7 parádnych letných festivalov v Českej republike

Česká republika je vyhlásená množstvom letných festivalov rôznych žánrov. Vychutnajte si kvalitnú hudbu, letnú pohodu a samozrejme i české pivo. Zážitky, atmosféra, priatelia, popredné svetové i domáce kapely, technologické novinky, ale i skvelá kuchyňa… To sú len niektoré dôvody, prečo nemôžete chýbať!

Metronome Festival Prague

Metronome Festival Prague je po mnohých rokoch prvým veľkým multižánrovým festivalom v hlavnom meste Českej republiky. Zameriava sa na všetky vekové i žánrové poslucháčske vrstvy. 

Festival Metronome v Prahe
Festival Metronome v Prahe. FOTO: archív festivalu

United Islands of Prague

United Islands of Prague je pravidelný hudobný festival v Prahe, ktorý sa koná počas tretieho júnového víkendu na Kampe a na Streleckom a Slovanskom ostrove pod šírym nebom. Festivalový areál je bez zábran a bez vstupného. Silný program nebýva len na open air časti, ale tiež vo vybraných kluboch, kde festival pokračuje v nočných hodinách. Pre rodiny s deťmi je pripravený sprievodný program na Detskom ostrove.


Rock for People

Rock for People je jeden z najväčších českých rockových hudobných festivalov. Trojdenný festival sa od roku 2007 usporadúva na bývalom vojenskom letisku vo východočeskom Hradci Králové. Festivalový areál a kemp pre návštevníkov sa nachádzajú na 50 hektároch pozemkov. Koncerty prebiehajú na 2 veľkých vonkajších scénach, v stane pre 8 000 ľudí a na dvoch hangárových scénach. Okrem toho si môžete zatancovať na niekoľkých DJ´s scénach alebo odpočinúť v chill-out zónach, ktoré sú otvorené až do ranných hodín.

Rock for People
Rock for People. FOTO: Petr Klapper

Beats for Love

Beats for Love je najväčší festival elektronickej hudby v strednej Európe, ktorý sa koná každoročne na severnej Morave v Ostrave na území industriálnej pamiatky Dolní oblasť Vítkovice. Prostredie plné železných kulís sa na štyri dni zaplní množstvom hudby a programu. Vzniká tak jedinečná atmosféra plná zábavy a zážitkov.


Bohemia Jazz Fest

PrahaPlzeňLiberecDomažliceTábor a Brno, to sú mestá, kde sa bude konať letný jazzový festival. Festival Bohemia Jazz Fest roztancuje historické námestia týchto šiestich českých miest. Je to letný rituál, kde sa schádzajú jazzoví fanúšikovia z celej strednej Európy v Českej republike, aby počuli a videli tých najväčších svetových jazzových interpretov - a to úplne zadarmo.

Bohemia jazz fest
Bohemia jazz fest. FOTO: David Peltan

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava je jeden z najväčších letných festivalov na území Českej republiky. Multižánrový medzinárodný hudobný festival sa koná každoročne od roku 2002 v Ostrave, od roku 2012 v úchvatnom prostredí priemyslového areálu bývalých železiarní Dolní oblasť Vítkovice.

Colours of Ostrava
Colours of Ostrava. FOTO: Matyas Theuer, Zdenko Hanout

Brutal Assault

Brutal Assault je jedinečný metalový festival konajúci sa každoročne v auguste v komplexe bývalej vojenskej pevnosti Josefov v Jaroměři približne 20 kilometrov od Hradca Králové. Počas štyroch festivalových dní sa tu predstaví na troch pódiách 80 kapiel z celého sveta.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook