Miesta, ktoré budete chcieť hneď navštíviť: Najkrajšie pláže Talianska

Taliansko je krajinou mnohých tvárí. Na jeden strane je domovom pamätihodností, veď jeho história siaha až do čias antického Ríma. Na druhej strane sa o stovky rokov neskôr stalo vyhľadávaným miestom na strávenie pohodlnej letnej dovolenky pri mori. Dovolenkárov priťahujú nádherné moderné hotely, ale aj menšie apartmánové domy, ktoré si zachovávajú čaro pôvodného Talianska.

Na letnú dovolenku v Taliansku lákajú aj nádherné pláže, ktoré obklopuje more s priezračnou vodou. Všetky by sa snáď nedali ani spočítať, no my vám prinášame aspoň malú časť z nich. Stavíme sa, že si medzi nimi vyberiete svojho favorita a pri mnohých si poviete, že by ste sa na tomto mieste chceli nájsť hneď zajtra. Ani splnenie tohto sna nie je nemožné. 

Marasusa

Pláž Marasusa sa nachádza v malebnom meste Tropea, ktoré je široko–ďaleko považované za klenot Kalábrie. Preto sa nazýva aj „La Costa degli Dei“ – Pobrežie bohov. Keď sa pozriete na toto miesto, je úplne jednoduché pochopiť, prečo by bohovia toto meno stopercentne schválili – nad plážou Marasusa sa týči strmý útes, žiari na nej biely piesok a okolo sa rozlieva pokojné akvamarínové more.

Pláž Marasusa
Pláž Marasusa. FOTO: depositphotos.com

Cala Granary

Pláž Cala Granary na ostrove Isola di Spargi v Maddalénskom súostroví by ste si pokojne mohli pomýliť s tropickou plážou niekde v Karibiku. Neobklopujú ju síce dramatické útesy, ako je to v Taliansku často zvykom, namiesto toho je ponorená v tieni vysokých paliem. Ak by vás obchádzali driemoty, radšej sa ponorte do plytkého tyrkysového mora, ktoré je ideálne na šnorchlovanie.

Pláž Cala Granary
Pláž Cala Granary. FOTO: depositphotos.com

Súostrovie La Maddalena je skvelým tipom na výlet, keď trávite svoju letnú dovolenku na Sardínii. Toto súostrovie je aj obľúbeným miestom, ktoré radi navštevujú známe osobnosti a prenajímajú si tu luxusné vily. Neostaňte teda prekvapení, ak tu stretnete známeho herca či speváka práve počas vášho výletu.


Cala Pulcino

Na ostrove Lampedusa, najväčšom zo súostrovia Pelagia, sa nachádza malebná pláž Cala Pulcino. Cesta k nej je trochu komplikovanejšia, budete musieť vyliezť po skalách a „predrať“ sa cez hustú vegetáciu. Pre turistov je odmenou jemný biely piesok, nádherný výhľad a nekonečne modré Stredozemné more.

Cala Pulcino
Cala Pulcino. FOTO: depositphotos.com

Cala Goloritze

Jedna z najslávnejších talianskych pláží, ktorá leží na úpätí rokliny na idylickom severovýchodnom pobreží Sardínie, je Cala Goloritze. Je síce maličká, no na príťažlivosti jej to neuberá. Výnimočný vzhľad dotvárajú vápencové útesy, jemný piesok a nápadné modro-zelené more. Od roku 1995 patrí pláž k pokladom UNESCO.

Cala Goloritze
Cala Goloritze. FOTO: depositphotos.com

Chiaia di Luna

Pláž Chiaia di Luna s okolitou scenériou si zamiluje každý, kto sem aspoň raz príde. Tvorí ju v podstate len úzky kosáčik hodvábneho piesku pri päte niekoľkometrovej sopečnej skaly. Pláž nájdete na ostrovčeku Ponza, ktorý patrí k súostroviu Pontine.

Chiaia di Luna
Chiaia di Luna. FOTO: depositphotos.com

Spiaggia delle Due Sorelle

Na úžasnej Cornerskej riviére sa nachádza odľahlá pláž, ktorá je prístupná len kyvadlovou dopravou alebo loďou z prístavu Porto Numana. Breh je tvorený jemnými bielymi kamienkami, ktoré vedú do smaragdovozeleného Jadranského mora. Najkrajší výhľad je na strmé biele útesy Monte Cornero, ktoré sa týčia nad plážou.

Spiaggia delle Due Sorelle
Spiaggia delle Due Sorelle. FOTO: depositphotos.com

Monterosso al Mare

Jednou z najkrajších oblastí v Taliansku je Cinqueterre. Práve tu nájdete pláž Monterosso al Mare, ktorú síce v letných mesiacoch vyhľadáva množstvo turistov, no na kráse jej to neuberá. Tunajšie more sa môže pochváliť neustále teplou vodou a za pobrežím sa tiahne prímorská promenáda.

Monterosso al Mare
Monterosso al Mare. FOTO: depositphotos.com

Spiaggia di Sansone

Ostrov Elba je domovom mnohých malebných pláží, medzi ktorými vyniká práve Sansone. Turistov očarí nedotknutá pobrežná zmes bieleho piesku a hladkých bielych kameňov. Tie vás povedú do mora s priezračnou vodou. Keďže je more plytké, je vhodným miestom aj pre rodiny s deťmi, veľa zábavy si tu užijú aj milovníci šnorchlovania.

Spiaggia di Sansone
Spiaggia di Sansone. FOTO: depositphotos.com

Ostrov Elba môžete navštíviť počas letnej dovolenky na Sardínii, kde vám naša cestovná kancelária Satur ponúka niekoľko možností ubytovania v hoteloch s kvalitnými službami. Vyberte si ten, ktorý sa vám páči najviac!

Chcem dovolenkovať na Sardínii

Scala dei Turchi

Pláž Scala dei Turchi pod skalnatým útesom na pobreží Realmonte má nádhernú scenériu. Bronzový piesok ostro kontrastuje s azúrovo modrým morom a šedými útesmi. Táto oblasť je jednou z najkrajších na Sicílii.

Scala dei Turchi
Scala dei Turchi. FOTO: depositphotos.com

Či si vyberiete pevninskú časť Talianska alebo Sardíniu, s cestovnou kanceláriou Satur prežijete tú najlepšiu letnú dovolenku. Neváhajte a vyberte si ju ešte dnes!

Chcem dovolenkovať v Taliansku

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook