NOVINKA! 240 m vysoká Palmová veža v Dubaji láka na 360 ℃ vyhliadku

Dubaj až neuveriteľnou rýchlosťou napreduje do svojej vysnívanej budúcnosti a v čase svojho aktuálneho svetového úspechu EXPO láka nielen najvyšším kolesom sveta ale aj novou vyhliadkou priamo na Palmovom ostrove.

Projekt o Palmovom ostrove započal svoju cestu presne pred dvadsiatimi rokmi a je ukážkovým miestom, ako z nemožného uskutočniť možné. Dnes tento umelý ostrov obýva až 78 000 obyvateľov. Pýši sa luxusnými hotelmi, obchodmi a rôznymi zábavnými atrakciami, ktoré sa dostali na top zoznam svetových atrakcií, ktoré môžete zažiť i vy počas vašej dovolenky v Spojených arabských emirátoch. 

Dovolenky v Spojených arabských emirátoch

Novinkou je práve 240 m vysoká Palmová veža, kde z 52. poschodia si môžete dokola obzrieť fantastický Dubaj, Palmu, ako aj Perzský záliv. V prvej časti veži je hotel St. Regis a druhá časť je vyhradená pre súkromné apartmány.

Priamo pri Palmovej veži sa nachádza nákupné centrum – Nakheel Mall s viac ako 300 obchodmi ako aj unikátnymi reštauráciami v časti Depachika Food Hall. Deti tu nájdu obrovskú trampolínu Trampo Extreme, či lezecký park, Fabyland, Vox Cinemas a hračkárske mesto vyrobené z legových častí.

Po ostrove jazdí jednokoľajka Palm Monorail, ktorá zastavuje aj pri nákupnom centre Nakheel, Al Ittihad Park a vodnom parku Atlantis Aquaventure, kde sa nachádza veľkolepý hotel Atlantis *****. Celkom na špičke ostrova nájdete promenádu The Pointe s viac ako 80 reštauráciami a obchodmi, kde vás iste očarí nádherná fontána, ktorá je najväčšou na svete. Rozprestiera sa na vodnej ploche 14 000 m2, dosahuje výšku 105 m a zdobí ju 3000 svetiel. Na toto divadlo sa môžete prísť pozrieť každý deň, v čase od západu slnka do polnoci.

Pohľad na hotel Atlantis na Palmovom ostrove
Pohľad na hotel Atlantis na Palmovom ostrove. Foto: CK SATUR

Na Palmovom ostrove nájdete aj pláž Palm West a to v dĺžke až 1,6 km s 300 palmami, reštauráciami, hotelmi, hromadou vodnej zábavy, ako aj krásnymi výhľadmi na dubajské mrakodrapy. Obľúbený je aj park Al Ittihad, ktorý je miestom zelene, oddychu, či milovníkov behu, alebo nákupov Golden Mile Galleria. 

Ak túžite aj vy pobudnúť na Palmovom ostrove máme pre vás atraktívne tipy na hotely Anantara The Palm Dubai Resort *****, alebo The Retreat Palm Dubai *****, kde o vás bude dokonale postarané, užijete si relax, nové zážitky ako aj krásne pieskové pláže a teplé slnečné dni. Vynikajúe služby ponúka aj obľúbený hotel Rixos The Plam Dubai *****. Za dubajskými atrakciami sa môžete vybrať priamo z Bratislavy každú nedeľu alebo aj z Viedne leteckou spoločnosťou Emirates.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook