Tour de Chorvátsko s Norikou Fedorovou

Naše cestovanie a testovanie hotelov v obľúbenom Chorvátsku pre letnú sezónu 2021 sme si pre vás pripravili v nádhernej lokalite chorvátskej Dalmácie a ostrova Brač. Spolu s našou šéfkou Norikou Fedorovou, ste navštívili krásne miesta a hotely východného Stredomoria. Teraz prichádza ešte čarovný Jadran, ktorý sa už teraz nesie v rytme turizmu a prýšti v súhre hôr a mora v kombinácii exotiky a pravého slovanského pôvabu. Vitajte na Tour de Chorvátsko!

Cesta čarovným Jadranom je teraz pre nás spoznávanie hotelov vo Vodiciach, Primoštene a tiež na prekrásnom ostrove Brač. Tieto letoviská majú výbornú atmosféru podmienenú aj kvalitnými službami. Ich poloha vytvára fantastické príležitosti aj na zaujímavé zážitky, či už Kornatských ostrovov, národného parku Krka, malebných mestečiek a samozrejme možností kúpania. Pobyty za letnou dovolenkou do Chorvátska prinášajú celkom nové ponuky s hotelmi na rozmanitom chorvátskom pobreží, ktoré láka aj pre krištáľovo čisté more.   

Piesková pláž, Chorvátsko.
Piesková pláž, Chorvátsko. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Dalmácia sa stala akousi kozmopolitnou legendou Jadranu, pretože vytvára dokonalú prírodnú krásu, má svoju pestrú minulosť, skvelú prítomnosť, a podľa toho ako Chorváti vo vývoji cestovného ruchu napredujú ju čaká aj šik budúcnosť, čo sa už teraz prejavuje v poskytovaných službách. Slovákov láka Chorvátsko pre ľahkú dostupnosť ku moru, ale ponúka aj široký výber rôznych letovísk a hotelov, že každý si tu dokáže nájsť to pravé orechové. Hotely tu ponúkajú svoje kvalitné služby v zeleni zaliatej píniovou nádherou, či priamo pri krásnych plážach a mestečkách, čo vyzerajú v skutku rozprávkovo. My pre vás navštívime hotely vhodné pre všetky vekové kategórie, hotely pre mladých, rodiny s deťmi i hotely pre náročných, v bezprostrednej blízkosti od mora, so službou all inclusive, či rôznymi inými službami a atrakciami pre deti a dospelých. Turisti si môžu vybrať svoj pobyt zameraný iba na oddych, slnenie, plávanie, alebo aj aktívnu dovolenku.  


Kde?

Aká by to bola letná dovolenka bez zážitkov?

Počas posledných júnových dní vám prinesieme nielen atmosféru dovolenkových letovísk, ale aj všetky podstatné informácie, ktoré k dovolenke potrebujete. Cestu našej šéfky Noriky a všetky jej zážitky môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, pripravíme pre vás aj špeciálny cestovateľský denník z Tour de Chorvátsko, blog v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania v Chorvátsku rozpráva Norika v markízackom Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

Tour de Chorvátsko s Norikou Fedorovou

Tipy CK SATUR na výlety

  • hitom je výlet na pohorie Biokovo na presklenú vyhliadku vo výške 1 228m, Zip Line na pohorí Biokovo, návšteva NP Plitvice, medzi najobľúbenejšie výlety patrí rafting pre deti, začiatočníkov, ale aj rafting pre skúsených raftérov

  • vyhľadávané sú lodné výlety na známe ostrovy Hvar, Brač, Korčulu, ale aj do NP Kornaty

  • kto má rád históriu príde si na svoje na fakultatívnych výletoch do Dubrovníka, Splitu, Trogiru, Šibeníku, Zadaru a so sprievodcom, splnia aj tie najväčšie očakávania

  • pre milovníkov vodných športov je bohatá ponuka od tých najjednoduchších vodných bicyklov, jazdy na banáne, či v kolese, až po vodné skútre a určite nezabudnuteľný zážitok poskytuje pohľad z výšky spod padáku na parasailingu

Rozhovor v relácii Za hranicami

Cestovateľský denník z Tour de Chorvátsko

Chorvátsko nás privítalo mediteránskymi letnými teplotami vzduchu okolo 38 stupňov a vody 26 stupňov. Dalmátske pobrežie je bezosporu jadranskou perlou, ale tiež patrí medzi najkrajšie v Európe. Má členité pobrežie, kopcovitý terén a leží medzi pohoriami Dinara, Biokovo a Rilič. Priezračné more je tu absolútnou lahôdkou. Veľkým lákadlom je tu aj dalmátska kuchyňa s jahňacinou, rybami a morskými plodmi a chutnými vínami. Oproti Splitu leží tretí najväčší ostrov v Jadranskom mori, ostrov Brač. Dalmatínskym ostrovom dominuje 778 m vysoká Vidova hora práve na Brači. Nádherný ostrov, ktorý je zahalený viničom, olivami, mandľami či višňami. Sú tu jaskyne, priepasti a jedna z najkrajších piesčitých pláží - Bol. Taktiež nesmierne čarovné mestečká ako Primošten a Vodice sú mestá s historickými klenotmi prepojené s modernou juhoslovanskou atmosférou. 

Norika Fedorová v Chorvátsku
Norika Fedorová v Chorvátsku. Foto: CK SATUR

1. deň: Hotel Olympia ****

Hotel Olympia  **** sa nachádza v južnej časti obľúbeného letoviska Vodice. Od centra ho delí 500 metrová promenáda, po ktorej sa dá príjemne prechádzať. Hotel je prepojený so sesterským hotelom Olympia *****, s ktorým zdieľa všetky spoločné priestory. Je vhodný pre všetky vekové kategórie, ako aj na rodinnú dovolenku s malými deťmi. Hotel ponúka rôzne atrakcie ako tobogán a bazénové svet, bazén i pre deti, ihriská, fitness, wellness a spa centrum. Len 50 metrov od hotela sa nachádza štrková pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorá je oddelená promenádou. Lehátka na pláži sú za poplatok, za lehátka pri bazénoch sa neplatí.

Hotel Olympia
Hotel Olympia s vonkajším bazénom a terasou. Foto: CK SATUR

Olympia je hotel s 241 izbami. Ubytovanie je možné v dvojlôžkových izbách s prístelkou s výhľadom na morskú stranu alebo do parku. Na vyžiadanie sú možné aj junior suity s jednou dvojlôžkovou izbou a obývacou miestnosťou, kde je možné ubytovať dve deti na rozkladacej pohovke.

Stravovanie v hotelovej reštaurácii je formou polpenzie a to bufetovou formou. Keďže sa ceny v reštauráciách v Chorvátsku mierne zvýšili oproti minulým rokom, odporúčame objednať si stravovanie formou polpenzie. Vychutnať si môžete aj hotelovú  à la carte reštauráciu, aperitív a lobby bar s terasou. Ak obľubujete rôzne snacky alebo dobrú kávu, tak tú si môžete dopriať v plážovom bare.


TOP 5 hotela  Olympia****

  • v blízkosti krásneho mesta Vodice, kde môžete chodiť od hotela aj peši po promenáde a vychutnať si tunajšiu atmosféru, ktorú dotvárajú reštaurácie, kaviarne, obchodíky
  • hotel sa nachádza priamo na štrkovej pláži s pozvoľným vstupom do mora
  • na slnečnej  terase sú 3 bazény pre dospelých a deti so sladkou vodou
  • v reštaurácii si vychutnáte pestré raňajky, príjemný je i plážový bar
  • skvelá dostupnosť na absolvovanie výletov alebo športových aktivít

Olympia Sky *****

Hotel Olympia Sky je nová, moderne a dizajnovo zariadená budova v tvare lode. Z centra Vodíc naozaj pôsobí ako obrovská loď pristavená v prístave a dokonca aj polohou sa skoro dotýka mora. Je totiž len pár krokov od štrkovej pláže s pozvoľným vstupom do mora. Hotel Olympia 4* je jeho staršou “sestrou”. Nachádzajú sa v tesnej blízkosti, dokonca sú prepojené spojovacou chodbou a medzi budovami sa smie voľne pohybovať. 

Hotel Olympia Sky
Hotel Olympia Sky a mesto Vodice. Foto: CK SATUR

Hotel Olympia Sky má 149 izieb. Ubytovanie je možné v dvojlôžkových izbách superior s možnosťou rozkladacej prístelky. Deluxe suita má jednu dvojlôžkovú izbu, pohovku 160x200 cm a dve kúpeľne. Zároveň hotel ponúka  izby premium suite, grand suite a rodinné izby. Na terase je bazén pre dospelých aj pre deti, kde sa za lehátka neplatí. Lehátka na pláži sú za poplatok.

Hotel ponúka pestré raňajky formou bufetových stolov s možnosťou doplatiť si aj večere. Olympia Sky hotel sa pýši krásnou à la carte reštauráciou na 10. poschodí, kde si môžete vychutnať stredomorskú kuchyňu a aj nádherný výhľad. Milovníci športov si môžu dopriať vodné športy ako bicykle, jet ski alebo plážový volejbal. Za oddychom a relaxom môžete navštíviť hotelové wellness a spa centrum.


TOP 5 hotela Olympia Sky*****

  • luxusný hotel s vycibreným dizajnom aj pre náročných klientov
  • v blízkosti krásneho mesta Vodice
  • fantastický bazén na 9. poschodí s prekrásnym výhľadom na Vodice, okolité ostrovy a NP Kornati 
  • leží priamo pri štrkovej pláži s pozvoľným vstupom do mora
  • reštaurácia à la carte na 10. poschodí

2. deň: Hotel Bretanide Sport & wellness resort *****

Mimoriadne európskymi turistami obľúbený hotel Bretanide je vzdialený od mestečka Bol len pár minút pešky po príjemnej promenáde, ktorá vedie cez voňavý borovicový háj a popri mori. Hotel poskytuje vysokú úroveň svojich služieb s all inclusive, kde sa jedlo podáva formou bufetových stolov. Je tu výborná medzinárodná kuchyňa a je vhodná aj pre vegetariánov či vegánov.

Hotel Bretanide a Zlatý roh
Hotel Bretanide a Zlatý roh. Foto: CK SATUR

Tento pomerne rozsiahli rezort má 287 izieb a skladá sa z viacerých pavilónov, ktoré sa nachádzajú v parku na rôznych úrovniach a tie sú prepojené schodmi. Izby sú štandardné dvojlôžkové s prístelkou alebo aj rodinné izby s dvomi dvojlôžkovými izbami a s možnosťou prístelky, teda pre obsadenosť 2+3.

Nachádzajú sa tu dva bazény, detské ihrisko, tobogány, wellness, kde si môžete dopriať rôzne masáže za poplatok a fitness centrum. V hoteli si môžete zahrať tenis, stolný tenis, milovníci cyklistiky si môžu prenajať bicykle, veľmi obľúbená je aj pešia turistika nielen po okolí, ale aj v iných častiach ostrova ako napríklad túra na najvyššiu horu ostrova, odkiaľ je nádherný výhľad.

Pri hoteli sa nachádza štrková pláž, ktorú oddeľuje chodník a schody. Ležadlá a slnečníky sú zdarma pri bazéne aj pláži. Veľmi obľúbená je snáď najznámejšia chorvátska pláž Zlatý roh, ktorá je od hotela vzdialená len 300 metrov, odkiaľ si môžete vychutnať nádherný západ slnka. Túto pláž obľubujú surferi a milovníci vodných športov.

Top 5 hotela  Bretanide sport & wellness resort*****

  • hotel leží v nádhernom prostredí a v blízkosti mora
  • ponúka výborné služby a kvalitný all inclusive
  • vhodný pre všetky vekové kategórie
  • nachádza sa v blízkosti mestečka Bol, ktoré pokojne pulzuje dalmatínskou atmosférou
  • len 300 metrov od nádhernej pláži Zlatý roh, ktorá sa dá využiť na oddych ako aj vodné aktivity a dokonca bola vyhlásená aj za najkrajšiu pláž sveta

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook