TOP 8 zážitkov v rezorte Gothal Liptovská Osada

Len pár hodín cesty autom a ocitnete sa v inom svete. Rezort Gothal Liptovská Osada vás očarí malebnými chalúpkami, majestátnou kolibou a príjemnými penziónmi v obklopení lesa. Počas víkendov a jesenných prázdnin nájdete práve tu našich animátorov Planet Fun, ktorých poznáte z letných destinácií. Na čo všetko, okrem nekonečnej zábavy, sa môžete tešiť?

1. Komfortné ubytovanie v unikátnom rodinnom rezorte

Rezort Gothal Liptovská Osada ponúka viacero možností ubytovania. Čaro pobytu umocní ubytovanie v štýlových, komfortne a moderne vybavených liptovských chalupách, ktoré sa inšpirovali tradičnou ľudovou architektúrou alebo v útulných izbách rôznych veľkostí novootvorených penziónov Borovica, Lipa, Buk a Dub.

Chalupy sú situované do kruhovitých útvarov, tzv. hniezd, pričom každé má svoj spoločný altánok, kde môžete tráviť príjemné večere s priateľmi. Každá chalupa má prízemie, kde nájdete obývačku, plne vybavenú kuchyňu s jedálenským kútom, kúpeľne a spálne na poschodí, a ako bonus vlastnú terasu s posedením a krásnym výhľadom na prírodu v okolí. Penzióny sú dvojpodlažné a pozostávajú z viacerých izieb rôznych typov. Svoje auto si zaparkujete priamo alebo v blízkosti chalupy, či penziónu.

Či už bývate v chalupe alebo v penzióne, výhodou rezortu je jeho poloha. Je situovaný priamo v krásnej prírode v blízkosti lesa a tak ráno keď si otvoríte okno, môžete sa nadýchať čerstvého lesného vzduchu. Rezort je tak dokonalým spojením oddychu a aktívnej dovolenky.

Areál Rezortu Gothal Liptovská Osada
Areál Rezortu Gothal Liptovská Osada. Foto: archív CK SATUR

2. Jedinečný a veľkolepý Vodný svet

Mohlo by sa zdať, že ide o jeden z mnohých ubytovacích komplexov s chalupami na Liptove, no Rezort Gothal Liptovská Osada sa odlišuje od ostatných, práve širokou ponukou aktivít. Pričom, ako prvý treba spomenúť unikátny Vodný svet. Nájdete v ňom 3 bazény. Plavcov poteší 25 metrový bazén so šiestimi dráhami, rozdelenými tak, aby vyhovovali každému návštevníkovi. Z bazéna máte navyše vďaka obrovskému panoramatickému oknu výhľad na prírodu v okolí.

Deti si prídu na svoje v detskom bazéne s teplotou príjemných 34 °C. V bazéne nájdu veľa vodných hračiek na prelievanie a striekanie vody, malú vodnú šmýkačku a vodnú atrakciu Ježko – hlavicu, ktorá v pravidelných intervaloch strieka vodu do všetkých strán. Bazén sa nachádza v blízkosti ležadiel, preto sa nemusíte obávať, že by ste na vaše ratolesti nevideli. Navyše vstup do Vodného sveta máte v cene pobytu.

Či už prichádzate unavený po náročnom pracovnom týždni alebo výdatnej túre, relaxačný bazén je to pravé miesto pre vás.  Jeho teplota je veľmi príjemná, okolo 35 °C a nechýbajú v ňom ani masážne atrakcie, ktoré sa v pravidelných cykloch obmieňajú. Oddychovú atmosféru, vo večerných hodinách, vytvárajú tiež podvodné LED svietidlá s upokojujúcim farebným podsvietením. Bazén je obklopený živou zelenou stenou.

  • Rezort Gothal Liptovská Osada detský bazén
  • Rezort Gothal Liptovská Osada bazén
  • Rezort Gothal Liptovská Osada bazén
  • Rezort Gothal Liptovská Osada detský bazén
  • Rezort Gothal Liptovská Osada bazén
  • Rezort Gothal Liptovská Osada bazén

3. Obľúbení animátori počas víkendov

Aby bol váš pobyt v rezorte o niečo pestrejší, pre vás i vaše deti, každý víkend sa o ich zábavu postarajú 2 animátori rodinného klubu Planet Fun. Deti sa tak môžu tešiť na mini disco, mini klub, šantenie vo vode a rôzne vodné hry, ako aj na pohyb na ihrisku v prírode. Skrátka o deti bude postarané a vy sa tak naplno môžete venovať oddychu, wellnessu alebo turistike.

Animátori Planet Fun v rezorte Gothal Liptovská Osada
Animátori Planet Fun v rezorte Gothal Liptovská Osada. Foto: archív CK SATUR

4. Areál ako stvorený pre rodiny s deťmi

Pre najmenších návštevníkov je pripravený detský kútik s detskou kuchynkou s rozlohou viac ako 100 m2 a detský hrad v blízkosti detského bazéna. Detský hrad je oáza hier pre deti. Nájdu v ňom aktivity na skákanie a šmýkanie sa, sieťový tunel, súťaže medzi súrodencami, stupienkový most, ktorý poskytuje výhľad na okolie a mäkký, boxovací, závesný valec pre budúceho zápasníka či zápasníčku.

Detský kútik
Detský kútik. Foto: archív CK SATUR

Nájdete tu i dve vonkajšie detské ihriská s preliezačkami a atrakciami od výmyslu sveta, ale aj dve lezecké steny, na ktorých si môžete vyskúšať aké to je zdolať ferratu – jednu z top atrakcií v okolí tohto rezortu. Väčšie deti, teenageri, ale aj dospeláci si môžu zahrať stolný futbal, ping-pong, biliard, využiť služby obrovského fitnes centra, outdoor workout zónu, či bowling alebo dokonca golfový simulátor.


5. Ideálna poloha na turistiku a výlety v okolí

K víkendovým pobytom patrí kúpanie, šport, relax, zábava, ale aj poznávanie nových miest. A toto všetko na vás čaká v Rezorte Gothal Liptovská Osada. Nachádza sa v atraktívnej lokalite na rozhraní Veľkej Fatry a Nízkych Tatier, iba 12 kilometrov od Donovál, len 2,5 hodiny komfortnej jazdy po diaľnici od Bratislavy.

Samotná obec Liptovská Osada leží na sútoku riek Revúca, Lúžňanka a Korytnica. Prvá písomná zmienka o nej je už v listine kráľa Karola Róberta zo 14. novembra 1340.  V  obci nájdete napríklad rímskokatolícky barokový kostol z roku 1750 a kostol bývalej československej cirkvi husitskej z rokov 1929-1930. Je tu i chránená prírodná pamiatka Triasový ríf a chránený skalný útvar Žiar.

Miestnou časťou Liptovskej Osady je Korytnica, kedysi vychýrené kúpele. Dnes už síce na najväčšiu slávu iba spomínajú, ale na prechádzke si môžete pripomenúť bývalú atmosféru miesta, kde oddychovala smotánka rakúsko-uhorskej monarchie a hlavne ochutnať výnimočnú minerálnu vodu, ktorú v 19. storočí v USA ocenili ako najlepšiu v Európe.

Bohaté možnosti na turistiku a výlety, aj s deťmi, v okolí ponúkajú aj Donovaly, a síce Donovalkovo, Habakuky, Tarzania Hrabovo, Vlkolínec, Demänovské jaskyne, ako aj malebné dediny uprostred nádhernej prírody - Liptovská Lúžna a Liptovské Revúce.

Vlkolínec
Vlkolínec. Foto: depositphotos.com

6. Aktívny oddych v prírode

Máte chuť si počas návštevy rezortu Gothal aj trošku zapedálovať? Jednoduchšie aj náročnejšie cyklotrasy v nádhernom prostredí Liptova vás určite oslovia. Navyše môžete využiť možnosť zapožičať si E-bike priamo v Gothale na 4 hodiny, na 1 deň či na celý víkend. Vďaka zabudovanej elektronike dokážete zdolať cyklotúry v okolí rýchlejšie a všetky kopce prejdete s omnoho menšou námahou, ako s bežným bicyklom. Nezabúda sa ani na milovníkov najnovších trendov a to sú výlety na kolobežkách. Aj tieto si môžete požičať priamo v rezorte a keďže sú elektrické ľahko sa budú zdolávať okolité trasy.

Vyznávačov adrenalínovejších atrakcií poteší aj správa, že len 4 kilometre od rezortu sa nachádza jediná ferrata na Liptove - Dve Veže. Z najvyššieho bodu sa vám naskytne výhľad na okolité vrchy Nízkych Tatier (Končitá, Malý Zvolen, Čierna Hora), Veľkej Fatry (Krížna, Frčkov) a tiež na Národné parky Veľká Fatra a Nízke Tatry, ktoré oddeľuje rieka Revúca.

Ferrata pozostáva z 3 skalných veží – jednej menšej a 2 dominantných, ktoré sú prepojené lanovými mostami. Na výber je 9 trás s rôznymi stupňami obťažnosti, B, C a C/D. Pre tých, ktorí si chcú tieto výhľady vychutnať, no netrúfajú si na zdolanie týchto skál, je určený turistický chodník, ktorí smeruje na vrch mimo ferratových trás. Výstroj je možné si zapožičať aj priamo v rezorte. Ak máte obavy túto atrakciu zdolať, rezort vám poskytne aj sprievodcu. Súčasťou ferraty je aj náučný chodník s informačnými panelmi, plný zaujímavostí o miestnej faune a flóre, lesníctve, ako aj o pohybe na samotnej ferrate.

  • animátorky planet fun
  • príroda liptova
  • príroda liptova
  • animátorky planet fun
  • príroda liptova
  • príroda liptova

7. Ale aj relax vo wellnesse

Samozrejme, nie každý túži po aktívnom oddychu, ak si potrebujete na 100 % oddýchnuť – práve pre vás je pripravený wellness. Nechajte sa hýčkať príjemným a upokojujúcim teplom fínskej alebo parnej sauny, vyberte si tropický či bylinkový kúpeľ v sanáriu, nechajte unášať jemnou hudbou v relaxačnej miestnosti.

Hostia v saune
Hostia v saune. Foto: archív CK SATUR

Aj vo wellnesse má Gothal svoj unikát, a síce floatingový bazén, kde zažijete nadnášanie v slanej morskej vode z Mŕtveho mora. Na umocnenie pocitu znovuzrodenia môžete využiť beauty služby, ako manikúra, pedikúra či solárium.

8. Na svoje si prídu aj gurmáni

Ako sme už spomínali, rezort predstavuje ideálnu štartovaciu pozíciu pre množstvo atrakcií a turistických cieľov v okolí, a tak väčšinu dňa môžete stráviť aj mimo Liptovskej Osady, k tomu je prispôsobené stravovanie formou polpenzie. Deň odštartujete chutnými a výdatnými raňajkami a zakončíte večerou. No čo by to bolo za návštevu Liptova, bez ochutnania nášho národného jedla – bryndzových halušiek? Aj toto prianie vám v rezorte splnia. Gastronomickou dominantou Gothalu je Koliba Liptov, najväčšia koliba na Liptove, ktorá ponúka poctivo po domácky pripravované tradičné slovenské špeciality.

Koliba. Liptov
Koliba. Liptov. Foto: archív CK SATUR

Animátorov rodinného klubu Planet Fun nájdete v rezorte počas nadchádzajúcich víkendov a jesenných prázdnin, tak neváhajte a vyberajte vhodný termín.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook