Zablúďte do Pandorinho sveta. Disney World na Floride otvára atrakciu inšpirovanú Avatarom


Výlet do úplne novej, inšpirujúcej krajiny, ktorá oslavuje úžasnú silu prírody. Park Pandora – World of Avatar je novou atrakciou zábavného parku Disney World v Orlande na Floride. Chvíle v ňom sú naplnené nezabudnuteľnými expedíciami, plávajúcimi horami, svetielkujúcim lesom, kde poletujú okrídlené banší. Vitajte v Pandore, svete takom podobnom Zemi, no v mnohých ohľadoch úplne jedinečnom!

Začiatky prác na parku Pandora: The World of Avatar. Foto: Disney Parks

Keď James Cameron predstavil v roku 2009 svoj film Avatar, určite netušil, že sa jeho svet stane predlohou pre zábavný park. No množstvo prvkov ako z rozprávky, sú skvelým potenciálom, ktorý sa rozhodli využiť práve v Disney Worlde na Floride. Park inšpirovaný úspešným filmom otvorí návštevníkom svoje brány už 27. mája, no fotky a videá si môžete pozrieť už teraz.

Park je plný úžasných efektov. Foto: Disney Parks

S výstavbou atrakcií a začalo už v roku 2014. Všetko mali v rukách zruční kreatívci od Disneyho a tiež spoločnosť Jamesa Camerona. Režisér sa na prípravy parku výrazne podieľal, a tak sa jeho predstavy mohli preniesť z ríše fantázie do skutočného sveta. Súčasťou parku sú mnohé jedinečné prvky ako stovky zvláštne vyzerajúcich rastlín, koberec, ktorý mení farbu, keď po ňom prechádzajú ľudia. Svetlo vychádzajúce z koberca sa dá najlepšie pozorovať za tmy, kedy vytvára efektnú žiaru.

VIDEO: James Cameron úzko spolupracoval pri príprave parku

Hlboko v srdci údolia Mo’ara objavíte Avatar Flight of Passage, úplne novú expedíciu umožňujúcu prieskumníkom vyliezť na chrbát horských banší obrovských kreatúr podobných vtákom, na ktorých lietali aj ľudia Na'vi v Avatarovi. Z výšky sa naskytne výhľad na celú krásu a vznešenosť Pandory. To je pohľad, na aký len tak nezabudnete, sľubuje Disney. Podľa Camerona ide o vzrušujúcu jazdu. Celkový dojem ešte umocnia obrazovky s obrázkami znázorňujúcimi svet Pandory.

Zalietajte si aj vy na chrbte neobyčajných stvorení banší. Foto: disneyworld.disney.go.com

Na jazdu do bioluminiscenčného (svetielkujúceho) lesa pozýva atrakcia Na'vi River Journey. Po prechode cez sériu jaskýň a prechádzaním okolo exotických žiarivých rastlín a úžasných tvorov z dažďového pralesa sa ocitnete zoči-voči šamanovi. Dobrodružstvo sa končí, keď šaman prejaví svoje hlboké spojenie so životnou silou Pandory a posiela pozitívnu energiu do lesa prostredníctvom svojej hudby.

V lesoch Pandory všetko žiari a svetielkuje. Foto: Disney Parks


Prečítajte si tiež!

Dubaj, raj pre adrenalínových šialencov

Keď vyhladnete, zamierte do reštaurácie Satu'li s ponukou zdravých jedál ako z iného sveta. Unikátne a neobvyklé menu pochádza z prírodných zdrojov Pandory. Nájdete tu jedlá inšpirované medzinárodnou kuchyňou, ale tiež vegetariánske menu a špeciality. V bare Pongu Pongu ochutnáte „bioluminiscenčný“ zamrznutý kokteil, domáce pivo alebo sladké občerstvenie, aké inde nenájdete.

V reštaurácii Satu'li si pochutíte na rôznych zdravých jedlách. Foto: Disney Parks

Ak aj vy patríte k fanúšikom Avatara, ktorí sa už nevedia dočkať druhého pokračovania filmu (ktoré sa mimochodom stále odkladá), určite by ste si mali urobiť výlet na Floridu. Návštevu Disney Worldu nájdete v programe poznávacieho zájazdu Slnečná Florida, zábavné Orlando, pulzujúce Miami, ktorý vám ponúkame v našej cestovnej kancelárii Satur. Ste pripravení na nový a jedinečný zážitok?

VIDEO: Pozrite sa, ako vznikal park Pandora – The World of Avatar v Disney Worlde