Prečo na cesty s CK SATUR

Radi spoznávate svet a plánujete svoje cesty v roku 2023? Aj pre vás sme tento rok, rozšírili našu ponuku poznávacích zájazdov a prinášame viaceré exkluzívne novinky. Rok čo rok sa k nám pridávajú ďalší cestovatelia, spoznajte aj vy dôvody, prečo je to tak.

Cesta so Saturom je ako 5 chodové komplexné menu, pričom cestovanie s nami je skôr poslaním a srdcovou záležitosťou. Za jedno celé storočie nášho pôsobenia už vieme, že všetko stojí na skúsenosti klientov, ktorí nás posúvajú vpred, preto v ponuke poznávacích zájazdov na rok 2023 nájdete množstvo noviniek. A nielen to, pri viacerých zájazdoch sme upravili a vylepšili program tak, aby ste zažili všetko, čo pri poznávaní treba.

Aperitív: kvalita na cestách

Za zážitkami vás povezieme luxusnými autobusmi najvyššej triedy a komfortu značiek Mercedes, Man a Neoplan Tourliner s našimi skúsenými šoférmi. Letecky vás dopravíme do cieľovej destinácie z Bratislavy či z Košíc pohodlnými charterovými letmi, alebo z Viedne pravidelnými linkami. Pritom našou hlavnou prioritou je vaše pohodlie a bezpečnosť a to už viac ako 100 rokov. 


Predjedlo: kvalitný program aj ubytovanie

Na tom, ako sa na našich zájazdoch cítite a čo na nich zažijete, nám záleží najviac. S nami poznávate svet z každej svetovej strany, vidíte neuveriteľné veci, nádheru prírody, skvosty minulosti prepletené v dokonalej prítomnosti. Energiu na nové zážitky čerpáte v kvalitných hoteloch s raňajkami, či polpenziou. Všetky naše okruhy krížom-krážom po svete nájdete na našom webe, kde aj počas roka pridávame niečo nové.

Záhrady hotelov
Kvalitné ubytovanie v hoteloch. Foto: CK SATUR

Hlavný chod: malé skupiny a maximum zážitkov

Pocit, nielen niekde byť, ale cítiť atmosféru miesta a toho čarovného momentu na vlastnej koži je cieľom každého cestovateľa. Nám sa osvedčili malé skupiny, kde všetko prebieha svižne, hladko, zábavne a nechýba priateľská atmosféra a osobitý prístup. To je dôvod prečo si u nás zážitky z poznávania zväčša užijete naplno v 10 až 16 člennej skupine.

malé skupiny a maximum zážitkov.
Malé skupiny na bicykloch. Foto: CK SATUR

Špecialita: TOP sprievodcovia

Naši sprievodcovia sú tí, ktorí poznávaciemu zájazdu prinášajú výnimočnú hodnotu. Svojím sprevádzaním si nosia nálepku nielen serióznosti, ale i odbornosti. Oni vás prevedú cez „oceán zážitkov, more znalostí, horami legiend a dolami chutí či ulicami vôní“. Punc výnimočnosti a neopakovateľnosti má každý z nich, preto vám ponúkame cesty so skutočnými majstrami.

Sprievodca Juraj Okál.
Sprievodca Juraj Okál. Foto: CK SATUR

Chuťovka: aj pre malých cestovateľov

Nezabúdame ani na malých cestovateľov a vďaka špeciálne upraveným programom im prinášame svet fantastických atrakcií, lebo cieľ cesty je jasný – dobrodružná jazda s poznávaním pestrých kultúr. A na niektorých „poznávačkách“ ich zážitky znásobia aj animátori rodinného klubu Planet Fun, ktorí vždy a všade roztočia neopakovateľnú zábavu.

Planet Fun.
Tím Planet Fun. Foto: CK SATUR

Drink na záver: objavte nové miesta

Navštívili ste už rôzne miesta a máte chuť na niečo netypické a zaujímavé? Čo poviete na neobjavené Orkneje, divoké Hebridy, kráľovstvo čokolády, les plný cédrov, biele ticho kdesi ďaleko na severe, či túlačky v oáze plnej paliem? Tak potom vitajte na celkom novej a jednoznačnej nezabudnuteľnej ceste.


Európsky mix

Tradičné domy, Taliansko
Tradičné domy, Taliansko. Foto: CK SATUR

Benátky - klenot Jadranského mora

Spoznajte so znalcami Talianska benátske kúzlo s nenapodobiteľnou atmosférou, ktorá sa netočí len okolo námestia sv. Marka. S nami objavíte nielen tie najznámejšie pamiatky, ale prevedieme vás zákutiami benátskych ostrovov Murano, Burano a Torcello. 121 ostrovov, 435 mostov a 170 kanálov, 100 vôní a 1000 chutí zaručujú, že jadranský klenot splní všetky vaše očakávania.

Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády

Florencia nie je len náučná kniha o histórii plnej renesancie. Florencia je predovšetkým pulzujúcim centrom krásneho umenia. Je to niečo, čo musíte zažiť na vlastnej koži. Talianskymi klenotmi sú i bohaté Arezzo v zlatom tóne, pútnické Assisi, stredoveké Gubbio a čokoládová Perugia. Nech sa páči, poďte s nami ochutnať!

To najlepšie z Bavorska a Alsaska

Čo poviete na návštevu „nemeckých a francúzskych Benátok“?  Nemecký Augsburg s unikátnym vodným mestským systémom a francúzsky Colmar s farebnými domami to vôbec od Benátok nemajú ďaleko. Kulinárskym rajom je i stredoveký Ulm, kde sa zrodil Eistein, či najkrajšia francúzska dedina Riquewihr.

Tradičné nemecké domy.
Tradičné nemecké domy. Foto: CK Satur

Faerské ostrovy - súostrovie prírodných pokladov

Snáď žiadne miesto na svete sa nevyrovná tajuplnosti a akejsi neopísateľnej zázračnosti, ktorú príroda vykúzlila na Faerských ostrovoch. Vodopády, majestátne útesy, morské komíny, lagúny, oceán či farebné domy a plno legiend o Trolloch si s nami nenechajte ujsť po celkom iných rajských ostrovoch. A áno, aj tie najkrajšie panoramatické výhľady!

Kvetinový Londýn

Nie je výstava ako výstava. Zvlášť keď sa jedná o kvety. Lenže celá tá voňavá nádhera, ktorú ponúka v máji najznámejšia londýnska kvetinová výstava Chelsea Flower Show je nezabudnuteľná. Poďte s nami preskúmať netradičné miesta, kráľovské záhrady, parky či kvetinový trh, lebo Londýn je obrovským živým múzeom pod holým nebom a pravdu povediac aj akýsi „pupok sveta“.

Orkneje a Hebridy - divoké škótske ostrovy

Predstavujeme vám našu novú špecialitu „all inclusive Škótsko“, navyše s „ultra all inclusive Hebridy a Orkneje“. Vzrušujúcu cestu začneme od Edinburghu, ktorý je „severskými Aténami“. Spoznáte kamenársku zručnosť vystihujúcu Škótsko, dramatické scenérie, megality, záhadné kamene, prístavy, svet „Flintstonovcov“, lochnesské legendy, a pri tom všetkom vám poodhalíme pravý gaelský svet.

Pod severným polárnym kruhom

Prejdite s nami islandskou krajinou, čo pulzuje v rytme sopiek, gejzírov a ľadovcov. Island si pripravil nádherné a veľkolepé predstavenia, bublanie a hučanie ako z kotla, horúce pramene a božské vodopády. Ukážeme vám i najsevernejšiu botanickú záhradu na svete, islandské kone či veľryby ak budú chcieť. Ochutnáme severský kulinársky raj a užijeme si pohľady až ku polárnemu kruhu.

Islandská príroda
Islandská príroda. Foto: CK Satur

Kefalónia a jej 50 odtieňov modrej

Iste aj samotný Zeus tlieskal, keď „stvoril“ ostrov Kefalónia. Poďte s nami za objavovaním rozprávkových gréckych brehov a 50 odtieňov modrej, ktoré učarovali aj Penoleope Cruz a Nicolasovi Cageovi. Svetské rozptýlenie nám dopraje stredomorská dedinka Fiskardo, romantiku farebný Assos, údiv zas najkrajšie pláže ako Myrthos či Xi a kolotoč chutí roztočí tunajšie víno a výborné jedlo.

Rodos - slnečný klenot Grécka

Túžite cítiť vôňu mora a počuť jeho šum a užívať si najslnečnejší grécky ostrov? Tak potom vás radi zoznámime s Rodosom, kde more, vrchy a história majú k sebe blízko. Šarmantne v sprievode antiky vystúpime na legendárny Lindos a v rytierskom duchu objavíme hlavné mesto. Rodoská aróma nás bude sprevádzať jej zákutiami lebo pestrosť ostrova je tu iba dôkazom bezhraničnej fantázie prírody.

Jazero, Kefalónia.
Jazero, Kefalónia. Foto: CK Satur

Medžugorie, Mostar a Kravické vodopády

Jedinečná atmosféra Bosny a Hercegoviny má čosi do seba. Bude to iste pre medzi horami ukryté Medžugorie, kde sa v roku 1981 zjavila Panna Mária. A keď už sme tu, putovať budeme aj na Križevac či Podbrdo. Naše kroky povedú aj do krásneho Mostaru, lebo jemu akoby rieka Neretva vdýchla život a ku vodopádom Kravica, ktoré sú bosnianskou pýchou.

Francúzsko – od Mont Blancu k Stredozemnému moru

Už podľa názvu, Ženeva, Chamonix, Annecy, Marseille či Cassis sú hodné obdivu. A toho najväčšieho! Lebo za nimi sa týči jeho veličenstvo Mont Blanc, čo nemá v Európe páru. So zatajeným dychom budeme obdivovať jeho kamennú krásu. Francúzsky šarm nám predvedú mestečká či bohémske prístavy, a za nečakanou nádhernou sa poplavíme k zátokám Les Calanques.  

Orient

Jordánsko
Jordánsko, Mŕtve more. Foto: CK SATUR

Jordánsko - z Aqaby k Mŕtvemu moru

Trochu inak vám predstavíme Jordánsko, o ktorom sa hovorí, že si nesie nálepku „Petra“. My ho preskúmame od Aqabského prístavu cez zlatú púšť vo Wadi Rum, púštne hrady s križiackou históriou, dejiská biblických príbehov, minerálne pramene, oddychom pri Mŕtvom mori, nabatejskými sídlami, kaňonom Wadi Mujib pripomínajúci Grand Canyon a samozrejme, že nevynecháme ani slávnu Petru.

Libanon - krajina cédrových stromov

Viete kde rastú najslávnejšie cédre? Predsa v Libanone. Na vlnách starovekých príbehov o Fenícii spoznáme krajinu, kde sa spája východ so západom a antika s Orientom. Očaria nás skalné útesy Kadisha ako útočisko mníchov, rečniť budeme aj o cédroch, bájnych prístavoch Tripolis, Byblos a Sidon. Neunikne nám slávny chrám Baalbek, hlavné mesto Bejrút ako i malebné mestečká.

Omán - neobjavená perla Stredného východu

Vďaka svojim prírodným krásam je Omán perlou arabského sveta. Bližšie preskúmame Muskat na hrane tradičnosti a modernosti, hrdé pevnosti, dediny v kontraste zelene a kameňa vysoko v horách, nádherné pohorie, oázu, meniace sa svahy pieskových dún, smaragdové jazerá, rybárov v akcii v meste Sur a migrujúce korytnačky na ománskej pláži.

Ománska príroda
Ománska príroda. Foto: CK Satur

Katar - svetová Doha, púšť a oddych pri mori

Okrem zlatého piesku a tyrkysového mora je dnes Katar jednou z najbohatších krajín sveta. Zlákajú nás trblietavé mrakodrapy, viac ako 560 km pobrežia, mangrovníkové ostrovy a lagúny, ktoré odštartovali osud Kataru nielen v lovení perál, rýb ale i čierneho zlata. Dotkneme sa arabského umenia, tradície púštnych alchymistov a vkročíme na starobylé trhy s vôňou vodnej fajky a kávy.

Afrika

Afrika
Príroda v Afrike. Foto: CK SATUR

Safari v Afrike s pobytom pri mori na Zanzibare

Predstavte si, že sa zrazu ocitnete na pravom africkom safari a pozorujete voľne žijúce hrochy, žirafy, slony, krokodíly či leopardy a o chvíľu si zas užívate biele pláže Indického oceána. Takúto idylku môžete zažiť s nami pri ceste nielen na Zanzibar, ale i do susednej Tanzánie, kam si zaletíme do národného parku Saadani a na vodné safari po rieke Wami. Čaká nás kemp, džípy a „hakuna matata“!

Unikátne potulky západným Madagaskarom

Predstavte si prechádzku fantastickou alejou plnú baobabov? Že nemožné? Ba práve naopak, s nami celkom možné. A nielen to. Štvrtý najväčší ostrov sveta, Madagaskar nám odkryje mesto drahokamov, ryžové polia, parky, savanu a spoznáme priateľskosť Malgašov. Užijeme si reliéfy akoby z inej planéty, plavbu na kanoe, vydáme sa na túru do ríše lemurov a iskrivých hrotov zvaných „tsingy“.

Ázia

Mix fotiek,  Ázia.
Ázia. Foto: CK SATUR

Vietnam s pobytom pri mori v Phu Quoc

Vietnam nám ponúkne všetko, čo lovci dobrodružstva hľadajú. Koloniálny Saigon s francúzskym vplyvom, rušné ulice, trhy so všetkým možným i nemožným, labyrint tunelov v dĺžke 120 km, plávajúce trhy kde dostaneme mango, rambutan či durian, atmosféru ryžových polí, usmievavých miestnych a azúrovomodré more exotického ostrova Phu Quoc s najkrajšími plážami. 

Malebné Gruzínsko

Svieže, farebné a podmanivé je gruzínske Tbilisi, ktorého čaru veľmi ľahko podľahneme. Zoznámime sa s kostolmi, kláštormi, hradmi, uvidíme hlboké rokliny a majestátny Kaukaz. Počas našej cesty Gruzínskom spoznáme fantastické skalné a jaskynné mesto, a ku celkovému koloritu pridáme aj výbornú kuchyňu.

Atlantik aj Pacifik

Amerika
Atlantik a Pacifik, Amerika. Foto: CK SATUR

Kostarika a Panama

Vydajte sa s nami do Latinskej Ameriky, pričom v Paname pôjdeme po stopách domorodcov, na vlastné oči uvidíme zázrak menom Panamský prieplav a v Kostarike nás okúzlia sopky, divoká džungľa, hory, krásne pláže a exotické zvieratá. S úsmevom budeme pozorovať hispánsky živel v hlavných mestách Panama City ako i v kostarickom San José.

Dva oceány a tri civilizácie Mexika

Nechajme sa prekvapiť neutíchajúcim optimizmom Mexičanov, ktorí nás vrelo uvítajú pri svojich pyramídach, aztéckych, mayských či olméckych pamiatkach, kakaových plantážach a pestrých koloniálnych mestách. Mexiko nás vtiahne do víru svojho prírodného tanca od vysokých kaňonov, vodopádov až po Pacifik. Všetko sa to začne v Mexico City a skončí skvelým oddychom v Karibiku. 

Mexická príroda
Mexická príroda. Foto: CK Satur

Ak vás naša ponuka zaujala, vydajte sa na cestu za poznaním s CK SATUR, lebo toto sú cesty ako žiadne iné a ponúkajú náhľady do známych aj neznámych krajín sveta, ktoré určite oslovia tých, ktorých lákajú odlišné destinácie. S výberom vám radi poradíme, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto. 

 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
 
Facebook