Otestovali sme za vás: Ako prebieha jednodňové kúpanie v Chorvátsku?

Aj vy túžite vychutnať si dovolenkovú atmosféru, okúpať sa v mori, a to bez potreby čerpať dovolenku navyše? Vyskúšali sme pre vás ako prebieha jednodňové kúpanie v Chorvátsku.

Jednodňové kúpanie v Baške na Krku

Na toto kúpanie sme do Chorvátska vyslali aj našu kolegyňu Eriku, ktorá nám zhrnula to najpodstatnejšie: „Na cestu sme vyrazili v piatok večer o 21.00h z Trnavského mýta. Čo sa týka formuláru je potrebné ho vyplniť vopred pre rýchlejší prechod hranicami. Netreba sa báť ani prípadnej chybičky vo formulári – dá sa opraviť na mieste. Náš prechod bol bez problémov, po pár minútach čakania sme prešli hraničným prechodom. Do chorvátskej Bašky na ostrove Krk sme dorazili cca o 8.00 h ráno. Stredisko má asi štvrtinovú obsadenosť, čo je naozaj výnimočné zažiť v túto dobu.“

Stredisko lemuje nádherná 2,2 km dlhá pláž Vela Plaža z jemného štrku v južnej časti ostrova Krk. Krátkou prechádzkou po promenáde sa nachádzajú aj betónové platne na skalách len pre 2 osoby, ktoré poskytujú dostatok súkromia pre tých, ktorým by počet ľudí na pláži nevyhovoval. Na konci promenády, asi 30 minút chôdze, je v zálive nuda pláž, takže naozaj, každý si príde na svoje. Vstup na nuda pláž je spoplatnený (30 KN). Stánky obchodíky, kaviarne na promenáde sú otvorené. Sprchy a toalety sú na pláži za poplatok.

Navyše v cene 40 € je zahrnutý aj vstup do miestneho akvária. A tak si môžete spraviť prestávku od slnenia a kúpania. Delegátka vám rozdá lístky a bude vás navigovať smerom k akváriu, ktoré sa nachádza cca 10 minút pomalou chôdzou od hotela Corinthia Baška, miesta kde vystúpite z autobusu.

Kúpiť TU
  • Baška Krk
  • Baška krk
  • baška krk
  • Baška Krk
  • Baška krk
  • baška krk

„Prostredie je úžasné, dať si kávu v poloprázdnych kaviarňach a ten výhľad stojí za to. Ja som ani nevedela ako rýchlo mi zbehol čas a už bol odchod autobusu a môj najväčší problém bol, že som tam chcela zostať,“ zhrnula Erika.   

Aj na takúto situáciu sme v Chorvátsku pripravení. V hoteli Corinthia Baška **** sú ešte voľné izby,  a tak, ak by sa klienti rozhodli, môžu tu stráviť 7 a viac nocí s polpenziou. A na spiatočnú cestu sa vybrať autobusom o týždeň. Každopádne poteší aj deň pri mori, garantujeme minimálne 9 hodín v stredisku, odchod od hotela Corinthia bol 19.30 h. Príchod na Slovensko je v nedeľu v skorých ranných hodinách.  

Jednodňové kúpanie v Gradaci

Ak milujete a nedáte dopustiť na chorvátsku Makarsku riviéru, prípadne vám vyhovuje vypadnúť z práce aj cez týždeň, tak sa môžete odviesť o niečo dlhšie a vystúpiť v chorvátskom mestečku Gradac. Privíta vás jedna z najdlhších a najkrajších pláží v celej oblasti Pláž Gornja Vala, ale aj krásne historické centrum mestečka, kde nechýbajú reštaurácie, cukrárne, tržnica, obchody a samozrejme promenáda lemovanú palmami. Gradac uspokojí aj vyznávačov vodných športov – za poplatok je tu možné vodné lyžovanie, vodné skútre, či potápanie. Priebeh výletu je podobný, v utorok večer nasadnete do autobusu, v stredu relaxujete na pláži a vo štvrtok môžete nabehnúť do práce opálení a ako vymenení.

Kúpiť TU
Pláž v Gradaci
Pláž v Gradaci. Foto: archív CK SATUR

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook