Ako vyberať dovolenku pre rodinu s deťmi?

Ako vyzerá dokonalá rodinná dovolenka? Množstvo atrakcií, animácií a zábavy. Rodičia si oddýchnu a pripomenú časy, keď chodili na dovolenky ako pár. Deti si zasa užijú najrôznejšie aktivity a spoznajú nových kamarátov. Na čo myslieť pri výbere rodinnej dovolenky, aby boli spokojné deti i dospelí?

Kvalita hotelov a služieb

Pri výbere ubytovania treba dbať na kvalitu hotelového komplexu ako takého. Rodiny s deťmi často vyhľadávajú rodinné izby a hotely disponujúce vybavením nielen pre deti, ale aj pre batoľatá a mamičky. Zásadnú úlohu vydarenej rodinnej dovolenky hrajú teda priestranné izby, ihriská s preliezkami, výborná strava s detským menu a kútikom v reštaurácii.

Priestranná rodinná izba
Priestranná rodinná izba. FOTO: rchív CK SATUR

Pláže a vstup do mora

Piesočné alebo kamienkové? Pri výbere rodinnej dovolenky netreba zabúdať ani na pláže. Deti obľubujú najmä tie pieskové. Vykopávanie tunelov, stavanie hradov z piesku ako aj zakopávanie súrodencov a kamarátov do piesku sú činnosti, ktoré patria medzi najobľúbenejšie. Kamienkové pláže nájdete najčastejšie v Chorvátsku, obľúbenej destinácii slovenských dovolenkárov. Tu netreba zabudnúť pribaliť si praktické gumené topánky, alebo si ich kúpiť aj priamo na mieste. Pieskové pláže zase nájdete napríklad na Sicílii, v Turecku, Maroku, v Bulharsku, ale aj na severnom Cypre. Dôležitý je aj samotný vstup do mora a preto pri výbere dovolenky rodičia, najmä malých detí, preferujú pozvoľný vstup do mora.

Pozvoľný vstup do mora
Pozvoľný vstup do mora. FOTO: archív CK SATUR

Bazénový svet a tobogány

Na dovolenku sa väčšina z nás vyberie najmä kvôli pobytu pri mori. Slaná voda a nekonečný horizont, ale môžu niektoré deti vystrašiť. Najmä pri prvej dovolenke s dieťaťom treba mať pripravený aj plán B. Vyberajte preto hotel s detskými bazénmi šmýkačkami rôzneho druhu, rýchlosti a stupňa adrenalínu. Najviac toboganov nájdete v Turecku, tu ma skoro každý hotel svoj vlastný akvapark a mnohé iné vodné atrakcie. Kvalitný vodný svet s toboganmi nájdete aj v hoteloch na severnom Cypre.


Aktivity pre deti aj dospelých

Významnou pomocou pre rodičov aktívnych detí, ktoré nebaví ležanie na pláži sú práve animátori. Tí sa deťom venujú väčšinu dňa a rodičia tak majú priestor na oddych na pláži. Planet Fun je obľúbený rodinný klub, ktorý spríjemňuje dovolenku našim klientom už niekoľko rokov. Vedú ho vždy minimálne dvaja animátori, ktorí sa starajú o zábavu od najmenších po teenagerov, no nezabúdajú ani na zábavu pre rodičov. Pre deti je počas celého dňa pripravená zábava – tvorivé dielničky, hľadanie pokladu, podvodné šibalstvá, mini olympiáda, športové akadémie zamerané v jednotlivých letných destináciách na výuku rôznych druhov športu a mnohé ďalšie. Večer sa rozozvučí hotelom znelka rodinného klubu Planet Fun a deti spoločne s animátormi odštartujú mini disco. Pre teenagerov je pripravená zábava v podobe hodín tanca, outdoor a indoor aktivít, ako aj chill out zóny. Dospelí ocenia viaceré športové aktivity, turnaje a bohaté večerné programy, ako obľúbená show Milujem Slovensko.

Deti s animátorkou
Deti s animátorkou. FOTO: archív CK SATUR

Športová akadémia

Ak aj vaše deti trávia počas roka hodiny sedením, či už v škole, alebo doma pri počítači, práve na dovolenke sa to môže zmeniť. Ak napríklad ešte nevedia plávať, alebo si radi zahrajú futbal – počas dovolenky sa môžu tešiť aj na športovú akadémiu. Počas letných športových kurzov naučia naši animátori a profesionálni inštruktori vaše deti plávať, tancovať, hrať tenis, či futbal.

Deti v bazéne
Deti v bazéne. FOTO: archív CK SATUR

Ak ste ešte letnú dovolenku s rodinným klubom Planet Fun nevyskúšali, teraz je najvyšší čas tak spraviť.

Prehľad rodinných dovoleniek

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook