Juhoafrická republika a safari patria k sebe. Čo však očakávať?

Safari, hory, vinárne, vinice, nekonečné pobrežie, vlny a steaky, to je Juhoafrická republika. Krajina, ktorá dá turistovi veľa cestovateľských vnemov a nezruinuje jeho rozpočet, je ideálna na návštevu hlavne v zimnom období, kedy je v Juhoafrickej republike leto. Najrozvinutejšia krajina na Africkom kontinente s veľmi silným vplyvom Západnej Európy. Miestami sme sa v Cape Town cítili, ako v Amsterdame no pár hodín na to sme videli slony prechádzať cez cestu. Vitajte v Juhoafrickej republike.

Kruger National Park je najväčší a najznámejší safari park v Juhoafrickej republike. Na ploche takmer dvoch miliónov hektárov uvidíte pravý život afrického kontinentu. Kruger National Park vyzerá presne tak, ako si predstavujete safari v Afrike. Pripravte sa na skoré ranné vstávanie, kedy sa zvieratá zobúdzajú, aby sa najedli a napili. Počas horúcich dní spia v tieni a nie sú veľmi aktívne, preto sa na safari chodí skoro ráno, alebo neskoro večer.

Ak vás tlačí čas, môžete sa odviezť lanovkou, alebo si to nakombinovať. Výhľad určite stojí za to, keďže je vysoko pravdepodobné, že budete vyššie, ako oblaky. Keď budete v Cape Town, ochutnajte tiež vynikajúce víno (Juhoafrická republika má mnoho viníc) a (podľa nás) najlepšie steaky na svete. Množstvo reštaurácií a klubov, najmä v časti „Waterfront“ odporúčame navštíviť najmä po zotmení. Verte nám, padne nám sánka a budete sa pýtať samých seba „Stále sme v Afrike?“.

Stolová hora však nie je jediná obľúbená turistická destinácia. Navštívte aj Mys dobrej nádeje a najjužnejší bod Afrického kontinentu. Tu sa končí svet.

Stolová hora v Juhoafrickej republike
Stolová hora v Juhoafrickej republike. FOTO: pixabay.com

Mesto Durban je svetovým unikátom a jediným svojho druhu v celej Afrike. Žije v ňom najväčšia komunita Indov mimo Indie. Ako je to možné? V čase veľkého rozmachu Juhoafrickej republiky, keď Holanďania a Briti kolonizovali krajinu, potreboval lacnú pracovnú silu na výstavbu železníc po krajine. Keďže India nie je až tak ďaleko, pozvali jej obyvateľov do Juhoafrickej republiky, aby tu železnice postavili.

Surferské centrum mesto Durban
Surferské centrum mesto Durban. FOTO: bezmapy.com

Mnoho z nich tu dodnes ostalo a mesto Durban v niektorých uličkách pripomína pravú a rušnú Indiu. Nie je to však iba o tom. Durban leží pri mori a patrí k najpopulárnejším destináciám tých Juhoafričanov, ktorí vedia surfovať (čiže všetci). Veľké vlny lákajú športovcov z celej krajiny a keď sa rozhliadnete po pobreží Durbanu, nenájdete človeka bez surfu. 

Toto video vás perfektne naladí na dovolenku v Juhoafrickej republike

Celodenný výlet do Svazijska patrí medzi populárne výlety v rámci Juhoafrickej republiky. Svazijsko patrí medzi najbezpečnejšie a najpriateľskejšie krajiny v Afrike a má iba jedného suseda – Juhoafrickú republiku. Nachádza sa priamo uprostred krajiny a ide o samostatný štát. Svazijsko je populárne pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú užiť dovolenku v Afrike, no nemusia sa pritom obávať o svoju bezpečnosť. Bezpečnosť v Juhoafrickej republike je na veľmi dobrej úrovni podobne, ako v Svazijsku.

Juhoafrická republika, najkrajší koniec sveta, patrí medzi veľmi delikátnu cestovateľskú ochutnávku. Príjemné ceny, nádherná príroda a perfektné jedlo. Pozrite si našu ponuku dovolenky v Juhoafrickej republike, a vyberte sa na opačný koniec sveta.

 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook