TOP 10 zážitkov, ktorými očaria ostrovy Kefalónia a Zakyntos

Po slnečnej Malorke a luxusnom Turecku, sme sa vybrali v rámci projektu Teleráno na cestách na obľúbené grécke ostrovy. Prekrásne pláže, ktoré patria medzi tie najkrajšie na svete, sú to, čo tieto ostrovy spája. Čo všetko Adriana na ostrovoch videla a zažila?

1. Bez návštevy tejto pláže, ostrov neopúšťajte

Notoricky známa Navagio beach je must see pri návšteve ostrova Zakyntos. S tyrkysovou vodou, bielym pieskom a vrakom lode je azda najfotografovanejším miestom celého ostrova. Vrak lode Panagiotis je tu od roku 1980, kedy tu stroskotali pašeráci dovážajúci cigarety a alkohol na ostrovPo tejto udalosti premenovali Gréci pláž, ktorá dovtedy niesla názov Agios Georgios, na Navagio, čo v preklade z gréčtiny znamená vrak lode. Na pláž sa denne plavia loďky s turistami, ktorí sa tu okúpu a pofotia.

  • Navagio
  • Navagio
  • Navagio
  • Navagio
  • Navagio
  • Navagio

2. Plávanie v Modrých jaskyniach

Modré jaskyne sú dostupné iba pri mori. Najväčšia jaskyňa sa nazýva Kianoun a môžete sa ku nej dostať loďkou. Adriana s kameramanom do jaskyne aj vplávali a stali sa svedkami hry svetla. Vnútri sa tak cítili ako svätojánske mušky, žiariace v tme. Jaskyne odrážajú modré zafarbenie vôd v nich, ktoré zároveň zachytávajú a odrážajú lesk jasnej oblohy, ktorá sa odráža na ich povrchu.

Adriana Poláková v Modrých jaskyniach

3. Menej známe, no aj tak krásne

Jaskyne sa nachádzajú neďaleko od pláže Navagio, rovnako ako aj krásne a menej známe fjordy, kde Adriana nabrala odvahu a skočila si do vody z útesu.

Adrianin skok do vody z útesu

4. Kto by nechcel izbu so súkromným bazénom?

Na ostrove Zakyntos sme v rámci projektu Teleráno na cestách navštívili dve ubytovacie možnosti. Prvou bol hotel Sentido Alexandra Beach*****, ktorý prešiel rekonštrukciou a očarí tak aj tých, ktorý ho navštívili minulý rok. Krásna architektúra a najmä extra pavilón s izbami pre klientov CK SATUR je len jedným z mnohých lákadiel. Veď, kto by nechcel apartmán so súkromným bazénom, v ktorom sa môžete osviežiť hneď po prebudení? Hotel sa nachádza priamo na piesočnatej pláži v letovisku Tsilivi. Počas all inclusive dovolenky sú okrem tradičných raňajok, obedov a večerí formou bufetových stolov k dispozícii aj snacky, zmrzlina počas celého dňa, ako aj alko a nealko nápoje. Navštíviť môžete aj taliansku a la carte reštauráciu. Hotel je ideálny pre páry, ako aj pre rodiny s deťmi. Počas prázdnin tu nájdete aj slovenskú animátorku Betku. Deti si tak môžu užiť zábavu a rodičia vychutnávať drink v Blue bare na streche hotela s výhľadom na more.

  • Sentido Alexandra Beach
  • Sentido Alexandra Beach
  • Sentido Alexandra Beach
  • Sentido Alexandra Beach
  • Sentido Alexandra Beach
  • Sentido Alexandra Beach

5. Tu sa budete cítiť ako doma

„Tento človek vám dá svoje srdce na dlaň a ešte poďakuje.“ Takto zhodnotila Adriana majiteľa Apartmánového domu Christina***, Andreasa. Apartmány sa nachádzajú v pokojnom prostredí polostrova Vassilikos a práve vďaka priateľskej až rodinnej atmosfére tu zažijete to pravé Grécko. Andreasovej rodine patrí aj taverna a supermarket, ktoré sú dostupné na pešo, rovnako ako aj pláže, vrátane známej Banana beach.

Adriana a Andreas
Adriana a Andreas. FOTO: archív CK SATUR

6. Tak, ktorá je krajšia?

Aj na Kefalónii nájdete jednu z top pláži. Pláž Myrtos sa svojou krásou, bielym pieskom a tyrkysovou farbou vyrovná známej Navagio. Ostrov Kefalónia ešte nie je tak prebádaný turistami, a preto aj na tejto pláži nestretnete toľko turistov, ako na Navagio pláži. Adriana na pláži strávila viac času a dokonca pripravili z nej aj vstup do Telerána.

Teleráno na cestách - naživo z Grécka

7. Nezabudnuteľná jaskyňa Melissani

Priezračná voda, cez ktorú vidíte až na dno, do 15-metrovej hĺbky sa nachádza v úžasnej jaskyni Melissani. Časť jaskyne sa zrútila a vytvorila jedinečné jazero s priezračnou a nádherne sfarbenou vodou. Do jaskyne sa vchádza dlhým schodišťom, na ktorého konci je malé mólo. Z neho nastúpite do lodiek a absolvujete približne 15 – minútovú plavbu. Must see Kefalónie podľa Adriany.

  • jaskyňa Melissani
  • jaskyňa Melissani
  • jaskyňa Melissani
  • jaskyňa Melissani
  • jaskyňa Melissani
  • jaskyňa Melissani

Zaujímavosťou jaskyne Melissani je aj to, že do nej prúdi slaná voda z morských mlynov Katavothres z opačnej strany ostrova. Táto voda putuje popod celý ostrov a mieša sa s presakujúcou dažďovou vodou, až sa nakoniec časť z nej dostane do jaskyne Melissani a časť do zátoky Sami, ako voda sladká. Toto prepojenie bolo potvrdené aj experimentom, keď vedci zafarbili vodu v Katavothres a tá sa objavila na druhej strane ostrova v jaskyni Melissani.


8. Hotel pre rodiny s deťmi

Hotel Ionian Sea**** je novinkou v našej ponuke pre leto 2018. Nachádza sa v pokojnom prostredí plnom zelene, na jednej z najkrajších pláží ostrova v lokalite Kounopetra. Hotel je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi. Súčasťou areálu je aj bazénový svet s toboganmi a počas letných prázdnin tu nájdete aj 2 slovenských animátorov rodinného klubu Planet Fun.

Animátori Planet FUN
Aquapark hotela
Aquapark hotela. FOTO: archív CK SATUR

9. Len pre dospelých

Ostrov Kefalónia s plážami všetkých druhov, má potenciál byť aj ideálnou destináciou na prežitie medových týždňov. Ideálnou voľbou pre takýto prípad je šarm hotel Costa Rossa Boutique Hotel****, ktorý je určený pre hostí vo veku 18+. Štýlovo zariadený hotel v pokojnom prostredí sa nachádza priamo na krásnej pláži Xi, ktorá je výnimočná tým, že ju tvorí červený piesok naviaty zo Sahary.

Costa Rossa Boutique Hotel
Costa Rossa Boutique Hotel. FOTO: archív CK SATUR

10. Návšteva gréckej taverny

Navštíviť Grécko a nenavštíviť miestnu tavernu s výborným miestnym jedlom by bol hriech. Adriana si počas pobytu vychutnala viaceré špeciality – morské plody, musaku a obľúbené koláčiky, nahradilo čerstvé ovocie.

Morské plody a zelenina
Morské plody a zelenina. FOTO: archív CK SATUR

O Adriane bolo známe, že sa často v destináciách nestihla ani okúpať. Tentokrát sme program pripravili tak, že pre vás tie najkrajšie pláže otestovala, a ak ste ju sledovali na Instagrame, tak ste mohli vidieť, že si pláže na gréckych ostrovoch naozaj užila. Ak vás niektorý z gréckych ostrovov očaril natoľko, že sa tam chcete vybrať na svoju letnú dovolenku, neváhajte a vyberte si svoj termín dovolenky na Zakyntose, alebo Kefalónii.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook