Aká je plavba na jednej z najväčších výletných lodí sveta?

Jedna z najväčších, inovatívna, technologicky vyspelá. Harmony of the Seas vôbec nie je obyčajná výletná loď ako každá iná. Je to doslova plávajúce mesto, ktoré prináša počas okružnej plavby neuveriteľné zážitky. Loď s dĺžkou 362 metrov je väčšia ako Eiffelova veža. Na plaviacom sa letovisku nájdu pasažieri kopec možností na zábavu na 16 palubách, kam sa zmestí až 6360 cestujúcich. Je až neuveriteľné, čo všetko môže výletná loď ukrývať. Stavíme sa, že vychytávky Harmony of the Seas vás presvedčia, že práve na nej chcete prežiť svoju najbližšiu dovolenku!

Loď je naozaj nádherná v každom zmysle tohto slova. Architektúra a dizajn sú dotiahnuté k dokonalosti vďaka starostlivosti a pozornosti voči každému detailu. A to si nemyslí len generálny riaditeľ spoločnosti Royal Caribbean International, ale aj výletníci, ktorí už majú okružnú plavbu za sebou. Na tejto „obryni“ s váhou 227-tisíc ton objavíte 20 reštaurácií, 23 bazénov, Central Park (áno, skutočný park uprostred lode), 24 výťahov pre hostí, najvyššiu šmykľavku na mori, najhlbší bazén na mori, dvojposchodovú reštauráciu so špecialitami Wonderland, 11 252 umeleckých diel, robotických barmanov, virtuálne balkóny, 2100 členov posádky a množstvo ďalších zaujímavostí.

1. Promenáda, kde opäť prežijete svoje detstvo

Loď Harmony of the Seas je rozdelená na 7 tematických oblastí. Jednou z tých najzaujímavejších je promenáda. Prvá vec, ktorú spozorujete pri prechádzke po promenáde na palube číslo 6 je vôňa stánku s hotdogmi, grilovanej papriky a cibule servírovanej s párkom. Potom začujete hudbu a smiech prichádzajúci z kolotoča, na ktorom sa vozia deti aj dospelí. Ešte o kúsok ďalej sa začne šíriť vôňa pukancov, hluk z pasáže a krik ľudí spúšťajúcich sa dole dlhým „hrdlom“ toboganu Ultimate Abyss. Vychutnať si môžete aj všetky pôžitky pre dospelých, ktoré vám pripravia v Starbuckse a bare Margarita.

Promenáda na lodi Harmony of the Seas s fialovou šmykľavkou, reštauráciou a malým kolotočom.
Na promenáde si môžete dať hot dog, pukance alebo sa povoziť na kolotoči. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

2. Skutočný Central Park

V súlade s témou „krajší a čistejší New York“ je Central Park vonkajší zelený priestor v strede paluby číslo 8. Voňajú tu čerstvé kvety a prostredie vyzerá tak trochu ako mestské múzeum. Park je lemovaný reštauráciami s vonkajším sedením, aby si každý pasažier mohol užiť slnko. Ale tým najlepším, čo človek môže urobiť, je chytiť stôl v centrálnom bare, priniesť si knihu a zabudnúť, že sa nachádza uprostred výletnej lode.

Posedenie v Central Parku na lodi Harmony of the Seas
Posedieť si v Central Parku už nemusíte len v New Yorku. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

3. Večera ako v Krajine zázrakov

Samozrejmosťou na lodi je hlavná reštaurácia a množstvo barov, kde si každý vyberie, na čo má chuť. Počas okružnej plavby nehrozí ani nedostatok špeciálnych reštaurácii. K dispozícii je všetko do Izumi Hibachi & Sushi, Jamie’s Italian, Chops Grille až po mexickú chute v reštaurácii Sabor.

Úplne výnimočný zážitok je však Wonderland. Do reštaurácie inšpirovanej príbehom o Alici v Krajine zázrakov vedie vchod pripomínajúci králičie nory. Dvojposchodovú reštauráciu zdobia tak trochu „psychedelické“ umelecké diela a zamatové kabíny. Menu je napísané neviditeľným atramentom, po ktorom treba najskôr prejsť vodou, aby sa objavili písmená. Ponuka, ktorá sa zrazu zjaví, tiež nie je žiadna klasika.

Reštaurácia Wonderland s výhľadom na promenádu na lodi Harmony of the Seas
Reštaurácia Wonderland ponúka neobvyklý zážitok. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

4. Vnútorné kabíny s nečakaným „výhľadom“

Výletná loď Harmony of the Seas posunula vnútorné kabíny na vyšší level. V interiéri sa nachádzajú „virtuálne balkóny“, ktoré premietajú zábery z kamery pripevnenej na boku lode. Všetky miesta okružnej plavby tak budete mať ako na dlani a už vám nikdy žiadny zaujímavý výhľad neujde. A keď si budete chcieť nerušene pospať, stačí projekciu vypnúť.

Vnútorná kajuta a sediaci muž v kresle na lodi Harmony of the Seas.
Vnútorné kajuty vám už nikdy nebudú pripadať nudné. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

5. Adrenalínová jazda na tobogane Ultimate Abyss

Možno vás to prekvapí, ale spoločnosť Royal Caribbean zamestnáva chlapíka menom Brendan Walker, okuliarnateho, holohlavého Brita, ktorý sa celý život venuje skúmaniu chemických procesov v mozgu, ktoré súvisia so vzrušením. Preto sa mu hovorí aj „profesor napätia“. Práve jeho zásluhou vznikla neobyčajná kĺzačka Ultimate Abyss, dlhá 45 metrov. Všetkých adrenalínových šialencov čaká „prepad“ o desať palúb. Na tobogan nastúpia na najvyššej – 16 palube a na konci jazdy sa ocitnú na palube číslo 6. Jazda pritom trvá len 17 sekúnd a vždy, keď si myslíte, že už ste sa prispôsobili, príde ďalšia nečakaná zákruta.

Fialový tobogan vás cez desať palúb dostane za 17 sekúnd na lodi Harmony of the Seas
Fialový tobogan vás cez desať palúb dostane za 17 sekúnd. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

6. Posedenie v bare Bionic

Lodný bar Bionic na palube v podstate predstavujú dve robotické paže pod stropom plným fliaš. Sú vopred naprogramované tak, aby dokázali namiešať drinky podľa presne určených špecifikácií. Stačí si objednať svoj drink cez iPad, sledovať obrazovku vedľa baru a počkať, kým je drink hotový. Potom sa už každý môže pohodlne usadiť a sledovať šou. Jedinou nevýhodou tohto baru, že roboti (zatiaľ) nie sú takí dobrí terapeuti ako klasickí barmani.

Bionic bar je s dvomi robotmi - barmanmi na lodi Harmony of the Seas
Máte chuť na drink, ale nechcete sa rozprávať s barmanom? Bionic bar je pre vás ideálny! Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

7. Bar namiesto výťahu

Jednou z najlepších vychytávok, ktorú musíte počas plavby loďou otestovať, je Rising Tide Bar. Svoju cestu začína ako malý lounge situovaný uprostred nákupnej pasáže, ale približne každých desať minút zatvorí dvere a všetkých hostí vo vnútri vyvezie o tri poschodia vyššie do Central Parku. Tu sa z neho stáva bar s vonkajšou záhradou.

8. Všade samé umenie

Od veľkých hláv z kovu, ktoré zdravia pasažierov na Kráľovskej promenáde, cez záhradné sochy v soláriu až po psychedelické kúsky na stenách Wonderlandu. Umenie je na výletnej lodi Harmony of the Seas doslova všade. Nie sú to však scény z pláže ako na mnohých iných lodiach. Niektoré sú vyslovene provokatívne a dávajú cestujúcim priestor obdivovať aj niečo iné okrem oceánu naokolo.

9. Zábava, akú inde nezažijete

Čo sa môže hodiť k horúcim letným nociam viac ako muzikál Pomáda? Hit z Broadwaya je jedným z obľúbených predstavení na lodi. Muzikál Columbus je pôvodným námetom spoločnosti a rozpráva príbeh Kolumbovho bratranca plaviaceho sa do Karibiku. Na lodi ožívajú obľúbené postavy z príbehov Shrek, Madagascar a Kung Fu Panda, s ktorými si môžu najmenší námorníci urobiť selfie. Úžasné predstavenia predvádzajú herci v Aquatheater. Akrobacie, ktoré vyrážajú dych, predvádzajú niektorí z najlepších svetových extrémnych športovcov.  A to ani zďaleka nie sú všetky predstavenia, ktoré si večer na lodi môžete pozrieť!

Predstavenie na lodi Harmony of the Seas s divadlom pre divákov s výhľadom na more.
Na lodi sa každý večer koná množstvo predstavení. Foto: royalcaribbean.com/harmonyoftheseas

10. Wi-Fi, ktorá naozaj funguje

Harmony of the Seas však cestujúcim sľubuje internet, ktorý bude možno rýchlejší ako ten, čo majú doma. Dokonca má zvládnuť bez problémov aj hovory cez whatsapp či ďalšie aplikácie.

11. Plavba loďou, ktorú môžete podniknúť aj vy

Aj vy si hovoríte, že Harmony of the Seas je presne letná dovolenka, akú by ste chceli zažiť, ale odrádza vás, že by ste si ju celú museli sami naplánovať? Toho sa vôbec nemusíte báť! Na okružnú plavbu na jej palube vás bez problémov zbalíme aj v CK SATUR. A dobrodružstvo vášho života máte na dosah!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook