu, detskému bazénu a aktivít pre deti označený tiež ako family friendly
  • SPA pre páry so špeciálnym produktom v podobe párovej masáže a relax zóny pre dvojice s Proseccom a výhľadom na hory
  • Bar v hoteli Story
  • Záhrada v hoteli Story
  • Izba v hoteli Story
  • Bar v hoteli Story
  • Záhrada v hoteli Story
  • Izba v hoteli Story

4. deň: Savoy Seychelles Resort and Spa *****

Ostrov Mahé

Hotel patrí k tým, ktoré majú izby usporiadané v 4 až 5 poschodových pavilónoch, čo je zároveň jeho veľkou výhodou, pretože len ako jeden z mála hotelov na Seychelách ponúka výhľad na more z mnohých izieb. Savoy Seychelles ***** leží na jednej z najobľúbenejších pláží na seychelskom ostrove Mahé, uprostred Beau Vallon Beach. Medzi hotelom a plážou vedie promenáda lemovaná malými stánkami, predajcami kokosových orechov a miestnymi reštauráciami, ktoré môžete využiť na ochutnanie lokálnej kuchyne alebo len tak na prechádzky a objavovanie okolia. 

Hotel Savoy v na pláži Beau Vallon
Hotel Savoy v na pláži Beau Vallon. Foto: CK SATUR

Stravovanie v hoteli je možné od raňajok po plnú penziu a to v 3 rôznych reštauráciách, či už formou bufetu alebo à la carte. Všetky reštaurácie majú aj vonkajšie sedenie. Ak máte radi absolútne súkromie, objednajte si privátnu večeru či obed na ostrove uprostred hotela. Blízko pláže si v rámci hotela môžete večer zájsť na drink do hotelového Coctail Baru a pozorovať odtiaľ západ slnka. 

Ubytovanie v hoteli je možné v niektorej zo 145 izieb od standard room, cez junior suity (76 m2), Savoy suity s možnosťou ubytovania 2 dospelých a 2 detí (107 m2) až po prezidentský penthouse (207 m2). Všetky izby sú priestranné, majú vaňu aj sprchový kút a veľký balkón so sedením. 

Hlavnou dominantou hotela, okolo ktorej vedú všetky cesty, pavilóny s izbami a reštaurácia s barom je pekný členitý bazén s jednou z najväčších rozlôh na Seychelách - až 700 m2. V strede bazéna je súkromný ostrovček so štýlovým sedením. 

Bazén hotela Savoy
Bazén hotela Savoy, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotelová pláž je dlhá 3 km, široká a má pekný jemný piesok. Ak sa po pláži vyberiete vpravo od hotela na jej koniec, narazíte na skaly, ktoré sú typické pre Seychelské foto kulisy. Ak máte radi šnorchlovanie, vydajte sa po pláži vľavo a na jej konci sa nachádza koralový útes s podmorským svetom.

Na prízemí hotela nájdete peknú otvorenú lobby, knižnicu s oddychovou zónou a kaviareň so zmrzlinou. Pokoj svojej duši doprajte v spa s viacerými saunami, oddychovými zónami a službami tak pre páry, ako aj jednotlivcov. Spa rovnako ako fitko je v cene pobytu. Výhodou fitka je výhľad na súkromný bazén, v ktorom sa po cvičení môžete okúpať a oddýchnuť si v niektorej z relax zón v spa, nakoľko tieto priestory na seba príjemne nadväzujú. Ak preferujete cvičenie pod holým nebom, tak hneď vedľa hotela je priamo na pláži v chládku paliem postavené open air fitko. 

Terasa hotela Savoy
Terasa hotela Savoy, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel má tiež dobrú polohu vzhľadom na blízkosť letiska a tiež hlavného mesta Victoria. Preto je vhodný pre tých, ktorí radi objavujú okolie a atrakcie ostrova. Je cenovo najvýhodnejším 5* hotelom s kvalitným ubytovaním, bazénom a peknou plážou, ale služby v hoteli sú na úrovni 4* hotela. Wi-Fi funguje v celom hoteli a miestami aj na pláži.


TOP 5 hotela Savoy Sechelles Resort and Spa*****

  • cenovo najdostupnejší 5* hotel na Seychelách
  • jeden z mála hotelov, ktorý ponúka izby s priamym výhľadom na more
  • uprostred známej širokej a 3 km dlhej pieskovej pláži Beau Vallon s promenádou so stánkami s kokosovými orechmi, miestnymi reštauráciami a barmi
  • ak pri kúpaní trávite viac času v bazéne ako v mori, čaká vás v hoteli jeden z najväčších bazénov na Seychelách (700 m2)
  • odporúčam skôr pre mladé páry, ktoré majú radi objavovanie a pozorovanie miestneho života a atmosféry

5. deň: Castello Beach Hotel ****

Ostrov Praslin

Skoro ráno sa presúvame do prístavu odkiaľ vyrážajú transferové lode (ferry boats) na ostrovy Praslin a La Digue. Náš ďalší cieľ na Tour de Seychely je rezort na ostrove Praslin. Cesta sem z Mahé loďou trvá 1 hodinu. Ak cestujte na ostrov La Digue, tak táto loď vás tam tiež zoberie. 

Ostrov Praslin, Seychely.
Ostrov Praslin, Seychely. Foto: CK SATUR

V období kedy more nie je veľmi pokojné sa odporúča zobrať si vnútroštátny let a pozrieť si Seychely a ich ostrovy z vtáčej perspektívy. Vyskúšali sme aj my cestou späť. Lietadlo aj samotný let je podobný ako prelet na Maldivách, akurát, že tu lietadlo pristáva na pevnine a nie na vode. Ak hľadáte úplne súkromie, prelet je možný aj helikoptérou. Parkujeme v prístave a vyrážame objavovať ostrov a ďalšie rezorty na druhom najväčšom ostrove Seychel.

Milý malý butik hotel Castello Beach s 26 izbami priamo na pláži druhého najväčšieho ostrova na Seychelách - Praslin. Je jediným hotelom, ktorý ponúka ubytovanie len v suitách a je ideálny tak pre páry, ako aj pre rodiny s deťmi. Jeho výhodou je jeho kompaktnosť, pretože všetko vybavenie a všetky aktivity hotela máte vždy po ruke kamkoľvek sa pohnete. Hotel má nemeckú majiteľku, čo sa odráža v kvalite a čistote. Rezortom nás sprevádzala Patsy, ktorá zastrešuje vybavovanie rezervácií aj starostlivosť o klientov a čokoľvek iné treba ako to býva v rodinných hoteloch. V blízkosti hotela je 18 jamkové golfové ihrisko. 

Exteriér hotela Castello, Seychely
Exteriér butikového hotela Castello, Seychely. Foto: CK SATUR

Pre ubytovanie sú v ponuke 3 tipy veľmi priestranných suít. Junior, Family a Family Maxi suity. Suity sú buď na prízemí s malým sedením alebo na 1 poschodí, pričom na poschodie je možné ubytovať len deti vo veku 11 a viac rokov. V junior suite (44 m2) sa ubytujú 2 dospelí a jedno dieťa na extra posteli. Vo Family suite (75 m2) sú to 2 dospelí a 2 deti a pozostáva z dvoch samostatných izieb. Family Maxi suita (98 m2) je kombináciou Junior a Family suity. Suity nemajú výhľad na more. Všetky však majú priestrannú kúpeľňu a obývaciu časť. Minibar je k dispozícii. Voda, káva a čaj sú na izbe zdarma. 

Pre veľkú rodinu alebo partiu kamarátov je k dispozícii aj privátna vila (450 m2) pre 8 ľudí so 4 samostatnými izbami, kuchyňou, súkromným bazénom a priamym vstupom do mora. Vila je zariadená v koloniálnom štýle, izby na prvom poschodí majú východ na priestranný balkón s panoramatickým výhľadom na more. Môžete sa rozhodnúť či chcete využiť vlastnú kuchynku alebo služby hotela hneď vedľa.

Vilky a bazén hotela Castello. Seychely.
Vilky a bazén hotela Castello. Seychely. Foto: CK SATUR

Príjemnú atmosféru uprostred hotela dotvára bazén, okolo ktorého je reštaurácia s barom a krásnym výhľadom na tyrkysové more. Pre deti vo veku 4-12 rokov nájdete v hoteli mini klub a rôzne športové a plážové hry, tvorivé dielne, ale aj možnosti na treking či bicyklovanie. Pre tých, ktorí majú radi masáže na pláži, má hotel pripravený súkromný pavilón. 

Pláž je priamo pred hotelom v časti Anse Kerlan s bielym pieskom a výhľadom na okolité ostrovy Cousin, Cousine, Mahé, Silhoutte a pri dobrej viditeľnosti zazrieť možno aj North Island. Pláž pozostáva z troch malých zátok obklopených žulovými kameňmi, takže si môžete dopriať každý deň kúsok súkromia a tiež urobiť fotky na instagram. Pláž je často aj kulisou pre v Európe uznané svadobné obrady.

Pláž pred hotelom Castello, Seychly
Pláž pred hotelom Castello, Seychely. Foto: CK SATUR

TOP 5 hotela Castello Beach****

  • príjemný kompaktný butik hotel, v ktorom vás čaká rodinná atmosféra, osobný servis a pohostinnosť personálu
  • poloha hotela priamo na pláži bez zdĺhavého chodenia rezortom a blízko najkrajšej pláži na ostrove Anse Georgette
  • priestranné suity aj pre rodiny 2+2
  • atmosféra ostrova Praslin mimo hlavného ostrova Mahé, ktorý priam vyzýva k oddychu
  • priamo oproti rezortu sú dva ostrovčeky Cousin a Cousine (sesternica a bratranec) kam sa môžete dostať loďkou za obrovskými korytnačkami a nedotknutými plážami

5. deň: Constance Lemuria Praslin Seychelles *****

Ostrov Praslin

Na ostrove Praslin sa len 5 minútovým transferom z letiska nachádza druhý hotel známej hotelovej siete Constance (patrí tiež do skupiny Leading hotels of the world), ktorý klienti vyhľadávajú aj preto, že má 18 jamkové golfové ihrisko a jednu z najkrajších pláži na Seychelách (a aj na svete), Anse Georgette. Je postavený na 101 hektároch s moderným prístupom k dizajnu a kvalite a je určený hosťom, ktorí majú radi nenápadný luxus v kombinácii s prírodou. 

Pláž pred hotelom Constance Lemuria, Seychely
Pláž pred hotelom Constance Lemuria, Seychely. Foto: CK SATUR

Ubytovanie v rezorte Constance Lemuria ***** je buď formou suít alebo viliek. Všetky však sú elegantné, priestranné, osadené pekne medzi palmami v záhrade, sú orientované na pláž a do mora to nemáte ďaleko. Senior (115 m2) aj Junior (52 m2) suity sa nachádzajú v 2-podlažných pavilónoch. Na prízemí máte prístup z terasy so sedením do záhrady a teda aj rýchlejší prístup do vody. V týchto záhradách sa tiež nachádzajú rôzne relax zóny v podobe ratanových hniezd visiacich na kmeňoch paliem. Priamo na pláži sa nachádzajú aj vilky s obrovským privátnym bazénom (725 m2) a tiež prezidentská vilka s rozlohou 1 250 m2

V rezorte nájdete 3 pláže. Jednu dlhú a úplne pokojnú, ktorá sa tiahne pred suitami a vilkami, druhú, ktorá má krásnu scenériu obrovských žulových kameňov, živú atmosféru, lehátka, bar a reštauráciu, potápačské centrum a Boat House s možnosťou prenájmu lodiek, pričom si môžete vyraziť na rôzne lodné výlety do okolia. A tretiu, pláž Anse Georgette, ktorá patrí na zoznam top pláží Seychel a leží tak trochu vzdialene od hlavného diania v rezorte. Cesta k nej vedie cez golfové ihrisko. Vyraziť sa dá pešo, ale odporúčame si zobrať autíčko, ihrisko je obrovské :) 

Záhrada pred plážou hotela Constance Lemuria, Seychely.
Záhrada pred plážou hotela Constance Lemuria, Seychely. Foto: CK SATUR

Cestou z pláže ku hlavnému bazénu si vždy vychutnáte divokú, prírodnú, ale krásne upravenú džungľu prepletanú obrovskými žulovými kameňmi a tečúcimi prameňmi vody. Hlavný bazén je postavený kaskádovito na troch poschodiach s výhľadom na pláž. Okolo bazénov sú k dispozícii kabany na relax a opaľovanie, ale aj reštaurácia a bar so stolmi a stoličkami. 

Stravovanie v rezorte je buď formou polpenzie alebo plnej penzie a to v 4 reštauráciách a 5 baroch, z toho jeden priamo na pláži. Tešiť sa môžete na exkluzívnu gurmánsku kuchyňu a vinárske zážitky z bohatej vínnej pivnice, dezerty inšpirované čokoládou, live cooking shows alebo stolovanie “na skalách”. 

Zo športových aktivít si môžete vyskúšať plávanie, šnorchlovanie, potápanie (PADI škola potápania je k priamo v rezorte), kajakovanie, windsurfing, plavbu na malom plachtovom katamaráne, body boarding, vodné bicykle, paddle-boarding alebo súkromné exkurzie na lodi, ale aj golf a tenis, či trekovanie a hikovanie.

Pre deti (4-11 rokov) je k dispozícii veľký detský klub s bazénom, ihriskom a vonkajšími plochami. Spoločne pod dohľadom vyškoleného personálu si budú užívať všetky aktivity tematicky zamerané najmä na objavovanie rezortu a tejto exotickej destinácie, ale aj na umeleckú tvorbu, kulinárske zážitky, zábavu a šport. A samozrejme nechýba ani game room :)

Oddych svojmu telu doprajete v Constance spa so širokou ponukou procedúr, sáun, víriviek a studeného plunge pool. Súčasťou je aj dobre vybavené fitko s vírivkou a telocvičňou. 

Spa hotela Constance Lemuria, Seychely.
Spa hotela Constance Lemuria, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel je prvý a jediný golfový rezort na Seychelách. Ponúka krásne panoramatické a scénické výhľady a tiahne sa pozdĺž celého pobrežia ostrova Praslin. Terasovito usporiadané ihrisko lemujú kokosové palmy, ale aj mangovníky. Ihrisko je od 13-tej jamky skalnaté a hustejšie zalesnené s výhľadom na zátoku. To čo hráčov čaká na 15-tej jamke necháva rezort v tajnosti, až kým toto miesto neobjavia na vlastnej koži (ale bude to zrejme súvisieť s Anse Georgette). A na 18-tej jamke vás po skvelej hre čaká pohár šampanského s výhľadom na ostrovy Cousine a Cousin. Golf je v cene pobytu. 

Norika Fedorová na piesočnej pláži pred hotelom Constance Lemuria, Seychely
Norika Fedorová na piesočnej pláži pred hotelom Constance Lemuria, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať

  • prejdite sa alebo relaxujte na jednej z 3 najkrajších pláží na svete, na Anse Georgette
  • prenajmite si loď na pláži (nepotrebujete ani kapitánsky preukaz) a vyrazte za objavovaním okolitých ostrovov a lagún
  • vychutnajte si kvalitnú a chutnú kuchyňu s ochutnávkou vína a ak ste pár objednajte si súkromnú večeru na skalách
  • objavovanie najkrajších pláží Seychel na bicykli na ostrove La Digue, kam sa dostanete len za 15 minút loďou
  • ak máte radi sushi a výhľady na more, určite vyskúšajte Takamaka Beach Bar

TOP 5 rezortu Constance Lemuria Praslin Seychelles *****

  • veľký luxusný rezort patriaci medzi Leading Hotels of the World plný tak športových, ako aj oddychových možností
  • jedna z troch najkrajších pláži sveta, Anse Georgette, sa nachádza priamo v rezorte
  • 18-jamkové výborne udržiavané golfové ihrisko ponúka krásne výhľady na okolitú zeleň a pláže
  • fauna a flóra všade okolo v rezorte vrátane korytnačej svätyne v UNESCO prírodnej rezervácii Vallée de Mai
  • hotelová sieť Constance je vo svete známa pre svoju kvalitu rezortov aj služieb a na Seychelách majú hneď dva rezorty, ten druhý Constance Ephélia ***** je na ostrove Mahé, preto si nakombinujte svoj pobyt a zažite dva rezorty jednej siete na dvoch seychelských  ostrovoch
  • pláž rezortu Constance Lemuria Praslin Seychelles *****
  • Constance Lemuria Praslin Seychelles *****
  • bazén rezortu Constance Lemuria Praslin Seychelles *****

6. deň: Raffles Seychelles *****

Ostrov Praslin

Dokonalý zážitok z dovolenky začína už na recepcii hotela Raffles *****, ktorá je postavená v štýle celkom otvoreného priestranstva. Počas check-inu si už vychutnávate božský výhľad na more, kokosovú vodu, okolitú zeleň a rezort samotný. Hneď potom vás bugy zavezie do vašej vilky, pričom si cestou začínate vytvárať prvé predstavy o veľkosti a usporiadaní rezortu, ale aj prvé emócie, ktoré vás utvrdia v tom, že ste si pre svoju dovolenku vybrali správny rezort. 

Pláž pred hotelom Raffles, Seychely
Pláž pred hotelom Raffles, Seychely. Foto: CK SATUR

Ubytovať sa môžete v niektorej z 86 viliek, pričom každá má privátny bazén menších rozmerov. Väčšina viliek je vkusne osadených v okolitých svahoch, ktoré vytvárajú krásnu kulisu tohto rezortu. Čím vyššie máte vilku postavenú, tým krajšie a panoramatickejšie máte výhľady. My sme boli ubytované v Queen Size Panoramic Villa s možnosťou ubytovania 2 dospelých a 2 detí. Vila má veľkú spálňu s panoramatickým výhľadom na more a okolie, obrovskú kúpeľňu s vaňou s výhľadom na more a 2 sprchami (vnútornú a vonkajšiu), infinity pool a veľkú terasu s 2 sedeniami. Sedenie je tak veľké a široké, že ak patríte k tým, ktorí radi spia v súlade s dotykom s prírodou a zobúdzať sa chcú na prvé slnečné lúče, ktoré zasvietia na vašu tvár, pokojne si tu usteľte ;) Musím však zároveň povedať aj to, že vilky sú postavené relatívne blízko seba a preto niekedy počuť hostí zo susednej vilky.

Výhľady hotela Raffles. Seychely
Výhľady hotela Raffles. Seychely. Foto: CK SATUR

Ak ste väčšia rodina s deťmi zvoľte si Family vilku, ktorá ubytuje až 6 osôb, má niekoľko izieb, priestrannú vonkajšiu terasu so štýlovým sedením (ideálnu pre in-villa dining a rodinné večere), veľký privátny bazén a čo je dobré obzvlášť pre deti (nemusíte z vilky na pláž s deťmi čakať na bugy) priamy vstup na pláž a do mora. Keďže sú mnohé vilky osadené vo svahu a rezort umiestnený na veľkej ploche, na presuny sa využívajú služby bugy. Stačí sa spojiť s recepciou.

Pri stravovaní si môžete vybrať raňajky, polpenziu alebo plnú penziu. Odporúčame vychutnať si raňajky z terasy reštaurácie s výhľadom na more. Výber jedál je bohatý a ponúkaný tak voľbou z menu ako aj bufetových stolov. Pre večeru si vyberáte jednu z dvoch reštaurácii, ktoré sú blízko seba a preto ak v menu jednej reštaurácie nenájdete to, na čo máte chuť, radi vám prinesú jedlo z ponuky inej reštaurácie. Ak máte radi absolútne súkromie alebo romantiku, hotel ponúka aj služby in-villa dining alebo vám pripravia romantické raňajky v bazéne.

Exotická ponuka jedál v hoteli Raffls, Seychely
Exotická ponuka jedál v hoteli Raffls, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel má niekoľko pláží v podobe menších zátok, ktoré na seba nadväzujú. Oddeľujú ich len pekné a najmä fotogenické žulové skaly vytŕčajúce z piesku alebo mora. Lehátka a osušky vám na požiadanie na pláž pripravia. Rezort je obrovský a preto aj na pláži budete mať svoje súkromie. Teplota mora je celoročne veľmi príjemná a neklesá pod 26 stupňov. Aj v tomto rezorte platí, že ak z pláže alebo počas plávania na breh zdvihnete pohľad hore, dostane vás magický výhľad na zeleň všade okolo. Blízko reštaurácií a pláže sa nachádza pekný priestranný bazén s lehátkami a plážovým sedením.

Vonkajšia reštaurácia hotela Raffles, Seychely.
Vonkajšia reštaurácia hotela Raffles, Seychely. Foto: CK SATUR

Pre deti je pripravený detský klub s rôznymi tvorivými aktivitami ako maľovanie kokosových orechov, ktoré si môžu zobrať so sebou domov ako suvenír a tiež game room s x-boxom a inými aktuálne vyhľadávanými online hrami. O zábavu tak majú postarané malé deti, ako aj tínedžeri. Aby ste vždy mali istotu o svoje deti je v mini klube aj kamerový systém.

Ak majú deti radi zvieratká, je súčasťou rezortu aj zoo, v ktorej sa stretnú so 150 ročnými korytnačkami veľkými žijúcimi na seychelských ostrovoch. Pre odvážne deti je možné korytnačky kŕmiť banánom priamo z ruky. Ak im “odvaha” chýba, môžu kŕmenie len pozorovať. Aj to je však veľká zábava, pretože zväčša keď idete okolo, korytnačky pasívne oddychujú alebo spia. Ale keď počujú slovo „banana“ alebo vidia chovateľa ako sa blíži k miestu, kde sú banány, tak vystrčia hlavy a začnú sa ich “zrýchleným tempíčkom” hýbať smerom k vám ;) V rezorte majú aj vodné korytnačky, ktoré je tiež možné pozorovať pri kŕmení.

Milovníci spa sa majú v tomto rezorte načo tešiť. Relaxovať môžu v indoor alebo outdoor wellness priestoroch, v plunge poole, masážnych miestnostiach s výhľadom na more a okolitú zeleň v podobe tropickej záhrady. Ak chcete spraviť niečo viac pre vaše telo, nechajte si urobiť analýzu a podľa toho vám nastavia procedúry a kozmetiku. Ak radi športujete v rezorte nájdete aj fitko. 

Väčšina hotelov sa pýši neopakovateľnými západmi slnka. V tomto hoteli si za ním musíte odbehnúť na inú pláž. Ale na druhej strane vás čakajú krásne východy slnka a vstávanie pri oranžovom rannom zore.

Hotel Raffles, Seychely.
Exteriér hotela Raffles, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať:

  • rezervujte si vilku osadenú čo najvyššie vo svahu a zažijete výhľady, ktoré vás neomrzia
  • skočte si na rannú jogu do joga pavilónu a vychutnajte si „namasté“ s výhľadom na more
  • ak cestujete s deťmi určite ich zoberte do zoo v rezorte a spoločne nakŕmte viac ako 150 ročné korytnačky banánmi, ktoré milujú
  • ochutnajte každý večer inú tematickú večeru zameranú napríklad na plody mora aj so živou hudbou

TOP 5 hotela Raffles Seychelles*****

  • rezort od príchodu na open air recepciu cez vilky, spa až po reštaurácie je spojený s krásnymi výhľadmi a otvoreným priestranstvom kamkoľvek sa pohnete
  • usporiadanie viliek v rezorte je prispôsobené tak, že si vyberie každý: vilky vo svahu s výhľadom na more a východ slnka alebo beach vilky
  • jeho poloha na ostrove Praslin, ktorý má pokojnú leňošskú atmosféru
  • krásne pláže s bielym pieskom, žulovými skalami a scenériou tropickej záhrady všade okolo (počas dňa bývajú prílivy a odlivy, čo spôsobí iba to, že sa pláž výrazne zúži, voda na plávanie a kúpanie však ostáva)
  • blízkosť ostrova La Digue (len 15 minút loďou) s možnosťou jeho návštevy a objavovania krásnych pláži a zákutí na bicykloch

7. deň: Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa *****

Ostrov Sihlouette

Z ostrova Félicité sa rýchlo loďou presúvame späť na hlavný ostrov Mahé a cestou obdivujeme krásne pláže a panorámu ostrova La Digue. Po príchode na ostrov Mahé sa presúvame do Lounge hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa *****, kde sa začína vaša dovolenka. Lounge je veľká, má vnútorné sedenie s barom, toaletu a sprchu, terasu so sedením (časť je krytá a časť otvorená), trávnatú plochu s hojdacou sieťou, výhľad na more a z pravej strany sa dá ísť aj na pláž a okúpať sa. A samozrejme wi-fi ;). Ak ste hladný alebo smädný môžete si z menu objednať (platí sa). Lounge je zároveň miestom kde prebieha aj check-in. 

Pláž na ostrove Silhouette, Seychely
Pláž na ostrove Silhouette, Seychely. Foto: CK SATUR

Počas 30 minútovej plavby máte pekné výhľady tak na ostrov Mahé ako aj na Silhouette. Ostrov je tretí najväčší vnútorný ostrov Seychel a v roku 2010 bol vyhlásený za národný park. Má krásnu faunu a flóru s mnohými unikátnymi a veľmi vzácnymi druhmi zvierat. Má veľa miest rôznej rozmanitosti a historickej dôležitosti. Ostrov môžete spoznávať cez viaceré trekové chodníky, pričom na ostrove nájdete aj druhý najvyšší vrch (760 m) na Seychelách. Na ostrove sa nachádza len tento rezort, cintorín, malá dedinka, zdravotné stredisko (v tesnej blízkosti rezortu), malé múzeum a zvyšok tvorí tropická džungľa.

Hneď po príchode na ostrov vás víta personál a ten si hostí rozdelí a spoločne s vami nasadne na bugy. Hneď na úvod vám autíčkom ukážu celý rezort, vysvetlia, že cesta z prístavu do rezortu vedie cez miestnu dedinku, kde si môžete pozrieť ako žijú lokálni obyvatelia, vysvetlia vám čo ako funguje, aj to, že rezort si elektrinu a vodu vyrába vo vlastnej réžii, kde sa čo nachádza a zavezú vás na vašu izbu. Zaujímavosťou rezortu je aj to, že má niekoľko lagún s drevenými mostami, ktoré vytvárajú zaujímavú atmosféru a tiež miesta v podobe altánkov nad lagúnou na romantické večere. 

Ubytovanie na ostrove je len vilkové. Vilky sú postavené buď na pláži alebo v záhrade a sú rozdelené do kategórie štandard alebo deluxe. Najnižšou kategóriou ubytovania sú záhradné vilky pre 2 dospelých a 1 dieťa, majú možnosť ďalšej spálne s dvomi posteľami. Najlepšou voľbou ubytovania sú plážové vilky situované priamo na pláži a len pár krokov od mora. Výhľad na more vám dotvára kulisa paliem a tropické rastliny, ktoré zároveň poskytujú súkromie a tieň. Vilka má terasu so sedením a záhradku s hojdacou sieťou a poskytuje ubytovanie pre 2 dospelých a 2 detí. 

Plážové vily hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely
Plážové vily hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Za plážovými vilkami sú v ďalších radách postavené záhradné vilky. Sú priestranné, majú veľkú spálňu s možnosťou doplnenia prístelky bez toho, aby ste sa na izbe cítili stiesnení a s výhľadom do záhrady a na vašu terasu so sedením. Majú obrovskú kúpeľňu s vaňou, sprchovým kútom a záhradkou, v ktorej je open air sprcha. 

Izba s vaňou hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely.
Izba s vaňou hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa. Seychely. Foto: CK SATUR

Deluxe vilky sa nachádzajú v záhrade alebo na pláži a majú bazén. Sú oveľa väčšie a majú v zadnej časti vilky okrem bazéna vonkajšie sedenie. Ubytujú 2 dospelých a 3 deti. Ak cestujete ako väčšia rodina alebo dve rodiny, ktoré chcú byť blízko seba, sú k dispozícii aj vilky (záhradné) prepojené veľkou spojovacou izbou, v ktorej môže byť obývačkové sedenie s výhľadom na záhradu alebo izba, v ktorej budú spať deti. 

Vyšší štandard ponúkajú izby kategórie deluxe. Sú rozlohou oveľa väčšie, majú spálňu prepojenú s obývačkou, veľkú kúpeľňu so sprchou, kruhovú vaňu s výhľadom do záhrady a na žulové skaly, obrovskú záhradu s privátnym bazénom a altánkom na večere v absolútnom súkromí. Pre veľké rodiny či partiu kamošov je na ostrove jedna rezidencia v časti kde je úplné súkromie a prístup na najkrajšiu pláž na ostrove zdobenú žulovými skalami. 

Altánok Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely
Altánok Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Rezort má 7 reštaurácií a 1 bar. Na výber sú rôzne druhy kuchýň: mediteránska, talianska, sushi, japonská, morské plody a aj lokálna kreolská. Odporúčame zájsť na seafood alebo len na pivo do reštaurácie 4th Degrees. Je priamo na pláži a má surferský štýl, príjemnú atmosféru a pekný výhľad na širokú a dlhú pláž. Kľudne si skočte do vody a okúpte sa kým vám prinesú jedlo. Na výber je pobyt s raňajkami, plnou alebo polopenziou. Keďže je hotel na ostrove, na ktorom už okrem národného parku nič iné nie je, odporúčame kúpiť si pobyt s minimálne polpenziou. 

A ešte máme pre vás dve odporúčania na gastro zážitky. Prvé: užite si raňajky na pláži s výhľadom na more. Druhé: zájdite aspoň raz do reštaurácie Grann Kaz. Má čarovnú atmosféru a historickú dušu. Nachádza sa v bývalom plantážovom dome rodiny Dauban, ktorá kedysi tento ostrov vlastnila. Je zmesou moderného seychelského ducha a anglicko-francúzskeho dedičstva. Ochutnať v nej môžete kreolskú kuchyňu. Hoci sa reštaurácia nachádza mimo rezort, stále patrí do jej teritória. Dosiahnete ju 5 minútovou chôdzou alebo požiadajte, aby vás tam zaviezol bugy.

Rezort má až 5 pláži, každý deň tak môžete byť na inej. Najkrajšia pláž je na konci rezortu, cesta k nej vedie smerom k spa, ďalej cestičkou k rezidencii a potom po schodoch dole a ste tam. Dostanete sa sem aj s bicyklom, musíte ale trochu zamakať do jemného kopca. Pláž je dlhá, široká, na oboch stranách lemovaná žulovými skalami, na palme visí hojdačka ... proste “perfect place” na fotky na instagram, na prechádzku, na pozorovanie východu slnka, či len tak sa prísť okúpať v absolútnom súkromí na nedotknutej pláži. Pláž je tiež miestom kde sa konajú svadby. 

Bazén v hoteli Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely
Bazén v hoteli Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Hlavná pláž, ktorá sa tiahne pozdĺž celého rezortu je tiež krásna, má biely a jemný piesok, okolo nej rôzne relax zóny so sieťkovými hojdačkami visiacimi na palmách, lehátkami, reštauráciami a barom. Len pár metrov od pláže je aj veľký hlavný bazén obklopený zónou pre lehátka rôznych štýlov, detským bazénom, mini ihriskom pre deti, ale aj zmrzlinovým kioskom :)

Na ostrove nie je núdza o športové a zábavné aktivity. Zahrať si môžete plážový volejbal, plážový badminton, ísť na treky rôznych náročností, fitko, požičať si bicykel (zdarma na 1-2 hodiny denne) a s vetrom vo vlasoch objavovať rezort, tenis, beh, plávanie, šnorchlovanie, potápanie (majú padi dive center), open air šachovnica, biliard, stolný futbal, ping-pong, a rezort má dokonca aj odpalisko golfových loptičiek ponad lagúnu, v ktorej sa niekedy zjavia zatúlané baby žraloky alebo raje. Užiť si môžete aj relax a pokoj v spa, ktoré nájdete na konci rezortu obklopené tropickou zeleňou.

Tento ostrovný rezort je rajom pre deti. Čaká ich veľké množstvo zábavných a športových aktivít. Dni môžu tráviť zábavou v mini klube s dvomi veľkými ihriskami s preliezkami, trampolínou, mini golfom, ping-pongom, šachom, stolným futbalom a malou zoo, ale za to s veľa malými korytnačkami, ktoré môžu kŕmiť a pozorovať zblízka.

O tretej nám ide hotelový lodný transfer späť na ostrov Mahé. Je to príjemná 30 minútová jazda loďou, z ktorej máme opäť možnosť pozrieť si ostrov Silhouette z diaľky. Na Mahé vás loď opäť vyloží vo veľkej hotelovej Lounge, v ktorej môžete počkať na váš let, v prípade, že je oveľa neskôr ako lodný transfer. 

Norika Fedorová pred hotelom Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa. Seychely
Norika Fedorová pred hotelom Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať:

  • požičajte si bicykel a s vetrom vo vlasoch a s pocitom nekonečnej slobody “lietajte” krížom-krážom po celom rezorte, vychutnávajte si pohľady na more, na pláž, na bohatú tropickú zeleň a žulové skaly
  • určite si rezervujte plážovú vilku, má vynikajúcu polohu priamo na pláži a stačí len pár krokov a kúpete sa
  • vyberte sa na aspoň jeden trek a užite si prírodu či doslova tropickú džungľu, rezort vám poskytne aj služby sprievodcu
  • vstaňte skoro ráno a prejdite sa krátkym trekom na miestny cintorín a hneď potom si užite východ slnka na nedotknutej pláži La Passe (časť pláže pri rezidencii)
  • dajte si drink v bare 4th Degree a len tak si tu seďte, pozorujte život okolo a počkajte na farby neba pri západe slnka (nie je tu síce priamy západ slnka, ale hra farieb na oblohe robí aj tak krásne kulisy)
  • aspoň jeden krát sa preneste v histórii a užite si večeru v podobe kreolskej kuchyne v reštaurácii v plantážovom dome, ktorý pred 200 rokmi patril majiteľom ostrova

TOP 5 hotela Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****

  • poloha na súkromnom ostrove, na ktorom je len tento rezort, malá lokálna dedinka, cintorín a zvyšok tvorí národný park v podobe tropickej džungle
  • široká ponuka aktivít tak pre rodiny s deťmi, ako aj pre páry, kde sa nudiť rozhodne nebudete, ale ak hľadáte pokoj a nič nerobenie, ste tiež na správnej adrese
  • okolo rezortu nájdete až 5 pláži a tak každý deň môžete oddychovať na inej, a tá, ktorá sa tiahne priamo pred rezortom patrí k najkrajším seychelským plážam
  • pre gurmánov má rezort v ponuke až 7 druhov reštaurácií so zameraním na rôzne medzinárodné kuchyne vrátane lokálnej kreolskej
  • pre dovolenkárov, ktorí radi kombinujú pokojnú dovolenku s dovolenkou aktívnou má ostrov niekoľko trekov rôznych náročností, najvyšší vrch Mt. Dauban má 760 m
  • pláž Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****
  • korytnačky v  Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****
  • Jungle Fun v  Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****
  • pláž Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****
  • korytnačky v  Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****
  • Jungle Fun v  Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa*****

8. deň: Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa*****

Ostrov Mahé

Presúvame sa späť na Mahé a smerujeme na sever ostrova do štýlového chill & butique hotela zo siete Hilton. Hoci nepatrí k typickým plážovým exotickým hotelom, budete sa v ňom cítiť veľmi príjemne. Má totiž špecifickú atmosféru menšieho a kompaktne usporiadaného hotela, polohu najbližšie k moru ako sa len dá, podmorský svet a fakt pekný štýlový Sunset bar nad vodou. Hotel Hilton Seychelles Nordholme ***** je adults only (len pre dospelých) koncept a je vhodný pre tých, ktorí radi objavujú okolie a netrávia dovolenku len na hoteli. Od hlavného mesta Victoria je vzdialený len 7 km a od známej a obľúbenej pláži Beau Vallon s reštauráciami a barmi len 2 km.

Areál hotela Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely
Areál hotela Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Hotel má len vilkové ubytovanie (50 viliek), pričom sú vilky osadené kaskádovito v jemnom svahu s čiastočnou mierou súkromia. Najlepšia cesta ako získať predstavu o tom ako rezort a jeho vilky vyzerajú je pohľadom z vody. Všetky vilky majú vaňu s jacuzzi, výhľad na more a na západ slnka. King Villa - Oceanview alebo Oceanfront sú vďaka rozlohe 90 m2 veľmi priestranné, spálňu majú spojenú s obývacou časťou, z ktorej vedie vstup na veľkú terasu s lehátkami a 2 druhmi sedenia a do kúpeľne s jacuzzi, walk-in sprchou a vstupom na terasu. Oceanfront vilky sú priamo pri vode, Oceanview vilky zase vyššie vo svahu. Ocean Pool vilky majú 124 m2, svetlejší nábytok a privátny infinity bazén. Oceanfront pool vilka má 350 m2, polohu blízko mora, 2 samostatné spálne a veľký bazén. 

Stravovanie je možné v podobe raňajok, polpenzie alebo plnej penzie. Ak radi ochutnávate lokálnu kuchyňu alebo plánujete deň tráviť mimo hotel, rezervujte si len polpenziu. Neďaleko hotela, na pláži Beau Vallon, môžete zájsť do niektorej z reštaurácií.

Hotel má 3 malé pláže (naozaj menšieho charakteru) s kúskom piesku a menší koralový útes, ale s veľa rybkami ;). Sú tiež zapojení v projekte trvalej udržateľnosti a obnovy korálových útesov. Okúpať sa môžete aj v infinity pool (inak tiež dobré miesto na pozorovanie západu slnka). Okolo bazéna sú kaskádovito na 2 poschodiach umiestnené lehátka a kabany. Súčasťou rezortu sú 2 reštaurácie a 2 bary, v ktorých hráva živá hudba. Cestou na svoju vilku stretnete rôzne druhy ovocných stromov a tak si ľahko môžete odtrhnúť napríklad mango alebo banán. 

Západ slnka je bonus každej dovolenky. A v tomto hoteli si ho môžete vychutnať z baru nad vodou s ponukou drinkov inšpirovaných ginom. Narátali sme v ponuke viac ako 50 druhov drinkov s ginom. Dokonalú kulisu červeného neba dotvára živá hudba saxofónistu, štebot vtákov, zaľúbené dvojice a partie kamarátov. A nájdite si chvíľku a pozrite sa na nebo, je posiate hviezdami.

Bar pri západe slnka v hoteli Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely
Bar pri západe slnka v hoteli Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely.Foto: CK SATUR

Hotel organizuje rôzne výlety aj ma okolité ostrovy, ponúka tiež možnosti športových aktivít ako kajaky, šnorchlovanie, joga na pláži, spa, či trekovanie so sprievodcom po okolitých kopcoch.

Norika Fedorová v  Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely
Norika Fedorová v exteriéri hotela Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa, Seychely. Foto: CK SATUR

Moje tipy čo by ste v hoteli mali určite vyskúšať

  • západ slnka z baru nad vodou s drinkom inšpirovaným ginom v ruke a živou hudbou – nám chutil aperol spritz s ginom pri saxofóne
  • hlavnú reštauráciu s francúzskym šéfkuchárom a objednať si rybiu polievku Bouillabaisse s cestovinami
  • šnorchlovanie priamo pri hoteli, šnorchlovacie okuliare s plutvami vám požičajú, 2x denne vás zoberú na koralový útes a vysvetlia vám projekt vysádzania koralov

TOP 5 rezortu Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa*****

  • hotel butikového štýlu s príjemnou chill atmosférou neakceptuje deti a tak si môžete svoju dovolenku vychutnať v úplnom kľude
  • poloha blízko obľúbenej pláže Beau Vallon s reštauráciami a barmi
  • všetky vilky sú postavené v štýle malých švajčiarskych chatiek, majú výhľad na more a na západ slnka, vilky s privátnym bazénom panoramatický výhľad  
  • rezort bol postavený pred 60 rokmi a vďaka tomu má zo seychelských rezortov najbližšie k moru – bazén, terasy s barom a reštauráciou či ocean view vilky sú priamo nad morom – už bližšie sa nedá byť
  • hotel organizuje lodné výlety a zaujímavou alternatívou je kombinácia s Hilton Labriz na ostrove Silhouette s jednou z najkrajších pláží na Seychelách
  • východ slnka Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa*****
  • bar Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa*****
  • bazén Hilton Seychelles Nordholme Resort and Spa*****

Veríme, že sa vám na Tour de Seychely s našou šéfkou Norikou Fedorovou páčilo, že sme vás inšpirovali, že sa vám teraz dovolenka na Seychelách bude vyberať ľahšie. Radi vám pri výbere vašej dovolenky na Seychelách poradíme a pomôžeme, lebo na starostlivosť od Saturu nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook