7 dôvodov prečo sa stať delegátom

Aj vašim snom vždy bolo stráviť leto v zahraničí niekde v prímorskej destinácii? Ak áno, poďme sa pozrieť, čo všetko vám môže do života priniesť práca delegáta. Práca je to obohacujúca, ale aj nesmierne zaujímavá a náročná.

1. “Vyslanec” cestovky do zahraničia

Ste akýmsi spojítkom medzi zahraničnou destináciou a cestovnou kanceláriou. Vašou úlohou je oboznámiť prichádzajúcich hostí o tom ako funguje hotel, samotná destinácia, aké sú výlety, či iné možnosti športového a kultúrneho vyžitia. Tým, že v danej krajine pôsobíte ako “vyslanec” je pozícia delegáta mnohokrát nenahraditeľná, pretože veľa turistov cudzí jazyk neovláda a spolieha sa na vašu pomoc. Nemusíte sa báť, cestovka vás pred vyslaním do destinácie zaškolí, vybaví potrebnými pomôckami, zabezpečí ubytovanie, stravovanie, víza (ak sú potrebné) a tiež auto na presuny ku hotelom a potom už len “hor sa do práce”.

letisko
Letisko. Foto: pixabay.com

2. Naučiť sa zodpovednosti, komunikácii a rešpektu

Veľkým prínosom pre každého je, keď sa môže v živote učiť zodpovednosti prostredníctvom práce, ktorá ho baví. Cestovná kancelária tak vkladá do delegáta zodpovednosť ku práci s ľuďmi, čo ho učí zároveň výbornej komunikácii. Získava si rešpekt a zároveň ho aj vytvára voči klientom a svojim kolegom. Takýto prístup je fantastický ku pochopeniu práci s ľuďmi, pretože okrem toho, že je to práca veľmi krásna je aj náročná a vyžaduje si špecifický prístup.


3. Skvelý riešiteľ problémov

To, že pracujete ako delegát v zahraničí vám denne prinesie nové záležitosti, ktoré je potrebné riešiť a vybavovať pre klientov k ich spokojnosti. Týmto spôsobom získavate veľmi cenný dar nielen do pracovného, ale aj osobného života. Je ním schopnosť čo najefektívnejšie a bez čo najmenších konfliktov riešiť problémy, ktoré sa môžu pri tejto práci vyskytnúť. Či už je to niekoľkohodinové meškanie lietadla, problém v rezervácii ubytovania, zdravotné problémy klientov, alebo aj rôzne zaujímavé požiadavky. Táto práca vás naučí byť pripravený v živote na všetko.


4. Spoznanie krajiny, ľudí, novej kultúry

Popri práci delegáta, ktorá môže trvať 3 až 6 mesiacov (záleží od destinácie) máte príležitosť spoznať danú krajinu aj s miestnymi sprievodcami, ktorí spolupracujú s partnerskou cestovnou kanceláriou, a tak sa dozvedieť veľa o histórii destinácie, navštíviť tie najzaujímavejšie pamiatky a miesta, spoznávať nových ľudí a vytvoriť si priateľstvá, získať kontakty, ktoré vám môžu otvoriť inú životnú cestu, ochutnať miestnu kuchyňu a vlastne budete tak po určitú dobu žiť aj životom pre vás novej kultúry.

fakultatívny výlet
Fakultatívny výlet. Foto: CK SATUR

5. Zdokonalenie sa v cudzom jazyku

Cestovka vás do zahraničia vyšle ako delegáta len za predpokladu, že ovládate cudzí jazyk. Či je to anglický, ktorým sa dá dorozumieť v cestovnom ruchu skoro všade na svete, alebo aj jazyk danej krajiny, kde prácu delegáta budete vykonávať. Nielen, že sa v jazyku zdokonalíte, ale aj celkom nový jazyk sa môžete naučiť. Čím viac jazykov ovládate, tým je to vaše veľké plus.


6. Nepredstaviteľné zážitky a skúsenosti

Práca delegáta prináša veľa zážitkov a skúseností, pretože každý klient je iný a výnimočný a u každého zažije niečo neopakovateľné. Možno sa to nezdá, ale každý klient delegáta aj veľa naučí. Veľa vtipných zážitkov vám prinesú nielen klienti ale aj spolupracovníci, s ktorými je fajn si sem-tam niekde posedieť a rozprávať o nekonečných príhodách, ktoré so sebou nesie cestovný ruch a život sám.


7. 0 % nudy

Čo je zaručené je, že pri vykonávaní delegatúry sa nudiť nikdy nebudete. A vo voľnom čase zas budete chcieť spoznávať blízke aj ďaleké okolie, nových ľudí, čo vám prinesie dobrodružstvo a krásne spomienky. A možno sa vám delegatúra natoľko zapáči, že ju budete chcieť robiť každý rok a to nielen v tej istej destinácii, ale aj celkom v inej krajine.

Ak si chcete tento rok splniť svoj sen o práci delegáta, pošlite nám váš životopis na: job@satur.sk.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook