TOP 10 najkrajších pláží v Grécku

Viac ako 13 000 kilometrov dlhé pobrežie Grécka a jeho ostrovov ukrýva nekonečné množstvo pláží. Piesková, kamienková, mramorová, čierna alebo červená? Ktorá bude tá „NAJ“ pre vás?

10. Anthony Quinn Beach, Rodos

Anthony Quinn Beach
Anthony Quinn Beach. FOTO: archív CK SATUR

Južne od Faliraki sa rozprestiera jedna z najznámejších pláži Anthony Quinn Beach. Dookola rastúce borovice siahajú takmer až k moru so smaragdovozelenou vodou. Obľúbená je najmä medzi mladšími návštevníkmi, ostré kamene vo vode aj mimo nej nie sú veľmi vhodné pre rodiny s deťmi alebo starších ľudí. Meno dostala po hercovi Anthony Quinnovi, ktorý sa na nej rád prechádzal počas nakrúcania filmu Grék Zorba.

9. Red beach, Santorini

Red beach
Red beach. FOTO: pixabay.com

Krásne pláže kykladského ostrova sú legendárne. Len kúsok od starobylého mestečka Akrotiri sa nachádza Červená pláž (Red Beach), ktorú tvoria červené a čierne sopečné kamienky. Rovnako ako na všetkých plážach sa aj tu o občerstvenie starajú plážové kaviarne a taverny. Tehlovočervené útesy a akvamarínová voda vytvárajú dokonalý kontrast, ktorý nemôže chýbať na vašich fotkách z dovolenky na Santorini.

8. Porto Katsiki Beach, Lefkada

Pláž Porto Katsiki
Pláž Porto Katsiki. FOTO: pixabay.com

Dlhá piesočná pláž, ktorú obklopujú vápencové skaly dvíhajúce sa priamo z mora uchváti každého turistu. Nakoľko je pláž hlavným lákadlom gréckej Lefkady, odporúčame vybrať sa sem skôr mimo hlavnej letnej sezóny. Turistov ubudne a vy si budete môcť vychutnať krásu tohto miesta.

7. Kavourotripes beach, Chalkidiki

Pláž Kavourotripes
Pláž Kavourotripes. FOTO: archív CK SATUR

Dlhé skalnaté pobrežie na východnej strane Sithonie, ktoré pripomína Seychelly, je Kavourotripes beach. Pláž s jemným pieskom a početnými skalami je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú dokonalé opálenie. Navyše je bezpečná aj pre deti. Prírodný tieň tu veľmi nenájdete, preto si radšej so sebou prineste slnečník.

6. Kamari Beach , Santorini

Pláž Kamari
Pláž Kamari. FOTO: pixabay.com

Najväčšia a najpopulárnejšia pláž na Santorini je Kamari beach. Tiahne sa pozdĺž pobrežia v dedine rovnakého mena. Dedinka aj pláž dostali meno podľa malého oblúka, „kamara“, na južnom konci pláže, kde sa nachádzajú pozostatky svätyne venovanej Poseidonovi. Kamari s čiernym pieskom a okruhliakmi je najviac rozvinutou plážou na ostrove. Lemujú ju hotely, bary a nočné kluby. Okrem opaľovania sú obľúbenými aktivitami potápanie a šnorchlovanie.

5. Xi, Kefalónia

Pláž Xi s červeným pieskom naviatym zo Sahary
Najznámejšia pláž gréckej Kefalónie s červeným pieskom naviatym zo Sahary. FOTO: depositphotos.com

Pláž Xi je zas jednou z najznámejších pláží Kefalónie. Nachádza sa v južnej časti ostrova, cca 10 km od mesta Lixouri. Výnimočnú krásu jej dodáva červený piesok naviaty zo Sahary a ílovité sivé útesy za ňou, ktoré padajú priamo do vody a rozdeľujú pláž na niekoľko samostatných častí. Stačí si zájsť niekoľko stoviek metrov od centrálnej časti a máte pre seba ľudoprázdnu časť pláže chránenú okolitými útesmi.

4. Paleokastritsa Beach, Korfu

Paleokastritsa Beach
Paleokastritsa Beach. FOTO: archív CK SATUR

Pláž, ktorá na prvý pohľad pripomenie skôr Thajsko a známu filmovú pláž. Nedotknutá príroda, zelenomodré zafarbenie mora, romantické zákutia a na každom konci pláže kotvia lode, ktoré ponúkajú výlety do blízkych jaskýň. Najznámejšou je morské oko, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

3. Saliara Marble Beach, Thasos

Saliara Marble Beach
Saliara Marble Beach. FOTO: depositphotos.com

Biele kamienky a priezračná tyrkysová voda toto ukrýva Mramorová pláž Saliara na ostrove Thassos. Nachádza sa 3,5 km južne od Makryammos. Pre trochu ťažšiu dostupnosť nebýva tak preplnená turistami. Po príchode, sa vám naskytne pohľad na romantickú pláž, s jemnými kamienkami snehobielej farby z neďalekého mramorového lomu.

2. Myrtos, Kefalónia

Pláž Myrtos
Pláž Myrtos. FOTO: depositphotos.com

Azda tá najkrajšia pláž na Kefalónii a nielen tam. Pláž Myrtos bola niekoľko krát vyhlásená ako najkrajšia pláž v Grécku a je to jedna z najkrajších pláží sveta. Nájdete tu všetky odtiene tyrkysovej farby mora a pláž z malých bielych kamienkov, na ktorých sa príjemne leží. Okrem čistého a nádherne sfarbeného mora objavíte na jednom jej konci malú jaskyňu, do ktorej vedú dva vchody - jeden z pevniny a druhý z mora. Počas pobytu na Kefalónii návštevu pláže Myrtos nesmiete vynechať!

1. Navagio Beach, Zakyntos

Pláž Navagio
Pláž Navagio. FOTO: depositphotos.com

Pravdepodobne najfotografovanejšia pláž v Grécku je známa Navagio beach (alebo tiež Shipwreck beach). Pomenovaná je podľa vraku lode, na ktorej pašeráci prepravovali cigarety. V roku 1980 tu stroskotala a vrak sa stal zapadol do piesku. Pláž je prístupná len po mori, najjednoduchšie je vziať si vodný taxík z prístavu v Agios Nikolaos alebo ju navštíviť počas organizovaných výletov. V sezóne býva zväčša plná dovolenkárov, no po tretej popoludní sa začína vyprázdňovať. Skvelý výhľad na pláž sa vám naskytne z dedinky Anafonitria.

Takmer všetky pláže môžete spoznávať počas fakultatívnych výletov, ktoré organizujeme v destináciách. Vyberte si zo širokej ponuky letných dovoleniek v Grécku a určite si nájdete tú svoju "naj" pláž, ktorá sa do nášho zoznamu nezmestila.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook