Makadi Bay, najlepšie kúpanie v Červenom mori s all inclusive

Nádherná zátoka Makadi Bay v Egypte je obľúbená dovolenková destinácia, ktorá sľubuje veľa slnečného počasia, krásne more a jedinečný podmorský svet. Ku tomu kvalitné hotely, služby v štýle all inclusive, pohodu a relax.
  • Makadi Bay
  • Makadi Bay
  • Makadi Bay
  • Makadi Bay
  • Makadi Bay
  • Makadi Bay

Makadi Bay leží v zálive, asi 30 km južne od Hurghady. Tejto zátoke na kráse pridávajú aj púštne hory a zlatisté piesky na západnej strane a Červené more s tyrkysovou a blankytnou farbou na východe. Tam každé ráno sa k nebu dvíha obrovský žiariaci kotúč, aby tak ešte viac ožiaril krásu zátoky a vyčaril úsmevy a nádherné dojmy všetkým cestovateľom. Túto dokonalú prírodnú scenériu si môžete vychutnať aj vy pri vašej dovolenke v Egypte. Počas zimných mesiacov je práve táto oblasť najteplejšia, ani vietor tu nie je taký silný ako v Hurghade a aj voda je o čosi teplejšia.

Dovolenka v Egypte

Nachádzajú sa tu prevažne luxusné hotely s kvalitnými all inclusive službami. Počas dňa sa nemusíte len opaľovať, ale môžete využiť širokú ponuku vodných atrakcií ako sú napríklad vodné skútre či potápanie. Po zotmení vkročte do jedného z klubov alebo barov a užite si nefalšovanú dovolenkovú zábavu.

Červené more
Červené more. Foto: unsplash.com

Krásne pláže a more plné pokladov

Po celom svete je známe, že Červené more je plné podmanivého a pestrého podmorského života. Vzniklo trhlinou v zemskej kôre, ktorú zaplavila voda. Tvoria ho strmé útesy klesajúce pomerne hlboko, avšak na jeho okrajoch sú tie najkrajšie časti pre šnorchlovanie a potápanie. Je najsevernejšie položeným tropickým morom na planéte. Žije v ňom viac ako 1200 druhov rýb a 200 druhov koralov.

Piesková pláž v Makadi Bay
Piesková pláž v Makadi Bay. Foto: CK SATUR

Keďže sa do mora nevlieva žiadna rieka, patrí medzi tie najslanšie. Pri pozorovaní podmorského sveta treba dodržiavať isté zásady, koralov sa nedotýkať a nelámať. Vo vodnom svete často stretnete tisíce farebných rybiek, čo pôsobí magicky. Záliv v Makadi obmývajú pokojné vody a pieskové pláže. Niekedy more vyplaví uhynuté koraly, preto je treba byť opatrný. Na otvorenom mori za zálivom sa ťahá dlhý koralový útes s množstvom pestrého života.

Podmorský svet
Podmorský svet. Foto: CK SATUR

Makadi v zajatí oranžovej nádhery

Nádherné scenérie, ktorými vás uchváti Makadi sú viditeľné z každej svetovej strany. Skúste si privstať na východ slnka a prejsť sa po pláži. Toľko oranžovej nádhery vám dodá energiu a aj skvelú náladu. Večer pri západe slnka zas môžete pozorovať púšte hory, ktoré sa vysoko dvíhajú z púštneho piesku, akoby ich tam práve niekto vyčaroval.

východ slnka
Východ slnka. Foto: unsplash.com

Chute z Makadi

Rozmanitá egyptská kuchyňa predstavuje orchester pestrých chutí. Ak vyhľadávate služby all inclusive, tak hoteli v Makadi vám ponúkajú rôznorodé kuchyne, od ázijských cez európske, vrátane egyptskej. Oplatí sa ochutnať aj pravé miestne raňajky, kašovitú fazuľu s olivovým olejom a miestnym okrúhlym chlebom „aiš balady“. Egypťania obľubujú kuracie, hovädzie, jahňacie či kačacie mäso s ryžou na rôzne spôsoby, grilované, pečené, varené s čerstvým zeleninovým šalátom, ako aj strukoviny. V Egypte je úroda dva až trikrát do roka, čím tu vždy natrafíte na čerstvé ovocie a zeleninu. Skvelé sú sladké červené melóny, mango, pomaranče, guava, granátové jablká, datle. Vynikajúce sú aj čerstvé džúsy z manga, cukrovej trstiny alebo z guavy. Egyptským nápojom je káva alebo čaj, ktoré si obyvatelia radi prisladia. V all inclusive hoteloch je dostupný aj alkohol.

Egyptské reštaurácie v Makadi Bay
Egyptské reštaurácie v Makadi Bay. Foto: CK SATUR

Spolu 6 reštaurácii ponúka špeciality medzinárodnej kuchyne. Vy sa tak jeden deň môžete ocitnúť v Japonsku, a na druhý si v Egypte vychutnávať grécku musaku. Táto unikátna kulinárska cesta sa nachádza medzi hotelmi Labranda Royal Makadi ***** a Labranda Club Makadi ****. Pokiaľ ste klientom jedného z hotelov, máte práve vy, exkluzívnu možnosť ochutnať počas dovolenky celý svet. V hoteli Labranda Royal Makadi  *****máte v cene all inclusice vstup do všetkých reštaurácii. V hoteli Labranda Club Makadi **** sú v rámci all inclusive v cene tri z nich, Rock´n´Roll Burger House, Cafe Cairo a Giardino delle Rose).

Medzinárodná kuchyňa
Medzinárodná kuchyňa. FOTO: archív CK SATUR

Hlavný bod promenády s kubánskou a brazílskou kuchyňou alebo španielskymi tapas. Špeciality z vybratých kúskov mäsa, juhoamerická zelenina, fritované banány a to všetko doplnené o tóny latinsko americkej hudby. (19:00 – 22:00 h).

reštaurácia
Reštaurácia. FOTO: archív CK SATUR

Taverna Paros

Nevadí že ste v Egypte, aj tu nájdete malý kus Grécka. Výber z gréckych špecialít – grécke meze, špeciality z grilu, typické kockované obrusy a samozrejme dúšok pravého gréckeho Ouza. Vedeli ste, že tento nápoj sa najlepšie hodí k morským plodom? Reštaurácia je otvorená vo večerných hodinách (19:00 – 22:00 h).

Yam Asian Kitchen

Ázijská kuchyňa sa určite nedá vynechať, tu nájdete zmes čínskych a indických špecialít, jedlá z woku, chrumkavé jarné rolky, indonézske grilované saté s pikantnými omáčkami, rezance alebo wok jedlá. Reštaurácia je otvorená vo večerných hodinách (19:00 – 22:30 h).

Rock´N´Roll Burger House

Americký burger patrí určite k letnej klasike a o kvalitné hovädzie alebo kuracie mäso v Egypte nie je núdza. Preto si tu pochutnáte na tejto čerstvej špecialite z grilu so zlatistými hranolčekmi. Aj táto reštaurácia je otvorená vo večerných hodinách (18:30 – 22:00 h).

Café Cairo

Orientálna kaviarnička s polohou priamo pri pláži. Ochutnáte orientálne sladkosti. Pestrá ponuka chladených aj horúcich nápojov osvieži aj počas dňa. Kaviareň otvára svoje brány popoludní (16:00 – 22:30 h).

Giardino Delle Rose

Záhrada ruží je názov tejto malej zmrzlinárne s ponukou dezertov, zmrzliny, ale hlavne rozvoniavajúcich čerstvých vaflí. Reštaurácia je otvorená vo večerných hodinách (17:00 – 22:00 h).

Hotely ako z rozprávok tisíc a jednej noci

Makadi pôsobí ako jedna veľká oáza. Okrem hotelov a krásnych pieskových pláží, tu môžete aj nakupovať v časti Souk Makadi. Nájdete tu reštaurácie, kaviarne aj s obľúbenou vodnou fajkou. Hotely ponúkajú luxusné ubytovanie s výhľadom do záhrady alebo na more. Mnohé sú zriadené v orientálnom štýle, čo celkom ladí s egyptskou atmosférou. Mimoriadne obľúbený hotel je Jaz Makadina ***** ležiaci priamo na pláži s pozvoľným vstupom do mora. Je vhodný aj pre rodiny s deťmi. Do veľkosti nepatrí medzi obrovské hotely, skôr je komornejšieho charakteru.

Jaz Makadina
Jaz Makadina *****. Foto: CK SATUR

Veľmi kvalitné služby a profesionálny personál má aj rozľahlý hotel Jaz Makadi Oasis Resort *****. Keďže ponúka rôzne atrakcie, radí sa medzi najobľúbenejšie pre rodiny s deťmi. Leží cca 200 m od piesočnej pláži, má 7 à la carte reštaurácií, výborná je napríklad indická a talianska. Vyskúšajte aj hotelové spa s rôznymi relaxačnými procedúrami. Využiť môžete aj rôzne športové aktivity, či akvapark s 50 tobogánmi vzdialený 3 km od hotela.

Jaz Makadi Oasis Resort
Jaz Makadi Oasis Resort *****. Foto: CK SATUR

Zábava pre deti aj dospelých

V Makadi nájdete dostatok zábavy či už v samotnom hoteli, kde sú rôzne športové možnosti cez tenis, squash, volejbal, fitness, jazdy na ťavách, akvapark, vodné motorizované a nemotorizované športy, potápanie, šnorchlovanie alebo golf. Zvyčajne každý hotel má svoje potápačské centrá, pričom Makadi je na potápanie alebo šnorchlovanie ako stvorené aj pre úplných začiatočníkov.

akvapark
Akvapark. Foto: CK SATUR

Na svoje si prídu aj milovníci windsurfingu, kitesurfingu. Požičať si môžete aj vodný bicykel alebo loďku a zájsť si na rybačku. Ak ste vyznávači golfu, priamo v Makadi je 18-jamkové ihrisko, ktoré získalo aj svetové ocenenie. A čo je priam neuveriteľné, toto golfové ihrisko vyrástlo priamo v púšti.

Golf v Makadi Bay
Golf v Makadi Bay. Foto: CK SATUR

Z Makadi aj za faraónskym Egyptom

Egyptská história plná architektonických divov vzbudzuje vo svete veľký údiv. Aj z Makadi sa môžete vybrať do Luxoru a navštíviť hrobky faraónov v Údolí kráľov, majestátny chrám kráľovnej Hatšepsut a najväčší chrámový komplex na svete – Amonov chrám v Karnaku. Luxor plný pamiatok si vás celkom podmaní. Káhira zas sľubuje divy sveta, pyramídy v Gíze a archeologické múzeum.

Amonov chrám v Karnaku
Amonov chrám v Karnaku. Foto: unsplash.com
Náš tip: Za pamiatkami do Luxoru alebo do Káhiry sa môžete vybrať aj privátnym autom a so službami sprievodcu, pričom si môžete sami svoj program vyskladať a vybrať si deň výletu. Viac informácií vám poskytne priamo na mieste delegát CK SATUR.

Vedeli ste, že...

....niektoré útesy v Červenom mori sú staré až 7000 rokov?
....červené melóny a aj pivo sa zrodili v starovekom Egypte?
....prvá mierová dohoda pochádza z Egypta a má viac ako 3200 rokov?
....prvý zamestnanecký štrajk na svete bol zaznamenaný v Egypte pred viac ako 3000 rokmi?
....prvý make-up vznikol v Egypte a používali ho muži aj ženy?
....Egypťania vymysleli kalendár, ktorý používame aj dnes?
....najstaršie šaty na svete majú 5000 rokov a pochádzajú z Egypta?
....Egypt má 3451 hodín slnka v roku a egyptské mesto Asuán je tretie najslnečnejšie mesto na svete?

  • makadi bay
  • makadi bay
  • makadi bay
  • makadi bay
  • makadi bay
  • makadi bay

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook