TOP 10 pláží na Seychelách

Seychelské ostrovy sú synonymom raja v Indickom oceáne. Ikonické veľké žulové balvany umocňujú a podčiarkujú ich žiariacu krásu na bielych pieskových plážach. Aj keď sa zdajú osamelé, vytvárajú nádherné súostrovie až 113 ostrovov, na ktorých nájdeme tie najkrajšie pláže sveta.

Čarovné zátoky na Seychelách pokojne driemu obklopené koralovými útesmi, ktoré aj zachytávajú príbojové vlny Indického oceánu. Iné, široké a dlhé pláže sú zas pýchou hlavného ostrova Mahé, ktorý je pomerne hornatý a poskytuje divokejšie pláže vhodné na vodné športy. Každá tunajšia pláž očarúva čímsi iným. Vitajte na exotickom exkurze po bielom hrejivom piesku v tieni paliem za tými top plážami, ktoré si môžete užiť na dovolenke na Seychelách.

Dovolenka na Seychelách

1. Anse Source d´Argent

Anse Source d´Argent na ostrove La Digue je mimoriadne ikonická a najfotografovanejšia pláž nielen Seychel, ale aj na svete. National Geographic ju zaradil medzi najkrajšie na svete. Vďaka krásnej farbe vody, bielemu piesku a skalám, do ktorých čas vytesal život, nie je ťažké pochopiť prečo sem filmári chodia za kulisami svojich filmov. Tieň na pláži poskytujú palmy a stromy takamaka. Atmosféru na pláži dopĺňa aj možnosť dať si čerstvú kokosovú vodu. Pláž je chránená útesom a je plytká. Je však turistami veľmi navštevovaná a cesta sem vedie cez súkromnú plantáž L’Union Estate, ktorá vstup na túto pláž spoplatňuje. Rozhodne sa sem vydajte na západ slnka, je úžasný. Odporúčame tiež topánky do vody, nachádza sa tu rozsiahle koralové podložie. 

Pláž Anse Source d´Argent
Pláž Anse Source d´Argent. Foto: depositphotos.com

2. Anse Georgette

Pláž Anse Georgette na ostrove Praslin
Pláž Anse Georgette na ostrove Praslin. Foto: unsplash.com

Anse Georgette je jedna z najkrajších pláží na Prasline a veľká súperka s plážou Anse Lazio o titul najkrajšia pláž na Seychelách. Túto pláž však “obsadil” luxusný rezort Constance Lemuria. Hoci o tom veľa ľudí nevie, pláž je stále verejná (rovnako ako všetky pláže na Seycheloch) a dostupná všetkým návštevníkom. Viete sa sem dostať lodným taxíkom z Anse Volbert alebo návštevou spomínaného hotela, aj keď v ňom nie ste ubytovaní. Návštevu treba na hotel vopred ohlásiť, pretože zvyknú regulovať počet ľudí, ktorých na pláž cez rezort pustia. Cesta na pláž cez rezort však vedie cez golfové ihrisko a nie je to rovno najjednoduchšia cesta. Potrvá vám 30 minút kým sa tam dostanete. Odmení vás však kvalitným šnorchlovaním, práškovo bielym pieskom lemovaným tropickou záhradou a žulovými kameňmi. Nad vašimi hlavami sa hore na skalách hrá golf.

Norika Fedorová na piesočnatej pláži pri hoteli Constance Lemuria
Norika Fedorová na piesočnatej pláži pri hoteli Constance Lemuria. Foto: CK SATUR
Náš tip: Na druhom najväčšom ostrove Seychel nájdete v časti Anse Kerlan i ďalšiu krásnu pláž s bielym pieskom a výhľadom na okolité ostrovy Cousin, Cousine, Mahé, Silhoutte a pri dobrej viditeľnosti zazrieť možno aj North Island. Pláž pozostáva z troch malých zátok obklopených žulovými kameňmi, takže si môžete dopriať kúsok súkromia a tiež urobiť fotky na instagram.
Pláž pred hotelom Castello
Pláž pred hotelom Castello. Foto: CK SATUR

Pláž je často aj kulisou pre v Európe uznané svadobné obrady. Ak sa vám táto oblasť pozdáva, vyskúšajte ubytovanie malého butikového hotela Castello Beach ****, od ktorého sa bez zdĺhavého chodenia dostanete na pláž Anse Georgette. A priamo oproti rezortu sú dva ostrovčeky Cousin a Cousine (sesternica a bratranec) kam sa môžete dostať loďkou za obrovskými korytnačkami a nedotknutými plážami.

3. Petite Anse

Jedna z najkrajších pláží, Petite Anse leží na ostrove Mahé. Je dlhá, široká, obklopená žulovými útesmi a hustou tropickou záhradou, má piesok bielej farby, v ktorom sa vám pri kráčaní prepadajú nohy a farbu vody, ktorej odtieň modrej sa nedá ani opísať (rozhodne je však najkrajší zo všetkých na ostrove). Toto miesto je chránenou zátokou, pláž je preto nedotknutá a izolovaná. Hoci sú pláže na Seychelách verejné, len málokto mimo hostí sa sem pre jej polohu v zálive dostane. Nachádza sa tu exkluzívny hotel Four Seasons *****. Na tunajšej pláži objavíte aj koralový útes, kde sa môžete ponoriť a nazrieť do tajomného podmorského divadla.

Pláž Petite Anse
Pláž Petite Anse. Foto: depositphotos.com

4. Grand Anse

Nachádza sa na juhovýchodnom pobreží ostrova La Digue a je ideálna na skvelé fotky, pretože je obklopená krásnymi žulovými skalami, tyrkysovou farbou mora a sviežou zeleňou. Užiť si tu môžete aj osamelé dlhé prechádzky po bielom piesku. CNN ju zaradilo v roku 2013 za najlepšiu pláž na svete. Nájdete tu reštauráciu a miesto na sprchu, takže tu môžete stráviť pokojne aj popoludnie. Neodporúča sa však veľmi na plávanie kvôli silným spodným prúdom (najmä od apríla do novembra). A pozor si tiež dávajte pred spálením, pretože okrem jedného mohutného stromu na pláži nie je veľa tieňa.

Grand Anse s bielym pieskom
Grand Anse s bielym pieskom. Foto: depositphotos.com

5. Anse Lazio

Pláž na ostrove Praslin, ktorá sa spolu s Anse source d´Argent (na ostrove La Digue) pravidelne objavuje na zozname najkrajších pláží sveta. Dá sa na ňu dostať autom, plachetnicou alebo pešo (rátajte s prevýšením niekoľko desiatok metrov od najbližšej autobusovej stanice). Priamo na pláži sa hotely nenachádzajú, reštaurácií je tu ale niekoľko. Pláž je výborná pre plavcov a milovníkov miernych vĺn.

Anse Lazio
Anse Lazio Foto: depositphotos.com

6. Anse Cocos

Na východnom pobreží ostrova La Digue leží ďalší skvost, plážový raj Anse Cocos. Je to krásne miesto na relax na pláži a očarujúci scenérie všade navôkol. Nájdete tu jemný piesok a veľké balvany rozhádzané v smaragdovom oceáne, ktoré je tu celkom priezračné. Okolie je posiate palmami. Pre pokojnejšie plávanie zvoľte prírodné bazény v rohu pláže, lebo tam sú chránené balvanmi pred silnými prúdmi, ktoré sú na otvorenom oceáne. Na pláž môžete prísť pešo a to za 30 min zo strediska Grand Anse. Na tejto pláži nie je žiadny bar ani reštaurácia.

Pláž Anse Cocos
Pláž Anse Cocos. Foto: depositphotos.com

7. Pláž Beau Vallon

Nádherná a asi najfrekventovanejšia pláž ležiaca na severozápadnom pobreží ostrova Mahé na Seycheloch. Beau Vallon je známa najmä ako oblasť určená na potápanie a šnorchlovanie kvôli čistučkej vode a koralovým útesom. Tieto vodné športy si samozrejme môžete vyskúšať a vidieť tak neopísateľne nádherný výhľad na podmorské krásy. Na tomto mieste sa pravidelne konajú miestne trhy, kde si môžete zakúpiť jedinečné suveníry alebo ochutnať lokálne jedlá. Táto 3 km dlhá pláž má biely piesok, pobrežie lemované palmami a inou zeleňou, pod ktorou nájdete prírodný tieň. Ideálna na dlhé prechádzky a objavovanie okolia s nohami vo vode. Slnečníky na pláži tu nečakajte, nepovoľuje ich lokálna vláda, zakrývajú totiž tie krásne výhľady. Ak vás táto pláž nadchla, skúste hotel Story Seychelles ***** alebo Savoy Seychelles *****, ktorý je priamo na tejto pláži.

A ešte niečo pre zamilovaných. Pláž tohto hotela sa pre romantikov, ktorí na Seychely prídu spečatiť svoju lásku svadbou, stáva hlavným miestom dejiska. A to priamo pred plážovou vilkou s výhľadom na ostrov v pozadí.

Svadba na Seychelách
Svadba na Seychelách. Foto: CK SATUR

8. Fairyland

Na juhovýchodnom pobreží ostrova Mahé leží kľudná pláž Fairyland. Pláž je obklopená obrovskými balvanmi, ktoré perfektne dotvárajú seychelskú rajskú kulisu, plamami a bujnou exotickou vegetáciou. Ak milujete šnorchlovanie, toto miesto je jedno z najlepších na celom ostrove Mahé. Morské brehy lemuje biely piesok a azúrový oceán. Pláž je tu plytká a teda vhodná pre rodiny s deťmi. Nájdete tu aj miestnu reštauráciu, kde ochutnajte niečo z čerstvých úlovkov.

Biele pieskové pláže ostrova Mahé
Biele pieskové pláže ostrova Mahé. Foto: unsplash.com
Náš tip: Z ostrova Mahé sa môžete vybrať na tretí najväčší vnútorný ostrov Silhouette. Počas 30 minútovej plavby máte pekné výhľady tak na ostrov Mahé ako aj na Silhouette, ktorý bol v roku 2010 vyhlásený za národný park. Má krásnu faunu a flóru s mnohými unikátnymi a veľmi vzácnymi druhmi zvierat. Má veľa miest rôznej rozmanitosti a historickej dôležitosti. Ostrov môžete spoznávať cez viaceré trekové chodníky, pričom na ostrove nájdete aj druhý najvyšší vrch (760 m) na Seychelách.
Norika Fedorová na ostrove Silhouette
Norika Fedorová na ostrove Silhouette. Foto: CK SATUR

Na ostrove sa nachádza len jeden rezort, a to Hilton Labriz Seychelles Resort and Spa *****, cintorín, malá dedinka, zdravotné stredisko (v tesnej blízkosti rezortu), malé múzeum a zvyšok tvorí tropická džungľa. Požičať si tu môžete i bicykel a s vetrom vo vlasoch a s pocitom nekonečnej slobody “lietať” krížom-krážom po celom rezorte, vychutnávať si pohľady na more, na pláž, na bohatú tropickú zeleň a žulové skaly.

9. Anse Intendance

Poriadny kus divočiny nájdete na pláži Anse Intendance. Je to jedna z najkrajších pláží na surfovanie, ktorá zdobí ostrov Mahé v jeho juhozápadnej časti. Cesta sem vedie cez hustý dažďový prales, pričom niekedy máte pocit, že ste sa ocitli v dobrodružnom filme. Pláž dlhá 700 m je pokrytá bielym pieskom. Nie je tu žiadna infraštruktúra, ale miesto obľubujú milovníci surfovania, keďže tu bývajú veľké vlny.

Pláž Anse Intendance
Pláž Anse Intendance. Foto: depositphotos.com

10. Anse Major

Anse Major je divoká a odľahlá pláž vhodná pre dobrodruhov. Nachádza sa v severozápadnej časti ostrova Mahé. Čo ju robí tak jedinečnou je cesta k nej, a to po chodníku cez národný park Seychely Morne. Trek sem trvá cca 1,5 hodiny. Je však možné si vziať aj lodný taxi. Pláž je dlhá asi 200 m a pokrýva ju bielučký piesok a v okolí bujná zeleň. Tento kúsok zeme býva poväčšine veľmi pokojný, lebo cesta sem je náročnejšia, ale je ideálna pre relax, opaľovanie, šnorchlovanie. Je tu pozvoľný vstup do mora a bočné útesy chránia pláž pred vlnami a vetrom. Ak sa sem vyberiete, nezabudnite si sebou pribaliť jedlo a pitie.

Seychelské zátišie na pláži Anse Major
Seychelské zátišie na pláži Anse Major. Foto: depositphotos.com

Rozprávkové pláže, krásne rezorty, skvelé jedlo a všade navôkol len modrý oceán sú fantastickým dovolenkovým lákadlom, s ktorým vám radi pri výbere v CK SATUR poradíme.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook