Vyberte si netradičnú Veľkú noc v exotike či bohémskych mestách

Aj Veľkú noc môžete stráviť tradične – s koláčmi, zemiakovým šalátom a čakaním na šibačov... Alebo sa tento rok „odtrhnete z reťaze“ všednosti a urobíte si výlet na neznáme miesta?! Nechajte sa inšpirovať tými najlepšími poznávacími zájazdmi, ktoré sme pre vás pripravili!

1. Potulky Parížom

Poddajte sa objavovaniu parížskeho sveta, ktorý udivuje na každom kroku. Senzačná Eiffelova veža vysoká cez 300 m, ktorú drží pokope 2.5 milióna skrutiek a nitov, rušné Champs-Élysées, Námestie svornosti či Víťazný oblúk rozprávajú príbehy o francúzskej sile a odvahe. Leťte sa nami do mesta, ktoré je kolískou elegancie, šarmu a bohémskeho života. Vydáme sa za krásami Montmartre, ktorý bol kedysi len vidiecky kopec za hranicami mesta, neskôr lacná štvrť pre umelcov a dnes udáva trendy štýl takmer celému mestu. Na strmom kopci tu vyniká Sacre Coeur a v jeho okolí dláždené bočné malé uličky, či hriešne zaujímavé Moulin Rouge. Vojdeme aj do svetovej pokladnice artefaktov v Louvri, kde venujeme svoj pohľad na Monu Lisu. 

Zdobený most cez Seinu v Paríži.
Prechádzky po Paríži sú aj prechádzkami časom. Francúzsko. Foto: CK SATUR

2. Zanzibarská exotika s dobrodružným poznávaním

Pri pobreží Tanzánie, leží súostrovie pozostávajúce z hlavného ostrova Zanzibar a zhluku menších ostrovov. Je to nádherné miesto s úchvatnými bielymi piesočnatými plážami a hlavným mestom Stone Town, ktoré je aj na zozname UNESCO. Je obklopený tyrkysovou vodou Indického oceánu, ktorého nekonečné brehy sú plné prekvapení. Zoznámte sa s pestrofarebným zanzibarským životom, v uliciach hlavného mesta si vypočujte príbehy znejúce v rytme Freddie Mercuryho, putujte rušnými ulicami, objavujte prírodný park Jozani, plantáže ovocia a korenín, vychutnajte si pravý svahilský obed, ale aj tyrkysový oceán a osviežujúce drinky v plážovom rezorte. 

Tyrkysové more a loď na ostrove Zanzibar.
Vychutnajte si exotický Zanzibar s krásnymi plážami. Foto: depositphotos.com

3. Nepálske výšiny

Predstavte si, že Zlatou bránou vchádzate do ozajstného kráľovstva, kde vás udiví život kráľa Malla, očarí bohatstvo palácov a posvätnosť budhistických chrámov. Nepál, nad ktorým sa do výšin vypína najvyššia hora sveta, tak iste bude darom Himalájí. Hlboko pod Mount Everest ležia tradičné dedinky, kam sa dostanete po zdobenej ceste. Starý a kedysi stratený prales Chitwan nájdete v objatí stromov a potulujúcich sa zvierat. Možno tak na safari potulkách stretnete aj tigra bengálskeho. Svojou mohutnosťou a nekonečnou krásou tu každého cestovateľa dostane panoráma Himalájí.

Farebné kláštory. Nepál
Dramatická príroda a farebné kláštory. Nepál. Foto: CK SATUR

4. Srí Lanka plná zážitkov aj s deťmi

Idylický ostrov, ktorého rany sa zahojili po ťažkých časoch je dnes domovom pestrých chrámov, hinduistických rituálov, budhistických mníchov, trojkoliek, exotických pláží, džungle, kokosových orechov, čaju a neprehliadnuteľného ovocia rambutan. Nevšednosť Srí Lanky dotvárajú aj rôzne zvuky, ktoré sem perfektne zapadnú a spoznávať ich môžete naprieč celým ostrovom, pričom niektoré cesty vám budú pripadať ako horská dráha.

Nezabudnuteľná je Levia hora a staré kráľovské mesto Kandy je plné mýtov a vzácneho Budhovho zuba, Nuwara Eliya utopená v zeleni vo výške cez 1900 m srší anglickou atmosférou badateľnou v starých vidieckych sídlach a samozrejme čajovou prítomnosťou. Uvoľnenú atmosféru si určite vychutnáte pri skvelom jedle, ako sú plody mora a všade obľúbené grilované krevety, karí a exotické ovocie. Rybárska dedinka Negombo známa už v koloniálnych časoch ako centrum obchodu so škoricou má pestré centrum s mnohými trhmi, chrámami a starými koloniálnymi stavbami, ktoré sa oplatí preskúmať. Okrem prírodných a kultúrnych krás je fascinujúca aj fauna ostrova. V národných parkoch žijú slony, leopardy, medvede či byvoly.

Levia hora na Srí Lanke.
Nezabudnuteľná Levia hora na Srí Lanke. Foto: depositphotos.com

5. Objavte Dánsko ako najšťastnejšiu krajinu na svete

Nechajte sa zlákať dánskou Kodaňou cez jej Malú morskú pannu, ktorá je nielen symbolom mesta, ale aj celej krajiny, pivom Tuborg a Carlsberg. Užite si najdlhšiu pešiu zónu sveta Stroget s obchodmi, námestia a trendy kaviarne, kanál Nyhavn obklopený typickými štítovými domami a romantickú plavbu po kanáloch. Očarí vás aj starodávne mesto Roskilde s bazilikou z červených tehál, ktorá je 500 rokov pohrebným miestom kráľov a kráľovien, najkrajší dánsky zámok Frederiksborg, či Hamletov zámok Kronborg pri meste Elsinor. 

V Dánsku na vás čaká krajina s nádychom Vikingov, dobrým pivom a príjemným počasím. Za predpokladu, že omylom nestojíte cyklistom v ich vyhradenom pruhu, Dánov si zamilujete. Tí majú veľmi usporiadaný, no zábavný život a ich mottom je, že "život si treba užívať". Každý, kto príde do Dánska, sa chce vrátiť naspäť a nemyslíme tým iba Kodaň. 

Slávna Malá morská panna v Kodani pri nábreží. Dánsko.
Slávna Malá morská panna pri nábreží v Kodani. Dánsko. Foto: unsplash.com

6. Plavba po najdlhšej rieke sveta aj s deťmi

Preneste sa do celkom iného sveta, v ktorom kedysi vládli mocní faraóni. Ostali po nich nielen múmie a zlaté poklady, ale aj mohutné chrámy vysoké až do neba, čo popísali tisícimi hieroglyfmi. Práve oni “vdýchli život” i stovkám bohov, ktorí sa vám ukážu v ich najkrajšej podobe. Čaká vás dobrodružná plavba po Níle, kamenný les v Karnaku, čo nemá na svete páru, tajomné Údolie kráľov, chrámy mocného boha Hora pri Níle, ale aj zábava s animátorom a pútavé poznávanie pre deti. 

Rieka Níl v Asuáne - plaviace sa lode, zbytky chrámov a púšť. Egypt.
Nechajte sa unášať nílskymi vlnami za svetom starých faraónov. Egypt. Foto: CK SATUR

Ak vás naša veľkonočná ponuka zaujala, vydajte sa objaviť svet s CK SATUR, pretože aj vďaka našim TOP sprievodcom, ktorí dokonale poznajú opísané krajiny, na svoju dobrodružnú ako i zábavnú cestu tak skoro nezabudnete.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook