7 dôvodov prečo sa vydať na plavbu s deťmi

Obrovská výletná loď s desiatimi, dvanástimi, trinástimi palubami! Hviezdne nebo nad vami a šíre more navôkol. Výletná loď, to je nový raj pre rodiny s deťmi. Neveríte? Predstavíme vám minimálne sedem dôvodov prečo je to tak.

1. Viac zážitkov a menej stresujúcich momentov

Viete si predstaviť, že počas týždňovej rodinnej dovolenky navštívite hneď viacero krajín? Predstava neustáleho balenia, vybaľovania, hľadania ubytovania a presunov si vyžaduje dokonalé naplánovanie a/alebo skutočných rodičov -  dobrodruhov. Ak chcete spoznať počas dovolenky viacero miest, ale chcete si ušetriť stres, potom plavba výletnou loďou, je pre vás to pravé.

výletná loď
Výletná loď. FOTO: archív CK SATUR

2. Plávajúci svet atrakcií

Obrovské tobogány a bazény sú už súčasťou štandardnej výbavy moderných výletných lodí. Mnohé z nich však ponúkajú ešte viac zábavy – pretože loď sama je vaša dovolenka! Program na lodi sa zvyčajne začína o ôsmej ráno cvičením, potom šup-šup na raňajky a o desiatej predpoludním už fičíte na plné plachty: kvízy, tvorivé dielne, workshopy, umelecké krúžky, fitness, aerobik, bridž, karty, čitáreň, ani sa vám nebude chcieť vystúpiť z lode. To najlepšie však prichádza večer. V jednom bare hrá jazz, v inom pianista, v divadle sa žongluje či hrá kabaret a pred polnocou sa zábava presúva na parket.

  • výletná loď interiér
  • výletná loď exteriér
  • výletná loď interiér
  • výletná loď interiér
  • výletná loď exteriér
  • výletná loď interiér

3. Personál, čo sa postará a zabaví, aj v slovenčine

O deti a tínedžerov vo veku od 2 do 17 rokov sa obávať nemusíte. Na lodi sú rozdelení podľa veku a záujmov do viacerých „mini“ klubov a o ich program sa starajú animátori počas celého dňa. U niektorých lodných spoločnostiach je k dispozícii aj stráženie detí. K dispozícii sú oddelené detské zóny, detské kluby a salóniky, bazény, vodné tobogány, herňa, multifunkčné športové ihrisko, kde sa dá zahrať tenis i basketbal. Skrátka sen každého dieťaťa i rodiča. Na vybraných plavbách nájdete aj delegáta našej cestovnej kancelárie, prípadne aj animátora rodinného klubu Planet Fun.

Posádka výletnej lode
Posádka výletnej lode. FOTO: archív CK SATUR

4. Priestor pre všetkých v kabíne

S veľkosťou lodí sa počet kabín v posledných rokoch rozrástol, z ktorých teraz profitujú rodiny s viacerými deťmi. Dve prístelky vo veľkoryso dimenzovaných kabínach sú takmer samozrejmosťou. V závislosti od prepravnej spoločnosti ponúkajú rodinné kabíny možnosť prístelky a samozrejme aj detskú postieľku. Prepojovacie kabíny je možné kombinovať aj do rodinného apartmánu. Napríklad spoločnosť MSC Cruises ponúka modulárne rodinné kabíny pre maximálne 10 hostí na dvoch nových plavidlách triedy Seaside.

kajuta
Kajuta. FOTO: archív CK SATUR

5. Pre všetky vekové kategórie

Ktokoľvek, kto si myslí, že plavby sú pre staršie ročníky a ponúkajú skôr pokojnejšiu atmosféru, je na omyle. Už dávnejšie sa stali takmer dokonalou dovolenkovou ponukou pre celú rodinu. Optimálny pomer ceny a výkonu je doplnený o takmer nevyčerpateľné možnosti zábavy na palube. Zároveň ale, pestrá ponuka programov pre deti a teenagerov poskytuje rodičom dostatok priestoru pre oddych. Aktívni rodičia, alebo starí rodičia ocenia širokú ponuku fakultatívnych výletov v okolí prístavu. Nielen na palube, ale aj na pevnine, je toho veľa na objavovanie. Mnoho lodných spoločností ponúka programy šité na mieru záujmom rodín a rôznych vekových skupín.

deti s maskotom na výletnej lodi
Deti s maskotom na výletnej lodi. FOTO: archív CK SATUR

6. Pre malých i veľkých gurmánov

Spoločne na palube - chutí vždy najlepšie! Tak znie heslo každého lodného pasažiera. Na niektorých výletných lodiach, môžu deti jesť aj vo svojej vlastnej reštaurácii. V ponuke nájdete nielen najobľúbenejšie jedlá medzi budúcou generáciou, ale aj výber vhodný pre menšie deti. Samozrejmosťou je dnes už aj bezlepková.

  • ovocie
  • jedlo na lodi
  • jedáleň s jedlom
  • ovocie
  • jedlo na lodi
  • jedáleň s jedlom

7. Lepšie ako dovolenka na pevnine?

Ak sme vás o výhodách rodinnej dovolenky na výletnej lodi ešte nepresvedčili, tak určite oceníte aj to, že pri väčšine plavieb platí, že až 2 deti do 18 rokov majú ubytovanie a plavbu zdarma. Štvorčlennú rodinu s dvoma deťmi tak môže, plavba po Stredozemnom mori spolu v kabíne, vyjsť až o tretinu lacnejšie ako týždňový pobyt v hoteli s podobne vysokým štandardom.

Nezabudnite pri výbere výletnej plavby zvážiť aj dĺžku transferu do prístavu nalodenia – niektoré deti neznášajú dlhú cestu autom, iné sa boja lietania. Letecky, autobusom alebo vlastným autom – vždy však (ak o to stojíte) s pomocou našej cestovnej kancelárie.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook