Sharm El Sheikh sa vracia

Sharm el Sheikh sa nachádza na najjužnejšom cípe Sinajského polostrova, z juhu hraničí s národným parkom Ras Mohamed (jedny z najkrajších koralov sveta), zo severnej strany Nabq a zo západu sa nachádza púšť s legendárnou biblickou horou Sinaj. Nie je to tak dávno, čo táto destinácia patrila medzi najobľúbenejšie na dovolenku v Egypte. Teraz sa vracia, a my sa tešíme, že vám tento rok môžeme znovu sprostredkovať dovolenku na tomto kráľovskom kúsku Egypta.

Prečo sa vybrať práve do Sharmu?

Sharm El Sheikh sa stal jednou z popredných turistických destinácií v Egypte vďaka svojim luxusným letoviskám, nádherným plážam a množstvu turistických atrakcií. Bývalý rybársky prístav je destináciou, ktorá je v Egypte asi najbližšie k európskemu štandardu. Nájdete tu moderné centrum, pripomínajúce rušné promenády populárnych španielskych ostrovov, aj vrátane rušného nočného života. Milovníci potápania a šnorchlovania tu nájdu jedny z najkrajších koralových útesov kúsok od hotelov, alebo v národných parkoch ako Tiran, Ras Mohamed alebo Ras Nasrani. Milovníci histórie sa môžu preniesť do biblických čias a na vrchu Sinaj precítiť atmosféru a kroky Mojžiša a začiatky židovského a kresťanského náboženstva.

Pobrežie plné koralov, príjemná klíma v egyptskej destinácii, ktorá sa najviac blíži európskemu štandardu. FOTO: archív CK SATUR 

Kedy a kam vycestovať?

Celoročne mierne teploty a príjemná klíma robia z tejto oblasti obľúbenú dovolenkovú destináciu. Priamy let z Bratislavy do Sharm El Sheik trvá cca 3 a pol hodiny. Samotný Sharm El Sheikh sa skladá z viacerých letovísk, ktoré vám stručne predstavíme.

Nabq

Turistami najvyhľadávanejšia a teda najmódnejšia oblasť poskytuje mix piesočnatých a korálových pláži a nových hotelov s jetty - ľahkým prístupom k šnorchlovaniu. Kaviarne, suveníry a tematické parky dopĺňajú prázdninovú atmosféru v menšom centre. Výhodou je aj blízkosť  Naama Bay - večerného centra zábavy.

Pre koho je lokalita ideálna: Rodiny s deťmi, mladších dospelých a páry

Pláž: ****

Nočný život: ****

Koraly: *****

Pre deti: *****

Hotely v lokalite Nabq:  

Rixos Sharm El Sheikh 5*

Hotelový komplex prešiel v roku 2017 kompletnou renováaciou. Nachádaz sa priamo na súkromnej piesočnatej pláži v Nabq Bay, cca 22 km od známej pláži Naama Bay.

Luxusný rezort známej hotelovej siete Rixos váa určite očarí. FOTO: archív CK SATUR

Tamra Beach Resort 4*

Hotelový komplex s atraktívnymi výhľadmi na ostrov Tiran ponúkakomfortné ubytovanie v mimoriadne priestranných izbách a tiež skvelú, prevažne taliansku kuchyňu zameranú na plody mora.


Pláž s pozvoľným vstupom do mora je vhodná aj pre rodiny s deťmi. FOTO: archív CK SATUR

Namaa Bay

Piesková pláž v Naama Bay je dlhá cca 2 km a okrem obľúbenej promenády disponuje aj všetkým čo dovolenkári očakávajú pre aktívne i relaxačné trávenie svojho pobytu pri mori. Neďaleko sa nachádza niekoľko obľúbených a unikátnych potápačských lokalít, vrátane morského národného parku Ras Mohammed. Letovisko je známe aj vďaka rozmanitým možnostiam pre spoločenské vyžitie, reštauráciám, kaviarňam, bazáru ako aj nákupnému centru (majú aj svoj shoping mall) potrhuje veľmi európsku atmosféru.

Letovisko Namaa Bay patrí medzi vyhľadávané v oblasti Sharm El Sheik. FOTO: archív CK SATUR

Pre koho: mladších dospelých, páry

Pláž: *****

Nočný život: *****

Korály: ***

Pre deti: **

Hotely v lokalite:

Hotel Maritim Jolie Ville Resort & Casino 5*

Club Reef Resort 4*+
Shores Aloha Resort 4*

Sheikh coast

Je oblasť známa hlavne vďaka kombinácii korálových útesov a piesočnatých pláži a tiež hotelovému komplexu Domina Coral Bay, ktorý je mestečkom v meste s množstvom bezpečnej zábavy, prechádzok ale aj prekrásnou plážou a pestrým morským životom.

Pre koho: mladších dospelých, páry

Pláž: ***

Nočný život: ***

Korály: *****

Pre deti: ***

Hotely v lokalite: Domina Coral Bay Oasis 5*

Old Market

Pieskové pláže, menšie centrum, tichšie letovisko, starší prístav, pobrežie bez koralov.

Pre koho: Vhodné pre starších dospelých vyhľadávajúcich pokojnú dovolenku na piesočnatých plážach.

Pláž: *****

Nočný život: ***

Koraly: *

Pre deti: *

Hotely v lokalite: Iberotel Palace 5*

 

Kam na výlet počas dovolenky v Sharm El Sheikh?

Šnorchlovanie v národnom parku Ras Mohamed

Celodenný výlet nielen za šnorchlovaním v morskom národnom parku, ktorý sa nachádza sa na južnom cípe Sinajského polostrova, v tesnej blízkosti Sharm El Sheikh. Park je známy svojimi fantastickými potápačskými lokalitami, ktoré vzrušujú návštevníkov svojou krásou a morskou biodiverzitou. Pýchou parku a celej oblasti sú najmä bujné koralovú útesy, ale aj morské jaskyne či fascinujúce lodné vraky.

Mojžišova hora a Kláštor svätej Kataríny

Zážitok pre milovníkov histórie a biblických príbehov. 15-hodinový nočný výlet za biblickým príbehom o Mojžišovi, na miesta kde mu údajne Boh nadiktoval desatoro prikázaní. Je potrebné rátať s tým, že výstup na horu je fyzicky náročný (2285 m n. m.). Z vrcholu je možné pozorovať pôsobivý východ slnka. Po zostupe nasleduje návšteva kláštora svätej Kataríny, ktorý sa nachádza na zozname Svetového dedičstva UNESCO.


Hora Sinaj je posvätným miestom židovskej, kresťanskej, ale aj islamskej tradície. FOTO: archív CK SATUR

Lodný výlet k ostrovu Tiran

Poldenný výlet za kúpaním, šnorchlovaním a potápaním v tyrkysových vodách Akaberského zálivu a pri ostrove Tiran. V rámci výletu je niekoľko zastávok na najatraktívnejších lokalitách s koralovými útesmi a lodným vrakom.

Šnorchlovať sa môžete aj k tomuto vraku lode. FOTO: archív CK SATUR

Púštne safari

2,5 hodinový výlet džípom alebo na „Beach Buggy“ do púšte s autentickým beduínskym čajom v beduínskej dedinke.

Sledovať východ alebo západ slnka nad púšťou je zážitok na celý život. FOTO: archív CK SATUR

Káhira letecky

Celodenný výlet do hlavného mesta Egypta a najľudnatejšej metropoly v Afrike, ležiacej na začiatku úrodnej delty Nílu. Návšteva tajomných pyramíd a mysterióznej sfingy v Gize, aj Egyptské múzeum, ktoré skrýva jednu z najväčšíchhistorických vzácností – Tutanchamónov poklad.

Luxor a Karnak letecky

Celodenný výlet do najstaršieho egyptského mesta, ktorý je spojený s návštevou najväčších chrámov v Luxore a Karnaku, Théb, Údolia kráľov a kráľovien a zádušného chrámu kráľovny Hatšepsut.

Jedno je isté – dovolenka v Egypte  je určite správna voľba pre tých, ktorý očakávajú krásne počasie a kvalitný servis.. Tento rok nájdete v ponuke ešte výber letovísk. Tradičnú a obľúbenú Hurghadu, doplnilo nedávno Marsa Alam a tento rok sa naša ponuka rozšírila aj o spomínaný Sharm El Sheikh a Tabu, o ktorej si povieme viac niekedy nabudúce.